Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רוצה ללמוד "הוראת נהיגה"

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4890 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, אני מעוניין להתחיל ללמוד מקצוע "הוראת נהיגה" במילים אחרות רוצה להיות מורה נהיגה על רכב פרטי עד 4 טון.

יש לי וותק נהיגה של בערך 13 שנים, אבל יש לי לצערי עבר לא כל כך טוב מבחינת תיקי בעבורה, השטויות שהייתי עושה בשלוש השנים הראשונות של היותי נהג, הביאו אותי למשפטים ודוחות וגם לשלילות.

אבל בעשר השנים האחרונות יש לי רק עברת חנייה אחת או שניים.

האם העבר שלי יכול להשפיע לרעה, ובכלל האם אני יכול לגשת ללימודי הוראת נהיגה עם עבר רחוק לא נקי?

אם מישהו יוכל לעזור לי לקבל קצת מידע על המקצוע, האם יש ביקוש, איך לעבוד, רכב לימודי פרטי ולעבוד עצמאי, או כשכיר, או לעבוד אם בית ספר לנהיגה או לבד.

יש לציין שיש לי משיכה לנהיגה, ואני מאמין שאני יצליח ללמד למופת את הנהגים לעתיד נהיגה בטוחה ונכונה, אני מאוד אוהב לנהוג, ויש ברשותי גם רשיון נהיגה עד 15 טון, וגם רשיון על מלגזה בכל כושר הרמה.

זה סוג של חלום, אבל גם השכר מדבר רבות, אני אב לשניי בנים, ונמאס לי לעבוד במפעלים עקב השכר הנמוך, מישהו יודע בערך כמה אפשר להרוויח בעבודה הזאת בשיטות השונות?

והאם יש עוד משהו שאני צריך לדעת לפני שאני מתחיל את כל הסיפור?

אני רוצה לציין לטובה את מורה הנהיגה שלי מלפניי 13 שנים, שעד היום אני זוכר הרבה טיפים לנהיגה בטוחה ונכונה שהוא לימד אותי.

תודה.

פורסם

אני לא מאמין שעבר כל כך רחוק יהיה לך לרועץ. נדמה לי שיש דרישה להעדר רישום פלילי. ניסית לבצע חיפוש באתרים הרשמיים? אמורים להיות שם קריטריונים ברורים.

פורסם

משרד התחבורה - הוראת נהיגה

מתוך האתר:

על המבקש רישיון להוראת נהיגה לעמוד בדרישות ובתנאים הבאים:

גיל מינימאלי - 21 שנים

תושב ישראל

בוגר 12 שנות לימוד (יש להציג תעודה מקורית)

מעבר בדיקה רפואית בהצלחה

מעבר בדיקת עיניים בהצלחה על ידי רופא עיניים/אופטומטריסט

היעדר רישום פלילי ותעבורתי בהתאם לתקנה 15ב' לתקנות התעבורה

בעל רישיון נהיגה מדרגה B למשך תקופה של 3 שנים לפחות

עמד בהצלחה במבדקים שאושרו על ידי רשות הרישוי:

א. מבדקי התאמה

ב. מבחני ידע בנושאים: מתמטיקה, גיאומטריה, פיסיקה ועברית ברמה של 10 שנות לימוד, בהתאם לתוכנית שאושרה על ידי משרד החינוך

עמד במבחן נהיגה מעשי של רשות הרישוי להוכחת כושר נהיגתו

מעבר קורס הוראת נהיגה לפי תוכנית הלימודים שאושרה על ידי משרד התחבורה ומשרד התמ"ת

וכמובן,

לבדוק היתכנות עסקית לפני. חבל שתוציא כ"כ הרבה כסף על רכב, רישיון מיוחד, ביטוח מיוחד ועוד אם אתה לא יודע עד כמה תצליח...

פורסם

תקנה 15ב:

יש לגבי המבקש רישום במרשם הפלילי שלהרשעה, בעבירה שלדעת הרשות יש בה כדי למנוע מתן תעודה או חידושה, אלא אם כן חלפו שבע שנים מתום ריצוי העונש על העבירה האמורה או מיום מתן גזר הדין - אם היה העונש מאסר על תנאי או פסילה על תנאי, או מיום תשלום הקנס אם היה העונש קנס

לדעת הרשות קיים לגבי המבקש חשש, שבעיסוקו לפי התעודה יש כדי לפגוע בבטחון המדינה; החלטה של הרשות שלא לאשר מתן תעודה או חידושה כאמור לא תתקבל אלא על פי פניה של משטרת ישראל או שירות הביטחון הכללי

הוגש נגד המבקש כתב אישום על עבירה פלילית אשר לדעת הרשות יש בה כדי לפגוע ביכולתו לעסוק על פי התעודה

המבקש היה פסול מלהחזיק או מלקבל רישיון נהיגה במשך שנתיים שקדמו להגשת הבקשה

רישיון הנהיגה של מבקש התעודה נפסל על תנאי ותקופת התנאי טרם נסתיימה

המבקש הורשע בעבירת תעבורה או בעבירה אחרת הנובעת מנהיגת רכב שגרמה לתאונת דרכים בתקופה של שנתיים שקדמה להגשת הבקשה

המבקש הורשע בשלוש עבירות תעבורה או יותר או בעבירה לפי חוק הפיקוח על מצרכים ושירותים, תשי"ח-1957, למעט עבירות חניה, בתקופה של שנה שקדמה להגשת הבקשה

פורסם
תקנה 15ב:

יש לגבי המבקש רישום במרשם הפלילי שלהרשעה, בעבירה שלדעת הרשות יש בה כדי למנוע מתן תעודה או חידושה, אלא אם כן חלפו שבע שנים מתום ריצוי העונש על העבירה האמורה או מיום מתן גזר הדין - אם היה העונש מאסר על תנאי או פסילה על תנאי, או מיום תשלום הקנס אם היה העונש קנס

לדעת הרשות קיים לגבי המבקש חשש, שבעיסוקו לפי התעודה יש כדי לפגוע בבטחון המדינה; החלטה של הרשות שלא לאשר מתן תעודה או חידושה כאמור לא תתקבל אלא על פי פניה של משטרת ישראל או שירות הביטחון הכללי

הוגש נגד המבקש כתב אישום על עבירה פלילית אשר לדעת הרשות יש בה כדי לפגוע ביכולתו לעסוק על פי התעודה

המבקש היה פסול מלהחזיק או מלקבל רישיון נהיגה במשך שנתיים שקדמו להגשת הבקשה

רישיון הנהיגה של מבקש התעודה נפסל על תנאי ותקופת התנאי טרם נסתיימה

המבקש הורשע בעבירת תעבורה או בעבירה אחרת הנובעת מנהיגת רכב שגרמה לתאונת דרכים בתקופה של שנתיים שקדמה להגשת הבקשה

המבקש הורשע בשלוש עבירות תעבורה או יותר או בעבירה לפי חוק הפיקוח על מצרכים ושירותים, תשי"ח-1957, למעט עבירות חניה, בתקופה של שנה שקדמה להגשת הבקשה

וואו, עכשיו אני באמת יכול לנשום לרווחה, תודה על המידע הזה, כי יוצא שאני אכן מתאים להיתקבל ללימודים, אני לא נכלל בסעיפים האלו :-D

באמת שהוקל לי.

תודה.

יש פה מישהו בפורום שהוא מורה נהיגה ויכול לשפוך קצת אור בנושא שיטות העבודה השונות הקיימות, והשכר הממוצע בענף?

כעיקרון אני פוזל יותר לכיוון הבא:

(ב"ה) אחרי הקורס חשבתי להתחיל מעבודה כשכיר בבית ספר לנהיגה באזור, ואחרי קצת זמן וצבירת נסיון לקנות רכב משלי וללמד כמורה עצמאי פרטי.

וואו, אני ממש להוט ודלוק על המחשבה שיש סיכויי שאני יהיה מורה נהיגה:-)

פורסם

תנמיך ציפיות. המבחנים הרבה יותר קשים ממה שאתה חושב והניפוי ממש אגרסיבי (לא צריך להיות טייס כדי להתקבל אבל זה תלוי בהמון מזל). אתה לא הראשון שעולה על כמה שהעבודה הזאת רווחית ושווה ולכן כמות המועמדים היא מוגזמת ביחס לכמות הרישיונות למורי הנהיגה שמונפקים בסופו של דבר.

פורסם

וואו, אני ממש להוט ודלוק על המחשבה שיש סיכויי שאני יהיה מורה נהיגה:-)

אהיה לא יהיה... :wink:

מורה לעברית לא תהיה, אבל מאחל לך את כל ההצלחה שבעולם כמורה לנהיגה!

יש לי חבר טוב שהוא מורה לנהיגה, אז אם יש לך שאלות ספציפיות שאל ואני אנסה לברר בשבילך.

• תוכן חדש...