Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4892 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סבא שלי בעזרת ה' יוצא לפנסיה בעוד מספר חודשים, והוא החליט שהגיע הזמן לקנות רכב חדש. (בעבודה הוא קיבל רכב, אבל עכשיו הוא יחזיר אותו).

הוא נהג בהרבה רכבים עד היום (רובם מהעבודה) וכולם ידניים.

הרכב צריך להיות קטן ולא משפחתי, הן מבחינה כלכלית והן מבחינת יעילות, כי זה רק הוא וסבתא שלי.

התקציב נע בין 65K-70K, העדיפות היא כמה שיותר זול (מן הסתם) אבל גם אם יש ב76K אין בעיה.

הרכב חייב להיות ידני, שיהיה מרווח (עד כמה שאפשר) ושסבא שלי פחות או יותר יהנה ממנו, מגיע לו.

בקשר לנסועה השנתית - אין לי מושג. כשהוא היה עובד הוא היה גר פחות או יותר באיזור העבודה (אשקלון, אילת) אבל אני לא מאמין שיסע יותר מדי. בסביבות ה10K בשנה.

בין הרכבים שנבדקו: שברולט ספארק, פורד פיאסטה.

דיברנו גם על האיביזה, אבל הוא לא רוצה אותה. כנ"ל גם הסקודה סיטיגו (לא הבנתי למה).

אז מה תציעו?

אם אתה רוצה שלום, תתכונן למלחמה.

פורסם

רנו קליאו ידנית מאוד משתלמת כרגע ב-65 אלף שקלים אבל לא בטוח שתהיה רלוונטית בעוד כמה חודשים.

למעשה שווה לבדוק את כל קבוצת הסופר מיני הידניות, העדפה של גיר ידני פותחת את כל האופציות ולא מגבילה אותו רק למיני אוטומטית בתקציב הזה.

אני אישית מחבב את קיה ריו שנראית מעולה ומציעה תא נוסעים איכותי ומרווח וגם אבזור סביר.

פורסם

הבנתי שקליאו עלתה במחיר שוב ל75 אלף ש"ח ולא נמכרת במבצע של 66 אלף ש"ח.

במחיר הזה היא לא ברירת המחדל המשתלמת, היא כן שווה בדיקה אבל צריך לבדוק מול רכבים אחרים.

מה שהפריע לי בפיאסטה זה בעיקר הנושא של אי היכולת לכוון את גובה המושב.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
סבא שלי בעזרת ה' יוצא לפנסיה בעוד מספר חודשים, והוא החליט שהגיע הזמן לקנות רכב חדש. (בעבודה הוא קיבל רכב, אבל עכשיו הוא יחזיר אותו).

הוא נהג בהרבה רכבים עד היום (רובם מהעבודה) וכולם ידניים.

הרכב צריך להיות קטן ולא משפחתי, הן מבחינה כלכלית והן מבחינת יעילות, כי זה רק הוא וסבתא שלי.

התקציב נע בין 65K-70K, העדיפות היא כמה שיותר זול (מן הסתם) אבל גם אם יש ב76K אין בעיה.

הרכב חייב להיות ידני, שיהיה מרווח (עד כמה שאפשר) ושסבא שלי פחות או יותר יהנה ממנו, מגיע לו.

בקשר לנסועה השנתית - אין לי מושג. כשהוא היה עובד הוא היה גר פחות או יותר באיזור העבודה (אשקלון, אילת) אבל אני לא מאמין שיסע יותר מדי. בסביבות ה10K בשנה.

בין הרכבים שנבדקו: שברולט ספארק, פורד פיאסטה.

דיברנו גם על האיביזה, אבל הוא לא רוצה אותה. כנ"ל גם הסקודה סיטיגו (לא הבנתי למה).

אז מה תציעו?

יונדאי i20 ידנית חדשה או קיה ריו האצ'בק ידנית יכולות להתאים. הקיה קצת יותר יקרה אבל גם קצת יותר גדולה ומאובזרת, היונדאי קצת יותר קומפקטית.

אם אתם מחפשים רכב זול יותר, אז כדאי שתבדקו גם את קיה פיקנטו הידנית. מכונית קטנה, חסכונית מאוד ומאובזרת למרות שהיא זולה לרכישה.

פורסם

אז בינתיים מה שהוצע לי זה קיה ריו, ורנו קליאו, נבדוק אותן בהמשך השבוע.

קיה ריו קצת יקרה לנו, אז אני אוותר עליה. הפיקנטו נראת דווקא טוב.

בסך הכל הוא אמור לצאת לפנסיה בסביבות אפריל, אז יש עוד חודשיים לפחות עד מועד הקניה.

בתור בעלים של פיאסטה (97') האוטו משרת אותי מעולה ושמעתי רק שבחים על הגרסה הידנית החדשה (2012) והיא נכנסת לנו טוב בתקציב, רק מה שאני מפחד ממנו זה שיוצאת פיאסטה חדש ולפי מה שאני יודע, הפיאסטה הנוכחית תקבל ירידת ערך גדולה.

פורסם

את הספארק כבר לקחתם בחשבון, אני רק יציין שבדגם החדש יש מגוון של שיפורים וגם המחיר ירד.

בין השיפורים:

עיצוב חיצוני חדש הכולל גריל קדמי, פגוש אחורי, פנסי חזית. זאת בנוסף לאבזור הכולל חבילת בטיחות מלאה (6 כריות אויר ו- 4 כוכבי בטיחות), חימום למושבים הקדמיים, פנסי ערפל קדמיים ופסי גגון.

כמו כן, עיצוב פנים חדש הכולל קונסולה מרכזית ומערכת שמע עם חיבור USB חדשים.

אתה מוזמן לתאם נסיעת מבחן ולקבל פרטים נוספים במסר פרטי

פורסם
את הספארק כבר לקחתם בחשבון, אני רק יציין שבדגם החדש יש מגוון של שיפורים וגם המחיר ירד.

בין השיפורים:

עיצוב חיצוני חדש הכולל גריל קדמי, פגוש אחורי, פנסי חזית. זאת בנוסף לאבזור הכולל חבילת בטיחות מלאה (6 כריות אויר ו- 4 כוכבי בטיחות), חימום למושבים הקדמיים, פנסי ערפל קדמיים ופסי גגון.

האמת, כשהוא פנה אליי לעזרה ברכישת רכב הוא היה נראה דיי 'נעול' על הספארק ורק קצה לסגור פינות עם רכבים אחרים באותה קטגוריה.

הוא היה בסוכנות של שברולט, הציעו לו מחיר טוב עליה (64K) ואני לא סגור על אם הוא לקח נסיעת מבחן. אבל אם לא, אני אדבר איתו וניקח.

בסך הכל איך הספארק לעומת רכבים אחרים באותה קטגוריה? והאם היא מרווחת ונוחה? זה אנשים מבוגרים שאני מאמין שהנוחות היא העדיפות הראשונה.

פורסם
האמת, כשהוא פנה אליי לעזרה ברכישת רכב הוא היה נראה דיי 'נעול' על הספארק ורק קצה לסגור פינות עם רכבים אחרים באותה קטגוריה.

הוא היה בסוכנות של שברולט, הציעו לו מחיר טוב עליה (64K) ואני לא סגור על אם הוא לקח נסיעת מבחן. אבל אם לא, אני אדבר איתו וניקח.

בסך הכל איך הספארק לעומת רכבים אחרים באותה קטגוריה? והאם היא מרווחת ונוחה? זה אנשים מבוגרים שאני מאמין שהנוחות היא העדיפות הראשונה.

יש פה טבלת השוואה למתחרות.

עניין של נוחות אבל הספארק מרווחת יחסית למתחרות בקטגוריה ומאובזרת יותר.

פורסם
יש פה טבלת השוואה למתחרות.

עניין של נוחות אבל הספארק מרווחת יחסית למתחרות בקטגוריה ומאובזרת יותר.

לפי הטבלה אכן הספארק מובילה בתחום, אבל איך הספארק לעומת הפיאסטה או לעומת הריו?

פורסם

יצא לי לנסוע יומיים על הספארק (רכב חלופי), ואהבתי את צריכת הדלק והנוחות, אפילו חשבתי לקנות אותה, לי אישית קצת הפריע המראה החיצוני שלה שדומה לקוביה - אבל זה כבר עניין של טעם אישי.

כיום אני נוסע על ריו ידנית, היא מרווחת גדולת מימדים, נוחה וצריכת דלק טובה.

בסופו של דבר זה לא משנה מה אנשים אחרים אומרים - הכי טוב שתעשו נסיעת מבחן ותתרשמו בעצמכם ואז תחליטו.

בהצלחה.

פורסם

הכל טוב ויפה עם ספארק אבל מה עם סקודה סיטיגו שלה יש אומנם מנוע קטן יותר עם 75 כ"ס אבל הביצועים לפי המומנט הם טובים יותר. אני אישית ממש בדילמה בימים אלו בין ספארק לסיטיגו כי בכל זאת החומרים שממנה עשויה הסיטיגו טובים יותר משל דהו לשעבר שהיום זו השברולט וגם שוק יד שניה יותר טוב בסקודה משברולט... חייב עזרה בעניין...

פורסם

בין השיפורים:

גיא, מסכים איתך לגבי השיפור של הספארק שעכשיו עושה אותה אפילו יותר חביבה למראה והיא אופציה טובה בהחלט. רק שים לב שכתבת "אני יציין" במקום "אני אציין". אם היית מהנערים בני ה 17 שכותבים פה בפורום אז מילא, אבל בתור נציג של חברה גדולה עברית תקינה זה די מתחייב.

בכל אופן לפותח השרשור, הרנו קליאו שהיתה במבצע היא באמת מכונית טובה אבל כבר מאוד מיושנת והקליאו המשומשות סובלות משוק מת ונמכרות במחירים נמוכים במיוחד. לדעתי היונדאי I20 הידנית תתאים לסבא שלך מצויין- מניסיון אישי עם I20 כבר כמה שנים, זו מכונית מאוד טובה עם איכות נסיעה מצויינת, איכות הרכבה טובה ואמינות פשוט מוחלטת. זה גם רכב שנותן הרבה יותר תחושה של "אוטו" מאשר הפיקנטו, ספארק ודומיהן.

פורסם
גיא, מסכים איתך לגבי השיפור של הספארק שעכשיו עושה אותה אפילו יותר חביבה למראה והיא אופציה טובה בהחלט. רק שים לב שכתבת "אני יציין" במקום "אני אציין". אם היית מהנערים בני ה 17 שכותבים פה בפורום אז מילא, אבל בתור נציג של חברה גדולה עברית תקינה זה די מתחייב.

צודק, טעות הקלדה, אקפיד

פורסם
לפי הטבלה אכן הספארק מובילה בתחום, אבל איך הספארק לעומת הפיאסטה או לעומת הריו?

אלו רכבים שונים לגמרי. גם מזגן ומקרר עולים בערך אותו הדבר ושניהם בסופו של דבר מוציאים קור, אבל כל אחד מהם מיועד למשהו אחר ואתה לא תקנה מקרר בשביל לקרר את הבית בקיץ רק בגלל שהוא עולה כמו מזגן.

הספארק היא מכונית מיני. אמנם מרווחת וחזקה יחסית למתחרות שלה בגזרת המיני, אבל עדיין מיני. הפיאסטה והריו הם סופר-מיני זולות. הם גם יקרות משמעותית מהספארק, הריו עולה 86 אלף ש"ח שזה כמעט 20 יותר מהספארק. הפיאסטה בכלל לא נמכרת כרגע כי אנחנו לפני החלפת דגם.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
הפיאסטה בכלל לא נמכרת כרגע כי אנחנו לפני החלפת דגם.

מעניין שפתחת את זה.. לאיזה דגם מחליפים? כלומר מה הנתונים שלו?

• תוכן חדש...