Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4903 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה,

למישהי מהעבודה של חבר יש מזדה 3 מנוע 2.0 ליטר.

אמרה שהיא לפני טיפול גדול וכל המנוע גם ככה בקושי חי (כל רמזור היא לוחצת פול גז ממה שהבנתי אולי זו אחת הסיבות).

מה גם האוטו עם קילומטרז' מטורף, משהו כמו 250,000-280,000 ק"מ. לא זוכר שנתון, הדור ה-1 לא החדש.

היא גם בוכה שחסר לה כוח. נהגתי על מזדה 3 שנת 2012 נפח 2.0 והיא מרגישה חלשה יחסית בזינוק מהמקום אבל בתאוצות הביניים

שלה (הכי חשוב לדעתי) יש הבדל ממנוע 1.6, עדיין די עגלה...

היא ממש אוהבת את הרכב, אפילו לקחה אותו לרפד לפני כמה שנים וכל הסלון והציפויי דלתות שלה מעור איכותי! ממש מגניב!

בקיצור, היא ביקשה ממני פתרון יצירתי.

מה אני אגיד לה? תחליפי מנוע? אז זרקתי לה שימי מנוע 2.5 של מזדה 6 2011-2012 עם כמה אלפי ק"מ בודדים ויהיה לך רכב מיוחד.

אממא? היא נדלקה על זה! היא ובעלה מוכנים להשקיע תקציב של 20,000 ש"ח.

בשבילם זה דמי כיס ככה הם אמרו והיא רוצה להשתעשע ברמזורים.

עזבו חוקיות בצד, בואו נתרכז בעבודה עצמה.

זה ניתן לביצוע נכון? כמה זה אמור לעלות? האם השיפור יהיה זניח ממש? גם ככה היא צריכה להחליף מנוע.

תודה על העזרה.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה לא יועץ טוב :wink:

אם היא מחפשת קו ישר דווקא הייתי ממליץ לך להגדיש את הרכב.

יש מגוון קיטים מאוד מקצועיים בחו"ל. אני בספק אם היא תסגור את ההרפתקה הזו ב-20K ש"ח אבל 30K ש"ח בהחלט יספיקו.

בעיקרון מדובר במנוע כמעט זהה למנוע של המיאטה ויש בארץ כמה מיאטות גודשות כך שתוכל ליצור קשר עם הבעלים ולברר אתם עלויות ואיפה הם ביצעו את ההסבה.

ד"א, אין סיכוי בעולם שיאשרו לה השתלה חוקית של מנוע 2.5.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

גם לגדוש את המנוע לא יאשרו לה.

ההמלצה הכי שנואה אבל אין מה לעשות - להחליף רכב. עם כל אהבתה לרכב, בצורה חוקית מהרכב הזה היא לא תוציא כלום. מה גם, זה לא שה6 עם 2.5 חורכת אספלט.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

משום מה לא נראה לי שהאופציה של הגדישה כן תקבל אישור:-)

ברר אצל היבואן, אולי הם לא אטומים כמו השאר. מקסימום הפקידים במשרד יצחקו וישלחו לך מייל שלילי...

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

עניין החוקיות לא משנה כרגע.

אמרו לה שיש סדק בבלוק מנוע, אין קומפרסיה ועוד מליון דברים.

בכל מקרה היא מתקרבת ל-300,000 ק"מ והמנוע הזה מת.

לכן צריך לקנות מנוע במצב חדש מפירוק ואותו לגדוש, ובטח הגיר האוטומטי יתפרק.

מנוע של MPS גם לא בא בחשבון.

לא יותר פשוט וזול לקחת מפירוק מנוע 2.5 כמו שהוא ולהרכיב? גיר צריך להחליף שם?

אין לה בעיה להחליף רכב, הקטע הוא שהיא רוצה את הייחודיות הזו + להשאיר אבק לערסים במזדה זהה בשישי בערב :lol:

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

צריך לבדוק התאמה לגיר ותושבות מנוע. איזה גיר יש לה? 4 או 5 הילוכים?

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
אז ככה,

למישהי מהעבודה של חבר יש מזדה 3 מנוע 2.0 ליטר.

אמרה שהיא לפני טיפול גדול וכל המנוע גם ככה בקושי חי (כל רמזור היא לוחצת פול גז ממה שהבנתי אולי זו אחת הסיבות).

מה גם האוטו עם קילומטרז' מטורף, משהו כמו 250,000-280,000 ק"מ. לא זוכר שנתון, הדור ה-1 לא החדש.

היא גם בוכה שחסר לה כוח. נהגתי על מזדה 3 שנת 2012 נפח 2.0 והיא מרגישה חלשה יחסית בזינוק מהמקום אבל בתאוצות הביניים

שלה (הכי חשוב לדעתי) יש הבדל ממנוע 1.6, עדיין די עגלה...

היא ממש אוהבת את הרכב, אפילו לקחה אותו לרפד לפני כמה שנים וכל הסלון והציפויי דלתות שלה מעור איכותי! ממש מגניב!

בקיצור, היא ביקשה ממני פתרון יצירתי.

מה אני אגיד לה? תחליפי מנוע? אז זרקתי לה שימי מנוע 2.5 של מזדה 6 2011-2012 עם כמה אלפי ק"מ בודדים ויהיה לך רכב מיוחד.

אממא? היא נדלקה על זה! היא ובעלה מוכנים להשקיע תקציב של 20,000 ש"ח.

בשבילם זה דמי כיס ככה הם אמרו והיא רוצה להשתעשע ברמזורים.

עזבו חוקיות בצד, בואו נתרכז בעבודה עצמה.

זה ניתן לביצוע נכון? כמה זה אמור לעלות? האם השיפור יהיה זניח ממש? גם ככה היא צריכה להחליף מנוע.

תודה על העזרה.

טוב, אז ככה.

אם כבר אז מנוע שנכנס ללא שום קושי הוא מנוע של מאזדה 3, 2.3 ליטר (בארצות הברית מאזדה 3 דור ראשון שווקה אך ורק מנועי 2.0 או 2.3 ) ולא 2.5, שלא רלוונטי להתקנה ולהתאמה.

המנוע מתאים בלי שום קושי למרכב, תושבות מנוע וכו', אך ההספק סה"כ יעלה לכ 170 כ"ס עם עוד חמוצים אטמוספריים 180 כ"ס. ומה שבטוח הוא שניתן להסוותו בצורה מעולה כמנוע 2.0. יחד עם זאת הגיר לא מתאים כמו כפפה, בדגמי ה 2.3 ליטר הורכב גיר אוטומטי בעל 5 יחסי העברה, לעומת גיר בעל 4 יחסי העברה בגרסאת ה2.0.

כך שאם הולכים לכיוון רגוע יותר, פשוט להשתיל מנוע 2.0 / 2.3 ליטר אך עם גיר ידני בלבד. (שלמיטב זכרוני מתאים אך ורק למנועי 2.3 ליטר)

אבל!!!

בהנחה שהסיפור אמיתי והם רציינים (במיוחד לגבי נושא החוקיות שלא "מזיז" להם- איך הם יעברו טסט ??)

הכיוון הבריא , החזק והמומלץ ביותר הוא השתלת מנוע של מאזדה 3 2.3 ליטר MPS. אבל זה יגרור איתו שינוי דראסטי של גיר (6 הילוכים ידני- מעולם לא הייתה MPS אוטומטית) , מתלים, ציריות ועוד חלקי מתלה , ניהול מנוע ומה לא.

יותר זול וקל לייבא MPS חדשה או בת שנתייים.

בהצלחה.

עריכה:

קיימת בארץ אחת ביבוא אישי 2.3 ליטר ידנית, אולי שווה לאתר ולהתחנן שימכור...

attachment.php?attachmentid=149821&d=1237667622

attachment.php?attachmentid=149820&d=1237667622

attachment.php?attachmentid=149819&d=1237667622

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

ידני לא בא בחשבון.

יש 4 הילוכים אוטומט, מאיזו שנה יש למזדה 3 אוטומטית 5 הילוכים?

מנוע 2.3 מפיק 163 כ"ס לא? וגם מומנט קצת יותר גבוה ממנוע 2.0 ליטר מקורי. זה לא שווה.

במנוע 2.3 הגיר 4 הילוכים אוט' שלה, יחייב התאמות? החלפה?

מה עושים!? קונים מזדה 6? הלך החלום?

לפני 5 שעות, green כתב:

פורסם
משום מה לא נראה לי שהאופציה של הגדישה כן תקבל אישור:-)

ברר אצל היבואן, אולי הם לא אטומים כמו השאר. מקסימום הפקידים במשרד יצחקו וישלחו לך מייל שלילי...

הרבה יותר קל לעבור טסט עם "מדחס מזגן מוגדל" מאשר עם רכב שהמספר מנוע שלו לא תואם את המנוע שרשום ברישיונות.

בקיצור, תעשה לה סיבוב ברכבי משפחתי טורבו מודרני ותוך 2 דקות היא בועטת את המאזדה שלה למגרש הגרוטאות.

הטורבו נותן לך הרגשה כאילו יש לך 20-30% יותר כח מרכב אטמוספרי עם אותו מס' כ"ס רק בגלל עניין הזמינות ואופן התגובה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
תראה את הפרויקט הזה:

http://www.mazda3forums.com/showthread.php?t=396811

וואו אנחנו חיים במדינה הלא נכונה :-o

אז לרדת מזה? חבל...

היא רוצה רכב לא מנקר עיניים עם 4 דלתות (לא האצ'בק) ושלא יהיה בעל DSG 7, לא יותר גדול מהמזדה 3.

יש חיה כזו? היא גם נוסעת המון!

הצעתי לה אוקטביה אבל היא אמרה שהעיצוב מכוער.

חשבתי על ג'טה עם מנוע 2.0TDI שמגיע במקור עם 140 כ"ס ומעל 32 קג"מ + לשים תוכנה ולסיים עם כ-170 כ"ס ומעל 40 קג"מ.

אני מאמין שזה כבר יסע יחסית סבבה.

מה דעתכם? ישנן עוד הצעות?

לפני 5 שעות, green כתב:

• תוכן חדש...