Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פסיכומטרי טייק 2.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4922 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קיבלתי ציון והוא לא מספיק לאונ׳.

אני מעוניין לגשת פעם שניה למבחן הפסיכומטרי, מועד אפריל. הזדמנות אחרונה להתקבל לאונ׳:|

חשוב לי בעיקר החלק הכמותי והאנגלית.

בכמותי קיבלתי 128 ואנגלית אני במתקדמים. עשיתי קורס בקידום, ונכון לעכשיו אני לא מעוניין בקורס נוסף, אלא לבד בבית.

מישהו שהיה באותה סיטואציה? או נמצא בה הפעם?

את התרגילים של קידום אני כבר זוכר בעל פה וגם חלק מהסימולציות ככה שזה לא אפקטיבי ללמוד מהם.

איזה ספרים מומלץ לרכוש הפעם? ניר רווח? קראתי הרבה המלצות ברשת עליו.

גם ליואל גבע יש ספרים טובים(לפי הרשת) אבל הם מוכרים רק לתלמידים לשעבר.(מישהו?)

עצות כלליות שלכם יתקבלו בברכה.

למכירה: AR.DRONE

גודש :roll:

פורסם

אכן, יואל גבע יודעים את העבודה. הספרים מצויינים ומאפשרים למידה עצמית פרודוקטיבית.

אני חושב שהדרך הכי טובה להכין את עצמך לאנגלית היא לתרגל קריאה מהירה. גם מעמת אותך מול מילים, גם מול קצב, וגם הבנה מתוך הקשר.

ניסוח מחדש של משפטים (באנגלית) זה דבר שאולי גם מומלץ לעבור עליו. תבדוק את הרמה שלך יחסית למבחנים ברשת, תראה איפה אתה עומד.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

ניראה לי שאני ואתה באותה הסירה...

כמותי 127, אנגלית 120, מילולי 104 ( :? ) סופי 594, ממש לא מה שציפיתי.

אני באופן אישי התרשמתי מאוד מניב רווח, בעקרון אני לא מרגיש צורך ללכת לקנות עכשיו ספרים של יואל גבע ב 3000 שקלים כי אני מרגיש דיי טוב בחומר ( סימולציות במילולי היו לי עם 125, ככה שלהגיד שאני לא יודע את החומר זה לא נכון לדעתי ) אז אין טעם לזרוק כ"כ הרבה כסף על חומר לימוד...

פורסם

תודה לכם, אבל אני לא מכיר אנשים שלמדו שמה.

ובנוסף אני זקוק לשם משתמש של התלמיד כדי לגשת לאתר של גבע כדי לבדוק סימולציות וכו׳

הבעיה באנגלית היא בעיקר באוצר מילים, טקסטים אני מצליח לפתור די בהצלחה. הבנה מתוך הקשר בא די בקלות.

אני קורא ספרים באנגלית, חשבתי שזאת הדרך הטובה להתמודד עם כל הדברים יחד. אם יש לכם אתרים מעניינים כמו how stuff works אני אשמח לקבל.

עריכה:

ניב, אנחנו באותה סירה הסימולציות היו הרבה יותר גבוהות מהציון הסופי.

קראתי שלתמידים לשעבר של גבע העלות היא 50₪ לספר.

באיזה קורס למדת?

פורסם

הייתי במצב דומה, מה שאני ממליץ זה למצוא ספרים משומשים ממישהו שהוא לא בדיוק התלמיד השקדן בעולם (לא חסרים כאלה), תבדוק ביד2, חנויות ספרים משומשות וכו...

אין טעם לקנות ספרים חדשים ויקרים, כי ה"שיטות" זהות בכל המכונים וכל מה שאתה צריך זה תרגילים וסימולציות.

בנוסף, כבר לפני 4 שנים, האינטרנט היה מלא בחומר לימודי וסימולציות (הרבה בחינם), אז לפני שאתה רץ לקנות דברים, תשאל את דוד גוגל, אולי הוא יחסוך לך כמה גרושים.

פורסם

מסכים שאין צורך להתאמץ ולהשיג ספרים חדשים. למעט סייג אחד - היה שינוי בפסיכומטרי לאחרונה. אם אני זוכר נכון, שינו רק את הפרק המילולי בו אתה לא מתכוון להשקיע, אבל תבדוק.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם
מסכים שאין צורך להתאמץ ולהשיג ספרים חדשים. למעט סייג אחד - היה שינוי בפסיכומטרי לאחרונה. אם אני זוכר נכון, שינו רק את הפרק המילולי בו אתה לא מתכוון להשקיע, אבל תבדוק.

והוסיפו חיבור 8)

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין במפץ הגדול? מזל טוב, גם לך יש תאוריה דמיונית. :-P

פורסם

אני עשיתי קורס ביואל גבע בפעם הראשונה וקיבלתי 672.

בפעם השנייה עשיתי למידה עצמית, פתרתי רק את התרגילים מספרי התרגול הנוסף (אלו שרק המשוגעים מצליחים לגמור במהלך הקורס) - התוצאה עלתה ל-725 (148 כמותי).

מסקנות שלי:

1) הקורס ביואל גבע נותן בסיס מאוד מאוד חזק.

2) תרגול נוסף, בעיקר אם זו הפעם השניה שלך - משפר את הציון בצורה משמעותית. הניסיון מלמד שבניסיון שני מעלים בממוצע 50 נקודות (נתונים של המורה שלי).

בפורום של יואל גבע יש המונים שמנסים למכור את הספרים המשומשים. קפוץ על אחת המציאות וסע לשלום.

לדעתי אין לך מה לחפש עוד קורס חוץ מבזבוז זמן.

פורסם

2) תרגול נוסף, בעיקר אם זו הפעם השניה שלך - משפר את הציון בצורה משמעותית. הניסיון מלמד שבניסיון שני מעלים בממוצע 50 נקודות (נתונים של המורה שלי).

לדעתי אין לך מה לחפש עוד קורס חוץ מבזבוז זמן.

אמת, גם אני בפעם השניה שיפרתי ב50 נק'. אך חטאתי בעניין התרגול, לא תרגלתי כלל לפני הבחינה.

פורסם

גם החלק הכמותי עבר שינוי, ירד השוואה כמותית.(וגם הזמן בהתאם)

הקורס שעברתי היה מותאם(אך טרי) למתכונת החדשה.

החיבור, מבחינתי, אינו דבר שמצריך התכוננות מיוחדת משום שאיני שואף לקבל בו ציון גבוה, סך הכל מביע את עמדתי בנושא.

פורסם

באוניברסיטאות שאני מכיר מחשבים את הציון בדרך המסורתית (40-40-20, כשאנגלית זה הנמוך). הציון הכמותי יחשב לבדו רק אם הוא עולה על 140 נקודות. שזה מאוד קשה.

לא רשמת לאיזו אוניברסיטה ברצונך להתקבל ובאיזה מקצוע לבחור.

אם ריאלי זה הכיוון - אין ספק שדחיפה של הפרק הכמותי חשובה יותר.

פורסם

הדברים שאני רושם תופסים למקצועות ההנדסה, לא יודע לגבי השאר.

ברוב האוניברסיטאות לא מפרקים את ציון הבחינה הפסיכומטרית לחלוקה של הפרקים כפי שרובנו היינו רוצים. ישנם מקומות המחשבים ציונים כשהדגש הוא על הפרק הכמותי וציוני הבגרות במתמטיקה ופיסיקה (בן-גוריון דוגמה טובה).

חלק מהמקומות נותנים בונוס לבעלי 10 יח"ל במתמטיקה ופיסיקה (ת"א). בת"א רושמים שמוכנים לשקול קבלה של מועמדים בעלי ציון למעלה מ-140 בפרק הכמותי בפסיכומטרי, אבל זו רק הבטחה ואין להתסמך עליה כמובן (לשאלתך).

בטכניון לא מתחשבים בציון הפרק הכמותי. לפחות לא כתנאי ראשוני.

הדברים נרשמו מתוך היכרות ראשונית עם הסיוט הזה שנקרא הרשמה ללימודים אקדמאיים לקראת השנה הנוכחית.

• תוכן חדש...