Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פסיכומטרי טייק 2.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4923 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הדברים שאני רושם תופסים למקצועות ההנדסה, לא יודע לגבי השאר.

ברוב האוניברסיטאות לא מפרקים את ציון הבחינה הפסיכומטרית לחלוקה של הפרקים כפי שרובנו היינו רוצים. ישנם מקומות המחשבים ציונים כשהדגש הוא על הפרק הכמותי וציוני הבגרות במתמטיקה ופיסיקה (בן-גוריון דוגמה טובה).

חלק מהמקומות נותנים בונוס לבעלי 10 יח"ל במתמטיקה ופיסיקה (ת"א). בת"א רושמים שמוכנים לשקול קבלה של מועמדים בעלי ציון למעלה מ-140 בפרק הכמותי בפסיכומטרי, אבל זו רק הבטחה ואין להתסמך עליה כמובן (לשאלתך).

בטכניון לא מתחשבים בציון הפרק הכמותי. לפחות לא כתנאי ראשוני.

הדברים נרשמו מתוך היכרות ראשונית עם הסיוט הזה שנקרא הרשמה ללימודים אקדמאיים לקראת השנה הנוכחית.

137, קרוב :cry:

כולם בכפר עם AK ורק אתה עם קפצונים ?

זה לא קצת דפוק ?

פורסם

אגב בן גוריון, אם זה רלוונטי למישהו:

נאמר לי שלא מקבלים אף אחד עם ציון כמותי בפסיכומטרי נמוך מ 130.

שיחקתי קצת במחשבון סכם שלהם וגיליתי דבר מדהים, 120 כמותי עם ציונים 90 במתמטיקה ופיזיקה 5 יח"ל מתקבל סכם שמבטיח מקום בהנדסת מכונות.

לא יודע אם זה תופס או לא, אבל זה בהחלט שווה שיחת טלפון.

פורסם

זיו, אני רוצה להתקבל לבן גוריון. הנדסה/מחשבים. (דרך אגב, נשארו לך הספרים של יואל גבע?)

וכפי שמצויין באתר שלהם(לשחק עם הציון והסכם) ולפי אנשים שאמרו לי מסתכלים בעיקר על הציון הכמותי מעל 130.

כמובן גם הרב תחומי חייב להיות בהתאם.

השאלה היא האם הספרים של קידום שכבר פתרתי(לפני חודשיים וחצי-שלושה), בנוסף לערכה של ניר רווח שארכוש יספיקו.

חשוב לי להתקבל לאונ׳ ולא להתפשר על מכללה, השקעתי שנה במכינה באונ׳ ת״א ולכן חשוב לי להגיע ליעד-תואר מאונ׳!

למכירה: AR.DRONE

גודש :roll:

פורסם

אני מבין שהדרישה היא לתוספת של 2 נק' לציון בפרק הכמותי?

אם כך, אין לי ספק שהתרגול יספיק.

משיחה עם הרבה אנשים שניגשו בפעם השניה - תרגול בלבד מביא לתוספת גדולה בציון. אני מנחש שהזמן של הקורס לא מספיק בשביל לעכל את כל החומר, שיוצא בשטף רק לאחר כמה חודשים.

לצערי הספרים שלי נתמחזרו.

דבר איתי בה"פ, יש לי תחושה שאצליח לארגן לך חומרים של יואל גבע.

פורסם

הנה השנקל שלי:

בזמני, המרכז הארצי לבחינות והערכה (= הגוף שכותב את המבחנים האלה) בנוסף לבחינה לדוגמה שיש בחוברת ההרשמה מוכר גם חוברת מבחנים לדוגמה. מומלץ ולא יקר.

אני מחזק את הקביעה שבפעם השנייה שנבחנים הציון משתפר פלאים, אבל אל תבנה רק על זה.

אני מחזק גם את הקביעה שיש אוני' שנותנות משקל רב יותר לכמותי למקצועות המדעים: גם העברית נוהגת כך.

אתה יודע כבר איפה נקודות החולשה שלך ומה אתה צריך לשפר. התאמן בהתאם!

פורסם

אפשר להציע רעיון קצת מקורי?

יש באינטרנט אתר שנקרא http://www.khanacademy.org

זה חינם ויש להם כמה שיטות לימוד.

הראשונה זה עם סרטונים. אתה רואה את ההסבר ואז מתחיל לעשות תרגילים.

זה נותן לך כמות לא מוגבלת של תרגילים (במה שאתה בוחר) ואז אומר לך איך הלך לך.

אם אתה מתקשה במשהו, זה עוזר לך עם עוד הסברים.

ממליץ בחום.

זה לא תחליף ללמידה אחרת אבל יכול לחדד אותך עם הבנות חדשות ויותר עמוקות על החומר.

פורסם

למה לא תחליף? אפשר ללמוד משם כמו מכל מקור לימוד אחר. יותר מזה, הסרטונים שם אף מובנים וקליטים להפליא. SAL מסביר נהדר, ומלבד זאת, מושקעת המון מחשבה תחילה באופן ההעברה של החומר מבחינה דידקטית...

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

מבחינתי זה כן. אבל הפסיכומטרי לא קשור רק לכמה טוב אתה יודע את החומר אלא גם טכניקות מעבר לזה (כל הבולשיט של הבתי ספר לפסיכומטרי).

גילוי נאות: גם עם תואר שני כמעט ביד, אני מתכנן לעשות שוב פסיכומטרי בשביל הכיף, בשביל לתמוך בזוגתי שגם צריכה לעשות אותו ואולי שיתנו לי איזו מלגה בשביל ללמוד משהו שקשור למדעים מדויקים אם אני מוציא את הציון שאני יכול ולא את הציון שהייתי צריך לפני 7 שנים.

פורסם

סבבה, אבל את ה"שטיקים" הוא כבר מכיר. מה גם, שניתן ללמוד גם אותם באופן עצמאי באמצעות ספרי הלימוד של החברות השונות.

DOESN'T WORK HARD

פורסם

דרך אגב, שלא תחשוב - הוא בהחלט מלמד חלק מהטריקים "של המכונים" בסרטונים שלו (הרי זה לא כאילו הם המציאו את השיטות האלו :lol:).לא עשיתי קורס פסיכו' אז איני יכול להשוות, אך כמעט בכל פעם שקיימת אלטרנטיבה כלשהי לפתרון מהיר הוא מציג גם אותה ומסביר למה זה בכלל עובד... אני מכור לאתר הזה :-D פעם הייתה לי פוביה ממתמטיקה... פעם :wink:

DOESN'T WORK HARD

פורסם

לא ממש ראיתי את הסרטונים עד עכשיו.

התחלתי לפני יומיים עם האתר ובינתיים אני רק פותר בעיות מתמטיות עד שאתחיל להתקל בבעיות או שאלות. אז אני אראה את הסרטונים.

חשבתי גם ליצור איתם קשר בשביל לתרגם את כל הסרטונים שלהם לעברית או ספרדית.

נחשפתי לאתר לפני איזה חודש כשראיתי את ההרצאה של Salman Khan בTED

ובמשך המון שנים גם לי הייתה פוביה מכל מה שזה מספרים. כיום, למרות מערכת החינוך, הצלחתי ללמוד משהו בנושא.

פורסם

יוסי,

האתר טוב ללמידה, הוא מעניין, אבל כרגע נדרש בעיקר תרגול, תרגול ועוד קצת תרגול.

אזמין את הערכה של ניב רווח בנוסף לספרי קידום שברשותי.

הרבה חומר לתרגול, אשתדל להקדיש כל יום לפחות חצי שעה קריאה בעברית ובאנגלית בנוסף לתרגול.

אם מישהו מכיר אתרים למאמרים(מדע,פילוסופיה,חיות,היסטוריה וכו׳) קצרים, שלא יהסס וישתף:-)

למכירה: AR.DRONE

גודש :roll:

• תוכן חדש...