Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חתך צמיג שגוי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4938 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החליפו לי צמיג בפנצ'ריה ושמו לי צמיג במידה לא נכונה. עכשיו יש לי 3 צמיגים. 185/65 וצמיג אחד קדמי 185/60.

האם יש לזה השלכות בטיחות?

פורסם
החליפו לי צמיג בפנצ'ריה ושמו לי צמיג במידה לא נכונה. עכשיו יש לי 3 צמיגים. 185/65 וצמיג אחד קדמי 185/60.

האם יש לזה השלכות בטיחות?

שלום וברכה,

מידת הצמיג מופיעה ברישיון הרכב. אתה מחוייב על פי חוק להרכיב צמיגים לפי מפרט הרכב. כרגע אתה נוהג ברכב באופן לא בטיחותי. גש לצמיגיה בה החלפת את הצמיג בהקדם ובקש מהם לתקן את הטעות שנעשתה.

פורסם

מה שעשו לך הוא התקנת צמיג בגודל זהה בחתך נמוך יותר. זאת אומרת שצד אחד של הרכב נמוך יותר ב 5 מ"מ מהצד השני שזה לא בטיחותי.

הרכבת צמיגים בחתך נמוך יותר יכולה להתבצע רק במידה ומגדילים את גודל של הג'אנט. לדוגמא:

במזדה שהייתה לי היו צמיגים מקוריים בגודל 185/65/14 אני הגדלתי ל 195/55/15. כמובן שהמידה הגדולה יותר מאושרת לפי מפרט הרכב. עוד דוגמא: רכב מסוג מזדה 3 בה במפרטו הבסיסי עם צמיגים 195/65/15 או 205/55/16 או 205/50/17 בדגם ה - 2000 סמ"ק.

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם

המשמעות היא שכרגע יש לך גלגל אחד בקוטר קצת שונה מאחרים.

שזה בערך דומה לנסיעה עם לחץ אוויר נמוך באחד הגלגלים, כלומר משיכה בהגה ובלאי מיותר של דיפרנציאל, במידה וזה על על סרן מניע.

וגם התנהגות לא מאוזנת של הרכב, הרכב תוכנן להתגלגל על 4 גלגלים בקוטר אחיר.

אומנם ההפרש במקרה שלך קטן, אבל בכל זאת קיים.

פורסם

תודה על התשובה. עכשיו הבנתי.

נשאלת השאלה מה לעשות עם בעל הפנצ'ריה שאמר לאישתי להמשיך לסוע ככה עד שיזמין צמיג מתאים כי זה לא מסוכן.

רק כשאני התערבתי הוא הסכים לשים לה את הספייר באופן זמני.

פורסם

עדכון:

עכשיו הודיעו לי מהפנצ'ריה שהצמיג שהוא יכול להזמין לי הוא H ולא T כמו שאר הצמיגים שלי.

מכיוון שאני כבר לא סומך עליו, אשמח לשמוע מכם בהקדם מה ההבדל והאם זה משנה.

תודה

פורסם

איזה רכב זה ומה שנת הייצור?

מעל מודל 2005 אסור להתקין צמיגים עם קוד מהירות נמוך ממה שקבע יצרן הרכב.

פורסם

h זה גבוה מ-t אבל אני חושב שכדאי בכל זאת להתייעץ עם מכון רישוי לפני שאתה מתקין צמיג עם קוד מהירות גבוה יותר.

פורסם

התקנה אומרת שברכב ממודל 2006 ומעלה לא יורכבו צמיגים בעלי קוד מהירות ועומס נמוכים יותר ממה שקבע יצרן הרכב.

על פניו נראה שאין בעיה עם קוד מהירות גבוה יותר.

322. צמיגים

(א) בגלגלי רכב יותקנו צמיגי גומי פנאומטיים מסוג כאמור בחלק ג' בתוספת השניה ובהם לחץ אויר במידה שקבע יצרן הרכב; ברכב אטי מותר להתקין צמיגים שאינם פנאומטיים.

(ב) הצמיגים ברכב יותאמו לייעוד הרכב ויהיו בעלי אותם מבנה וכושר העמסה שקבע יצרן הרכב והמידות שנרשמו ברשיון הרכב.

(ג) בצמיג פנאומטי, לרבות בצמיג שבגלגל חילוף, לא יפחת עובי הפרופיל או עומק החריצים של הצמיג, הבא במגע עם הדרך, מ-2 מ"מ ובצמיג שאינו פנאומטי, לא יפחת עוביו מ-4 ס"מ.

(ד)

(1) לא יורכבו ברכב מנועי צמיגים שונים במידה, בכושר העמסה

ובמבנה - בין רדיאלי ובין דיאגונלי - על סרן אחד;

(2) ברכב מנועי - למעט טרקטור ומכונה ניידת - יכול שיורכבו צמיגים בעלי מבנה שונה על סרנים שונים אלא אם כן קבע יצרן הרכב אחרת ובלבד שלא יורכבו –

(א) צמיגי רדיאליים בסרן קדמי אם בסרן או בסרנים האחוריים הורכבו צמיגים דיאגונליים;

(ב) צמיגים רדיאליים שבהם חגורת פלדה בסרן קדמי, אם בסרן או בסרנים האחוריים הורכבו צמיגים רדיאליים שאין בהם חגורת פלדה.

(3) על אף האמור בתקנת משנה זו, נגרם תקר באחד מגלגלי הרכב, מותר להרכיב על סרן אחד גלגל חילוף שמידותיו שונות, כאמור בתקנה 365(2), ובלבד שנוהג הרכב לא יעשה בו שימוש אלא לצורך נסיעה אל המוסך הקרוב לתיקון התקר.

(ה) לא יורכב ברכב צמיג ללא אבוב אם הוא מיועד להרכבה עם אבוב.

(ו) לא יורכב ברכב ששנת ייצורו –

(1) עד 2005 - צמיג המוגבל למהירות פחותה מהמהירות המרבית המתוכננת של הרכב ובלבד שבמונית, ברכב נוסעים פרטי וברכב פרטי דו שימושי יכול שיורכב צמיג בדרגת מהירות S;

(2) 2006 ואילך - צמיג שתכנן יצרנו ללחץ אוויר, לכושר העמסה ולמהירות הפחותים מאלה שתכנן יצרן הרכב.

• תוכן חדש...