Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4908 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נכון לעכשיו יש לי נגן פשוט 4*50 ושני רמקולים בסיסיים 160 וואט..

הבעיה ששומעים חלש ונטול בס לחלוטין. בחנות הציעו לי GT5650C JBL קומפוננט 6.5 אינטש ועוד שנים אחוריים מסוג אחר בטענה שישמעו טוב יותר וחזק יותר באופן יחסי.

שאלה- אם המערכת נותנת חמישים וואט לרמקול למה שהקומפוננט האלו ישמעו חזק יותר, הרי גם הם וגם הרמקולים המקוריים בעלי נתונים גבוהים יותר.

בנוסף אשמח לעזרה בבחירה של רמקולים קדמיים ואחוריים שיתנו צליל טוב וחזק וכמה שיותר באס, באופן יחסי למערכת ללא מגבר כמובן.

* כל עצה,טיפ,סרטון, פוסט שאתם רואים לנכון לתת לי אשמח לקבל.

תודה רבה!

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מחזק את זה שמעלי, ובקשר לשאלה שלך-

אתה צריך להסתכל על נתון הנצילות של הרמקולים (נמדד בדיבי), זה בעצם מה שיגיד לך איזה רמקול יישמע יותר חזק עבור אותם נתוני פתיחה.

פורסם

באופן כללי לא ניתן לדעת איזה רמקול ישמע יותר טוב לפי הנתונים הטכניים שלו.

הרמקולים שנתנו לך מאחורה מן הסתם אלה רמקולים בגודל 6X9. בד"כ מדובר ברמקולים שיתנו לך באס יחסית טוב למערכת ללא סאב וופר.

לגבי סוג הרמקולים, אם אתה קונה רמקול רק ע"פ חוות דעת אתה קונה חתול בשק. אם המטרה שלך היא רק לשדרג את המערכת המקורית אז על הכיפאק, אם אתה מחפש קצת יותר מזה אני מציע לך לשמוע את הרמקולים בעצמך קודם. לכל רמקול יש את הגוון צליל שלו וזה מאוד משמעותי, שלא תקנה רמקול שיש לו ביקורות טובות אבל אתה לא תאהב אותו בסוף.

ועוד משהו.

כשאתה קונה מערכת כדאי שתחשוב גם על שידרוג.

אני מציע לך לקנות רכיבים שיוכלו לעבוד גם עם מגבר בעתיד כך שלמקרה שתרצה לשדרג יום אחד לא תצטרך להחליף את כל המערכת. אני לא יודע ספציפית על הJBL שנתת אבל על פניו נראה שההספק שלהם נמוך מדי בשביל לעבוד עם הגברה.

פורסם

לגבי עוצמה לערוץ אני מדבר על עוצמה מקסימלית ולא על r.m.a לגבי הרמקולים יש לכם המלצות דגמים/חנויות ?

פורסם
הרדיו נותן מקסימום מקסימום 22 וואט לערוץ, לא 50.

גם זה אפילו לא.

אין כזה דבר מקסימלי. יש פיקים

רדיודיסק יתן הכי נקי כ12 וואט וככל שאחוזי העיוות יעלו כך גם ההספק יעלה. רדידיסק נותן 50 וואט עם יותר מ10 אחוז דיסטורשן, זה כבר שמיע ואף יותר.

יהיה מאוד קשה להוציא עוצמה ואיכות ממערכת ללא הגברה חיצונית.

• תוכן חדש...