Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4932 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מומלץ תמיד למסור מכתב התפטרות המיידע את המעסיק מאיזה תקופה אתה מתפטר ושאר מידע שעדיף שיהיה בכתב.

יש היגדילו ראש וישלחו את המכתב בדואר רשום עם אישור מסירה כדי למנוע בעיות.

מה זה החיים לעומת עקיפה טובה? :borg:

חרא של צלם

פורסם

עובד המתפטר מרצונו מקבל פיצויים רק אם המעסיק רוצה בכך, אלא אם בחוזה העסקה מצוין אחרת.

אני ממליץ לדבר אישית עם המנהל לפני (אבל לא במקום) הגשת מכתב רשמי.

פורסם
עובד המתפטר מרצונו מקבל פיצויים רק אם המעסיק רוצה בכך, אלא אם בחוזה העסקה מצוין אחרת.

+ או אם יכול להוכיח הרעה בתנאי העסקתו.

עודד

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם

אתם מבלבלים פה כמה נושאים. יש הבדל בין פיטורים להתפטרות מבחינת זכאות וגודל הפיצוי המגיע לך. עקרונית, המעביד שלך יכול לתת לך פיצויי פיטורים גם במקרה של התפטרות אם הוא חפץ בכך (ישנו סכום מסויים שהמעביד מפריש בכל חודש למצב בו עובד יפוטר וזהו סכום שכך או כך לא יחזור אליו), ובשיעור שבו הוא חפץ. מעבר לזה, ס' 11 לחוק פיצויי פיטורים מונה מס' מצבים בהם התפטרות עקב הרעה מוחשית בתנאי העסקה תהיה שוות ערך לפיטורים מבחינת זכאות הפיצוי.

פורסם

הכסף שהמעביד מפריש שייך לו אלא אם הפריש לפי סעיף 14. אם העובד לא זכאי אז בשנה הבאה המעביד פשוט מפריש פחות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לפני שאתה מושך את הפיצויים - בדוק שאינך פוגע בחסכון שלך לטווח ארוך. משיכת פיצויים כעת עשויה לפגוע בפנסיה שלך. הכוונה, כמובן, לפיצויים שנחסכו בקרן פיצויים, לא בכאלה שהמעביד משלם מכיסו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ברוב המקרים למתפטר לא מגיע פיצוים וברוב המוחלט של המקרים, גם לא יקבל אותם... למעט כמה קריטריונים שצויינו מעליי.

תמיד פתוחה לך האפשרות לגשת ולדבר עם המעסיק בצורה יפה והוגנת, יש לא מעט מעסיקים שיעריכו את זה.

במקרה התפטרות שהיה לי שבו כן קיבלתי את הפיצויים בסוף, הייתה לי עילה לתביעה של קבלת כספי הפיצויים. מחד, ציינתי את זה במכתב שנתתי, ומאידך, הבהרתי למעסיק שאת התקופה שנותרה לי לעבוד אני הולך להעביר בעבודה, ולא במשחקים ושטויות כי "מה כבר יעשו לי". ושאני מקווה שיתייחסו אליי בהתאם.

אז העברתי את התקופה שנותרה בעבודה רצינית (נפלתי דווקא על ספירת מלאי עצבנית ועל חפיפה במקביל לעובד חדש...) בהתאם למוסר העבודה שלי, וגם קיבלתי את הפיצויים בסוף.

למה הוא החליט לתת? לא יודע. או שפחד מתביעה, או שראה שהייתי הוגן איתו, או שראה שהייתי שקוף איתו, או שלא יודע מה.

כבעל עסק, בהחלט ייתכן שהייתי נותן לעובד פיצויים אם היה יושב איתי לשיחה כנה בעניין. אני סולד ממשחקים והתחכמויות, ומאד מעריך דוגרי, במיוחד איפה שזה קשה יותר, ושיטואצייה כזו (השגיאה מכוונת*) היא בהחלט קשה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...