Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4910 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

רציתי לשואל לגבי נוזל קירור לקורולה 2007

הנוזל הקיים ברכב הוא הנוזל הוורוד, SLLC, הנוזל לא הוחלף עדיין כיוון שלפי הוראת היצרן יש להחליף פעם ראשונה רק ב 150 אלף ק"מ

כיוון שהרכב כבר בן 6 ועבר 115 אלף קמ, האם יש חשש שהנוזל כבר איבד מתכונותיו ויש להחליפו? הנוזל עדיין צלול ושמנוני

במידה וצריך להחליף האם להתעקש על הנוזל המקורי של טויוטה היקר להחריד (מעל 200 שח ל 5 ליטר)

אפשרות נוספת Zerex for Asian שעומד גם הוא בתקן HOAT ועולה 60 שח לגלון

להשאיר את הקיים? להחליף? לאיזה נוזל?

פורסם

ל SLLC יש אורך חיים מומלץ של או 160,000 ק"מ או 5 שנים. עם הזמן נוזל הקירור מאבד מתכונותיו ועלול להפוך לקורזיבי עבור מערכת הקירור.

באופן אישי הייתי ממליץ על נוזל מקורי, העלות הגבוהה מתקזזת באורך חיי המוצר ומערכת הקירור מקבלת את הטוב ביותר.

לחילופין גם הנוזל שהזכרת מצויין ואני לא צופה כל בעייה איתו. אם אתה מחליט להשתמש בו כדאי לרוקן את המערכת ולבצע שטיפה משאריות הנוזל הישן.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תודה איתמר

במידה ואני רוצה להחליף ל ZEREX הבנתי שאני צריך לרוקן את כל הנוזל הישן. איך בדיוק זה מבוצע?

מעניין מדוע טויוטה לא מציינת מגבלת זמן על החלפת הנוזל

אגב קראתי בפורומים מחול שהנוזל הוורוד של טויוטה גורם לבלאי מואץ של משאבת המים

פורסם

התמודדתי עם אותה בעייה כמו שלך בקורולה 2006. טיוטה כן מציינים זמן כמו שאיתמר רשם.

בסופו של דבר החלפתי לנוזל של יורול בעלות של 25 שקל לליטר. החומר עמור להיות עמיד ב 5 שנים או 250 אלף ק"מ או מה שבא קודם.

מצד שני אני לא חושב שהחומר המקורי הוא יקר להחריד. קח בחשבון שבניגוד לחומרים אחרים הנוזל המקורי מחזיק 5 שנים. זאת אומרת שאתה חוסך כאן שני החלפות נוזל כאשר חומרים אחרים מבקשים החלפה כל שנתיים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אז ממה שאני מבין, במידה ואני ממשיך עם הנוזל המקורי, אני לא צריך לבצע שטיפה מלאה של כל הנוזל.

האם פתיחה של פקק הריקון ברדיאטור מספיקה או שיש עוד מקומות שאני צריך לפתוח ולשחרר נוזל

האם העובדה שנשארים מים ישנים שמתערבבים עם החדשים בעייתית? (אותו סוג של מים)

פורסם

אגב קראתי בפורומים מחול שהנוזל הוורוד של טויוטה גורם לבלאי מואץ של משאבת המים

רב סרן שמועתי עבר לחו"ל?

אין בעייה אם יתערבב מעט נוזל ישן עם החדש, אחוז המהילה שלו יהיה אפסי. רוצה לצאת צדיק? בצע שטיפה למערכת הקירור עם מים רגילים, לא יקרה שום דבר לשאריות המים שיתערבבו עם נוזל הקירור החדש.

את המערכת מרוקנים על ידי פתיחת הברז הייעודי בתחתית הרדיאטור, הוא בצורת פרפר פלסטיק לבן או שחור.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תודה איתמר

מה הפרוצדורה לביצוע שטיפה של מערכת הקירור כדי לוודא שלא נשאר נוזל קירור ישן (הבנתי שגם אם פותחים את הבורג הרדיאטור עדיין נשאר נוזל בבלוק מנוע ובמערכת החימום)?

פורסם

המלצת הייצרן טויוטה היא החלפת נוזל הקירור בפעם הראשונה לאחר 10 שנים או 150-160K קילומטרים ולאחר מכן כול 5 שנים או 80K (בערך).

איזה כייף לי :)

פורסם
תודה איתמר

מה הפרוצדורה לביצוע שטיפה של מערכת הקירור כדי לוודא שלא נשאר נוזל קירור ישן (הבנתי שגם אם פותחים את הבורג הרדיאטור עדיין נשאר נוזל בבלוק מנוע ובמערכת החימום)?

במידה והיה נוזל מקורי במערכת הקירור והמערכת הקירור נקייה וחופשייה מגופים זרים ולכלכוך לא הייתי מחפש הרפתקה ומנסה לרוקן את נוזל הקירור שנשאר בבלוק המנוע ובצנרת.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...