Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תפריט דיאטה יעיל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4923 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ניקו פ. 22 ק"ג בחמישה חודשים זה מעולה אבל קיצוני.

או שיש לך חילוף חומרים מדהים או שהיית מאוד רעב בתקופה הזו..

נ.ב

חסר פה קצת מידע נוסף מפותח השרשור כדי לייעץ במשהו מעבר לעצות הכלליות והטובות שנתנו כאן.

לא, ולא. לא הייתי רעב, בתקופה שהייתי עושה ספורט זה היה בין 5 ל-7 פעמים בשבוע. עכשיו כשהפסקתי, כי אני באמת יושב ולומד משהו כמו 10 שעות ביום לפסיכומטרי, אני אחזור להתאמן ב13 בפברואר :)

אני התחלתי להשמין בגיל קטן, היה לי חוסרים בהורמון מסוים, אשר קשור לעיכול פחמימות, באופן כללי, הגוף שלי התקשה לפרק פחמימות, והתחלתי להשמין, למרות העיסוק בספורט כל חיי. לקראת הגיוס לצבא המצב החל להשתפר, והתגייסתי לקרבי, שם הגעתי למצב שאני כבר מזהה 2 ריבועים בבטן, הייתי מלא אושר, אבל דברים שקרו לי בצבא, וחזרה של הבעיה ההורמונלית החזירו אותי למצב של 112 ק"ג, עד שאמרתי לעצמי מספיק, ופשוט שיניתי הרגלים. השינוי הזה (20 ק"ג ב5 חודשים) לא כל כך קיצוני, כי זה השלב ההתחלתי, עכשיו אני כבר בעצירה.

בקשר לדיאטניות של כללית, אני לא יודע מי מכם רופא או דוקטור לתזונה שהוא מחליט על הרמה שלהן, ואני לא סותר אותכם - אולי הן באמת פחות טובות, אבל היה לי חבר אחד שהלך לדיאטנית של כללית, והיום הוא בחור נאה ורזה, והוא ממש לא הרגיש מורעב.

בקשר אליי, אני ממש לא רעב, אני אוכל די הרבה, פשוט במקום שהדי הרבה הזה יהיה מורכב מ40% אוכל בריא ו-60% זבל (כולל שתייה), זה הפך ל-90% בריא ו-10% של זבל. לדוגמה: מעולם לא אהבתי במיוחד משקאות מתוקים, אבל הייתי שותה אותם, כי זה מה שיש קר, או שזה מה שהיה במקרר, ואין לי כוח ללכת להביא עכשיו בקבוק מים. אז לא, הפסקתי לשתות משקאות מתוקים, וזה ממש לא חסר לי, אתה יכול לשים לידי כוס צוננת של קולה וזה ממש לא יזיז לי. כשאני אוכל ארוחת צהריים, אני אוכל הרבה בשר (בשר לא משמין!) וירקות טריים, בלחם אני כמעט ולא נוגע, וזה גם לא חסר לי. פחמימה טבעית כמו תפו"א הרבה יותר בריאה מלחם, שבעצם אין בו שום דבר מזין מלבד ויטמנים שדוחפים אליו. אם אני עדיין רעב ובא לי לנשנש? טונה עם ירקות, או חביתה עם משהו, או סתם גביע קוטג'/יוגורט, וכל אלה מהווים תחליף מעולה לממתקים. באופן כללי, אני אוכל יותר דברים טבעיים, ופחות מעובדים- גם יותר טעים, וגם יותר בריא. באופן כללי, הסוד להרזיה הוא להפסיק להתעצל, ולהתחיל להרזות, ויחד עם שינוי בהרגלים, וברמת ההשקעה, יש תוצאות.

אחרי שאמרתי את כל זה, אני לא אשקר, הדבר שחסר לי מאוד זה גלידה, כי אני לא נוגע בשום דבר מתוק (לא עוגות, לא גלידה, ואפילו לא שם סוכר בתה), כי במקרה שלי, אני צריך להרזות, בהמשך הדרך אני כבר אוכל לשלב גם דברים מתוקים וגם ג'אנק פוד, במידה.

בקשר לספורט- ספורט במידה זה בריא, ולא רק להרזיה. ספורט זה כיף, מאוד אפילו, אני נהנה מהכול ולא מצליח לדמיין את חיי בלי זה, אבל ספורט זה רק כלי עזר, ומה לעשות שתזונה נכונה מספיקה להרזייה, בלי ספורט, זה פשוט יהיה איטי יותר. ולכן שאלתי את פותח השרשור מה מטרתו בנושא התזונה.

לסיכום, באמת שאין סוד מאחורי זה, ההרגלים, הם מה שמאפשר להישאר עם המשקל אחרי שמרזים, ואחזור לעדכן אותכם בעוד כמה חודשים :)

פותח השרשור- אחרי החפירה הרבה, גיליתי שאתה מאלה שמקבל 94 ואז מבקש מבחן חוזר :) כלומר מצבך טוב.

תעשה קצת יותר ספורט, ותוריד חלק מדברים השומניים שאתה אוכל, ותחליף אותם בדברים לי שומן.

נניח, תשתדל להימנע מגבינה צהובה, וטוסטים, זה מכיל המון שומנים. בקשר לממתקים, תוריד מעט, לדומה: אם אתה אוכל כל יום או ממתק או איזה חטיף אחד, נסה לרדת ל-3 פעמים בשבוע של ממתק ביום, ו4 פעמים של ירקות או יוגורט בתור נשנוש. אם לא קשה לך, נסה לשלב יותר פירות, במקום ממתקים. אולי אתה לא צריך לוותר על ממתקים בכלל, פשוט תמעיט בשתיית השתייה מתוקה. בכל מקרה, שיהיה בהצלחה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

מי תיקן אותי? לא ראיתי. אשמח אם תפנה אותי להודעה. אני חושד שאתם מבלבלים מושגים. בין בריא ללא משמין. לחם, הוא לא בריא, וזה לא משנה מאיזו חיטה, גם פסטה, כי בדרך החיטה הזו עוברת כל כך הרבה עיבוד וחומרים כימיים, ששום דבר שם כבר לא נשאר בריא. תפו"א הוא טבעי, ולא מעובד.

אורז גם בריא, אך לא אמרתי עליו מילה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

גם ארס של נחש קוברה זה טבעי לחלוטין. אבל אני לא חושב שזה כל כך בריא...

לעומת זאת, אנטיביוטיקה זה ממש לא טבעי אבל גם ממש בריא.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

1. אני ממליץ שוב שתבדוק מה זה אנטיביוטיקה. ולמרות שיש כיום אנטיביוטיקה סינתטית, היא לא בריאה. היא פשוט מחסלת חיידקים (גם טובים). באותה מידה אם תשתה ארס של קוברה, אז לא תהיה לך בעיה עם חיידקים.

2. אנטיביוטיקה וארס הם לא מאכלים, ועל כן אין להם שום קשר לנושא הלה.

3. גם אם 2 העובדות שכתבת נכונות, אני עדיין לא רואה למה תפו"א פחות בריא מלחם.

4. מה שכתבתי היא פירוט על דיאטה שעשיתי, והתוצאות שלה, אם מישהו לא מסכים הוא מוזמן לעשות כאוות נפשו.

פורסם
מי תיקן אותי? לא ראיתי. אשמח אם תפנה אותי להודעה. אני חושד שאתם מבלבלים מושגים. בין בריא ללא משמין. לחם, הוא לא בריא, וזה לא משנה מאיזו חיטה, גם פסטה, כי בדרך החיטה הזו עוברת כל כך הרבה עיבוד וחומרים כימיים, ששום דבר שם כבר לא נשאר בריא. תפו"א הוא טבעי, ולא מעובד.

אורז גם בריא, אך לא אמרתי עליו מילה.

ראיתי בשרשור אחר, לא יודע אם זה אתה שרשמת - מתנצל על הטעות.

לתפו"א יש אינדקס גליקמי גבוה לכן הוא פחות מומלץ.

עוד מידע:

http://www.israelbody.org/Index.asp?ArticleID=1895&CategoryID=399

http://www.oks.co.il/203243/%D7%94%D7%90%D7%99%D7%A0%D7%93%D7%A7%D7%A1-%D7%94%D7%92%D7%9C%D7%99%D7%A7%D7%9E%D7%99-%D7%91%D7%97%D7%99%D7%A8%D7%AA-%D7%9E%D7%96%D7%95%D7%A0%D7%95%D7%AA-%D7%97%D7%9B%D7%9E%D7%94

פורסם

הבנתי. וכמו שאמרתי, חל כאן בלבול בין פחות משמין, לפחות בריא. כל אותם הוויטמינים והמינרלים שתמצא בתפו"א ובטטה, לא תמצא בלחם. אם תאכל עם ארוחת הצהריים שלך תפו"א שלם או 2 פרוסות לחם (לא יודע כמה זה בערך אותה כמות), זה לא מה שיגרום לך להשמין, השתייה המתוקה, והממתקים שמסביב הם שיוצרים את העודף, ואם אינך נוגע בדברים האלה, ואתה כן אוכל פחמימות, אז עדיף שתאכל את זו שיש בה יותר ויטמינים, מינרלים ופחות חומרים מזיקים, כי מבחינת משקל, הגוף שלך ידע לנצל את כל התפו"א אדמה או פרוסת הלחם, ולא יאגור אותם כשומן, וזה כמובן שוב, בתנאי שאתה לא מעמיס אותו בסוכרים ופחמימות אחרים, ואז כן יש משמעות להבדל בין תפו"א ללחם. אני מקווה שההסבר שלי ברור, והוא הבהיר למה בדיאטה שהתאמתי לעצמי, העדפתי לאכול דברים טבעיים יותר. אגב, אין למה שאני אומר שום קשר לדיאטות כמו "שיטת האדם הקדמון" או "דיאטת 1500 קלוריות ביום". אחרי הרבה ניסיונות וטעייה, מצאתי את מה שמתאים לגוף שלי. וזו השיטה שציינתי למעלה. ובתכל'ס, אני מרגיש מעולה, לחץ דם 120/80 ,בדיקות דם מעולות, ובאופן כללי הבריאות שלי במצב מעולה (טפו טפו טפו). בנוסף, אני לא מרעיב את עצמי, או סובל במיוחד, ולכן אם יש מישהו שרוצה, הוא מוזמן לנסות את השיטה, לי היא עובדת.

פורסם

כמה הערות:

1. בסופו של דבר מאזן קלורי מתנהג כמו חשבון הבנק - או שאתה בעודף (ומשמין) או שאתה בחסר (ומפחית משקל). בגוף זה קצת יותר מורכב בגלל השפעות הורמונליות שאין בהן שליטה והמשפיעות על קצב צריכת האנרגיה, אבל זה הרעיון הבסיסי. והקלוריות יכולות להגיע מפחמימות, חלבון או שומנים, והגוף יודע להמיר ביניהם (במגבלות מסויימות).

2. המונח "מזון טבעי" הוא מונח מסחרי ואין לו שום קשר לבריאות. למרות שהמפרסמים מודיעים על יוגורט טבעי עוד לא שמעתי עם פרה שמעטיניה חולבים יוגורט. החיטה זוכה לטחינה ואפיה ולא לכימיקלים. ומה שמפתיע אותי שטרם הוזכר - לתוצרת אורגנית אין שום יתרון על פני תוצרת "רגילה" חוץ מההכנסות היותר גדולות למשווקים.

3. דיאטניות הן בדיוק כמו כל בעלי מקצוע אחרים - יש ביניהן טובות וגרועות. בדיוק כמו שתבחר מכונאי או רופא עליך לבחור בתזונאית (או תזונאי, יש גם כמה כאלה) טובים, שיספקו הדרכה לתזונה מתאימה לצרכיך הרפואיים וגם תהיה נסבלת לטווח ארוך. בסופו של דבר מדובר בשליטה עצמית. אשתי הפחיתה ממשקלה 20 ק"ג וכבר 8 שנים שומרת על המשקל בסטיות של ק"ג אחד מעלה ומטה, אני לא מצליח לשחזר את הישיגיה.

4. הספורט חיוני להפחתת משקל, אבל הוא משני יחסית לשמירה על תזונה נכונה. פעילות גופנית, גם אינטנסיבית, לא תביא להישג הנדרש בלי שמירה קפדנית על תזונה נכונה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...