Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לגבי צריכת דלק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4924 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כידוע אי אפשר לשנות את דרכי הטבע, צריכת הדלק תלויה במד הסל"ד של המנוע ובתנאי הכביש (עליות, ירידיות, מישור)ועוד המון תנאים, ככל שהסל"ד גבוהה יותר כך תהיה צריכת הדלק גבוהה יותר,בדרך כלל בהילוכים הראשונים הרכב צורך יותר בגלל כוח האצתו, הכוונה שהמנוע מתאמץ כדי למשוך את הרכב ולהגיע למהירות רצויה ובהילוך גבוהה יותר כבר צריכת הדלק פוחתת, זו תורה שלמה שקשורה בהרבה מובנים.

מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי נכון.

כן, אבל שמתי לב שלא משנה איזה הילוך זה, כל פעם הצריכה מאוד עולה לפני ההעברה. אבל מה שעוד מעניין - גם בהילוכים גבוהים, כאשר הסל"ד גבוה, לאחר שההילוך נכנס, הצריכה יורדת. ז"א הסל"ד גבוה, אבל הצריכה נמוכה, כל עוד אני לא לוחץ יותר מדי על הדוושה.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כמו שאמרתי זו תורה שלמה, מותקן ברכב ממיר קטליתי וחיישנים מסויימים הגורמים לרכב לתפקד בצורה שונה מאשר בכביש ולכן הצריכה שונה לחלוטין, וכמו שאתה מסביר את עצמך "כשההילוך נכנס הצריכה יורדת" - כמובן כי כשאתה משלב להילוך גבוהה יותר מד הס"לד יורד ויורד וכך גם צריכת הדלק.

אולי אני לא הבנתי אותך נכון.

פורסם

orancar, אתה קצת מבלבל או מבולבל, לסל"ד יש חלק קטן מאד בצריכת הדלק, כי מה שקובע את כמות הדל"ק המוזרק לתא לצילינדר בכל סיבוב של המנוע הוא מחשב הרכב שמתאים את הכמות לכמות האוויר שבחר הנהג, בעזרת רגל ימין, להכניס למנוע. יש מצב שבו מנוע נמצא ב6000 סל"ד וצורך פחות דלק ממנוע שנמצא ב2000 סל"ד, אם היית נוהג ברכב ידני היית מבין את זה - כי כשאתה נמצא בהילוך 5 למשל (במהירות נמוכה), ולוחץ 'פול גז' כמות הדלק עדיין גבוה מאד, אבל לא כולו נשרף ולא כולו מנוצל, מצד שני אם תעזוב את דוושת הגז בירידה ארוכה והמנוע יהיה ב5-6 אלף סל"ד הצריכה תהיה אפסית כי הגלגלים מסובבים את המנוע וכמעט אין צורך בדלק בשביל להתקדם.

מטאור, צריכת הדלק במחשב הרכב מחושבת לפי ליטרים לקילומטרים (או להיפך) כלומר: כמה דלק נצרך ביחס למרחק שהרכב עבר.

תסכים איתי שכשאתה מתחיל נסיעה ברמזור אתה נמצא במהירות אפסית, אבל דורש מהמנוע שלך יותר כח מהרגיל, רק בשביל להתחיל תנועה, כלומר הרבה דלק, יחסית למרחק אפסי, ולכן צריכת הדלק עולה באופן רגעי.

זה לא שולל לחלוטין את מה שאורן ניסה להסביר, אבל חשוב שתבין את הבסיס לזה. לגבי זה שהצריכה עולה לפני שאתה מעביר הילוך ויורדת לאחריו - אתה בהילוך נמוך בסל"ד גבוה - כלומר המנוע מתאמץ אבל עקב ההילוך הנמוך זה לא מתורגם למהירות, כאשר ההילוך מתחלף המנוע מתאמץ פחות אך המהירות עולה.

כאמור - אם המהירות לא מתאימה להילוך, המנוע יתאמץ יותר בשביל להתקדם או שיצטרך לתת יותר דלק בכל סיבוב (הילוך גבוה מדי) או שיצטרך להסתובב יותר מהר (הילוך נמוך מדי).

אגב, צריכת דלק לא תלויה בהרגלים של המנוע, אם תקנה יונדאי מירושלמי או מאילתי, לשתיהן תהיה צריכת דלק דומה עד זהה (בהנחה שהן מטופלות לפי ההוראות וננהגות בצורה הגיונית). מאד חשוב שתתחזק את הרכב לפי ההוראות, ותשתמש בשמנים איכותיים וחלפים איכותיים (לא בהכרח מקוריים ויקרים) אגב, בד"כ אחרי כמה אלפי ק"מ המנוע 'נפתח' ומתחזק מאט מה שאומר שהוא מתאמץ פחות ולכן צריכת הדלק משתפרת מעט.

נ.ב.

אני באמת לא מבין למה חלק משיעורי הנהיגה לא כוללים הבנה של איך פועל רכב, אנשים יודעים יותר על מכונה שאחראית לכבס להם את התחתונים ממכונה שמכניסה אותם לסכנת חיים מדי יום, הזוי...

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

מטאור, צריכת הדלק במחשב הרכב מחושבת לפי ליטרים לקילומטרים (או להיפך) כלומר: כמה דלק נצרך ביחס למרחק שהרכב עבר.

תסכים איתי שכשאתה מתחיל נסיעה ברמזור אתה נמצא במהירות אפסית, אבל דורש מהמנוע שלך יותר כח מהרגיל, רק בשביל להתחיל תנועה, כלומר הרבה דלק, יחסית למרחק אפסי, ולכן צריכת הדלק עולה באופן רגעי.

זה לא שולל לחלוטין את מה שאורן ניסה להסביר, אבל חשוב שתבין את הבסיס לזה. לגבי זה שהצריכה עולה לפני שאתה מעביר הילוך ויורדת לאחריו - אתה בהילוך נמוך בסל"ד גבוה - כלומר המנוע מתאמץ אבל עקב ההילוך הנמוך זה לא מתורגם למהירות, כאשר ההילוך מתחלף המנוע מתאמץ פחות אך המהירות עולה.

כאמור - אם המהירות לא מתאימה להילוך, המנוע יתאמץ יותר בשביל להתקדם או שיצטרך לתת יותר דלק בכל סיבוב (הילוך גבוה מדי) או שיצטרך להסתובב יותר מהר (הילוך נמוך מדי).

אגב, צריכת דלק לא תלויה בהרגלים של המנוע, אם תקנה יונדאי מירושלמי או מאילתי, לשתיהן תהיה צריכת דלק דומה עד זהה (בהנחה שהן מטופלות לפי ההוראות וננהגות בצורה הגיונית). מאד חשוב שתתחזק את הרכב לפי ההוראות, ותשתמש בשמנים איכותיים וחלפים איכותיים (לא בהכרח מקוריים ויקרים) אגב, בד"כ אחרי כמה אלפי ק"מ המנוע 'נפתח' ומתחזק מאט מה שאומר שהוא מתאמץ פחות ולכן צריכת הדלק משתפרת מעט.

אז אם נתמקד בעניין של הרגעים של לפני העברת ההילוך ואחרי זה, האם ניתן איכשהו לצמצם את הצריכה ברגעים אלה?

פשוט אני שם לב הרבה פעמים שלרכב לוקח הרבה זמן להעביר הילוך ועד שהוא עושה את זה, הצריכה מאוד גבוהה. זה קורה בעיקר כאשר תנאי הדרך מאלצים אותי להמשיך ללחוץ על הדוושה, אבל הלחיצה לא מספיק חזקה בשביל העברת הילוך מהירה, ואז יוצא מצב שאני נוסע יחסית הרבה זמן לפני העברת הילוך ועם צריכת דלק מאוד גבוהה.

בעיר כמו שלי (ירושלים), עם אתה רוצה לנסוע בסל"ד נמוך שמתורגם לצריכה נמוכה (אצלי ברכב) אז צריך לנסוע ממש איטי ובשיפוע אפסי. אבל יש אצלנו הרבה עליות ושם כבר אין ברירה - אם אני רוצה לעלות בעליה, לא משנה כמה אני אלחץ חלש על הדוושה, הרכב יתאמץ ותמיד יתחיל לעלות סל"ד וצריכה של הדלק. אז נראה לי שבעליות כבר עדיף ללחוץ חזק על הדוושה בשביל לעלות מהר את הסל"ד ולהעביר הילוך ואז לרכב יהיה יותר קל לעלות והוא יצרוך פחות דלק.

אז אני חוזר על השאלה - אפשר איכשהו לשפר את עניין הצריכה לאור מה שתיארתי עד עכשיו? (חוץ מלעבור לעיר אחרת).

לגבי התחזוקה - ברכב ספציפי שיש לי (I30 הדור החדש), הטיפול הראשון הוא רק לאחר שנתיים ולא לאחר שנה כמו אצל הרוב. לכן חוץ מבדיקה ויזואלית שלי של שמן ומים במהלך השנתיים האלה, אין לי מה לתחזק. אם קורה משהו אז אני מיד פונה למוסך במסגרת האחריות.

פורסם

הרכב אוטומטי. הוא יודע יותר טוב ממך איך לנהל את העברת ההילוכים.

כדי לשפר משמעותית את צריכת הדלק שלך אתה צריך לתכנן את הנסיעה: להסתכל קדימה, לצפות האטה ולעזוב את הגז. לא ללחוץ על הגז לפני הרמזור. לנסות כמה שיותר לשמור על אינרציה. לא לשחק גז ברקס כל הזמן. בנהיגה כזו אתה יכול לצפות לחסכון של 1-2 קמ"ל גם בתנועה עירונית.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...