Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4923 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

רציתי לשאול את דעתכם מה יהיה לנו יותר זול,נוח ואפשרי לעשות

כרגע יש לנו פיג׳ו sw 2004 2.0 אנחנו די מרוצים מהאוטו אבל יש בעיה

הרכב מרגיש לנו צפוף וגם שותה יותר מידי דלק 1:10

השאלה שלי היא מה יותר ישתלם לנו להביא עוד רכב קטן שישמש את הנסיעות עם כולם או להחליף ל-2 רכבים קטנים?

הנשואה השנתית שלנו היא כ10000 ק״מ בשנה

עכשו רוב הנסיעות נעשות שלושה עד ארבע ברכב

ההתלבטות היא שמצד אחד אם נביא 2 קטנים זה אומר כל נסיעה משפחתית להוציא 2 רכבים

מצד שני יהיה כאן את החיסכון בדלק וגם יהיה יותר מקום כי זה 2 רכבים וגם הנסיעות המשפחתיות לא קורות כל כך הרבה רק בחופשים,חגים וכו׳

אז אשמח לשמוע את דעתכם ובבקשה שזה יהיה כמה שיותר מהר כי אנחנו צריכים לקבל החלטה השבוע

נ.ב

איזה רכבים הייתם ממליצים אם התקציב הוא עד ה40k

תודה

פורסם

10 קילומטרים לליטר זאת לא צריכת דלק גבוהה בכלל, בטח שלא לרכב עם מנוע 2 ליטר. רכב קטן יותר לא יציג צריכת דלק טובה משמעותית, אל תצפה לצריכת דלק של 1:17 או משהו בסגנון, ועם קילומטראז' שנתי כמו שלכם ההפרש בצריכת הדלק לא יקזז את עלות הרכישה.

לדעתי, אם ה-307 הנוכחית שלכם טובה ולא עושה בעיות תישארו איתה ואל תחפשו הרפתקאות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

קודם כל תודה על התגובה

דבר שני אבל אתה לא חושב שחבל על כל הנסיעות שהרכב נוסע ההורים שלי לבד או + ילד או שנים? ואני חושב שיש מלא רכבים שיביאו צריכה 1:15 בכיף וגם כנראה לא ציינתי ש1:10 זה בנסיעה בינעירונית שכל הדרך כבישים מהירים שהמהירות נסיעה היא על 90 במשולב הוא גם. מגיע ל1:8 ואני חושב שזו צריכה די מוגזמת

עוד תגובות יתקבלו בברכה

פורסם

יש רכבים שיתנו לכם 1:15 בתקציב הזה - סוזוקי אלטו, יונדאי i10 ידנית וכו'. אבל אלו לא רכבים שמתאימים ל-4 אנשים, אולי לזוג מבוגרים בלחץ.

פורסם

ההוצאות הקבועות על שני כלי הרכב תהיינה גבוהות משמעותית מכל חסכון שתצליחו להשיג בצריכת הדלק.

מה גם שמחיר השוק של הרכב הוא כ-30000 ש"ח מה שאומר שאם תרצו לרכוש מכוניות חדשות וחסכוניות תצרכו להוציא כסף רב שלא תקבלו בחזרה לעולם.

חסכון בדלק (אלא אם כן מדובר בנסועה מאד גבוהה) כסיבה יחידה להחלפת רכב - היא תוצאה של ראייה חד מימדית ולא נכונה של הנתונים. על אחת כמה וכמה כשמדובר על רכישת שני רכבים במקום.

אופציה הגיונית יותר (אולי) היא לשקול קניית רכב קטן אחד ושכירת רכב קטן נוסף כשנוסעים כולם ביחד. גם באופציה זאת לא נראה שהרווח יהיה משמעותי - אך סביר להניח שהוא ישתלם יותר כלכלית מאחזקה של שני כלי רכב.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

כנראה לא הסברתי את עצמי כמו שצריך

אנחנו מביאים עוד רכב השאלה אם להביא קטן ידני ולהשאיר את הגדול או להחליף את הגדול להוסיף קצת ולהביא 2 קטנים זאת השאלה ואני ישמח אם תענו לי עליה

תודה

פורסם

בהנחה וה-307 "לא עושה בעיות", תשאירו אותה אצל מי מבני המשפחה שנוסע הכי פחות. בנוסף תקנו רכב ידני קטן וזול שישמש לנסיעות יום-יומיות אבל לא להסעת המשפחה.

זאת העצה הכי כדאית שאני יכול לתת לך.

פורסם

בחור - אני לא מבין מה אתה רוצה "להביא" - אני מניח שאתה רוצה לרכוש (או בשפה פשוטה, לקנות) רכב נוסף.

ראשית, איני מבין כיצד 307SW (אני מניח שזה הדגם שבידכם כעת) צפוף ל-4 נוסעים, מדובר ברכב מרווח מאוד. המשפחה שלי מסתדרת מצויין ברכב משפחתי סטנדרטי גם כאשר כל חמישתנו נוסעים יחד (ומדובר ב-5 אנשים בגודל מלא, הצעיר בן 17).

נסועה של 10,000 ק"מ בשנה היא נמוכה מאוד, לפי התחשיב שלך מדובר ב-1,000 ליטר בשנה. נניח שרכב אחר יצרוך ליטר ל-12 ק"ח, כלומר כ-800 ליטר בשנה - במחירי היום מדובר בהפרש של כ-1500 ש"ח לשנה, הפרש שממש לא מצדיק החלפת רכב. רכב יותר קטן שצורך פחות דלק לא ימלא את צרכיכם כמשפחה בת 4 נפשות שה-SW צפוף לה.

להחזקת שני כלי רכב במשפחה יש יתרונות עצומים מבחינת נוחיות, אבל מדובר בהוצאה גדולה מאוד, תחשוב על הכפלת הוצאות הרישוי והביטוח, אשר לבדן יגיעו לסדר גודל של 4,000-5,000 ש"ח נוספים בשנה (בהנחה שאין נהגים צעירים שמכפילים את העלות). וזאת לפני עלויות טיפולים ותיקונים נוספים.

בקיצור - אני רואה טעם להחליף את הרכב הנוכחי בשני תנאים - האחד הוא אם הרכב בעייתי מבחינת עלויות תחזוקה (אני מדבר בעיקר על ביקורים במוסך), והשני הוא שיש בידכם סכום מספק כדי להתקדם לרכב צעיר משמעותית שסביר שיצריך פחות תיקונים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בנסועה של 10K ק"מ בשנה ההבדל בעלות בין הרכב שלך לרכב חסכוני (1/15) הוא 200 ש"ח בחודש. לא דרמטי ובוודאי לא מהווה שיקול להחליף את הרכב.

אגב, בלי קשר, בכל תרחיש שהוא, החזקת שני רכבים תהיה יקרה בהרבה מאשר החזקה של רכב אחד.

פורסם

קודם כל מה שנאמר פה קצת מסורבל

לא אמרתי ש4 אנשים צפוף אנחנו 7 במשפחה ועם ציוד אז האוטו קצת צפוף ולא כך נוח

דבר שני האוטו צורך בנסיעה רגועה בלי עקיפות מזגן או גורמים בזבזנים אחרים 1:10 אני חושב שאם נביא רכב קטן בנוסף לפיג׳ו שיאכל 1:15 בתקציב של עד כ-30 אלף נוכל להוזיל את העליות כי האוטו הגדול לא יזוז רק בנסיעות משפחתיות שקורות פעם ב..

ותווך הנסיעה הוא 20 אלף טעות שלי

מה אתם חושבים??

פורסם

תראה לגבי ההתלבטות -רכב נוסף בבית הוא תמיד פינוק יקר.

זה עוד ביטוח חובה + צד שלישי לפחות,זה צמיגים ומצברים וכדומה.

אלא מה? אני חושב שזה שווה את זה.

אם אתה מחפש רכב חסכוני אמין ומרווח מאוד שגם נהנים מאוד לנהוג עליו:

אוסיף שהטיפולים זולים יחסית ,ועם כמה שהוא קטן יחסית אתה יכול לסמוך עליו בנסיעות מרוחקות.

הצריכה עומדת על 1.14 והוא מרווח בהרבה מקופסאות הסרדינים שהוזכרו לעייל.

בהצלחה!

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם

רכבים בסגנון פיאט פונטו,פיג׳ו 206,רנו קליאו לא יתנו צריכה כזאת???

נ.ב הייתי שמח לשמוע לפי דעתכם איזה רכב הכי טוב מבין השלוש ולמה

זה ביינתים הרכבים שיש לנו בראש כולם ידניות ואם למישהו יש עוד הצעות אני ישמח לשמוע

פורסם

פיאט פונטו ידנית משנת 2005/6 בקרוב למחצית התקציב תתקרב ל1:15 תוך שמירה על עלויות אחזקה שפויות.

עדיין - אם מכונית אחת מספיקה לצרכים שלכם זה די מיותר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...