Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4702 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 101
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מצד שני - גם בקניה מחו"ל יש סיכון, קבלו סיפור (ודווקא לא מתחום הרכב):

הזמנתי ממוכר באתר החביב עלי (איביי) טלפון אלחוטי. כן, לא סלולארי, אלחוטי, פשוט, כזו תחנת בסיס ושלוחה.

הטלפון תקוע כבר חודשיים במכס (אם הוא לא הוחזר לחו"ל עדיין...) כיון שאני צריך להביא אישורי משרד תקשורת, כאילו ביקשתי ליבא לפחות טיל בליסטי: אני צריך להתחיב שהוא לא יעבוד ברשת סלולאר (טלפון אלחוטי, כן?), למלא טפסים שאני אחראי לתוצאות באם יגרם נזק לרשת תקשורת כלשהי, להביא התחייבות שאני לא אייצא טלפונים לרש"פ בלי אישור משהב"ט, וכן הלאה.

זו מלחמה טפשית בבירוקרטיה בגלל טלפון אלחוטי מסכן, ואני רק מתאר לעצמי מה יקרה אם אני אנסה ליבא חלקים לדוקאטי...

פורסם

ליאור - אתה לא יודע כמה שאתה צודק!

אם הייתי צריך לתחזק את הבימרים שלי בחלפים שנמכרים בארץ אצל "היבואן" כבר מזמן הייתי יושב בדיזינגוף עם כוס, חליל, וכלב מוכה פרעושים ומנסה לקושש מטבעות מהעוברים והשבים.

לכן כל דבר, חוזר שנית - כל דבר שניתן לקנות בחו"ל, איביי, שטחים (גם סוג של חו"ל) לא אקנה בארץ. לפעמים אני מעדיף לחכות שבועיים, חודשיים,שנתיים רק לא לתחזק ולהזין את מערכת הגזל שקיימת כאן.

מספיק קורעים אותי במיסים, דלק, חיתולים מוצרי חלב ועוד השד יודע מה.... לפחות אם הווזלין היה בחינם זה היה יותר נוח.

אומר כך (ובהסתייגות כי יש כמה צדיקים בסדום ואני לא רוצה להכליל) - אין מוצר שזול בישראל יותר מאשר בחו"ל - חד וחלק!

פריירים לא מתים הם גרים בישראל.

אורן

נ.ב - אין על שוקולד פרה ממולא תות. לא מאמינים? - תבדקו במדריך מישליין (לא זה של המסעדות - זה של הצמיגים :lol: )

פורסם

אכן, מצער אבל נכון.

הייתי מאוד רוצה לשלוח את הכתבה של ליאור לבעלי החנויות שנדונו כאן, וכן לאלו שבאותו מעגל.

מעבר לתירוצים של עלויות וכו', אולי (אולי גדול מאוד) זה ישנה במשהו את השירות,

ואם יהיה נס גדול - אולי זה ישנה במשהו גם את המחירים.

ליאור, בשביל הספורט, אשמח אם בדעתך, תשלח לי בה"פ את שמות החנויות הנ"ל,

אאתר את המייל של בעלי החנות (לא של הפקידות...) ואשלח להם קישור לכתבה, עם בקשה לתגובה.

ובאגירה - :mm_yeah:

:idea:בכביש אל תהיה צודק, היה חכם.
פורסם

המדינה הזו מזמן מגעילה אותי בכל תחום. לא סתם רשום לי מה שרשום בחתימה.

אני כמעט לא קונה כלום בארץ - הכל מוזמן מחו"ל, בממוצע 40% עלות. אחרי הכל.

80% מבעלי המקצוע סוגדים אך ורק לכסף. אין רמת עבודה, אין אכפתיות מלקוח. רק כסף, כסף, ועוד כסף. אתה באמת מקבל כלום בשביל המון כסף. זה מתחיל מחצי סנדביץ' וקפה ב55 שקל, ונגמר בפחחות וצבע ב6000 לאוטוביאנקי עם צבע שמתפוצץ ומבעבע אחרי כמה חודשים, ואז המוסך אומר לך "צריך שלייף סבון".

Bel Paese, Brutta Gente - mica sono pazzo, sono pazzi gli altri che accettano tutto! io almeno dico 'questo e' sano, questo e' malato, qui c'e' il bene, qui c'e' il male'... a voi tutto questo dolore sembra giusto. a me no. io mi devo difendere...

פורסם

עליות לחוד ושרות לחוד , אין ספק בכלל שהרוב המוחלט של השירות בארץ הוא פשוט מגעיל נקודה .

בקשר למחיר , לרוב נתקלתי שהמחיר סביר או עם הפרש זעום בשביל הכאב הראש עם הרשויות ,שזה סיפור בפני עצמו ...

לכן אני אומר כל מיקרה לגופו

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם

קובי, אתה צודק, יש מצבים ששווה לשלם יותר בארץ בשביל להמנע מהבירוקרטיה וכאב הראש, שזו עוד דוגמא לעד כמה שמצבנו גרוע אבל לפחות יש את האופציה הזו שלעיתים קצת מנחמת...

עוד דוגמא, ששיאה היום...

מצבר - רציתי לקנות מצבר ל-RV, טווח המחירים שביקשו בחנויות השונות היה בין 300-400 ש"ח.

חנות לדוגמא: http://www.moto-depot.co.il/product_info.php?cPath=47_43_60&products_id=1817&g_scroll=0

הזמנתי אחד באיביי - כאן: http://www.ebay.com/itm/360496953568

המצבר הגיע היום, שבועיים לאחר ההזמנה, כשהמחיר (לאותו מצבר ב ד י ו ק - 6N4B-2A, 6V 4Ah) כולל משלוח יצא בדיוק 142 ש"ח, עד הבית (עד הדואר ליד הבית, גם זה נחשב...).

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

בארץ - שיפוץ משאבת קלאט'צ למיני מיינור 300 ש"חלא כולל מע"מ.

באיביי - משאבה חדשה כולל משלוח תוך יומיים בארץ 187 ש"ח.

אני כבר מזמן מעדיף לחפש את הדברים שאני צריך בחו"ל.

רכבים בבעלותי:

רק אספנות וכמה שיותר...

פורסם

אגיב כאחד שניצב מצדו שני של המתרס, ממש בקטנה, אבל בכל זאת.

כל העיסוק ברכבי אספנות וכל מה שסביבם הוא לא כלכלי בעליל, ודי קשה להתווכח עם העובדה הזו.

אם העוסקים בכך לא משרתים את ציבור האספנים מאהבה נטו, אלא רואים הכל דרך החור שבגרוש, נוצרות סיטואציות כמו אלו שליאור תיאר.

ברור שלפחח עדיף לתקן תאונות מאשר לעבוד על גרוטאה רקובה, למכונאי עדיף לבצע "טיפול 10" מאשר לשפץ מנוע בן 40, מה שיקח לו פי 8 זמן וכן הלאה.

ההוצאות של בעלי העסקים בארץ גדולות מאד, ואני חלילה לא מצדיק חגיגה על גבם של אספנים, אך נסו להבין גם אותם.

בכל מקה, עיף להגיד ללקוח "שמע ידידי, אני מוכר רק בסיטונות" ולא לתקוע לו מחיר מופרז בעליל, או להראות לו פרצוף חמוץ.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

חן, אני לגמרי מבין ומזדהה עם מה שכתבת, אלא שהדברים עדיין אינם יכולים לתרץ יחס גועלי וחוסר רצון משווע לשרת לקוח או אפילו לתת לו מידע לגבי מידת הזמינות של חלק מסוים.

הסיפור האישי שלי: נכנסתי לחנות חלפים מאוד מוכרת ושאלתי את בעל הבית מה יש לו עבור הרכב שלי. האיש חשב קצת ונקב בכמה דברים, שלא הזדקקתי לאף אחד מהם. שאלתי לגבי חלק מסוים, ולאחר שחשב עוד קצת אמר שאולי זה במחסן ושאין לו מושג. כדי לדרבן אותו להזיז את ישבנו ממקום מרבצו, ציינתי שאם החלק נמצא, אני נחוש לקנותו בכל מחיר. זה לא עזר.

לאחר כמה ניסיונות כושלים לגרום לו למכור לי משהו (ולמרבה האבסורד, במקום שבאופן נורמלי המוכר יהיה להוט למכור, כאן אני זה שהיה צריך להלהיט אותו לבצע מכירה), אמרתי לו "חבל, באמת התכוונתי לקנות ממך משהו" ועזבתי את המקום, כנראה לבלי שוב.

לצערי זהו לא הסיפור היחיד שיש לי, אבל הוא בהחלט מייצג.

ורק כדי לאזן את התמונה: בדרך סלמה בת"א יש חנות חלפים אולד סקול מהסוג שאני אוהב בשם ג'נרל חלפים. בכל פעם שאני צריך משהו, אני פשוט מגיע לשם ומחפש במחסן שלהם בעצמי את החלק המבוקש. היחס שם תמיד טוב, בעל הבית נחמד ומסביר פנים (ובעיקר: לא חמדן!!) ולפעמים באמת צצים אצלו אוצרות אמיתיים למכוניות קשישות. אשרינו שנותרנו עוד אנשים כמוהו.

זה מתחיל מחצי סנדביץ' וקפה ב55 שקל, ונגמר בפחחות וצבע ב6000 לאוטוביאנקי עם צבע שמתפוצץ ומבעבע אחרי כמה חודשים, ואז המוסך אומר לך "צריך שלייף סבון".

רק עכשיו שמתי לב להודעה הזאת. רק כדי להעמיד דברים על דיוקם: זה לא כמה חודשים, זה היה בדיוק כעבור חודש אחד. בעצם, אולי פחות. שילך לו הכסף לתרופות.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
- אין מוצר שזול בישראל יותר מאשר בחו"ל - חד וחלק!

אומנם חצי קשור לפורום רכב כי הבעלים של החנות חובב רכבים ורושם כאן אבל תתפלא ויש מצבים כאלו.

אם תכנס לחנות הסנובורד של רובי שכותב כאן בפורום, תגלה שתוכל לקבל בדיוק את מחירי חו"ל, ולפני תחילת העונה הוא אפילו הציע בפחות ממחירי חו"ל על ציוד סנובורד חדש מהעונה הנוכחית.

מי כמוני יעיד שהמחירים שלו לא היו כאלה בתחילת דרכו והביאו אותי למצב של להביא ציוד מחו"ל באמצעות חברים אבל נכון לתקופה הנוכחית המצב השתנה.

דרך אגב גם היום המחירים שלו יותר זולים מהמחירים של אותו ציוד באירופה.

אז כן אפשר, השאלה כמה רוצים.

פורסם

תחום הרכב בו כולנו עוסקים הוא אכן בעייתי ולו מסיבה אחת פשוטה והיא המיסוי הכבד החל על המכוניות ועל החלפים . סיבה שניה העידר ייצור מקומי של רכב . התעשיה הישראלית מייצרת חלקי רכב ואף חלקים חשובים בפסי ייצור של יצרנים גדולים בעולם , אולם התוצרת הנפלאה הזו לא מגיעה לצרכן הפשוט - אלא בדרך עקיפין . חבל שכך אולם הדברים נובעים מדברים הרבה יותר גדולים .

שינויים בסדרי היום הלאומיים יכולים לעשות מהפך בחברה הישראלית אולם חברה אוטופית היא בהישג יד אך בגדר חלום . הרי במקום השקעה בהשכלת הדור הצעיר -חינם , המדינה מעודדת אוכלי חינם ... במקום הקלה במיסוי למעמדים הנמוכים ובינוניים המדינה מעודדת "דנקנרים" ל "גלח" את הצבור ... בשורה תחתונה הצבור שלנו טיפש והצבור ימשיך לשלם .....לכן תופעת המאכרים והקומבינות פורחת כל ילד עונה היום שבשביל להצליח בחיים:לא צריך ללמוד ,לא צריך להשקיע , לא צריך להיות ישר ומקצוען - צריך להיות תחמן , צריך להיות מחובר ב"דילים" צריך להיות דורסני ו"חרא".... לסיום מזכיר את אותם שני בני אותו מחזור הנפגשים 25 שנה לאחר סיום בית הספר היסודי : האחד נוסע בחיפושית חבוטה והשני בקאדילק מפוארת ....בעל החיפושית פרופסור בעל שם חינך דורות של מדענים ומהנדסים מעוטר כולו בתעודות הכרה והוקרה מכל העולם שואל את חברו " הכיצד הגעת להצלחה כלכלית כה מרשימה (ובסתר ליבו חושב הלא בקושי ידע קרוא וכתוב ....ובילה כל הילדות והבגרות בים וברחוב...)עונה השני פשוט לאלללה באמת : קונה דברים ב10 מוכר ב100 מרוויח רק 10% ומפסוט חאלס.... אה וכן אבא של אשתי ראש ועד העובדים מכיר את כל מי שצריך בכל המפעלים איתם אני עושה עסקים וכן הלאה ......

הודי.

פורסם

חומר למחשבה.

בפורום של ההונדה שבו אני משוטט, קיימים שירשורים דביקים של "BAD SELLERS" ושל "GOOD SELLERS" .

אולי זה הזמן לפתוח שירשורים כאלה גם בפורום זה, אני נחלצץי לפחות פעמיים מרכישה ממוכרים "שנויים במחלוקת" בעיקבות הפנמת לקחים של אחרים בפורום הנ"ל.

• תוכן חדש...