Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7962 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם מישהו יודע כיצד לבצע "פרוק קרבורטור " לסובארו DL ?

לאחרונה היתה לי בעיה שהמנוע היה מגמגם ונכבה ולאחר שנתקעתי איתו הגעתי למוסך, והמסוכניק שלי (שמאוד מקצועי אגב ) פירק את מכסה פילטר האוויר וסובב את הבורג בקרבורטור ( לא הצלחתי לראות ) ולאחר מספר לחיצות גז הבעיה נפתרה. לאחר מכן הוא כיוון CO וסל"ד ע"פ שמיעה.

האם מישהו יודע לבצע זאת ? האם ניתן לכוון CO רק ע"פ שמיעה ?

אני בעל ידע טכני ומעונין לחסוך את הביקור הבא במוסך בפעם הבאה שאתקע בדרך.

פורסם

הפעולה שהמכונאי שלך ביצע - הוצאת דיזת הסרק, ניקוי הדיזה והחזרתה.

כיוון תערובת לפי שמיעה ניתנת לביצוע אך היא אינה מדוייקת ואינה כדאית כלל וכלל.

רק ע"י התחברות למכשיר 4 גזים ניתן לדעת בוודאות כיוונון נכון ומדוייק, וכן האם ישנם תופעות אחרות(מצתים, חוטי הצתה, שסתומים וכד') אשר פעולתם אינה תקינה ומשפיעים על כיוון התערובת.

בכיוון ע"פ שמיעה הנך מבצע פעולה עוקפת בעיות אחרות(אם קיימות) ולא פותר אותן.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
האם מישהו יודע כיצד לבצע "פרוק קרבורטור " לסובארו DL ?

לאחרונה היתה לי בעיה שהמנוע היה מגמגם ונכבה ולאחר שנתקעתי איתו הגעתי למוסך, והמסוכניק שלי (שמאוד מקצועי אגב ) פירק את מכסה פילטר האוויר וסובב את הבורג בקרבורטור ( לא הצלחתי לראות ) ולאחר מספר לחיצות גז הבעיה נפתרה. לאחר מכן הוא כיוון CO וסל"ד ע"פ שמיעה.

האם מישהו יודע לבצע זאת ? האם ניתן לכוון CO רק ע"פ שמיעה ?

אני בעל ידע טכני ומעונין לחסוך את הביקור הבא במוסך בפעם הבאה שאתקע בדרך.

ביקור במכון קרבורטורים וביצוע ניקוי ושיפוץ קרבורטור (ואולי אי אילו רכיבים אחרים מערכת ההצתה והדלק) ימנע את התקיעה הבאה, ויחסוך דלק.

לא הייתי מפרק את הקרבורטור לגורמים באופן עצמאי - התוצאות יכולות להיות הרות אסון (לכיסך בעיקר:-) )

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

כעיקרון יש שם שני ברגים, את הבורג של האויר תסגור עד הסוף ואז תפתח 3 סיבובים בדיוק, תניע את הרכב, ואת הבורג של הגז(בורג עם קפיץ) תסובב לפי שמיעה או לפי הרעידות של המנוע, ואח"כ תבדוק מה קורה עם מזגן.

פורסם
כעיקרון יש שם שני ברגים, את הבורג של האויר תסגור עד הסוף ואז תפתח 3 סיבובים בדיוק, תניע את הרכב, ואת הבורג של הגז(בורג עם קפיץ) תסובב לפי שמיעה או לפי הרעידות של המנוע, ואח"כ תבדוק מה קורה עם מזגן.

כמדומני זה אפילו 3 וחצי סיבובים, אבל לא נתעסק בקטנות :-)

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

סובארו היא לא פיזו' או רנו או סאאב (למזלינו הרב!)

ולכן אני מרשה לעצמי לחלוק על דעתם של שני ידידי הראשונים שהגיבו וטענו שזהו עסק מיוחס ליועד לטיפולם של אנשי הקרבורטוריזציה המקצועיים.

אם שאר המערכות הרכב שלך תקינות - חבל לפרק סתם.

להוציא את הדיזה הראשית, לנקותה ולהחזירה זה בסדר גמור.

גם לכוון את הקרב' לפי שמיעה זה בסדר גמור.

כל עוד לא מדובר במערכת מורכבת להפליא - זה יהיה מיותר להתחבר למכשיר 4 גזים ולשחק עם הקרב'.

ואוסיף אפילו דוגמא משלי - בעת התקנת קיט המתאנול, התחבר המתקין למכשיר 4 גזים וכיוון לי את הקרב' - מיותר לומר שהרכב התחיל לשתות דלק ברמות שלא הכרתי קודם, ושבמקביל הביצועים הדרדרו - לגבי אותו מתקין - אני רק אוסיף ואומר שמדובר באחד האנשים שיותר מקצועיים שיש בארץ בתחום מערכות ההזרקה והקרבורטורים (רק שנסיון עם רנו כנראה אין לו....)

בכל מקרה, מייד כשהגעתי הבייתה, כיוונתי שוב את הקרב' - כמו שאני אוהב, והאוטו לא רק שנוסע הרבה יותר טוב, אלא גם שותה דלק כאילו היה סקסו דיזל....

בקיצור - לפעמים אדם עם נסיון ומעט ידע - עדיף על אדם עם המון ידע ומעט נסיון.

אם האוטו עוד תקין עכשיו - עזוב את זה - סע לשלום.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

הממ.. אצלי - אותה הבעיה בידיוק רומזת שזה מה שהולך לקרות..

האוטו מגמגם ונכבה

זה קורה בעיקר בהתנעה ראשונית..

נהג נוסף (על אוטו הרכב) טען שזה קרה לו גם ברמזור...

hope for the best, expect the worse.

פורסם
הממ.. אצלי - אותה הבעיה בידיוק רומזת שזה מה שהולך לקרות..

האוטו מגמגם ונכבה

זה קורה בעיקר בהתנעה ראשונית..

נהג נוסף (על אוטו הרכב) טען שזה קרה לו גם ברמזור...

תחליף גם חוטי הצתה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

שאלה לאיציק בעיקר:

האם הבורג שאותו מסובבים שלוש או שלוש וחצי סיבובים בפתיחה, האם הוא שולט על תערובת ענייה או תערובת עשירה? כלומר, אם אני פותח אותו 3 סיבובים או 4 סיבובים, ב 4 סיבובים אני מקבל תערובת עשירה יותר ,ולהיפך, אם אני פותח אותו 2 סיבובים בלבד, האם אני מקבל תערובת ענייה יותר?

תודה.

פורסם

ליורם 13 גש למכון קרבורטורים העלות היא סמלית!

בברכה

צביקה קרבורטורים נתניה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
שאלה לאיציק בעיקר:

האם הבורג שאותו מסובבים שלוש או שלוש וחצי סיבובים בפתיחה, האם הוא שולט על תערובת ענייה או תערובת עשירה? כלומר, אם אני פותח אותו 3 סיבובים או 4 סיבובים, ב 4 סיבובים אני מקבל תערובת עשירה יותר ,ולהיפך, אם אני פותח אותו 2 סיבובים בלבד, האם אני מקבל תערובת ענייה יותר?

תודה.

עד כמה שאני מבין בסובארו שלי , יש בקרבורטור שני ברגים. צריל לשים לב מה מסובבים.

אחד בדיוק באמצע הקרבורטור ששולט על ה- CO שהוא רחב יותר ונראה בורג רגיל אלא שצריך מברג מיוחד בצורת מזלג כדי לסובב אותו ( זה בורג שנאמר לי לא לגעת בו לבד ).

בורג נוסף קטן יותר שנמצא לידו בצד שמאל והוא שולט על הטורים ואותו ניתן לסובב עם מברג רגיל.

סיבוב שלו ימינה יעלה את הטורים קצת.

הבורג של הטורים יכול לפתור את הבעיה של JUK עם הסובארו. הייתה לי אותה בעיה בדיוק בפעם אחרת והאוטו היה נכבה בתחילת נסיעה לפני שהמנוע מגיע לטמפ' עבודה ולפעמים ברמזורים. סיבוב של הבורג ימינה פתר אצלי את הבעיה ( המוסכניק ביצע ).

אני לא מוסכניק ולא מבין כמו איציק ויש לקחת דברי בערבון מוגבל אבל זה מה שהצליח אצלי.

האם מישהו יודע כיצד אני יכול לפרק ולנקות את הדיזה ? ( זה נראה פשוט ויש לי מעט ידע )

מעונין לדעת היכן היא נמצאת , האם אפשר פשוט לשלוף אותה ואם יש מספר דיזות.

המוסכניק טען שנכנס לי טיפה אבק ולכן זה נראה לי פתרון טוב לפעם הבאה שאתקע.

תודה מראש למשיבים.

פורסם
ליורם 13 גש למכון קרבורטורים העלות היא סמלית!

בברכה

צביקה קרבורטורים נתניה

צודק כדאי לגשת למכון , אבל הענין הוא שלאחר התיקון הפשוט של המוסך אין לי בעיה

ולכן בינתיים אין לי מה להיכנס למוסך כאשר הכל מתפקד. מפחד להרוס מה שכבר עובד.

לא התכוונתי לפרק את הקרבורטור אם זה מה שהשתמע מדברי אלא רק איך מוציאים טיפה אבק שנתקע

בקרבורטור כמו שקרה לי בפעם קודמת. המוסכניק שלי קרא לפעולה פשוטה זו " פרוק " .

אם הבעיה תחזור זה מה שאעשה. תודה בכל אופן .

מנסיוני כטכנאי אלקטרוניקה אני יודע שמה שעובד לא נוגעים.

טיפלתי בעבר במערכות מכניות ואלקטרוניות מורכבות שנדרשו לאחזקה יומית חודשית שבועית ושנתית ע"פ הוראות יצרן. טכנאים מקצועיים ומיומנים שביצעו את האחזקה עד תום נתקלו באינספור תקלות וטכנאים עצלנים שלא נגעו במערכת במשך שנים קיבלו בתמורה מערכת אמינה הרבה יותר. ( לא תמיד הכל חוזר לקדמותו לאחר תיקון/טיפול )

אני לא טוען שזה אותו דבר ברכב שבו חייבים לבצע אחזקה , אבל אני למדתי מזה לא מעט.

פורסם

ליורם 13 שלום רב!

ראשית מה שנכון באלקטרוניקה, נכון גם ברכב!

אין בעיה,לא לגעת! באם אתה לא מבין על אחת כמה וכמה!

בנוגע לפתיחת דיזות אשר נסתמות מגרגרים בגודל מיקרוסקופ ולא מאבק

כפי שציין המכונאי שלך,לא מומלץ לפתוח קרבורטור בסובארו שלא

על ידי בעל מקצוע על מנת לא לגרום לנזק בלתי הפיך!

לסיום רכב שכבה בעת התנעת בוקר והוא בעל צוק אוטומטי

מעיד על בעייה בצוק האוטומטי,והגבהת טורים סרק

לא פותרת את הבעייה אלא עוקפת אותה, ותביא לעלייה

בתצרוכת הדלק.

בברכה

צביקה קרבורטורים

נתניה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...