Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4965 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

מבקש את הלצתכם בנוגע לרכב הנ"ל.

הרכב הוא עבור אבי שנוהג כיום על ניסאן אלמרה פרפקט 2002 1.8 ליטר אוטומטית.

אנחנו ראינו היום בבוקר אחד מהם וחושבים לחיוב אך עדיין יש לנו התלבטות בכמה נושאים.

ואשמח לעצתכם בעניין.

לאחר חיפושים בפורום עדיין יש לי מספר שאלות ברשותכם.

1) לגביי צריכת דלק עד כמה היא שתיינית? מקריאות באינטרנט זה רשום ממוצע 1 ל-9 אך איך זה באמת בפועל?

כאשר חשיבות גדולה היא לעיר. כמה היא אוכלת בעיר?

2) דבר שני גובה נסיעה? היא קצת נמוכה. האם זה משמעותית רע? או אולי אף טוב?

כי אבי מפחד שיהיה לו קשה להיכנס לרכב בעתיד כי קשה יותר לקום מרכב נמוך.

3) מערכת ה 4X4 הקבועה עד כמה היא טובה? אמינה? כבדה?

ליציבות היא עוזרת אני יודע אך מה קורה מבחינת כל השאר? תיקונים תקלות וכו...

4) ודבר אחרון לא פחות חשוב, כח. האם חסר לה? בגלל שזה סטיישן האם היא יותר כבדה ולא זריזה מספיק?

או אולי לא מושכת מספיק חזק? כי אחרי הנסיעה אבי הרגיש קצת חולשה לעומת הרכב הנוכחי שלו. פחות זריז לפי מה שהוא טוען.

אשמח לדעתכם בנושא עוד היום כי אבי סגר איתו שיחזור אליו עד סוף היום לתשובה סופית מבחינת לקחת את הרכב לבדיקה מחר.

מודה מראש לכולם על העזרה

בברכה

שמעון

308GTI 2017 - כיום.

1994 CLIO RSI - נמכרה!

פורסם

אם היא הולכת לשרת בעיקר בעיר זהו בזבוז ברכב מסוג זה.

מערכת ההנעה הכפולה כבדה ומחריפה את תצרוכת הדלק,לכך עוזר גם הגיר המיושן שמסרס את המנוע וביצועיו שעל הנייר נראים מרשימים.

הרכב בהחלט נמוך ואני משאר בדיוק כמוך כי בגיל מבוגר זה יקשה אף יותר על הכניסה והיציאה של אביך מן הרכב.

מה הדרישות והצרכים של אביך?

מדוע הוא זקוק לרכב סטיישן?

פורסם

לאבי אין רגל כבדה על הגז

הוא נוסע הכי רגוע שאפשר.

ברכב הנוכחי הוא לא עובר את ה 2200 סל"ד

למה סטיישן? כי הוא אוהב רכבים פרקטיים. וחשבנו על זה כי חשבנו שכל המשפחתיות יהיו חלשות מדיי כאשר הרכב יהיה עמוס.

אני מדבר על פוקוס ויונדאי למיניהם.

אשמח להתייחסות מעוד אנשים אם אפשר.

כמו כן האם אתם מכירים עוד סטיישנים בגדלים סבירים?

אנחנו חשבנו רק על הסובארו B4, טויוטה אוונסיס ופורד מונדאו.

אשמח לעוד המלצות לרכב סטיישן גדול שגם לא יחסר לו כח כשנצטרך.

הכיוון הוא לרכב של גג 5 שנים. מ 2007 והלאה...

שוב מודה מראש על העזרה

בברכה

שמעון

308GTI 2017 - כיום.

1994 CLIO RSI - נמכרה!

פורסם

היי,

יש ברשותי B4 שנת 2008 עם 150 כ'ס

האוטו אוכל בערך ליטר ל8 ק'מ, רוב הנסיעות של הן בקריות.

הרגל שלי כבדה יחסית על הגז מכיוון שמבחנתי נהיגה על האוטו היא בילוי ועל בילויים משלמים.

לגבי גובה: האוטו נמוך, אני בן 31 גובה 1.87 אני יוצא מהאוטו, לא מזנק ממנו, משהו יותר מבוגר וכבד יתאמץ יותר במיוחד אם הוא מתכוון להשאיר את האוטו לתקופה ארוכה.

4x4 יכולות מדהימות, ממש כיף, יש לי תינוקת באוטו ואני מרגיש מאוד בטוח, אני מחזיק את האוטו ארבעה חודשים ולא נתקלתי בבלאי במערכת.

מבחינת כוח, אני מרגיש עוצמה, יש חוויה בנהיגה, אני אציין שעברתי מפיג'ו 307.

בנסיבות הקיימות קשה לי להמליץ איך באמת לנהוג.

שיהיה בהצלחה ותעדכן

לעבודה פיג'ו 2008, לחיים אלפא 159 ולסופ"ש מרצדס W123

פורסם
ממליץ לך לבדוק את מחירי הטיפולים לאוטו הספציפי הזה. מדובר בסכומים יפים מאוד + לא כל מוסך יקח על עצמו לטפל ברכב הזה.

טיפולים לא הכי זולים אבל גם לא רכב יוקרה.

הרכב אמין לכן הפתעות גדולות אין פה בדרך כלל.

פורסם

ברשות המשפחה הדגם הרגיל, הרכב מהנה לנהיגה, יושב נמוך מרכב רגיל, מקשה על היציאה ממנו(בוודאות לבעלי 70+).

אצלנו עושה 1:10 כאשר הנסיעה ברובה בסופר רגוע מראשון לתל אביב ב 7 בבוקר ו 18 חזרה. חבר עם אותו שנתון עושה 1:8 וגם נוסע רוב הזמן בפקקים והוא טוען לרגל קלה. בנסיעה עירונית כשהתגרזנתי איתו הגעתי ל 1:6

חוץ מזה לא היו תקלות מיוחדות ברכב, בטיפול אחרון 120 גומיה של ציריה הוחלפה.

הטיפולים יחסית יקרים בגלל מערכת ה 4X4 וזה מבאס, כל 60K צריך להחליף שמן דפרינצאל, שמן תה"ל, פילטר תה"ל.

פילטר אוויר יקר בצורה מחרידה(200 ש"ח) ולא מומלץ לשים חלופי.

60K עשיתי במורשה ויצא לי יותר מ 3K, מ 60K כבר עברתי למוסך אחר של חבר ואני חוסך דיי בערך 50%, אבל אני מקפיד שהכל יהיה מקורי ולא חוסך בשמנים איכותיים.

צמיגים עולים סביב ה 600 ש"ח לצמיג, הרכב מאיץ מאוד יפה במיוחד מעל 100 קמ"ש. בהתחלה לוקח לו 2 שניות להגיב כמו שצריך בגלל התיבה המיושנת 4 הילוכים, נסיעה שקטה ומנוע נעים. 120 קמ"ש סביב 3K סלד שלדעתי זה הרבה אבל זה בגלל התיבה

בכללי אנחנו מרוצים אבל יש קצת הסתיגויות

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

מה שאבא שלך כנראה צריך זה את הדור הבא של הB4

שישה הילוכים - שיוט ב100 קמ"ש ב1500 טור - לא צוחק!

צריכת דלק בעיר 1:9 ומחוץ לעיר גם ראינו 1:14 עם הרכב.

גבוה יותר באופן משמעותי ומרווח יותר.

ה2 ליטר טיפה כבד בעליות בהילוך הראשון אבל לא משהו נוראי - סה"כ רכב מאוד חזק.

תיקח בחשבון שבגלל הAWD אתה חייב להחליף צמיגים בזוגות כאשר ההמלצה היא להחליף את כל הרביעייה.

היגוי ואחיזת כביש מטורפים לעומת רוב הרכבים שאני מכיר.

שווה להתאמץ לצורה החדשה יותר שהיא מיועדת לנהיגה רגועה ולאנשים שמחפשים רכב שיוט ולא רכב ספורטיבי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

ווה-אבה - שישה יחסי העברה

עדיין - המציאות היא שהשיוט ב100 קמ"ש מתבצעת על 1500 טור והרכב פשוט שקט בצורה יוצאת מן הכלל.

120 על 2K טור

פשוט תענוג.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אהלן לכולם ותודה על התגובות

הייתי בחו"ל ולכן לא יכולתי להגיב

בקשר לרכב אפשר לומר שהכרעתם את הכף.

אבי בעקבות כך ביטל את הרכישה. בעיקר בגלל גובה הרכב.

זאת מכיוון שבנוסף אליו גם סבתי נוסעת איתו הרבה והיא שתחיה לחיים ארוכים כבר נושקת ל 80.

בנוסף רציתי לשאול האם יישנו סטיישן נוסף שאתם ממליצים עליו באותו הסדר גודל מחיר ושנתון?

חשוב שיהיה גדול לא נמוך ולא פחות מ 2007. וכמובן שיהיה בעל הצריכת דלק הכי קטנה שאפשר.

מודה לכם שוב על העזרה

בברכה

שמעון

308GTI 2017 - כיום.

1994 CLIO RSI - נמכרה!

פורסם

מאזדה 5 - אולי לא הרכב הכי חסכוני, אך אמין, נוח מאוד - ויש היצע גדול בשוק שמוביל למחירים נוחים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...