Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4957 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני תוהה:

א. אם הנסיעות קצרות מ - 40 דקות ולא מגיעים לבעיה, האם מחמירים את המצב?

אני מאמין שבוודאי אם עוקבים אחרי התופעה בתשומת לב והיא לא מחמירה, ובאמת אין נסיעות ארוכות, אפשר למשוך ככה די הרבה.

דב

לא, אי אפשר למשוך את זה הרבה.

שים לב למה שאיציק כתב.

יגיע הקייץ והתופעה הזו תופיע הרבה יותר, גם בנסיעות קצרות יותר.

לא בטיחותי לנהוג כך, הרכב קופץ בכל זינוק, ועל כניסה איטית לחניה אין מה לדבר.

עד לתיקון, כשזה מתחיל לקרות אפשר ללחוץ על כפתור שלג.

ואז הזינוק יתבצע מהילוך שני ולא תהיה קפיצה.

רק שזה לא יהפוך למנהג קבוע.

פורסם

היתה לי שיחה ארוכה עכשיו עם אדם שמכיר את נושא שיפוץ גיר ברנו מגאן היטב. רק מה מכיר רק מכיוון מוסך רשת.

עדיין למדתי ממנו, למשל, שמאוד חשוב סוג השמן שמכניסים לגיר אחרי השיפוץ. כמו כן, בשיפוץ מלא ומקצועי, מחליפים את כל הקיט, לא עושים הנחות ומשאירים "צלחות"(?) או חלקים מתבלים אחרים שמצבם סביר.

אכן יש גם חשיבות למקור החלפים... לא חייב חלפים מקוריים של רנו, אבל כן חייב שיהיו ממקור איכותי, ואז אינם זולים.

יכול לעזור עם יש כאן מישהו שיכול להוסיף... נגיד מפרט של שמן הגיר? איזה מקור יספק קיט באיכות טובה?

(דרך אגב, באחת ההודעות הקודמות כאן צויינה אפשרות של בעיה בסלילי ההצתה שיכולה לגרום להרגשה שהגיר לא תקין - לא חושב שאפשר לטעות, כאשר סליל הצתה אחד או שניים לא תקינים, המנוע פשוט מזייף בכל מצב ועם שני סלילים לא תקינים, הוא בקושי נוסע (אבל נוסע, ואפשר להגיע כך למוסך). ובדרך כלל הם "הולכים" בזוגות?

אני למשל שוקל להחזיק אחד חדש כזה ברכב, אולי אפילו ללמד את אשתי להחליף, זה כל כך פשוט...)

דב

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

בפג'ו-סיטרואן התקן המחייב הוא LT71141 של ESSO, רוב השמנים היקרים (גם אם ב"תערובת", קרי: OIL BLEND) תומכים בתקן זה.

הצבע הנפוץ ברנו הוא אדום ופג'ו-סיטרואן הוא צהוב. הצבע לא משנה, התקן כן.

נראה שרנו לא מפרסמים כ"כ בקלות את התקן שלהן, והשמן שלהם נקרא renaulmatic D3 syn

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

גם אני הגעתי לטבלה כזו דרך חיפוש בגוגל ושיטוט בכמה קבצי PDF, אממה - התיבות הללו (AL4\DP0) אמורות להיות זהות, והשימוש בשמן DEX-3 בתיבה AL4 הוא אסור. לכאורה, הצמיגות של DEX-III דומה עד זהה לצמיגות של esso lt71141 ב 40 מעלות וב-100 מעלות, אך בתיבות עם קלאצ'ים\ברקסים רטובים, למיטב ידיעתי, זה ממש לא המדד הקובע.

מעולם לא ניסיתי לשים DEX-3 ב AL4 תקינה. בפעם היחידה שניסיתי הגיר התחיל להחליק וזה היה ניסיון כי ידעתי שהגיר לא במצב טוב בוודאות.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

יכול להיות דבר כזה, ששמן שמופיע בטבלת היצרן כשמן חליפי לשמן המקור, לא יתאים? זה נשמע לי ממש מופרך...

ולא ציינת לגבי מקור וסוגי קיטי חלפים. להפתעתי, ספק חלקי החילוף שאני עובד איתו, הציע לי כ"קיט שיפוץ" - אטם סיני, ושמן ATF...

בקיצור, אם רוצים לרכוש את החלפים, ולא מיבואני הרכב, יש מי שמתמחה בזה?

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

זה רינגים שצריך להחליף, התופעה נפוצה בתיבות הילוכים הגירמניות, מומלץ להמתין דקה או שניים בעת התחלת נסיעה שהשמן יתחמם בגרמנייות.

גשי למוסך לטפל בתופעה זו.

פורסם

תיבות הילוכים גרמניות לא בהכרח זהות לתיבות ברכבים הצרפתיים לעלות השארות זה יפה מאוד אבל במקרה הזה צריך לבצע אבחון מקצועי.

פורסם

בזמנו (עשר שנים אחורה?), אני זוכר דיבורים שאם מחליפים שמן בגיר אוטומטי בפאסט, ואולי גם באחרות של VAG... הגיר קורס וצריך שיפוץ!

זה נשמע מה זה מופרך... אבל מהמעט שהצלחתי לברר, הבנתי שזה באמת המצב, כולל זה שאף אחד לא ידע להסביר את העניין.

אשמח להחכים!

(ושלא יהיו אי-הבנות, מדובר היה על החלפות על פי משטח הטיפולים המומלץ, במוסכי הרשת, בוודאי בנוזל המתאים).

זה היה באחד השירשורים, אבל הלכתי די הרבה אחורה ולא מצאתי, אם מישהו יכול לעזור...

תודה, דב

פורסם

roeiw

אתה צודק התיבות הילוכים הגרמניות שונות לחלוטין לפי מיטב הבנתי מהתיבות הצרפתיות אך רק הצגתי זאת כדוגמה.

היא צריכה לגשת למכון מוסמך ולטפל בזה בהקדם.

פורסם
בזמנו (עשר שנים אחורה?), אני זוכר דיבורים שאם מחליפים שמן בגיר אוטומטי בפאסט, ואולי גם באחרות של VAG... הגיר קורס וצריך שיפוץ!

זה נשמע מה זה מופרך... אבל מהמעט שהצלחתי לברר, הבנתי שזה באמת המצב, כולל זה שאף אחד לא ידע להסביר את העניין.

אשמח להחכים!

(ושלא יהיו אי-הבנות, מדובר היה על החלפות על פי משטח הטיפולים המומלץ, במוסכי הרשת, בוודאי בנוזל המתאים).

זה היה באחד השירשורים, אבל הלכתי די הרבה אחורה ולא מצאתי, אם מישהו יכול לעזור...

תודה, דב

אז בפעם האלף ושלוש אני אכתוב - החלפת שמן גיר עושה לגיר רק טוב!

ואם החלפת שמן ואז הגיר התחיל לעשות בעיות - אז גם אם לא היית מחליף - הוא היה עושה בעיות.

פורסם
אז בפעם האלף ושלוש אני אכתוב - החלפת שמן גיר עושה לגיר רק טוב!

ואם החלפת שמן ואז הגיר התחיל לעשות בעיות - אז גם אם לא היית מחליף - הוא היה עושה בעיות.

בבקשה לא לצעוק... אני גבר רגיש...

ולקרוא היטב: דיברתי ספציפית על פאסאט, פולקסוואגן פאסאט, ועל משהו שהיה לפני כעשר שנים.

עד כמה שאני זוכר, אחרי כמה אירועים כאלה (שוב, במסגרת מוסכי הרשת של צ'מפיון) יצאה הנחיה שלא מחליפים שמן בגירים המסויימים האלה (לא שאני יודע איזה).

אני הוזה? אף אחד לא שמע, לא ראה?

פורסם

אני לא שמעתי על דבר כזה, בכל אופן בספר הרכב שלי (סקודה) ואצל אמא שלי (פולקסווגן), מצויין בפרוש, החלפת שמן +סנן מצוין בריבוע כחול.

פורסם

וויכוח עתיק יומין על החלפות שמן, כנראה שאם מחליפים בזמן, התיבה תשמר לאורך שנים, הבעיה מתחילה ברכב שלא החליפו לו שמן גיר אף פעם משהו כמו מאה אלף קמ' ומעלה אז קיימת טענה שהשמן הפך סמיך והוא '' סותם מרווחים'' אם תחליף לשמן חדש ודליל ירדו הלחצים בגיר והוא יתחיל להחליק.

כך או כך הגיר לא תקין והחלפת השמן פשוט מקרבת את קיצו

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

• תוכן חדש...