Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

וולוו s60 - בוטל רדיאטור חימום ונדלקה נורת זיהום+תקלה בתיבת הילוכים

alex_ysm
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4521 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

שלום לכולם

יש לי ברכב בעיה מוזרה אשמח לשמוע את דעתכם על כך.

לפני כחודשיים החלפתי שמן גיר, ועשיתי עקיפה על רדיאטור חימום.

לאחר כשבועיים נדלקה המנורה של ממיר קטליטי, והודעה במחשב כי יש בעיה עם תיבת הילוכים.

במוסך אומרים כי אין קשר בין הדברים, וצריך להחליף חישן של ממיר קטליטי וגם להחליף תיבת הילוכים.

במוסך אחר אמרו לי ברגע שעשו עקיפה לרדיאטור חימום, עקפו גם את מערכת קירור של שמן גיר ובגלל זה נדפק הגיר.

רציתי לשאול האם יש בוולוו מע' קירור של שמן גיר?

והאם עקיפת רדיאטור חימום עוקפת גם את מע' קירור של הגיר?

אשמח אם תעזרו לי

אלכס

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

איזה שנה הרכב?

יש לי s70 מודל 2000 לפני שנה החלפתי שמן גיר וכעבור כמה ימים נדלקה לי נורת ביקורת גיר והלך הגיר.

מאז בדקתי את הנושא עם כמה בעלי וולוואים מהשנתון הזה פלוס מינוס וגם הם התלוננו שתקופה קצרה לאחר החלפת שמן גיר הגיר הלך.

מדובר בדור ראשון של הגיר 5 הילוכים של וולוו.

לגבי הקירור ב850 הרדיאטור משותף למנוע ולגיר בשאר הדגמים אני לא יודע.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

''ועשיתי עקיפה על רדיאטור חימום...," מה זה? אם הכוונה למטריצה שנמצאת בתוך תא הנוסעים לצורך חימום - אזי ניתוק ועקיפה הם חסרי השפעה על מערכת קרור המיים של הרכב.

החלפת שמן ממסרת- זה נושא רגיש ויש לגביו מחלוקת בין בעלי המקצוע.

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הרכב שלי מודל 98 לגבי החלפת נוזל תיבת ההילוכים , מספר בעלי מקצוע הזהירו אותי שלא להחליף כי זה עלול לגרום לתיבת ההילוכים לצרות גדולות ועדיף להמשיך לנסוע עם הנוזל הקיים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלום מדובר ב s60 שנת 2001, העקיפה שבוצעה היא על רדיאטור חימום שנמצא בתוך תא הנוסעים מתחת לדש בורד, וההודעה שכותב המחשב היא. Transmision service requered. בפורום זה מישהו כתב כי אם מחליפים שמן גיר והשמן החדש הוא לא עפ"י התקן של וולוו אז המחשב כותב הודעה זו, וצריך לעשות כיול למחשב.

היום בדקתי את שמן גיר ויש בו חלקיקים גדולים ורבים של לכלוך

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הרכב אצלי כבר שש שנים, בתקופה הזו אף פעם לא היתה לי את ההודעה הזו

O.K

מדוע החלטת על החלפת שמן הגיר ? כמה קמ' הגיר עבר עם אותו שמן לפני כן ?

איזה צבע וריח היה לשמן שרוקן ? האם היו בו שבבי מתכת ו/או פיסות גומי ?

האם בוצעה החלפת שמן מלאה בדיאליזה ? האם הוחלף פילטר לפני כן ?

רענן

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שמן החלפתי כטיפול שיגרתי

הרכב נסע עם שמן ישן כ70,000 ק"מ

את השמן החלפתי במוסך (מוסך פרטי לא של וולוו) לכן אני לא יודע איזה צבע היה השמן, מה היה בו, ואיזה ריח היה לו.

לגבי דיאליזה אני לא יודע מה זה לכן אם תוכל לפרט אני אשמח.

פילטר לא החליפו, עד כמה שהבנתי אין ברכב זה פילטר שמן גיר, אם זה לא נכון אנא תקנו אותי

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שמן החלפתי כטיפול שיגרתי

הרכב נסע עם שמן ישן כ70,000 ק"מ

את השמן החלפתי במוסך (מוסך פרטי לא של וולוו) לכן אני לא יודע איזה צבע היה השמן, מה היה בו, ואיזה ריח היה לו.

לגבי דיאליזה אני לא יודע מה זה לכן אם תוכל לפרט אני אשמח.

פילטר לא החליפו, עד כמה שהבנתי אין ברכב זה פילטר שמן גיר, אם זה לא נכון אנא תקנו אותי

הנתון של הצבע והריח השמן לפני החלפה מאוד חשוב !

כשהצבע אדום צלול ואין ריח של שרוף, אפשר להחליף שמן יחסית בבטחה.

צבע חום כהה/שחור ו/או מסריח, אני ממליץ לא לגעת כלל עד שהגיר ישבוק חיים.

החלפת שמן במצב זה (מה שעני חושב קרה אצלך) לעיתים רבות "פותחת תיבת פנדורה" והגיר מגיע מוקדם יותר לשיפוץ.

החלפת שמן רגילה ע"י פתיחת הניקוז, בד"כ היא החלפה של 40 - 50% מכלל השמן בגיר (נשאר בכול המעברים ובעיקר ביחידת הטורק).

החלפה באמצעות מכונה ייעודית דאליזה (יקרה ולכן לא נמצאת בכול מוסך) עובדת בשיטה שדוחפים ושואבים שמן במקביל כך שמתבצעת סירקולציה מלאה וכול ה 100% שמן מוחלף.

לעצם העניין, כמה קמ' הרכב נסע בכללי ?

אם רק 70 אלף, שווה להגיע למכון גירים לביצוע החלפת שמן מלאה (אולי לא מילאו שמן נכון בהחלפה החלקית).

אם עבר 200 אלף קמ', כנראה "נפתחה תיבת פנדורה".

רענן

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...