Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4976 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם. אני מחזיק גרנדה פונטו רובוטית שנת 2008 עם 92 אלף קילומטר. לפני חודש וחצי הוחלף ברכב ערכת מצמד מלאה לאחר הידלקות נורה אדומה של CHECK TRANSMISSION במשך תקופה לא קצרה. במוסך מורשה הרכב חובר לסקנר ונאמר לי שהלך הקלאץ לגמרי. הוחלף הקלאץ והרכב נסע חלק.

לפני כשבועיים ירד בנתניה הגשם הראשון של החורף ובבוקר שלמחרת הרכב הקפיץ לי בתחילת הנסיעה פעמיים מהילוך שני ומהילוך שלישי לנויטרל (ברגע שהגיר רוצה להעלות הילוך הוא חוזר לניוטרל ומצפצף) - לא נדלקה שום נורה. שמתי לב שהתקלה לא מופיעה כשהרכב חם. בשבועיים האחרונים הדבר קרה לאחר כל לילה גשום או בוקר קריר.

אתמול בלילה היה הלילה הכי גשום עד עכשיו השנה ובבוקר הנעתי את הרכב כדי ליסוע לחדר הכושר. הרכב לא הסכים להעלות הילוך מראשון לשני . הוא פשט קפץ מיד לניוטרל עם רעש של חריקה של הגיר כאילו ההילוך מנסה לעבור והקלאץ לא לחוץ. חשבתי שהתקלה תסתדר אך במשך חצי שעה נאלצתי לעצור את הרכב כל 3 מטרים - זה קרה משהו כמו 15 פעמים. הזוי ומעצבן בטירוף. בסופו של דבר ולאחר חצי איכשהו הרכב הצליח לעבור לשני ואז שוב נפל לניוטרל 3-4 פעמים שהיה צריך להעלות לשלישי. לאחר מספר ניסיונות הגיר הצליח להסתדר והרכב נסע חלק ללא תקלות וכמובן שחזרתי מיד הביתה (הרכב הגיע אפילו להילוך חמישי) - חשוב לציין שניסיתי לנהוג גם במצב אוטומטי וגם במצב ידני והתקלה קרתה בשני המצבים.

בערב ירדתי לבדוק שוב את הרכב לאחר שהרכב היה בחנייה 8 שעות. שוב הרכב לא עבר מראשון לשני וקפץ לניוטרל עם אותו רעש. ואז הגיר הסתדר - קפץ שוב לניוטרל אחרי שהצליח לעבור לשני(לפני המעבר לשלישי) ואז נסע חלק מהילוך ראשון עד חמישי.

יש למישהו מושג מה יש לגיר? רק חודש וחצי עברו מאז החלפת קלאץ (בעלות מאוד גבוהה כ-3500 שח)

תודה נימרוד

פורסם

נמרוד,זה ישמע אולי בנאלי אבל אין לך ברירה,אלא לחזור לאותו מוסך,שהחליף את הקלא'ץ לבדיקה.הרי בכל זאת יש עדיין אחריות על התיקון ואני חושב,שאין צורך לפחות עד האבחון מחדש להוציא כספים מיותרים נוספים.

יכול להיות שמשהו השתבש שם וצריך לעשות איפוס לקלאץ' כמו בטויוטה הרובוטית ויכול להיות ששוב הקלא'ץ אינו תקין/כל בעיה אחרת הקשורה לגיר/מחשב גיר.ללא אבחון ממוחשב עם אקזמינר יהיה קשה לדעת מה קורה שם בדיוק.

סתם לידיעה כללית,בתיבות אוטומטיות רגילות (לא רובוטיות) כאשר חדרו מים לתיבה מכל סיבה שהיא הדבר גרם להרס התיבה כולה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

הייתי בבוקר במוסך המורשה שבו הוחלף המצמד.

חובר סורק תקלות והמחשב גילה תקלה מכנית בגיר.

בעל המוסך אמר שזה יכול להיות הרבה דברים ולכן הם חייבים לפרק את הגיר ולבדוק את המכלולים שלו ולמה זה קורה.

השארתי את הרכב במוסך מחכה ליצירת קשר מהם.

• תוכן חדש...