Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחירון פונטו ספייס 2003

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4976 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לפני רכישה של ספייס 2003 ELX גיר רציף,

יד שנייה עם 180 אלף ק״מ.

לא מופיע מחירון ביצחק לוי ועל המחירון של יד 2 אני לא ממש סומך.

בעל הרכב דורש 14 אבל האוטו עם טסט ל4 חודשים בלבד ואחרי בדיקה

במוסך נמצאו תקלות בערך ב1200 ש״ח.

כמה לדעתכם שווה לקנות? הבחור כרגע נעול עלל 14...

פורסם

ב2003 הדגם נקרא CLUB ולא ELX. אמור להופיע בלוי יצחק, אין סיבה שלא.

ממבט בלוח "יד2", המחיר המבוקש מיישר קו עם מחירי השוק (ונמוך מהם, בהתאם כנראה לטסט הקצר).

אם הוא נעול על 14, אז מה זה משנה בכמה כדאי לך לקנות? יישור קו ב1200 ש"ח זה לא נורא, מה גם שלא בטוח שהכל אתה חייב לעשות "במכה", או בכלל. הטסט זה עוד כ1000 ש"ח? נסה להגיע איתו לפשרה שתתחלקו חצי-חצי בהוצאות האלה, שזו הפחתה של 1000 ש"ח מהמחיר, ונסה לסגור עניין.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

הדגם כן נקרא ELX זה שהוא זכה לכינוי ״קלאב״ זה משהו אחר.

אני מתלבט בין זה לבין שנת 2001 נראית ממש שמורה ב10 אלף ש״ח

שזה 4 אלף פחות...

פורסם

ב2003 הוא ניקרא עדיין ELX, למיטב ידיעתי ב2004/5 עברו לCLUB וזה גם סתם כינוי, זה בעיקרון עדיין ELX

אני אגיד מה שאני בטוח שלא יאהבו לשמוע פה בפורום, כי לרוב דיי אוהבים פה את הפיאט למרות שמצחיק מאוד שלרוב האנשים פה לא היה את הדגם הנ"ל.

במקרה הייתה לי כזאת, 2001, החזקתי אותה שנתיים, בדיעבד להגיד לך? אל תתקרב, תחפש רכב אחר, עדיף שתוציא עוד טיפה עכשיו על רכב אחר ושנתון אחר או זהה אפילו ולא תוציא את זה אחרי זה על רכב בעייתי, וכן - גם מי שלא אוהב לשמוע את האמת, זה רכב בעייתי ולא משנה איך תסובב את זה, כמות הדיונים והשאלות שפתחתי ושאלתי גם בהודעות פרטיות במועדון פיאט הייתה גובלת בהטרדה כבר.

נפגשתי עם מספר לא מבוטל בכלל(!!!!!) של בעלי רכבים כמו שהיו לי משנתונים שונים והאמת היא שאף אחד לא באמת היה מרוצה מהרכב, רכב עדין, בעייתי, טיפול קטן שתפספס או טיפה הזנחה והתחילו הצרות, לא הרכב הכי עמיד שהיה לי.

יש בנאדם שלפני שבוע בא לקנות ממני חלק שנשאר לי בבית לפיאט, רכב בדיוק כמו שהיה לי, שאלתי אותו אם הוא מבסוט מהרכב, התשובה הייתה חד משמעית: "לא"! הוא אמר שאם היה יכול היה מוכר אותו, הוא פשוט השקיע עליו ראש מנוע + רדיאטור שבוע אחרי שהוא קנה אותו ונגמר לו הכסף כבר להחליף למשהו אחר, הוא נימצא במועדון פיאט ישראל אם אתה מעוניין בחוות דעתו.

לא יודע למה לא אוהבים לשמוע את זה פה בפורום, משום מה איכשהו שמישהו אומר משהו נגד פיאט אנשים פה נזעקים ואומרים שלא נכון.

אבל מהניסיון שהיה לי מהרכב הזה, ואני מדבר רק מהניסיון ולא סתם באוויר כמו הרבה אנשים שאומרים "פיאט אל תגע זה זבל", אם תגיד לי בדיעבד לקנות פיאט אני אצחק לך בפנים ואמשיך הלאה לרכב הבא.

עצתי האישית: פג'ו 206 ידנית תעשה עבודה הרבה יותר טובה. (רק ידני, את האוטומט לא אהבתי והבנתי שהוא בעייתי מעט, אבל זה לא מניסיון שלי אישי)

פורסם

תודה על התגובה הכנה.

משום מה זה הרכב הכי מומלץ פה בפורום

למי שמחפש רכב קטן וחסכוני.

בכל מקרה אני מוגבל לאוטומט בגלל האישה, אם לא כבר מזמן

הייתי קונה רכב.

פורסם

זה מומלץ כחסכוני וזה טוב ויפה להמליץ למי שלא היה לו את הרכב ורק ממשיך להמליץ אחרי המלצות ישנות, הרכבים האלה מתיישנים לא טוב, נגדיר זאת כך.

אני מכיר מישהו אישית, ברמה מאוד אישית, שהוא מוסכניק כמות שנים כפולה מהגיל שלי, עשית טעות וקניתי את הפיאט מבלי להתייעץ איתו, הדבר הראשון שהוא אמר לי כשהראיתי לו את הרכב היה: "יפה, שמור, ניראה טוב מאוד, ועכשיו לך תפרסם אותו ביד 2 ותעיף אותו לכול המרבה במחיר"

ואני ממש לא ממציא. והוא ספציפית מתעסק בפיאטים ואיטלקיות למיניהן, בגלל זה גם אני לא חושף את שמו פה בפורום, כמו כן עד היום נמנעתי כמה שאפשר מלהגיד את דעתי על הפונטו ספייס, פשוט כי אין לי כוח להתווכח עם כול הממליצים למיניהם.

יש שיגידו ש-"אם תקנה רכב טוב ושמור אז לא יהיה בעיות" ו-"הכול תלוי איך טיפלו ברכב וזה לא קשור לפיאט או לא"

אז זהו. שזה לא נכון. לדוגמא: לאחי הגדול יש יאריס 2001 מאז 2002/3(!!) והוא הבנאדם הכי מזניח שתוכל למצוא עלי אדמות, לא בכוונה, פשוט טרוד עם ילדים עבודה וכדומה, אם אני לא הייתי מטפל לו ברכב הרכב לא היה עובר טיפולים גם 5 שנים.

בקיצור ולעניין, הרכב הזה מ2001 עד היום לא נתקע/התקלקל/נגרר/התחמם/או כול תקלה שתעלה על דעתך! דלק ולנסוע!

יגידו שהוא לא שווה את המחיר ושאפשר לקנות פיאט בשנתון הרבה יותר מתקדם במחיר שלה וכ'ו...

מניסיון אישי ולא מקריאה/כתיבה בפורומים - לא ישנה איך תסובב את זה, אם תזניח את הפיאט כמו שאחי מזניח את היאריס, הפיאט תתפגר הרבה לפני.

וזהו מוכח - הפיאט שלי הייתה 2002, שמורה, מלוקקת בטירוף! וטיפלתי בה בכפפות של משי, אבל תמיד היו בעיות, מתחמם פה, נתקע שם, רדיאטור מתפוצץ, הגה חשמלי הולך, מנוע מעשן ושורף שמן פתאום, רכב לא סוחב, ראש מנוע, להמשיך??.... (ואני נהג יחיד)

נעמיד מולה את הטויוטה יאריס של אחי - 2 נהגים עיקריים, גר בבאר שבע, חם בטירוף ומאובק, מזגן עובד שעות נוספות, כיבויים והתנעות מאוד תכופים בגלל הגנים של הילדים שנמצאים קרוב יחסית, גיסתי לא נוהגת הכי נורמלי כמו רוב הנשים, דפיקה בכנף פה, טמבון בכנף שם, ו- 0(!!!!!!) תקלות. כלום! מ2002/3 אפס של תקלות!

עריכה:

סליחה - עכשיו נזכרתי, לפני כשנה החליפו לו איזה חיישן שהיה לקראת מוות, לא משהו רציני, חיישן מסכן שהלך לעולמו, "קורה במשפחות הכי טובות"

ושלא תבין שאני אומר שתקנה יאריס, המחיר שלה באמת חסר פרופורציות ותקנה, רק משווה לך את הפיאט לרכב אחר באותו סגמט רכב, קטן, חסכוני.

פורסם

תשמע, אני לא מאמין שאנשים פה סתם ממליצים, כנראה שהרבה מרוצים

מהרכב ובעיקר מהתמורה שהוא מספק למחיר.

רכב בגדול זה הרבה מזל ובעיקר איך טיפלו בו, אני מאמין שספייס שמורה ומטופלת עם

גיר רציף או ידני יכולה להיות יעילה ביותר.

גם לאמא שלי יש גולף רכב שנחשב לאמין וחזק והיא אכלה ממנו מרורים, אין חלק שהיא לא

החליפה, לכן זה הרבה מזל.

לא מאמין שהרבה אנשים פה שיש להם את הרכב ממציאים שהוא טוב.

הרבה בגלל הפורום הזה יש לו שוק לוהט.

פורסם
זה מומלץ כחסכוני וזה טוב ויפה להמליץ למי שלא היה לו את הרכב ורק ממשיך להמליץ אחרי המלצות ישנות, הרכבים האלה מתיישנים לא טוב, נגדיר זאת כך.

אני מכיר מישהו אישית, ברמה מאוד אישית, שהוא מוסכניק כמות שנים כפולה מהגיל שלי, עשית טעות וקניתי את הפיאט מבלי להתייעץ איתו, הדבר הראשון שהוא אמר לי כשהראיתי לו את הרכב היה: "יפה, שמור, ניראה טוב מאוד, ועכשיו לך תפרסם אותו ביד 2 ותעיף אותו לכול המרבה במחיר"

ואני ממש לא ממציא. והוא ספציפית מתעסק בפיאטים ואיטלקיות למיניהן, בגלל זה גם אני לא חושף את שמו פה בפורום, כמו כן עד היום נמנעתי כמה שאפשר מלהגיד את דעתי על הפונטו ספייס, פשוט כי אין לי כוח להתווכח עם כול הממליצים למיניהם.

יש שיגידו ש-"אם תקנה רכב טוב ושמור אז לא יהיה בעיות" ו-"הכול תלוי איך טיפלו ברכב וזה לא קשור לפיאט או לא"

אז זהו. שזה לא נכון. לדוגמא: לאחי הגדול יש יאריס 2001 מאז 2002/3(!!) והוא הבנאדם הכי מזניח שתוכל למצוא עלי אדמות, לא בכוונה, פשוט טרוד עם ילדים עבודה וכדומה, אם אני לא הייתי מטפל לו ברכב הרכב לא היה עובר טיפולים גם 5 שנים.

בקיצור ולעניין, הרכב הזה מ2001 עד היום לא נתקע/התקלקל/נגרר/התחמם/או כול תקלה שתעלה על דעתך! דלק ולנסוע!

יגידו שהוא לא שווה את המחיר ושאפשר לקנות פיאט בשנתון הרבה יותר מתקדם במחיר שלה וכ'ו...

מניסיון אישי ולא מקריאה/כתיבה בפורומים - לא ישנה איך תסובב את זה, אם תזניח את הפיאט כמו שאחי מזניח את היאריס, הפיאט תתפגר הרבה לפני.

וזהו מוכח - הפיאט שלי הייתה 2002, שמורה, מלוקקת בטירוף! וטיפלתי בה בכפפות של משי, אבל תמיד היו בעיות, מתחמם פה, נתקע שם, רדיאטור מתפוצץ, הגה חשמלי הולך, מנוע מעשן ושורף שמן פתאום, רכב לא סוחב, ראש מנוע, להמשיך??.... (ואני נהג יחיד)

נעמיד מולה את הטויוטה יאריס של אחי - 2 נהגים עיקריים, גר בבאר שבע, חם בטירוף ומאובק, מזגן עובד שעות נוספות, כיבויים והתנעות מאוד תכופים בגלל הגנים של הילדים שנמצאים קרוב יחסית, גיסתי לא נוהגת הכי נורמלי כמו רוב הנשים, דפיקה בכנף פה, טמבון בכנף שם, ו- 0(!!!!!!) תקלות. כלום! מ2002/3 אפס של תקלות!

עריכה:

סליחה - עכשיו נזכרתי, לפני כשנה החליפו לו איזה חיישן שהיה לקראת מוות, לא משהו רציני, חיישן מסכן שהלך לעולמו, "קורה במשפחות הכי טובות"

ושלא תבין שאני אומר שתקנה יאריס, המחיר שלה באמת חסר פרופורציות ותקנה, רק משווה לך את הפיאט לרכב אחר באותו סגמט רכב, קטן, חסכוני.

הלוואי והיה לי תקציב ליאריס!! ברור שאין מה להשוות...

אבל במקום לקנות יאריס ב30 אני אקנה פיאט ב14 וגם אם ילך משהו בכמה שנים אני לא אגיע ל30.

זו הסיבה שאנשים עפים על הרכב הזה הוא פשוט זול.

פורסם
הלוואי והיה לי תקציב ליאריס!! ברור שאין מה להשוות...

אבל במקום לקנות יאריס ב30 אני אקנה פיאט ב14 וגם אם ילך משהו בכמה שנים אני לא אגיע ל30.

זו הסיבה שאנשים עפים על הרכב הזה הוא פשוט זול.

אני מסיים פה את תגובתי בנושא, כי זאת הסיבה שמההתחלה נמנעתי מלהגיד משהו על הפונטו, אנשים עיוורים למה שהם קוראים באינטרנט ולא מקשיבים לניסיון של אנשים שכבר עברו את זה. אני לא הולך להתווכח עם אנשים עיוורים לאמת, כי זה חסר תועלת.

ניסית לעזור לך ולהסביר לך ממה שעבר עליי, ועל עוד רבים אחרים שפגשתי לצערי במוסכים והעברנו כמה שעות בחדרי ההמתנה ביחד.

משום מה "עפים" על הרכב הזה כאילו הוא מציאת המאה, גם אני הייתי כמוך, קראתי, התלהבתי וקניתי.

עצה קטנה: עשה סיבוב באזור המוסכים הקרוב למגורייך, כנס ושאל כמה מוסכים מה הם אומרים על הרכב, תפרט להם רק שזה המנוע 16V והגיר הרציף רק בשביל שיבינו, מבטיח שתחזור עם תובנות.

ומשפט חכם שקראתי בחתימה של מישהו פה בפורום, "זול וזוגלובק, שניהם מתחיל ב-ז ובשניהם תקבל בסוף את הנקניקייה"

פורסם

אני ממש לא עיוור, ההפך, אבל בתקציב שיש לי (15K)

אין לי יותר מדי אפשרויות.

אשמח לשמוע ממך המלצות לרכב אמין וחסכוני בסכום הזה.

פורסם

אני מציע לבדוק סיריוו, אולי שנתון נמוך קצת יותר אבל רכב אמין מאוד.

תנסה גם בלאנו, רכב מאוד אמין למיטב ידיעתי.

תשמע, אם התקציב כזה דוחק, אני מציע כמה אופציות.

1. להמתין ולחסוך קצת יותר ואז לקנות.

2. לקנות רכב יותר זול ולהשאיר כסף לצרות כאלה או אחרות.

אין מה לעשות, רכב אוטומטי ולא חדש יכול להיות תקלות פה ושם.

מציע לך להשאיר כסף בצד לתקלות ויישור קו לכול רכב שלא תקנה

פורסם

יש לי את הספייס הידנית וגם אחת עם גיר רציף ומנוע 16V ושתיהן מצויינות.

אחת עם 162K (הידנית) ואחת עם 137K (הרציפה). לא נתקלתי בבעיות באף אחת מהן ולמעט טיפולים שוטפים לא עשיתי עד כה תיקונים מזעזעים.

ברציפה היה צורך בתיקון במזגן בעלות של 400 ש"ח, בידנית נקרע לי כבל גיר בעלות של 650 ש"ח בערך. זה סה"כ התקלות שדרשו הגעה מיוחדת למוסך ונראה לי שזה סביר יחסית לרכבים שעובדים לא קל.

• תוכן חדש...