Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5012 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אחי, קומפוננט קדמי + מגבר + סאב 10 אינץ בתיבה אטומה , כל השאר מײַותר...

לגבי ה5.25 אין שום בעיה לדעתי כי ב99 אחוז מהמקרים אתה תחתוך את הקומפוננט ב60 הרץ (נמוכים) ותקבל את הנמוכים מהסאב , מה שייתן לך קצת יותר עוצמה בקומפוננט ... ואולי תרויח סאונד יותר טבעי ומהיר מהרמקול הקטן יותר...

וזה מתוך נסיון אתה אומר? קומפוממט 5.25 כדאי לחתוך ב 100-125 ,אולי 80 אם מדובר בסט רציני, (הטמפו לא מתאימים לחיתוך כזה).

לפותח השרשור

בכל אופן הרמקול הטבעי לגולף דור 4 כמו שיש לפותח השרשור הינו6.5 ,בשביל 5.25 צריך מתאם וזה לא הגיוני לשים כזה רמקול ועוד לשים לו מתאם מיוחד, כשרמקול 6.5 שישמע יותר טוב יכנס ללא שום מתאם.

בהצלחה.

SCANSPEAK

פורסם

נדירים ביותר 5.25 שמסוגלים ב60 סלופ 12 ואפילו 24 לנגן בעוצמה בינונית ומעלה ללא בעיה.

שמעתי את הקלארוס (5.25) ואת הגנסיס (5.75) שפשוט הפליאו לנגן גם בעוצמה גבוהה .

בטוחני שיש עוד סטים בעולם שמסוגלים לכך אבל עם רכב גולף בכלל לא הייתי מתפשר.

ליאור

פורסם

אם כולם אומרים כנראה שאתם צודקים...

רק פרט שולי אחד , כשנתתי את תשובתי לא דיברתי על עוצמה אלא על איכות הסאונד המתקבל...

ווליום זה עניין יחסי.

פורסם
אחי, קומפוננט קדמי + מגבר + סאב 10 אינץ בתיבה אטומה , כל השאר מײַותר...

לגבי ה5.25 אין שום בעיה לדעתי כי ב99 אחוז מהמקרים אתה תחתוך את הקומפוננט ב60 הרץ (נמוכים) ותקבל את הנמוכים מהסאב , מה שייתן לך קצת יותר עוצמה בקומפוננט ... ואולי תרויח סאונד יותר טבעי ומהיר מהרמקול הקטן יותר... 

שוב חבר לא בא להתנגח בך רק לתקן.

- אין קשר בין הורדת הבאסים לעוצמה של הרמקול.

- 60 זה כבר מלא באס דרך הרמקול עצמו ככה שזה לא באמת כמו שרשמת שהרוב יעשה הסאב.

- סאונד יותר טבעי :? בוא ונגיד שכמה שיותר ינגן הסט ככה זה יישמע טבעי יותר כי הסט ממוקם מולו ולא מאחור וככה הסאב לא יישמע מאחור יותר מידי ויימשוך את הבמה אליו.

הדבר היחיד הוא שברעיון המרכזי צדקת, כמה שתוריד את טווח התדרים הרחב מהרמקול (לנגן גם גבוהים וגם נמוכים) יגרום לו להיות יותר מדוייק אבל גם זה לא שאם ינגן קצת באס יוציא אותו מאיזון.

פורסם
שוב חבר לא בא להתנגח בך רק לתקן.

- אין קשר בין הורדת הבאסים לעוצמה של הרמקול.

- 60 זה כבר מלא באס דרך הרמקול עצמו ככה שזה לא באמת כמו שרשמת שהרוב יעשה הסאב.

- סאונד יותר טבעי :? בוא ונגיד שכמה שיותר ינגן הסט ככה זה יישמע טבעי יותר כי הסט ממוקם מולו ולא מאחור וככה הסאב לא יישמע מאחור יותר מידי ויימשוך את הבמה אליו.

הדבר היחיד הוא שברעיון המרכזי צדקת, כמה שתוריד את טווח התדרים הרחב מהרמקול (לנגן גם גבוהים וגם נמוכים) יגרום לו להיות יותר מדוייק אבל גם זה לא שאם ינגן קצת באס יוציא אותו מאיזון.

חלילה לא בא להתנגח, אני יודע דבר אחד אלמנט קטן יותר=מהירות= טבעיות ודיוק

נראה לי שאני כבר זקן (33) והעוצמות שאתם שומעים בהן פשוט לא בשבילי.

אין קשר בין חיתוך לעוצמה שאתה יכול להרים באלמנט? סלח לי אבל זה לא נכון, בשביל מה אתה חותך ? תו לו לנגן הכל..

בכל אופן בחור נחמד פה בפורום אמר לי לציין שזו דעתי.

פורסם

היתי מחליף את הסאב או ל es או לjbl gt1204 br מאוד ממליץ עליו .

זה לא הכמות זה האיכות !

hu:eclipse 5030-amplifier: celestra fa 475-comp: focal ps 165 -sub:dc audio lvl 2

פורסם
חלילה לא בא להתנגח, אני יודע דבר אחד אלמנט קטן יותר=מהירות= טבעיות ודיוק

נראה לי שאני כבר זקן (33) והעוצמות שאתם שומעים בהן פשוט לא בשבילי.

אין קשר בין חיתוך לעוצמה שאתה יכול להרים באלמנט? סלח לי אבל זה לא נכון, בשביל מה אתה חותך ? תו לו לנגן הכל..

בכל אופן בחור נחמד פה בפורום אמר לי לציין שזו דעתי.

אני לא סגור על עניין המהירות/גודל של האלמנט אבל עדיין זאת חשיבה הפוכה.

לפי המחשבה שלך בוא ונתקין רק טוויטרים כי הם קטנים ומדוייקים והסאב ישלים הכל..

זה לא עובד ככה, לכל רמקול יש את התפקיד שלו, ותהיה בטוח שגם וופר בגודל 7/8 מבית טוב עושה את העבודה מצויין ואפילו יותר טוב ממידבאס קטן, כי זה התפקיד שלו לנגן באסים והוא נמצא איתך מקדימה ולא מגיע מאחורה.

הרעיון שלך דווקא פחות איכותי כי הסאב ינגן באס בצורה מאוד אגרסיבית (הוא היחיד שמנגן באס) לא ישתלב עם המערכת אלא ישלוט וימשוך את כל הבמה אחורה וגם ישמע שהוא מאחר ולא מדוייק בגלל העניין הזה.

דבר שני אף אחד לא מתנגח, מטרת הפורום היא לנהל דיונים כאלו וללמוד מהם.

ואל תרגיש זקן, לא כולם פה בני 18 :wink:

• תוכן חדש...