Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5012 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

מקרה שקרה היום,

אני הגעתי לבית ספר, מחנה כרגיל..

בהפסקה הלכתי לאוטו לקחת משהו, ולידו היו 2 ילדים קטנים מדברים

לקחתי מה שהייתי צריך וחזרתי לבית ספר, שנייה אחרי שנעלתי את האוטו והסתובבתי לכיוון הבית ספר, העפתי מבט אחורה לראות שהכל בסדר ואני רואה את הילד הקטן יושב על המכסה מנוע.. שנייה אחרי שיצאתי מהאוטו!! והוא ראה אותי נכנס אליו

אמרתי לו "ילד בבקשה תרד מהאוטו, זה לא ספסל" והמשכתי כי מיהרתי להיכנס

כשסיימתי ללמוד, אני בא לאוטו בכוונה לנסוע הביתה, ואני רואה שיש כמה שריטות איפה שהילד ישב

הוא ישב עם התיק, ולצערי זה היה תיק עם גלגלים (סגנון מזוודה קטנה)

עכשיו אני מעוצבן שחניתי שם בכלל!!

זה מציק לי בעין, זה משהו שדי רואים והאוטו רק בן 3 חודשים..

לפי מה שזה נראה, זה לא בפח אלא שריטות על הצבע, אבל יש להן יחסית עומק.. אם מעבירים את האצבע מרגישים את השריטות.

מעוניין לסדר את המצב, מה צריך? פוליש? יש סיכוי שנייר מים מאוד מאוד עדין יכול לסדר את המצב?

בקרוב אני אצלם תמונה של זה

Instagram:

VWPolo6R

פורסם

הייתי מאחר לכיתה אבל עורף לילד את הראש לפני זה...

ולעניין אחר, לא הייתי ממליץ על פוליש אם הרכב אכן בן 3 חודשים זאת אומרת חדש, פוליש רק יפגע בצבע.

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

פורסם
הייתי מאחר לכיתה אבל עורף לילד את הראש לפני זה...

ולעניין אחר, לא הייתי ממליץ על פוליש אם הרכב אכן בן 3 חודשים זאת אומרת חדש, פוליש רק יפגע בצבע.

באמת שאני מצטער שלא עשיתי משהו בסגנון..

מה אתה ממליץ לעשות?

זה משהו די מציק לי בעין, במיוחד לחשוב שזה ברכב חדש, ומה גם שזה במכסה מנוע, הפנים של האוטו.

אני עוד מעל אעלה תמונה של השריטות

מה לגבי אופציה של להזמין פחית צבע ולתקן?

צריך ללכת לאיש מקצוע בשביל זה או שזה צביעה פשוטה שאפשר לעשות בעדינות עם מכחול?

Instagram:

VWPolo6R

פורסם

תלוי בעומק (יש מצב שרק תצליח לטשטש) אבל בעקרון:

- לנקות את האיזור עם דיגריזר

- נייר מים עדין (2500-3000)

- אח"כ פוליש עם מכונה ופד יחסית אגרסיבי

- לסיים עם פוליש עדין בעזרת מכונה

- לנקות שוב את האיזור

- ווקס

וכל זה יעזור רק אם השריטה פגעה רק בלכה ולא בצבע הרכב.

פורסם

אין לי ידע מקצועי כל כך בצבע, אבל ממה שזה נראה חלק בפח, ושריטה או 2 רק בלכה..

הנה התמונות של הנזק:

hjuotum2t44n.jpg

yujt3myemfyz.jpg

zfnhnlujzjlw.jpg

צביעה עם צבע מקורי יכולה לעזור כאן? אני מתכוון ללהזמין פחית מאיביי לפי הקוד צבע

זה צבע שמכיל לכה או שצריך אחרי הצביעה לעשות לכה בנפרד?

Instagram:

VWPolo6R

פורסם

אתה תראה הבדל בין מה שתצבע עם הפחית לצבע המקורי.

אבל זה עדיף על הלבן שיש כרגע (אני צבעתי עם צבע כמו שאתה רוצה להזמין)

אתה יכול לעשות פוליש ווקס במקום מקצועי . יעלה משהו כמו 500 שקל לכל האוטו.

לגבי זה שלא ממליצים לעשות פוליש לרכב צעיר, ראיתי פרק בהילוך חמישי שבו לקחו רולס רויס חדשה, לדייטיילר ועשו לה ישר פוליש ווקס.. ככה שאם עשו את זה לרולס רויס בלי לפחד,אני חושב שאין בעיה עם זה.

פורסם

בתמונה הראשונה נראה שבאמת זה עבר את הלכה :cry:

את השריטות הלבנות כנראה יהיה יחסית קל להוריד עם התהליך שרשמתי קודם

אין שום סיבה לא לעשות פוליש על "רכב צעיר" - לא מבין מה השיקול. צבע זה צבע ועל רכב חדש יש שכבה עבה יותר של לכה מאשר רכב שעברו עליו כמה שנים/שריטות/חול/לכלוך. ברכבי יוקרה מסויימים הם עוברים פוליש עוד לפני שיוצאים מהמפעל.

פורסם

טוב אחד הדברים המרגיזים שאפשר לקרות לרכב חדש, זוכר את זה טוב מאוד!, אני פשוט הייתי חונה יותר רחוק ממקום שהומה אדם, והייתי הולך ברגל שבועייים לאן שצריך, לפחות ב3 שנים הראשונות עם רכב חדש היתי ככה.מציע לך ללכת לבעל מקצוע למתן חוות דעת מקצועית, אולי זה עבודה קטנה...

בהצלחה

צרפתי זה הכי אחי

פורסם
אתה תראה הבדל בין מה שתצבע עם הפחית לצבע המקורי.

אבל זה עדיף על הלבן שיש כרגע (אני צבעתי עם צבע כמו שאתה רוצה להזמין)

אתה יכול לעשות פוליש ווקס במקום מקצועי . יעלה משהו כמו 500 שקל לכל האוטו.

לגבי זה שלא ממליצים לעשות פוליש לרכב צעיר, ראיתי פרק בהילוך חמישי שבו לקחו רולס רויס חדשה, לדייטיילר ועשו לה ישר פוליש ווקס.. ככה שאם עשו את זה לרולס רויס בלי לפחד,אני חושב שאין בעיה עם זה.

לגבי הצבע, אם רואים הבדלים בצביעה, אז מה המטרה של כל הפחיות הקטנות לתיקונים האלו?

או שאולי לא צבעת נכון?

לגבי פוליש, למה לכל האוטו? :o

השריטות הן רק בקטע קטן במכסה מנוע, כמה לדעתך דבר כזה יעלה?

גם אני חושב שאין הבדל בין פוליש בין רכב חדש לבין רכב קצת יותר ישן.. (מן הסתם שרכב ממש ישן שהצבע שלו עבר הרבה שטיפות ולכלוך זה לא משהו מתאים להשוואה).

אבל לדעתי כן יש הבדל בין פוליש על רולס רויס לבין צביעה של פולקסווגן.. שני עולמות שונים, פעם ראיתי תוכנית על איך מייצרים רולס רויס או מכונית יוקרה אחרת, ויש שם איזה 5 שכבות של לקה וכמה שכבות של צבע

בתמונה הראשונה נראה שבאמת זה עבר את הלכה :cry:

את השריטות הלבנות כנראה יהיה יחסית קל להוריד עם התהליך שרשמתי קודם

אין שום סיבה לא לעשות פוליש על "רכב צעיר" - לא מבין מה השיקול. צבע זה צבע ועל רכב חדש יש שכבה עבה יותר של לכה מאשר רכב שעברו עליו כמה שנים/שריטות/חול/לכלוך. ברכבי יוקרה מסויימים הם עוברים פוליש עוד לפני שיוצאים מהמפעל.

אם זה עבר את הלכה זה אומר שגם הצבע ירד?

דרך אגב, השריטות הלבנות לפי מה שזה נראה מחוץ למחשב הן נראות כמו השריטה הגדולה והארוכה, כנראה שגם הן עברו אז את הלכה..

ילדים זבלים.

עלק כאילו לא ידע שזה שורט את האוטו ידע ועוד ידע והרגיש!!!

אין מילים יותר מתאימות לתאר את הילד הזה מ"טיפש" "ואידיוט"..

כל כך חבל ומעצבן שאין כאן לאנשים (או לילדים?) ערך לרכוש של אחרים.

אוטו זה לא ספסל, וחוץ מזה שהוא לא ספסל הוא גם לא שלך ואני לא מבין מאיפה החוצפה לגעת בו

אני אישית בחיים לא עברתי ליד מכוניות ונגעתי בהן, אפילו יצא לי כמה פעמים לראות ילדים שעוברים ומקפלים מראות של מכוניות והתחלתי לצעוק עליהם, אפילו שזה אוטו שאין לי מושג מי הבעלים שלו

פשוט מעצבן!!

במקומך הייתי נותן לו לצבוע לי את האוטו עם הלשון. אבל זה רק אני :evil:

דווקא האוטו מלוכלך, הייתי צריך לקחת אותו שינקה עם הלשון..

טוב אחד הדברים המרגיזים שאפשר לקרות לרכב חדש, זוכר את זה טוב מאוד!, אני פשוט הייתי חונה יותר רחוק ממקום שהומה אדם, והייתי הולך ברגל שבועייים לאן שצריך, לפחות ב3 שנים הראשונות עם רכב חדש היתי ככה.מציע לך ללכת לבעל מקצוע למתן חוות דעת מקצועית, אולי זה עבודה קטנה...

בהצלחה

גם אני בדרך כלל חונה רחוק ממקומות "מסוכנים", תמיד צוחקים עלי שאני כל כך דואג לאוטו.. מהיום גם יש לי סיבה

מקווה מאוד שזה עבודה קטנה, תודה על העידוד!

חברים תודה רבה לכולם על התגובות!

אני כנראה אלך בימים הקרובים לקבל חוות דעת מבעל מקצוע, מקווה לצאת מזה בזול

ובאותה הזדמנות, מישהו מכיר איש מקצוע שמתעסק בתיקונים מסוג זה? צריך מישהו מקצועי, בעל ידיים טובות ושירחם עם המחיר :)

שוב תודה לכל המגיבים!

Instagram:

VWPolo6R

פורסם

תתחיל מדיטיילר שמבין עניין (נס-דיטייל, יעקב אלטר אלו השמות שאני מכיר, אין לי ניסיון איתם)

שיסתכל על הנזק ויעריך במקום אם פוליש יתקן את זה (אולי רק יטשטש).

אין צורך כמובן בלעשות פוליש על כל שאר הרכב - חבל על הזמן ועל הכסף.

לדעתי, אל תתעסק בכלל עם צביעה. זה רכב ותפקידו לשרת אותך (העיקר שיסע). אני אומר את זה עם עצב גדול בלב... פשוט בארץ מאוד מאוד קשה לשמור על הרכב שלך - בחנייה, על הכביש ואפילו במוסכים. העצבים והלחץ לא שווים את זה (ואני מדבר איתך כבעל שירוקו שכל העיסוק עם לשמור על הרכב כבר עלה לי במספיק עצבים וצעקות).

רכב הבא יהיה פחנוע :)

פורסם

תראה יש לי כולה קוואליר 95', שגם היא אבא מממן לי.

אבל שתפסתי שתי ילדים שרק נשענים עליה בחניה של הבצפר, הם קיבלו כמה צעקות מבהילות ממני וגם איום קטן. (לא תראה כוח, לא ישימו עליך).

תפסתי את התיק שלהם (שהיה על השמשה שגם ככה הייתה שרוטה קצת) וזרקתי לו אותו כמה מטרים על החול.

(כמו שהבנתם, רכב בשיבילי זה כמו אישה. חוץ מזה אני תמיד אומר, אם זה היה רכב חדש?!).

נסעתי הבייתה, ובמקרה פתחתי את הדלת של הנוסע ליד הנהג (הם ישבו על הכנף הקרובה לדלת הזו).

ושמעתי פאק קטן כזה בפתיחה (רעש של מתכת).

פתאום נזכרתי שהילד היה עב כרס, בדקתי, וראיתי שהדלת פוגעת בכנף.

פשוט משכתי את הכנף מבחוץ וזה הסתדר.

אם מקרה כזה היה קורה ברכב חדש, והייתה נוצרת שריטה של 1 מ"מ, פשוט הייתי אוכל את הלב סתם.

מקרה שקרה לאחי עם הפאביה החדשה:

הוא חנה את הרכב במרכז קניות בשעות הערב.

כמה ילדים ששיחקו\רבו בצחוק, בטעות העיפו כוס עם שוקו על השמשה של הרכב (ספק אם זה בטעות).

הוא לא עשה כלום וכמו פראייר ניקה לבד.

אם זה הייתי אני הם היו מלקקים את השמשה, ועושים פוליש עם החולצה שלהם.

אין מה לעשות, אני לא בנאדם שמחפש צרות, פשוט במקום בלי תרבות, צריך ליהיות כריש מפחיד.

וכשזה מגיע לרכב, אני מאבד את הפנים.

(באופן כללי אם זה היה יצורים שיכולים לסכן אותי, אז אני מוריד את הראש ומוריד מהכבוד ויוצא הפראייר.)

פורסם

אצלי האוטו ישב בחניה בחגים (אחרי כיפור). שכבת אבק טובה, לכלוך.

ראיתי בבירור שמישהו ישב על מכסה המנוע, מהצד, קלטתי שריטה חדשה, שעברה את הצבע.

אין מה לעשות. אנשים חסרי כבוד לרכוש של אחרים.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

ככה זה, לאנשים אין כבוד לרכוש שלהם, אז לרכוש של אחרים?

אין תרבות פה בין האנשים ומן הסתם גם אין על הכביש ובכל מה שקשור למוטוריקה, ולכן אני לא מתפלא.

אצלי כל מי שחושב להשען על האוטו שומע מעיין צרחה של: "לאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא מה אתה עושה?!" או משהו בסגנון.

לא יודע, נקשרתי לאוטו כמו לא יודע מה, אולי זה בגלל שכשקניתי אותו, התגייסתי ולא יצא לי לנהוג עליו הרבה, ותמיד כשהייתי מגיע הביתה בסופ"שים הייתי נהנה ממנו, הייתי חייב לנהוג בו בסופ"ש, לא יכולתי בלי זה, כל השבוע הייתי מחכה לרגע הזה שאגיע הביתה, אנוח מעט בצהריים ואצא לנהוג, וכמובן בשבת אחריי שנחתי טוב ביום שישי.

לכן כואב לי כשאני רואה אנשים שמנסים להרוס או לפגוע. זה גם אוטו שחסכתי הרבה בשבילו ואני השקעתי בו הרבה כסף.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...