Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5003 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתנצל מראש הואיל והנושא מופיע בשלל מקומות בפורום - אך מרוב עצים (אני לפחות) לא מצליח לראות את היער.

לאור התרחבות משפחתית החלטנו לקנות רכב. מבחינת מחיר-תמורה התכווננו לפאביה ספייס 2011.

הדגם המדובר הינו בעל הצמד הידוע מנוע 1.2L TSI + גיר DSG. בבירורים טרם קניית הרכב נחרדתי לגלות שלל דעות על אמינותו, ובמיוחד על אמינות ה DSG.

השאלות - בבקשה למישהו שמעורה בפרטים ויכול לעשות סדר באופן מלומד - כרגע לא ברור לי האם קניית הרכב הנ"ל זו מציאה (77K ש"ח 18K ק"מ) או סיכון גדול (של DSG שיתפוקק במעלה הדרך ויפיל את ערך הרכב וסחירותו אחרי תום האחריות) :

1. האם עבור המודל הנ"ל ה DSG בעייתי ?

2. האם אופי התקלות הידועות ב DSG7 הינו כזה שסביר שזו תתבטא במסגרת 5 השנים הראשונות לחיי הרכב? כלומר, האם ניתן להניח בסיכון נמוך כי אופי התקלה הינו כזה שאם לא באה לידי ביטוי ב 5 השנים הראשונות, לא היא תהיה הסיבה לכשל הגיר בהמשך הדרך (אם יכשל כלל). לחילופין, האם זאת זו תקלה שיכולה "לצוץ" ללא קשר לגיל הגיר - בפרט אחרי האחריות?

3. האם ניתן לבדוק בדיקה מקדימה לתקינות הגיר טרם הקניה? איפה?

בברכה ותודה,

יונתן

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם אני רכשתי עכשיו רכב חדש עם DSG והתלבטתי בעניין.

תקלה בהחלט יכולה לצוץ במסגרת חמשת השנים הראשונות ואחריהן. אני וידאתי אחריות של 5 שנים על הגיר ואף ביקשתי מצ'מפיון מסמך נפרד המאשר זאת (ואכן קיבלתי). מציע שתבדוק את הנושא לגבי הרכב שהנך מעוניין לרכוש שכן עלות התיקון גבוהה.

היות והרכב מ 2011, אני מאמין שטופל במוסכים מורשים (כדי לשמור על אחריות), ואז אפשר לברר את ההיסטוריה שלו.

קראתי המון שרשורים בנושא. התובנה העיקרית שהגעתי אליה מהקריאה היא שזה לא גיר אוטומטי רגיל, אלא יותר קרוב לגיר ידני רק שרובוט כפול מחליף את ההילוכים בשבילך וצריך להתנהג בהתאם. אם באוטו ידני לא היית מאמץ את הקלאץ' ללא צורך (למשל זחילה איטית וארוכה) אז כדאי גם לא לעשות זאת ברכב הזה. התובנה העיקרית שאני מיישם מתוך השרשורים האלו, זה להעביר למצב ניוטראל בכל עצירה שמעבר לזמן קצר. מעבר לכך, השילוב הזה של ה 1.2+ DSG מהניסיון הקצר שלי איתו (אחרי ניסיון רב שנים עם תיבות אוטומטיות רגילות) עובד בינתיים נהדר (טפו טפו טפו...:)).

פורסם

יש בתיבות ההילוכים האלה בעיה טכנולוגית, יש בהם תקלות והתקלות יקרות. אתה לוקח סיכון וצריך לחשב אותו בשקלולים שלך.

הניתוחים הסטטיסיטיים שאתה עושה לא אמורים לשנות לך בתור פרט. אם לא תהיה תקלה אז זה 100% הצלחה ואם תהיה זה 100% כשלון.

פורסם

הבעיה הייתה פעם המצמדים שלא התאימו לאקלים של הארץ,

המצמדים נשרפו מחום,

עכשיו המצמדים הוחלפו למצמדים עמידים מאוד!

בגלל זה אתה מקבל גם 5 שנים אחריות.

אני אישיתי מאוד מאוד מאוד נהנה מהגיר, גיר מאוד מהיר ונותן את מירב המומנט!

פורסם

חבר שלי זרק את הפולו DSG שלו בת השנתיים בגלל בעיות בגיר (היא כבר נמצאת שבוע וחצי במוסך בהמתנה לחלק מחו"ל).

פורסם

מוזר מה שאתם אומרים,בבעלותי סיאט טולדו 06 דיזל DSG והגיר עובד נהדר בלי שרפות או בעיות כמו שמתארים פה.

הרכב עבר כבר 290K בעזרת ה יסע עוד חצי מיליון

פורסם

צר לי על ההתנסות של חבר שלך עם הפולו DSG, ולא מאחל לאף אחד. אבל מפה להכליל זה בעייתי. האם למשל מהשרשור בפורום הזה שכותרתו:

(דרישת רכב חדש) במקום רכב שהוחלף לו גיר

ניתן להסיק שכל הגירים בטויוטה דפוקים?

סה"כ לתחושתי VAG הצליחה עם ה DSG במקום שבו יצרניות טובות אחרות פישלו בגדול או לחילופין הוציאו מוצר בינוני. כמובן שיש או היו לו מחלות ילדות, אבל הנושא טופל עם הזמן ולדעתי עדיין מטופל, ואני לא מאמין ש VAG היו נותנים 5 שנים אחריות (או אפילו 10 שנים למשל בסין) אם לא היו מאמינים ביכולת שלהם להתמודד עם זה. למיטב הבנתי ה DSG הרטוב מתפקד היטב, וזה שבאאודי אפילו טוב יותר. ממה שהבנתי ה DSG7 היבש נועד להוריד את הטכנולוגיה למחירים סבירים יותר ולכן אולי חשוף יותר לבעיות. אבל, שלא תטעה, גם הגירים הפלנטריים הותיקים לא עמידים לנצח ויכולות להיות איתם לא מעט תקלות עם הזמן. לא מעט נהגי מוניות ציינו בפני שהם מעדיפים לנהוג על גיר ידני ולא על שום סוג של אוטומט.

אם לקנות או לא? שאלה טובה. אני קניתי כי אהבתי מאוד את הביצועים של הצמד חמד 1.2+DSG, וכי אני מעדיף ממגוון סיבות רכבים של VAG גם אם אומרים שהיפנים אמינים יותר (מה שלא ברור לי בכלל לאור הסיפורים האחרונים הגדולים שהיו לטויוטה שנחשבת ליהלום שבכתר). מקווה שלא אתבדה.

פורסם

מאחר ואתה לא רוכש חדש אלא משומש, תברר מהמוכר האם הוחלפו המצמדים ועודכנה התוכנה והאם הוא קיבל אסמכתא להרחבת האחריות לחמש שנים או 150,000 ק"מ.

הגיר לכשעצמו מעולה, יעיל וחסכוני אבל היו כאלה שקרסו בגלל החום בישראל כפי שעלה מניתוח הבדיקות שהיצרן עשה. אם כבר הוחלף הגיר (המצמדים) ברכב שאתה רוצה אז אתה יכול להיות רגוע ורק תוודא שאכן ישנה הרחבה של האחריות ואם לא, תדאג שהמוכר ידאג לקבל אותה מהחברה.

פורסם
הבעיה הייתה פעם המצמדים שלא התאימו לאקלים של הארץ,

המצמדים נשרפו מחום,

עכשיו המצמדים הוחלפו למצמדים עמידים מאוד!

בגלל זה אתה מקבל גם 5 שנים אחריות.

אני אישיתי מאוד מאוד מאוד נהנה מהגיר, גיר מאוד מהיר ונותן את מירב המומנט!

זה נכון לגיר של הDSG 7 לגביי ה DSG 6 לא היה צורך בהחלפת מצמדים.

באופו כללי אין שום בעיייה עם הגירים מלבד מקרים בודדים שהלכו המוחות של הגירים, הקלאצים היו מתבלים מהר מדי וזהו זה.

פורסם
מוזר מה שאתם אומרים,בבעלותי סיאט טולדו 06 דיזל DSG והגיר עובד נהדר בלי שרפות או בעיות כמו שמתארים פה.

הרכב עבר כבר 290K בעזרת ה יסע עוד חצי מיליון

אתה בטוח שהאוטו שלך עם גיר DSG ולא טיפטרוניק? כי זכור לי שטולדו הגיע עם טיפטרוניק כמו של פאסאט וגולף הדור הקודם.

פורסם
למיטב הבנתי ה DSG הרטוב מתפקד היטב, וזה שבאאודי אפילו טוב יותר. ממה שהבנתי ה DSG7 היבש נועד להוריד את הטכנולוגיה למחירים סבירים יותר ולכן אולי חשוף יותר לבעיות.

מה הכוונה למצמד רטוב ולמצמד יבש?

אצלי זה DSG7 זאת אומרת הוא יבש ואין שם שמן?

דרך אגב אומרים שלא צריך להחליף שמן בגיר, אבל אני לא מאמין לזה!

פורסם

אני ממש לא מומחה בתחום, אבל למיטב הבנתי ברטוב השמן משמש לקירור המצמד בעוד שביבש לא. הרטוב מכיל כ 7 ליטר שמן בעוד היבש פחות מ 2 ליטר. מצד שני, היבש מדמה טוב יותר גיר לא אוטומטי ולכן יעיל יותר (לפחות בוורסיות הנוכחיות). בשביל זה גם למיטב הבנתי לשמור את הרכב על DRIVE ביבש לאורך זמן בעמידה לא ממש מומלץ כי הוא עלול להתחמם.

פורסם

אהא :)

אז שאני עומד ברמזור, אצלי הגיר נכנס למצב N אוט'. (בעלייה לפעמים יש הידרדרות אם לא לוחצים גז)

אני יודע את זה כי שאני משחרר את הברקס הרכב קצת באוויר ואז מתחבר למנוע.

למרות שאם אני שם מצב S אז הגיר תמיד מוכן למכת גז.

פורסם

למיטב הבנתי הגיר הספציפי הזה לא נכנס למצב ניוטראל מוחלט אוטומטית כשאתה ב D.

קרא מה כתוב במנואל האחרון:

1) כשהרכב נייח והמנוע פועל, יש לעצור את הרכב באמצעות דוושת הבלמים בכל מצב מוט מוט בורר (מלבד P ו-N)

מכיוון שגם במצב סיבובי סרק העברת הכוח אינה נפסקת לגמרי - הרכב "זוחל".

2) בעת עצירה בעלייה תלולה כשמוט הבורר נמצא באחד ממצבי הנסיעה, אין לנסות לעצור את

הרכב במקומו באמצעות "דוושת ההאצה", כלומר על-ידי החזקת דוושת המצמד לחוצה. הדבר

עלול לגרום להתחממות יתר של המצמד. אם עומס היתר יגרום להתחממות יתר של המצמד,

המצמד ישתחרר אוטומטית והרכב יתדרדר לאחור - סכנת תאונה!

3) אם עליך לעצור בעלייה תלולה, לחץ על דוושת הבלמים והחזק אותה לחוצה כדי למנוע

מהרכב להתדרדר אחורה.

פורסם

זאת אומרת יש כלשהו מנגנון המונע את התחממות המצמדים,

שהוא משחרר אותם אוטומתי ואז אתה מדרדר קצת אחורה אם אתה בלי בלמים...

ואו נחמד, מאיפה קראת את זה? בספר רכב? כי הוא כל כך עבה שלא היה לי כוח לחטט בוא יותר מידי.

• תוכן חדש...