Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

איך המצמד פועל?


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5039 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

נסיתי למצוא הסבר מעמיק איך עובד קלאץ',

איך אפשר לנצל רק חלק מכח המנוע.

לא מצאתי שום הסבר מספק, כולם רק מסבירים איך להשתמש בקלאץ', ולא איך הוא עובד..

מישו יכול לעזור?

תודה רבה!

פורסם
נסיתי, חברי היקר.

ההסברים לא סיפקו אותי.

רציתי להבין ממישו שראה בעיניים שלו.

אז אולי הבעיה היא לא בהסברים?

:lol::lol:

פורסם

מצמד לא מיועד לניצול חלקי של כוח מנוע.

 

מצמד מיועד להפרדת התמסורת מהמנוע, וחיבור הדרגתי בחזרה, על מנת לאפשר זינוק חלק מהמקום, החלפת הילוכים ועצירת רכב עם מנוע פועל.

 

ויסות כוח מנוע מתבצע על ידי דוושת גז.

 

אם לא הבנת נקודה מסויימת, תרשום בדיוק מה לא הבנת, וננסה להסביר.

 

 

פורסם

בנוסף לאמור, קיימים במצמד אך ורק שני מצבים שבהם המצמד איננו נישחק: בהצמדה מלאה שאז כל חלקי המצמד אוחזים אחד בשני ואין בינהם תנועה יחסית ובהפרדה מלאה שאז אין העברת כוח ואין חיכוך בין חלקי המצמד (אבל יש בלאי למיסב הלחץ ולחלקים נוספים).

 

בכל מצב של החלקה חלקית של המצמד ישנה תנועה בין חלקיו תוך חיכוך והתחממות שיוצרת בלאי מואץ וחום עד לשרפת המצמד.

×
×
  • תוכן חדש...