Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

התנהגות כביש והחלקות


חן ג.
שימו לב! השרשור הזה בן 4362 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

בפורום הזה - כמו בפורום רכב - מדברים הרבה על נושאים שלדעתי הם לא הדבר הכי חשוב בנהיגה, גם לא בנהיגה "מתקדמת" ואפילו לא בנהיגה "ספורטיבית." הנושאים האלו הם החלקות - תת-היגוי, היגוי יתר, לא משנה. בשרשור הזה אני מתכוון לעשות סדר בנושא, בלי להיכנס יותר מדי לתפעול הרכב (שאי אפשר להעביר אותו בכתיבה) אלא לדברים חשובים יותר כגון הבנת התנהגות הרכב. מה זה אומר בעברית?

 

זה אומר שאחרי זה, בצירוף תרגול מקצועי ונסיון - כולכם תוכלו לדעת מתי הרכב יחליק וכך תוכלו להימנע מההחלקה או לפחות לתקן אותה בשלב מאוד מוקדם בלי שום דרמה. נכון שהכי כיף לתקן את ההחלקה כשאתה כבר רואה את הכביש דרך חלון הצד, אבל בפועל - הרבה יותר יעיל "לתחמן" ולתקן מוקדם כי אתה יודע שהרכב עומד להחליק.

 

מעגל האחיזה

בניגוד לכל המלים שמשחיתים כאן על העברות משקל - הדבר הכי חשוב להבין בנהיגת אספלט הוא את מעגל האחיזה של הצמיג. לכל אחד מהצמיגים של הרכב יש שטח מגע קטן שנותן כמות מסוימת של אחיזה, שנגדיר אותה כ-100%. אם אני מנצל 20% להאצה, כמה נשאר לי אם אני רוצה לפנות? רק 80%. אם אני בולם ומנצל 100% מהאחיזה הגלגל יינעל ולא יוכל לפנות בכלל.

 

זאת אומרת שכדי לא להחליק יש צורך להפריד בין ההאצה, ההאטה והפנית הרכב. זאת אומרת שצריך להאיץ ולהאט רק בקווים ישרים ולבצע פניות כשהמכונית נוסעת במהירות קבועה - מצב שמשיגים בלחיצה עדינה על הגז (מה שנקרא "דלק קבוע").

 

העברות משקל

בפועל, החיים לא כל כך פשוטים. כאשר הרכב מאיץ, מאט או פונה הגלגלים יוצרים כוח שמוגדר כתאוצה והוא מפעיל מנוף על מרכז הכובד של הרכב ויוצר מומנט שגורם להעברת משקל.

 

כשמאיצים - הרכב "נשען" אחורה והמשקל עובר אחורה. זה אומר שבגלגלים הקדמיים האחיזה קצת תקטן ומאחורה - קצת תגדל.

שמאטים - הרכב "רוכן" קדימה והמשקל והאחיזה עוברים מהגלגלים האחוריים קדימה

כשפונים - הרכב "נשען" על הגלגלים בצד החיצוני לפניה והם מקבלים יותר אחיזה על חשבון הגלגלים הפנימיים.

 

בניגוד למה שחלקנו למדנו - העברות משקל זה פיכסה! הן גורמות להחלקה ולכן צריך לצמצם אותן על ידי נהיגה חלקה ועדינה שזורמת עם הרכב כמה שרק אפשר. מי שראה אי פעם מרוץ על מסלול אספלט סגור ראה את סגנון הנהיגה הזה - כל רמז של אגרסיביות או נסיון להיות מהיר עם ההגה, הגז או הבלמים גורם להחלקה אגרסיבית. גם המכוניות במירוצים אלו מכוילות כדי לצמצם את העברת המשקל ככל הניתן.

 

עם זאת, ישנם מספר מצבים בהם ניתן להשתמש בהעברת משקל לטובה. אלו שלושה מצבים:

1. בכניסה לפניה - זאת אומרת - עד שלקטע שבו ההגה מסובב לתוך הפניה - בלימה מאוד עדינה בלבד מעבירה יותר משקל לגלגלים הקדמיים שמכניסים את הרכב לפניה ומקטינים את הסיכון להחלקה. אחרי שמסיימים לסובב את ההגה - צריך לעבור לדוושת הגז ולהחזיק דלק קבוע. אסור "לבלום לתוך הפניה."

 

2. בתוך הפניה - כששומרים על דלק קבוע - הגלגלים החיצונים מספקים את האחיזה ולכן אם יש משהו חלק בסיבוב אז אפשר להעביר עליו את הגלגלים הפנימיים בדרך כלל בלי להחליק.

 

3. האצה החוצה מהסיבוב: מהשלב שבו מתחילים ליישר את ההגה, האצה מאוד עדינה בלבד מסייעת ליישר את הרכב באופן חלק יותר.

 

נקודה נוספת חשובה היא סדרה של העברות משקל. כשאתה מאיץ ומיד בולם או שאתה פונה ימינה ומיד "שובר" שמאלה - אתה יוצר העברת משקל כפולה - קדימה-אחורה או מצד-לצד. במצב כזה נוצר אפקט של מטוטלת שמגדיל את העברת המשקל השניה מאוד וכמו שאמרנו - אנחנו לא רוצים את זה. לכן, בין סיבובים, נסו לתכנן קו נסיעה שבו תיווצר לכם ישורת קצרה. אם אי אפשר, תבצעו את המעבר מימין לשמאל רצוף והכי חלק שאפשר. עכשיו נסביר סוגי החלקות במפורט:

 

תת היגוי

תת-היגוי הוא סוג ההחלקה הבסיסי ובניגוד למה שחושבים - הוא הכי נפוץ. אם אתה מחזיק דלק קבוע - תפנה את ההגה ואם אתה מהיר מדי - תמיד תקבל תת-היגוי ולא שום דבר אחר. תת-היגוי הוא מצב שבו הצמיגים הקדמיים מאבדים אחיזה ומחליקים. כשהגלגלים מחליקים הם לא עושים מה שהם צריכים לעשות. ומה הצמיגים הקדמיים עושים? הם מכניסים את הרכב לסיבובים.

 

לכן, אם הצמיגים הקדמיים מחליקים, הרכב לא פונה או לא פונה מספיק. הוא מחליק קדימה והחוצה מהסיבוב; הוא פונה קצת מדי ולוקח קשת רחבה. נשמע מפחיד, נכון? אל תדאגו - זה עוד יותר מפחיד ממה שזה נשמע, אבל יש גם יתרון - הגלגלים הקדמיים הם גם הגלגלים שמחוברים להגה ולכן תת-היגוי אפשר להרגיש בהגה. עד כמה זה מורגש תלוי ברכב וגם בצורת האחיזה שלכם בהגה. התחושה באופן כללי היא תחושה של הגה קליל, "רך" ומרחף. בחלק מהרכבים זה מופיע בבת-אחת ביחד עם החלקה, בחלקם ההגה נעשה קל בהדרגה ובאיזשהו שלב נגרמת החלקה - הרעיון הוא להכיר את הרכב שלך.

 

עכשיו אנחנו יודעים איך להרגיש תת-היגוי, אבל כדי להיות בטוחים, כדאי שנדע גם מדוע הוא קורה ומתי, ואז נדע לצפות לו ולא רק להרגיש אותו או לתקן אותו אחרי שהוא קורה. הסיבה מספר אחד לתת-היגוי - מהירות. אין שום דבר שגורם להחלקה כמו מהירות. לא הקו, לא המשטח, לא הצמיגים - המהירות היא צרה מספר אחד. נכנסת מהר מדי - הרכב לא יצליח לפנות. כמובן שככל שהכביש חלק יותר - אז המהירות ה"קריטית" נמוכה יותר. אבל בסוף זה עניין של מהירות. מה עושים? מורידים מהירות, בעדינות, ונגמרה הדרמה.

 

סיבה נוספת לתת-היגוי היא האצה פתאומית באמצע הסיבוב. ההאצה גם מגדילה את המהירות, אבל היא גורמת לעוד שני דברים:

א. ברכב הנעה קדמית (או הנעה כפולה) - חלק מהאחיזה של הגלגלים הקדמיים מנוצלת עבור ההאצה, ואז נשארת פחות אחיזה כדי לפנות.

ב. בנוסף, ההאצה מעבירה משקל אחורה ואז יש לגלגלים הקדמיים עוד פחות אחיזה.

 

הפתרון: להאיץ יותר בעדינות ואם ממש הגזמנו אז גם לעזוב את הגז (בעדינות) או לבלום קצת. גם הפסקנו להאיץ, גם הורדנו מהירות, גם העברנו משקל לגלגלים הקדמיים - ונגמרה הדרמה.

 

סיבה שלישית אפשרית היא בלימה. אבל רגע, אמרנו שבלימה מעבירה משקל קדימה ומגדילה את האחיזה מלפנים. אז איך היא תגרום לתת-היגוי. טוב, אז אם בולמים ממש חזק אז אנחנו "נכביד" על הגלגלים ורוב האחיזה תנוצל לבלימה ולא להפניית הרכב. אם ממש נגזים אז הגלגלים יינעלו והרכב לא ייפנה בכלל.

 

גורם נוסף שתורם לתת-היגוי הוא הפנית הגה חדה או מוגזמת. אם אנחנו מפנים את הרכב חזק מדי או יותר מדי, יווצר תת-היגוי חזק יותר. זו גם הסיבה שאין טעם לסובב עוד הגה כשתת-היגוי מתחיל.

 

היגוי יתר

היגוי יתר הוא מצב מורכב יותר מתת-היגוי. זה מצב שבו הצמיגים האחוריים מחליקים. מה התפקיד של הצמיגים האחוריים? לעקוב אחרי הצמיגים הקדמיים, גם בישורת וגם בסיבוב. אם הם מחליקים, הם "יברחו" הצדה. כשזה קורה, הם מסובבים את החלק הקדמי של הרכב ואת הגלגלים הקדמיים "יותר מדי" פנימה לתוך הסיבוב, עד כדי מצב של סחרור, ולכן זה נקרא "היגוי יתר."

 

הסיבות להיגוי יתר הן גם שלושה. הסיבה הראשונה היא האטה: אם אתה מאט/בולם חזק ופתאומי בסיבוב, אבל לא כל כך חזק ופתאומי עד כדי שיווצר תת-היגוי, סביר שייגרם היגוי יתר. למה? כי המשקל עובר קדימה והגלגלים האחוריים נשארים עם מעט מאוד אחיזה. ככל שהמהירות גבוהה יותר ביחס לאותו סיבוב - ככה די בפרובוקציה קטנה יותר כדי שהזנב ייצא. אם לוקחים את הסיבוב במהירות ממש גבולית - מספיק שרק תעזבו את הגז מהר מדי ותסחררו. הדבר תלוי גם ברכב. בדרך כלל זה קורה שנוצר תת-היגוי ומתקנים בצורה יותר מדי אגרסיבית ואז מופיע היגוי יתר.

 

האצה: ברכב הנעה אחורית, האצה יכולה לגרום לגלגלים האחוריים להחליק. אבל רגע, אמרנו שהאצה מעבירה משקל לגלגלים האחוריים ונתנת להם יותר אחיזה, לא? נכון, אבל היא גם מנצלת חלק מהאחיזה ואז יש פחות אחיזה כדי לפנות. לכן, ברכב הנעה אחורית - זה אפשרי. זה בעיקר קורה כשהכביש עצמו חלק - ואז יש פחות אחיזה וגם העברות משקל קטנות יותר. כמובן שגם ככל שהרכב חזק יותר ומאיצים חזק יותר - זה יותר מסוכן.

 

הסיבה האחרונה העברת משקל כפולה: העברת משקל מהירה מצד לצד, כמו שאמרתי למעלה שאסור לעשות, גורמת לרכב "לזרוק." שוב - כל הדברים הללו קורים או כשאתה ממש אגרסיבי, או כשאתה עושה את זה במהירות ממש גבוהה, או כשהכביש ממש חלק. ככל שהכביש חלק יותר, צריך לנסוע פחות מהר או להיות פחות אגרסיבי כדי לפשל ולגרום להחלקה. ככל שאתה נוסע מהר יותר, מספיקה פעולה פחות אגרסיבית כדי לגרום להחלקה.

 

מצב נוסף הוא כרק חלק מהרכב נמצא על משטח חלק. אם צד אחד של המכונית נמצא על שולי העפר ואתה פונה בחדות חזרה לכיוון הכביש. סביר שהמצב שייווצר יהיה היגוי יתר. כמו כן, אם תהיה שלולית של שמן או בוץ על הכביש - קודם יעברו עליו הגלגלים הקדמיים ויווצר תת-היגוי ראשוני. אבל, אחרי שהחלק הקדמי של הרכב יעבור את הקטע החלק - הגלגלים האחוריים יישארו עליו ואז הם יחליקו ויווצר היגוי יתר. גם שיפוע של ירידה גורם להיגוי יתר ולכן בירידה ברכב ידני רצוי לבחור הילוך שבו צריך ללחוץ על הגז כדי לשמור על מהירות קבועה וככה לקחת את הסיבוב במקום לרדת עם בלמים.

 

סימנים מקדימים להיגוי יתר הם פחות מורגשים, אם כי בחלק מהמכוניות ניתן להרגיש טוב ב"לחץ" שמופעל על ההגה. אם תעזבו את ההגה בזמן ההחלקה, תשימו לב שההגה מסתובב לבד לכיוון השני. בעקרון אין סימנים מקדימים אבל שימו לב לכמה נקודות שאפשר להבין מכל מה שאמרתי למעלה:

 

א. כשמחזיקים גז קבוע - בהנחה שהכל בסדר בכביש וברכב - לא יצא זנב אף פעם! לכן, אם קורה לכם שאתם לוקחים סיבוב במהירות עם גז סגור או בזמן בלימה, או (יותר גרוע) אם אתם נאלצים לסגור גז פתאום באמצע סיבוב או לבלום פתאום - צפו להיגוי יתר.

 

ב. נקודה חשובה נוספת היא שהיגוי יתר קורה רק אחרי שההגה מסובב לתוך הסיבוב ולא בזמן הכניסה לסיבוב. זוהי עוד נקודה שמאפשרת לנו לדעת מתי יכול להיות שיצא לנו הזנב.

 

ג. מבט שמכוון רחוק קדימה מאפשר להרגיש מוקדם יותר שהרכב "בורח." כשהרכב סוטה, המבט שלך סוטה ביחד איתו. אם אתה מסתכל 20 מטר קדימה והרכב קצת סוטה, גם המבט שלך לא סוטה הרבה. אם אתה מסתכל 800 מטרים קדימה, בכל פעם שהרכב סוטה אפילו קצת, המבט שלך סוטה הרבה וככה אתה מרגיש בהחלקה הרבה יותר מוקדם.

 

סיכום

הכי כיף לתקן את ההחלקה בדקה ה-90, שניה לפני שעפים מהכביש, כשהרכב נמצא בזוית 90 מעלות לכיוון הנסיעה. זה הכי אקשן והכי פוטוגני, אבל זה לא אפקטיבי וגם לא יעיל. אף נהג שהוא לא נהג מרוצים מקצועי לא מתקן החלקה מתוך אינסטנקט. אסור לכם לתקן בתגובה להחלקה. אז מה עושים? מרמים את החוקים. אתם אמורים לדעת מראש שהחלקה עומדת לקרות או שייתכן שהיא עומדת לקרות ואז לתקן. ככה אתה מתקן מוקדם יותר ואתה גם לא נמצא במצב של הפתעה ופניקה ואתה יכול להגיב בשכל.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אדוני, מי אתה?

מדהים! 2 שרשורים שלך בשבוע אחד! נהניתי מאוד לקרוא - השכלתי ונהניתי כשהשילוב הזה ביחד הוא מדהים!

 

אני מודה לך מקרב לב.

מי ייתן ותזכה לחיים ארוכים.

 

אלון

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כתיבה יפה, אבל ברשותך- כתבת המון על דברים שאפשר לתמצת גם בפחות מרבע מילים.

 

דבר שני,

 

אתה סותר את עצמך שוב ושוב (העברות משקל זה פיכסה, אבל זה טוב ל....).

 

שללת מושגים מקובלים בענף הספורט המוטורי (היגוי יתר, תת היגוי וכו׳) ובמקומם הצעת מושגים אחרים כגון מעגל אחיזה, שזה בהחלט מושג יפה שכאשר יוצאים ממנו מקבלים החלקה=היגוי יתר או תת היגוי.

 

אני אחלוק עלייך ברשותך ואומר שלעניות דעתי הבנת המושגים העברות משקל, בלימה, היגוי יתר ותת היגוי הינם התורה הסדורה להבנת התנהגות הרכב, כמובן בצירוף ההבנה של הכוחות הפיזיקליים שפועלים על הרכב במצבים שונים.

 

וכל זה ביחד לא שווה כלום ללא תרגול, תרגול, תרגול ועוד קצת תרגול.

 

בכל אופן, כל הכבוד על ההשקעה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

 

http://www.sheynjewellery.com.hk

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חן חן, חן.

(כן לקח לי הרבה זמן לחשוב על זה)

כאשר הרכב מאיץ, מאט או פונה הגלגלים יוצרים כוח שמוגדר כתאוצה והוא מפעיל מנוף על מרכז הכובד של הרכב ויוצר מומנט שגורם להעברת משקל.
זה לא נכון. כוח זה כוח. תאוצה היא תאוצה. הכוח לא מוגדר כתאוצה. אף אחד מהם לא מפעיל מנוף, ולא יוצר מומנט.

העברת משקל נגרמת כתוצאה ממומנטום. חוק ראשון של ניוטון: חפץ בתנועה ישאף להמשיך בתנועה באותה מהירות ובאותו כיוון. כמו כן ההסבר שלך בנוגע לאופן שהעברת המשקל מופיעה שגוי. גם בכלים שבהם אין מתלים בכלל, והרכב לא נשען קדימה או אחורה או הצידה, יש העברות משקל משמעותיות מאוד (לדוגמא קארטינג).

בניגוד למה שחלקנו למדנו - העברות משקל זה פיכסה!

בניגוד למה שאתה מלמד - העברות משקל זה מעולה. הן מאפשרות להרחיב את מעגל האחיזה אל מעבר ל-100%, בהתאם להוראות הנהג (המיומן).

בכניסה לפניה - זאת אומרת - עד שלקטע שבו ההגה מסובב לתוך הפניה - בלימה מאוד עדינה בלבד מעבירה יותר משקל לגלגלים הקדמיים שמכניסים את הרכב לפניה ומקטינים את הסיכון להחלקה. אחרי שמסיימים לסובב את ההגה - צריך לעבור לדוושת הגז ולהחזיק דלק קבוע. אסור "לבלום לתוך הפניה."
חארטה בארטה. לך לקורס, ילמדו אותך איך לבלום אל תוך פניות באופן שמקטין את הסיכויים להחלקה. הבלימה צריכה להתבצע על חשבון סיבוב ההגה, כלומר ככל שמסובבים יותר, בולמים פחות, וזאת על מנת שלא לפרוץ את מעגל האחיזה כפי שהסברת קודם לכן.

גם שיפוע של ירידה גורם להיגוי יתר ולכן בירידה ברכב ידני רצוי לבחור הילוך שבו צריך ללחוץ על הגז כדי לשמור על מהירות קבועה וככה לקחת את הסיבוב במקום לרדת עם בלמים.

נקודה חשובה נוספת היא שהיגוי יתר קורה רק אחרי שההגה מסובב לתוך הסיבוב ולא בזמן הכניסה לסיבוב.

כל זה פשוט... לא נכון. ממש ממש לא נכון. תתייעץ עם מישהו שיודע לפני שאתה כותב דברים כאלה. חבל.

 

וזה מקריאה שטחית מאוד.

מה שכן, השורה התחתונה נכונה - להיות עדין, להיות נחמד, לעשות פיפי עם כיוון הרוח.

 

בשמחות ובהילולות צדיקים,

הדביבון

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בניגוד למה שאתה מלמד - העברות משקל זה מעולה. הן מאפשרות להרחיב את מעגל האחיזה אל מעבר ל-100%, בהתאם להוראות הנהג (המיומן). חארטה בארטה. לך לקורס, ילמדו אותך איך לבלום אל תוך פניות באופן שמקטין את הסיכויים להחלקה. הבלימה צריכה להתבצע על חשבון סיבוב ההגה, כלומר ככל שמסובבים יותר, בולמים פחות, וזאת על מנת שלא לפרוץ את מעגל האחיזה כפי שהסברת קודם לכן. מה שכן, השורה התחתונה נכונה - להיות עדין, להיות נחמד, לעשות פיפי עם כיוון הרוח.

 

 

אתה בסך הכל צודק. אני ניסיתי להסביר את הדברים בפשטות. הרכינה של גוף הרכב (Body Roll) בזמן העברת המשקל היא תוצאה של עבודת המתלה ולא חלק מהעברת המשקל עצמה. זוהי גם הסיבה שבגינה, בניגוד למה שמקובל לחשוב - מתלים קשים יותר לא מקטינים את העברת המשקל אלא רק מזרזים אותה.

 

גם בלימה לתוך הסיבוב כדי להעביר משקל קדימה היא מועילה וגם ציינתי את זה, אבל חשוב לא להגזים בבלימה ולא לבלום "עמוק" מדי לתוך הסיבוב, וזו היתה הכוונה שלי. אגב, טכניקת הבלימה לתוך הסיבוב מיועדת קודם כל כדי שתוכל לבלום מאוחר יותר בנהיגה ספורטיבית. ההשפעה שלה על הכניסה לסיבוב הרבה פחות חשובה.

 

בסך הכל על השורה התחתונה אנו מסכימים וזה מה שחשוב. אם הייתי רוצה לבצע דיון פיזיקלי הייתי מצרף גם כמה נוסחאות בסיסיות אבל הרעיון הוא להסביר את העניין בפשטות כדי שהקורא ההדיוט יוכל להבין. אני אגב מביא את הידע שלי רק מקורסים מקצועיים, אבל הבעיה היא שחלק מהמדריכים בכלל לא נוגעים בנושא מעגל האחיזה, כיוון שיותר קשה להבין אותו וגם להרגיש אותו מהעברות משקל, וגם כיוון שמדובר במדריכים בעלי הכשרה דווקא מעולם הראלי שבו סגנון הנהיגה מבוסס על העברות משקל.

 

אתה סותר את עצמך שוב ושוב (העברות משקל זה פיכסה, אבל זה טוב ל....). שללת מושגים מקובלים בענף הספורט המוטורי (היגוי יתר, תת היגוי וכו׳) ובמקומם הצעת מושגים אחרים כגון מעגל אחיזה, שזה בהחלט מושג יפה שכאשר יוצאים ממנו מקבלים החלקה=היגוי יתר או תת היגוי.

 

אני אחלוק עלייך ברשותך ואומר שלעניות דעתי הבנת המושגים העברות משקל, בלימה, היגוי יתר ותת היגוי הינם התורה הסדורה להבנת התנהגות הרכב, כמובן בצירוף ההבנה של הכוחות הפיזיקליים שפועלים על הרכב במצבים שונים.

 

העברות משקל זה פיכסה, אבל לפעמים זה רוע הכרחי. עדיף להיכנס עם המשקל קדימה מאשר "לזרוק" אותו חזרה למעלה. העברת המשקל הצדה בזמן הסיבוב אף היא בלתי נמנעת, וגם ההאצה החוצה מהסיבוב רצויה. הרעיון בכל מקרה הוא שתעביר את מינימום המשקל הדרוש ולא יותר מכך. משיגים את זה על ידי דיוק (לא לסובב הגה/ללחוץ יותר מדי) ובעיקר על ידי תפעול חלק ועדין של הרכב.

 

החלקות הן נושא פחות חשוב בנהיגת אספלט כי אתה לא מחליק את הרכב. נכון שיש פשלות, וצריך לדעת לתקן, אבל עדיין עיקר התרגול גם בקורס נהיגה ספורטיבית צריך להיות על טכניקת נהיגה נכונה בלי להחליק ולא על ההתמודדות עם ההחלקה. אגב, בנהיגת מסלול תחרותית - שליטה ברכב בזמן החלקה מאבדת משהו ממשמעותה כיוון שאתה כל הזמן מנצל את כל האחיזה וגם הכיול של הרכב גורם למעבר להחלקה להיות מאוד אגרסיבי ולכן התוצאה היא שאם החלקת - אתה אבוד ולא משנה כמה אתה מיומן.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4362 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

  Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • תוכן חדש...