Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4994 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב וחג שמח

לאחר שלא מצאתי מענה בחיפושי בפורום אני זקוק לעצה ומודה למי שיכול לסייע.

ברשותי סוזוקי בלנו תוצרת שנת 2001.

ברכב זה קיים מד חום מנוע על גבי לוח השעונים.

לאחר נסיעה קצרה הבחנתי כי חום המנוע מטפס, מכיוון שלא יכולתי לעצור בדרך עצרתי לאחר נסיעה של כ4דק', כשהגעתי לבסוף לנקודה בה יכולתי לעצור חום המנוע טיפס כמעט ודיגדג את הסימון האדום, מנורת חום מנוע לא נדלקה (אינני יודע אם קיימת אחת כזו ברכב זה).

מייד כשעצרתי דוממתי את המנוע ופתחתי מכסה מנוע, כאשר פתחתי את מכסה המנוע עלו אדים מכיוון הגיר אשר ממוקם בצד ימין מאחורי המנוע מתחת למספר צינורות , ללא ספק אלו היו אדיי מים, כמו כן שמתי לב לנוכחות מים חמים על כל המכלול בסמוך למנוע ,לא יכולתי באותה עת לשים לב לנזילה כלשהיא בצינורות הסמוכים למנוע.

את מכסה נוזל הקירור הממוקם מעל הרדיאטור לא פתחתי משום שהוא היה די חם אך כאשר פתחתי את מיכל נוזל הקירור גיליתי כי אין אפילו טיפה אחת של נוזל קירור, לכן מילאתי מייד את המיכל, לאחר כ5דק' גיליתי כי מרבית המיכל התרוקן ולכן מילאתי שוב את המיכל וכעת הכמות נראית תקינה, לאחר מכן התזתי מעט מים על המנוע ונראה כי הוא היה רותח.

כעת עברו כשעתיים משדוממתי את המנוע וברצוני לקבל עצה מאדם אשר בוודאי מבין יותר מהבנתי הממוצעת.

האם במידה וכמות נוזל הקירור תקינה כדאי להניע את המנוע או שאולי לחכות יום ולנסות לבדוק את נוזל הקירור מחר ואז לנסות להניע או שאולי לא לנסות בכלל ופשוט לגרור את הרכב למוסך (מה שבוודאי יקרה רק ביום שלישי).

במידה ואני אכן מניע את הרכב בידיעה שכמות נוזל הקירור תקינה ולא זיהיתי שום נזילה במכלול המנוע, כמו כן לאחר בדיקת "טחינה" בשמן מנוע, מה עליי לעשות בשלב הבא, להשאיר את הרכב מונע לזמן מסויים? לנסוע עם הרכב ולבדוק אותו בנסיעה?

תודה מראש למי שיכול ליעץ או לסייע, וכמובן חג שמח

פורסם

כעת בדקתי שוב ונוזל הקירור איננו אך שוב לא זיהיתי נזילה או רטיבות כלשהיא, לכן מילאתי שוב את המיכל ובדקתי לאחר כ20 דק' עד כה נראה תקין, בנוסף בדקתי את המנוע והשמן נראה בצבע תקין ללא "טחינה"

פורסם

ממליץ לך, לגרור את הרכב למוסך ולבדוק את מערכת הקירור. ברור כי כל פעם חסר נוזל קירור ומצב זה אינו תקין.

בדיקת מערכת הקירור בלחץ (אם לא יזהו בעין נזילה כלשהי בצורה מיידית) וכן - מאווררים (פעולה תקינה) וטרמוסטט.

alfa 156 2.5.

פורסם

כמו כן, להבא:

1. אם המנוע מתחמם מעבר לרמה הסבירה - יש לעצור את הרכב ולדומם את המנוע באופן מיידי (גם בכבישים מהירים ישנם מפרצי עצירה כל מס' ק"מ), יש לבדוק מי קירור ולמלא במידת הצורך (תמיד לשמור בקבוק בתא המטען), לשוב ולהניע ואף לנסוע למקום נורמאלי לאחר התקררות הרכב.

2. לעולם אל תתיז מים על מנוע רותח! הבדלי הטמפרטורה המיידיים האלו עלולים לגרום לעיוות במכלולי המנוע ואז הנזק הוא עצום.

פורסם

כעת כשעה וחצי לאחר שמילאתי את נוזל הקירור מחדש ולא חסרה אפילו טיפה במיכל של נוזל הקירור,

אני ממש מנסה לשכנע את עצמי ולקוות שלא קרה כלום כי מצד אחד החום לא הגיע לאדום, וכעת לא חסר נוזל קירור ולא יורד גם נוזל קירור וגם בבדיקה שעשיתי במנוע לא נמצאו סימני"טחינה" אני ממש מקווה שהנזק לא גדול.

חולגי ו galme תודה רבה על העזרה וההדרכה,

לגביי התזת המים, התזתי ממש מעט, רק על מנת לראות עד כמה חם המנוע, אבל תודה על העצה אני אדע להבא שלא להשפריץ מים על מנוע חם.

אשמח לשמוע עוד עצות או בדיקות שניתן לבצע ללא התערבות של מוסך כי כעת הכל סגור ואני ממש רוצה להבין מה הייתה התקלה והאם נגרם נזק.

פורסם

נוזל קירור לא נעלם ככה סתם. או שיש לך נזילה מאחד הצינורות או שיש לך נזילה מהרדיאטור או כי המשאבת מים אכולה לכן יש חור קטן שדרכו "בורח" הנוזל או שנפרץ לך אטם ראש מנוע ואז הנוזל מחלחל לתא השריפה.

בכל מקרה אל תסתמך על שעון החום בלבד. כאשר יש לך חוסר בנוזל השעון לא קורא נכונה את הטמפרטורה. במילים אחרות, השעון נותן לך אינדקציה של טמפ של נוזל הקירור, אם אין לך נוזל אז יונית החום לא יכולה לקרוא את הטמפ ואז אתה תראה תוצאה שגויה בשעון שלך. יכול להיות שהשעון יראה על טמפ נמוכה יחסית אבל בפועל המנוע כבר רותח. לכן, כמו שאמרו, עדיף לקחת את זה למוסך שיטפלו לפני שיקרה למנוע אסון.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...