Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

(המלצה ל) מחשב נייח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5006 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמובן לא חדש, אבל כן עם מסך בערך במחיר הזה. רק צריך לצוד טוב ביד 2. זה יהיה או פרסיז'ין או מקביל של HP ולפעמים יש כאלה בלוחות מודעות. לפני כמה זמן היה ב2K עם זכרון 8G ושני מעבדים כפולים, מספר דיסקים קשיחים וכרטיס מסך מתאים לCAD. עכשיו יש HP שהוא טיפה יקר יותר, אבל הרבה יותר חזק עם שני מעבדים בעלי 4 ליבות.

זה לא משנה איזה מעבד יש, אם זה איי 7, או אי אי אי, כרטיס מסך לCAD זה מה שקובע אם תוכנת CAD תעבוד כמו שצריך או לא.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לא צריך כרטיס מסך חיצוני בשביל עבודות CAD, כמה פעמים אני יכול לחזור על עצמי כמו תוכי.

בזבוז כסף.

ואם מתעקשים שכן, אז הכרטיס המובנה של אינטל (4000, בתוך ה-i3/5/7) הוא יותר טוב מכרטיסי מסך חיצוניים בני שנה וחצי!

אלטרנטיבה:

מחשב נייד כלשהו ב-2500-2700 עם i3 או i5,

ומסך 21.5 אינץ' של סמסונג ב-~700 ש"ח.

יקר יותר מנייח (האמת? בקושי) אבל כולל מערכת הפעלה.

בונוס - צריכת חשמל נמוכה והכי חשוב - מחשב ח-ר-י-ש-י.

לכל אחד זרוקים איפה שהוא בבית מקלדת ועכבר.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

hans, צר לי לאכזב אותך, אבל חזרה על מנטרה פעמים רבות לא הופכת אותה לנכונה יותר. מה שאתה כותב פשוט לא נכון.

אני ממליץ לך להתעמק מאט בנושא CAD ולבדוק אילו כרטיסים מתאימים ומדוע. זה לא עיניין של עוצמה אלא פונקציונאליות ודיוק, זה לא קשור ל"יותר טוב". להמכשה בצורה ציורית: רכב שטח לא בהכרח מהיר יותר מרכב פרטי, אבל יכול לעבור במקומות שרכב פרטי לא יכול למרות שהוא מהיר יותר, מודרני יותר אולי וכד'.

רוב תוכנות CAD מקצועיות עובדות עם QUADRO. נקודה. (נכון שגם עם כרטיס מסך לא יעודי התוכנה תעלה, אבל לא יהיה לך את הדיוק וכל הפונקיונליות ומי שמתעסק עם CAD זה חשוב לו ולכן הוא משקיע במחשב בהתאם, כי עבודה עם MSPAINT זה לא CAD ולהריץ CAD זה לא אומר לעבוד עם CAD).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הי צבי,

אני מבין ומסכים עם מה שאתה אומר לגבי כרטיסי מסך יעודיים, אך לרוב אנשים ועסקים לא מחפשים את תחנת העבודה המתאימה ביותר אלא את המחשב הבסיסי+ המתאים לעבודה שלהם בתקציב מינימלי (אל תשאל אותי למה, אני לא מבין אז זה בעצמי).

אבל, מעבודה שלי עם מספר אדריכלים פרטיים ומשרדים בעלי שמות גדולים בתחום אשר מכילים עשרות של עמדות, המחשבים שלהם לא בעלי QUADRO, במקרה הטוב יש איזה כרטיס GEFORCE G210/520 או כרטיס מסך זול נפרד אחר.

המחשבים החדשים שלהם - I5/I3 חלקם אפילו ללא כרטיס מסך נפרד כלל, ועדיין עובדים ומתכננים ומשרטטים כל יום.

אז לדעתי לומר שנדרש כרטיס מסך לCAD זה לא נכון, אני מסכים שזה מומלץ אך לא חובה וגם אם לא הQUADRO אז עדיף כרטיס GEFORCE חזק אחר ולא כמו הזולים שציינתי.

שים לב לבקשת פותח השרשור, הוא מעוניין במחשב + מסך גדול ב3000 ש"ח.

שחקתי קצת עם החלקים והרכבתי הצעה אשר תכלול את הFX600 כולל המסך 23" של דל, אבל התקציב קפץ לסביבות ה3500, והמעבד ירד לכפול ליבה.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

אני מסכים עם מה שאתה רושם, אבל משרד אדריכלים שעובדים עם כלים לא יעודיים - זה עושה בעיניי רושם לא רציני. יש גם מוסכים מורשי יבואן שמחליפים בוקסות עם פטיש ואזמל במקום כלים יעודיים - זה עושה את העבודה, אבל הרושם והאיכות שונה לאומת אם היו עושים את זה עם כלים יעודיים, לא סוגרים גם ברגים עם מפתח מומנט ולפעמים זה גורם לנזקים.

אני מאמין שלכל דבר צריך להיות כלי יעודי ואני אישית שואף לזה.

במקומו של פותח שרשור הייתי לוקח את הFX600 הבסיסי, מוסיף את הכסף הנדרש ומתפשר על מעבד כפול ליבה. לצרכים הבסיסיים של CAD זה עדיף. נכון שזה כרטיס לא חזק, אבל הוא כולל את הפונקציונאליות הבסיסית המינימאלית הדרושה לעבודה מושלמת. הוא קצת חלש למודלים תלת מימדיים מורכבים, אבל לדברים בסיסיים בהחלט יעשה את העבודה.

כרטיס הזה יתן לו יותר בשביל CAD מאשר עוד שתי ליבות. ההחלטה כמובן בידיו. תלוי מאוד גם כמובן איזה סוג CAD ועם אילו תוכנות הוא עובד.

פורסם

בהמשך לדברי צבי, אכן, יש תוכנות CAD שדורשות קוואדרו (Nvidia)/ פייר פרו (AMD).

עד שלא רואים בעיניים את ההבדל בין מעבד גרפי ייעודי לבין מעבד גרפי למשחקים, כדוגמת GF, לא מבינים כמה זה מורגש.

אמנם בשרטוטים אדריכליים דו- מימדיים הדבר לא מורגש כ"כ, כך שלא חייבים כרטיס ייעודי. אבל ברגע שמתחילים עם מודלים ושרטוטים תלת מימדיים- כללי המשחק משתנים לחלוטין.

הקוואדרו מאפשר לך לסובב את הדגם המשורטט לאיזה כיוון שתרצה, תוך שמירה על דיוק מושלם בזוויות וכדו'.

הGF מזייף פה. ויש הבדלים מורגשים.

אבל- הקוואדרו לא מיועד כלל למשחקים, שלא לומר שהוא לא יודע להתמודד איתם, ופה המעבד הגרפי המובנה של אינטל עושה את העבודה במשחקים במקומו.

ושאלה לי אליכם, ברשותכם:

במחשב שלי, דל לטיטיוד E6530 יש מעבד גרפי מסוג nvidia nvs 5200m. יש למישהו מושג למה הוא טוב? משחקים? שרטוטים וCAD? מצב ביניים?

לא הצלחתי להבין כ"כ מהחיפוש ברשת למה הוא מיועד, ורשימת המעבדים הנתמכים שבאתר אוטודסק (בתוכנות AutoCad, Maya) מופיעים דגמים ישנים של NVS, אך מעיון על מעבדים אחרים ברשימה, נראה שהיא לא מעודכנת מספיק. אגב, הג'י-פורס כמעט ולא מופיע ברשימה זו (2-3 דגמים וגם זה כתמיכה בסיסית ביותר).

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

רציתי רק להבהיר: כשכתבתי CAD הכוונה הייתה לא באופן מקצועי אלא חובבני לחלוטין, פה ושם מתכנן איזה חלק פשוט

ב solidworks 2009 , הוא עובד גם על המחשב הנוכחי.

פורסם

ושאלה לי אליכם, ברשותכם:

במחשב שלי, דל לטיטיוד E6530 יש מעבד גרפי מסוג nvidia nvs 5200m. יש למישהו מושג למה הוא טוב? משחקים? שרטוטים וCAD? מצב ביניים?

סדרת PRECISION היא לCAD, ההבדל שלסדרה הזאת כרטיס QUADRO. כרטיס מסך דומה לGT 620M ומיועד לאפליקציות עיסקיות, אבל זה לא QUADRO.

• תוכן חדש...