Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תואר שני

אלכס נמרמן
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5040 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מכיוון שיש פה הרבה הייטקיסטים ומהנדסים רציתי לשאול האם זה מקובל לעשות תואר שני מיד אחרי התואר הראשון.

התכנון שלי היה לסיים תואר ראשון (הנדסת מכונות) ומיד אחריו לעשות תואר שני אך שמעתי שזה לא כל כך מקובל מכיוון שתיהיה בעיה להתקבל לעבודות מכיוון שאחשב כ "over qualified" וגם ללא ניסיון.

מה דעתכם?

ואם יש פה חברה ממכונות שעשו תואר שני אשמח לשמוע במה בחרתם ומה יותר מעניין\ פחות מעניין.

תודה

Renault clio RT 1994

פורסם

תואר שני לא שווה הרבה, לפחות לא בתעשייה, אם אין לך נסיון hands on בתחום הלימוד שלך, למחקר זה יכול אולי להתאים.

לדעתי אין טעם לעשות תואר שני כל אין לך נסיון בעבודה, תמצא עבודה מסודרת בתחום שלך אז תעשה במקביל את התואר, לא במקום העבודה.

למה למעסיק לקחת בעל תואר שני חסר נסיון בגיל יחסית מבוגר, אם הוא יכול לקחת בעל תואר ראשון צעיר יותר עם נסיון כלשהו בתחום.

(OO=[iIIIII][iIIIII]=OO)

פורסם

השאלה היא בשביל מה אתה רוצה לעשות תואר שני, במה ואיזו עבודה אתה רוצה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

את התואר הראשון אסיים בגיל 24. את התואר השני ב26.

העניין הוא שכך או כך ארצה להתקדם לתואר שני מתישהו אז בשביל מה לחכות?

נראה לי מסובך לעבוד ותוך כדי לעשות תואר שני.

Renault clio RT 1994

פורסם

מסכים עם הנאמר. מהנדס מכונות לא יפיק הרבה מלימודי תואר שני ללא נסיון מעשי כלשהוא.

נושא נוסף שכדאי לשקול הוא תואר שני שמרחיב את הכישורים (מינהל עסקים, תעשייה וניהול, מערכות מידע, ועוד.) ולא תואר נוסף באותו תחום.

רוב תכניות הלימודים לתואר שני מתאימות לאנשים עובדים. גיל 24 הוא גיל צעיר מאוד לסיום תואר ראשון, מה אתה ממהר?

פורסם

אני לאו דווקא רוצה לעשות את התואר השני מיד אחרי הראשון בשביל לקבל משכורת\תנאים\עבודות טובות יותר אלא בשביל לחסוך את הכאב ראש בלעשות את התואר תוך כדי עבודה.

Renault clio RT 1994

פורסם

לפי גילך אתה רק בתחילת לימודי תואר ראשון. לכן השאלה שלך נשאלת טרם זמנה.

כשתהיה בשנה שלישית, ובהנחה שממוצע הציונים שלך יתאים ללימודי תואר שני, תהיה בשל לקבל החלטה לגבי המשך הלימודים.

בעוד שנתיים תדע ,אולי, מה הוא תחום העניין שלך, (הנדסת מכונות היא שדה רחב מאוד) , אילו תחומי הנדסה מבוקשים בשוק התעסוקה, ועוד.

אין מה לפחד משילוב של לימודים ועבודה. חוץ מזה לחיים יש דינמיקה משלהם. סע לטייל, ראה עולם, מצא זוגיות, עסוק בתחביבים... יש עוד דברים לא פחות חשובים מלימודים.

פורסם

אכן רק עכשיו סיימתי שנה ראשונה עם ממוצע של 94 ואני שומר על ממוצע שכזה בשביל התואר השני שהבנתי שהוא מאד נחוץ כיום.

הסיבה העיקרית ששאלתי היא בגלל שהעדפה שלי היא לעשות את השני מיד אחרי הראשון אך יש האומרים שזה לא כדאי

Renault clio RT 1994

פורסם

נראה לי שאצלך האתואר השני הוא המטרה ולא האמצעי.

צא לשוק העבודה, עבוד שנתיים שלוש ואחר כך תחליט אם אתה עושה תואר שני במכונות או במשהו אחר ואם במכונות אז באיזו התמחות.

מבחינת עבודה תואר שני לא יתן לך כלום כרגע כי אתה לא יכול בכלל להתחרות על משרות שדורשות התמחות מסויימת. קודם תתמחה בבסיס ורק אחר כך תפנה ללימודי המשך בהתאם לתחומי העניין ולצרכים.

גילוי נאות: אני מהנדס מכונות בעל תואר ראשון בהנדסת מכונות ואת התואר השני בכלל עשיתי במנהל עסקים אחרי כמעט 10 שנו עבודה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני משתייך לאומרים שלימודי תואר שני בהנדסת מכונות ללא נסיון מעשי הם לא יעילים. אם לא זיהית במהלך הלימודים נושא חדשני ומבריק שכדאי לעשות עליו תזה - עדיף שתצבור נסיון בעבודה. חלק גדול מההכשרה של מהנדס טמון בהתנסות בעולם "האמיתי".

פורסם

לפותח השרשור - לפני כמה ימים פתחת שרשור לגבי מעבר מהמכללה לאוניברסיטה. האם תואר מהמכללה בה אתה לומד בכלל מוכר כבסיס ללימודי תואר שני? אם כן - האם ידוע לך לכמה השלמות תדרש? את בהחלט יכול למצוא עצמך במצב שבו ההשלמות שידרשו יצריכו 1-2 שנות לימוד, לפני שאתה מתחיל בקורסים (+\-תיזה) לתואר השני.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כן הוא מוכר ומאפשר התקדמות לתואר שני.

לגבי השלמות, אונ' תל אביב דורשת השלמה של ארבעה קורסים שזה סמסטר לימודים.

אונ' בן גוריון לרוב לא מבקשת השלמות.

כך או כך, אין בעיה להמשיך ללימודי תואר שני עם תואר מסמי שמעון מכיוון שהוא מוכר ומאושר על ידי המל"ג.

Renault clio RT 1994

• תוכן חדש...