Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יונדאי I30 מודל 2008 120K ק"מ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5041 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב היה בליסינג 3 שנים + שנה אצל המוכר.

דורש עליו 50 כשהמחירון לאחר הפחתת ליסינג הוא 55.

האם שווה או שהקילומטרז גבוהה כבר ולעבור לרכב אחר?

כמו כו, מה לשים לב בבדיקה שלי לפני הבדיקה במכון, מה הן המחלות של האוטו הזה?

תודה

פורסם

30K לשנה זה הרבה (גם לליסינג לטעמי).

לא חסרים רכבים כאלו.

תחשוב שאתה יד שלישית עם ק"מ גבוה - יהיה מאוד קשה להפטר מהאוטו כשתרצה.

תנסה למצוא רכב עם ק"מ נמוך יותר ואולי אף ישירות מליסינג (תעלה שנתון).

אגב , מדוע הוא מוכר אחרי שנה?

כעקרון ליונדאי יש רכבים אמינים עם טיפולים ואחזקה זולים וחלקים זמינים.

פורסם

אתה צודק שיהיה קשה להיפטר מהאוטו אבל כרגע זה לא מעסיק אןתי, מה עוד שאני אחזיק את הרכב לפחות שנתיים וחצי או שלוש שנים.

אני בונה על כך שהרכב חזק ועמיד ויוכל לשרת אותי נאמנה במשך כמה שנים ואז במכירה גם אני יאלץ להוריד את המחיר בכמה אלפים...

מישהו יודע איך הרכב מבחינת צריכת הדלק העירונית שלו?

כמו כן, האם הגיר של הרכב נחשב לאמין או שכמו ברכבים אחרים (בעיקר צרפתיים) אני עלול לשפץ או להחליף את הגיר בקרוב?

פורסם

3 שנים זה לא תקופת אחזקה שאתה יכול לוותר בגינה על ירידת ערך.

לדעתי - עבור הלאה.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

תנסה לשוטט בלוח יד 2 ולראות בכמה נמכרים כלי רכב בני שבע שניים עם 200K - למסקנות תגיע לבד.

המחיר בו הרכב מוצע לך הוא גבוה מדי ביחס לנתוני הרכב.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

הרכב לא בן 3 שנים אלא יותר קרוב ל 5 שנים (בפברואר בקרוב יהיה בן 5).

ממוצע הנסיעה שלי בשנה נא סביב 10K כך שבעוד 3 שנים כשהרכב יהיה בן 8 הקילומטרז' יעמוד על 150K, שזה סביר לרכב בן 8 (לא להיט אך סביר).

מה בנוגע למחלות אופיינייות של הרכב הזה? האם מישהו מכיר אותו?

בגדול אני שומע מאנשים שמאוד מרוצים ממנו אך האם ידוע על בעיות כלשהן?

פורסם

כפי שהציעו לך לפני תחפש אחת עם נסועה נמוכה יותר (אלא אם אתה לחוץ - לא כדאי לקנות בלחץ).

גם אם תשלם קצת יותר זה ישתלם לך בהמשך.

לגבי מחלות , לא ידוע על מחלות ספציפיות מה עוד שיונדאי ידועים ברכבים אמינים לרוב.

כמובן שכמה שהרכב נסע יותר (למרות שיש הרבה חשיבות גם לצורת הנהיגה) הבלאי גבוה יותר במנוע , בגיר ובשאר המכלולים.

בהצלחה

פורסם

לי יש I30 2008 אוטו די אמין,נוסע טוב בשביל רכב משפחתי,אל תצפה לביצועים מי יודע מה.

מבחינת דלק הוא לא כזה חסכוני,במשולב הוא צורך בערך 10.5-11 ק"מ לליטר.

פורסם

להוריי יש יונדאי i30CW 2010 פרטית, הם מאוד מרוצים מהרכב, מחלה קטנה שיש עליה תלונות בפורום הוא נושא חיישן הESP ופלסטיק של הבלם יד שמאפשרת את העלתו והורדתו.

צריכת דלק בעיר עומדת על 1:11-1:12 (מן הסתם תלוי בעומס ובשימוש במזגן), מחוץ לעיר משהו כמו 1:15-1:16, שוב תלוי במהירות הנסיעה ובמזגן.

לעניין האקזמפלר הנוכחי - לא מציאה גדולה, אפשר לדעתי למצוא משהו יותר טוב, לא חסרים אקזמפלרים כאלו שמורים עם אחריות וק"מ סביר יותר מזה שמצאת.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

תודה על התגובות.

דבר אחד עליי להבהיר - ככל שהרכב שמור יותר ועם קילומטרז' נמוך יותר כך מחירו גבוהה יותר ונע סביב ה - 55K ש"ח ל I30 יד שנייה מליסינג לשעבר עם פחות מ- 100K ק"מ ומשנתון 2008.

הרכב שעליו אני מדבר מחירו הנדרש הוא 49K ש"ח, אמנם עם 120K ק"מ אך במחיר נמוך ב - 6K ש"ח מרכב זהה עם 80-90K ק"מ, לכן אני חושב שההבדל במחיר לא שווה את ה ששת אלפים שקלים הפרש על אותו רכב מאותו שנתון.

פורסם

הרכב עבר מעל 20 אלף קילומטרים בכל שנה, נכון שזה לא בדיוק הממוצע אבל גם לא הרבה מעל, הקילומטראז' השנתי שלך יאזן את העסק פחות או יותר ובסך הכל 120 אלף קילומטרים זה לא משהו חריג.

נהגתי ב-2 רכבים כאלה מעבודה ומחזיק אחת כזאת פרטית שנה בדיוק. אצלי צריכת הדלק המשולבת בכל הרכבים היא 12.5 ק"מ לליטר. ברכבים מהעבודה שעברו חיים לא קלים (מעל 60 אלף קילומטרים בשנה) לא הייתה שום בעיית אמינות. ברכב הפרטי שלי הוחלף יונט ברקס תקול שגרם למנורת ESP בלוח השעונים להידלק.

בסך הכל הרכב מפגין אמינות לא רעה, הוא מרווח ולא שתיין דלק גדול, הביצועים טובים ואני מרוצה.

בהצלחה.

פורסם

אוקי, אז אתמול הלכתי לראות את הרכב המדובר והלטתי לרדת מהרכב הספציפי הזה משום שהרכב היה נראה לי מוזנח מאוד, כמעט שנתיים לא נעשה טיפול, מבפנים הרכב קרוע ובלוי מאוד וממש לא נראה לי.

לאחר מכן הלכתי לראות I30 נוספת, 90K ק"מ מ - 2008 ליסינג לשעבר. הרכב היה נראה הרבה יותר טוב רק בעייה אחת - מכסה המנוע היה כבד בטירוף, בקושי הצלחתי להרים אותו... בעל הרכב אמר שהרכב לא עבר תאונה הוא הראה לי את הבדיקה שהוא ביצע בקנייה שהייתה נקייה ולטענתו של המוכר בשנה שהרכב אצלו הוא לא עבר שום פגיעה.

האם כך זה אמור להיות בכל הרכבים מהסוג הזה שאת מכסה המנוע ממש, אבל ממש קשה להרים?

פורסם

כנס לאחד ממגרשי הרכבים של חברות ההשכרה ותבדוק. יש מאות כאלה שמוצעות למכירה. אחת בטוח קרובה אליך הביתה.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

• תוכן חדש...