Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4659 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעדיף שלא לדבר על התקציב ועל רכבים ספציפים, מכיוון שהתקציב יגדל ויקטן (יכול להיות שמשמעותית לשני הכיוונים) אלא על עלות האחזקה ועל כמה זה ריאלי לאדם פרטי שנוסע לבד (כלומר, נוהג לבד ומקסימום מסיע חברים) להחזיק רכב דיזל כתחלופה לבנזין הממריא.

אני מקבל את הרושם שבכל התקציבים זו לא תחלופה כזו מומלצת, אם כי המגיב הראשון עשה רושם שזו עסקת החלומות

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

• תגובות 83
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

סקודה פאביה יכולה להיות בחירה סולידית. אם כי אני בהחלט חושב שבקניית מכונית מיני ידנית אלטו/ספארק/גטס/i10 יתקבל חסכון דומה בהרבה פחות סיכון לתקלות יקרות.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

גם מחירי הסולר המריאו, ועכשיו קשה למצוא סולר יותר זול מבנזין 95 אוקטן.

רכבים ספציפיים הם רק הדוגמה למה שצפוי בחיפושים אחרי רכב דיזל שמור, וכפי שהבנת, מצב ונתוני הרכב הם משפיעים בצורה ישירה על עלויות התחזוקה.

וכן חושב להכניס להחלטה פרמטר של כמות הנסיעות, כי אם אתה בקושי נוסע וחוסך כל חודש 100 ש"ח מכל הסיפור, לא כדאי להיכנס להרפתקה .

אתה גם לא צריך רכב גדול, גם לא משפחתי קטן.

דוגמה שלי - 6 נוסעים+מלא חפצים ל 30 אלף ק"מ בשנה:

במקום ג'מפי יכולתי לקנות מזדה MPV בנזין ולשלם כל חודש כ 800 ש"ח נוספים על הדלק, כי MPV הרבה יותר בזבזנית.

ההפרש בהוצאות דלק מכסה כל תקלה יקרה פוטנציאלית ברכב דיזל, ולכן אני נוסע בג'מפי.

זה ההיגיון הכלכלי שלי.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

לפי אתר KML, צריכת הדלק של סקודה פאביה היא 1:19, של פיאט גרנדה פונטו 1.2 ידנית, 1:14.

אני לא נכנס כרגע לעניין הביצועים, אני מניח שהם טובים יותר בפאביה בכל פרמטר.

את הבחור מעניינת עלות אחזקה.

נחשב לפי 20K נסיעות בשנה:

בסקודה - 1052 ליטר.

בפיאט - 1428 ליטר.

סה"כ לטובת הסקודה: 376 ליטר בשנה. לפי 8 ש"ח לליטר, זה 3008 ש"ח לטובתה.

עכשיו כאן נכנס שיקול עלות הביטוח - אני מעריך שיש כאן בערך 1000 ש"ח לרעת הפאביה, בהיותה רכב גניב ביותר וחביב על נהגי המוניות, אבל זה שיקול שתלוי גם במבוטח עצמו ובמיקום שלו.

מה שכן - בכל הנוגע לפיאט, אפשר בתקציב הנ"ל להשיג רכב משנתון 2010. בסקודה, מקבלים את שנתון 2007.

זה אומר מינימום 150 אלף ק"מ...

לגבי החיסכון, הוא באמת משמעותי - אבל מספיק שתמות משאבת הסולר או הטורבו או המזרקים, כדי שהחיסכון יעוף לפח.

זה עוד לפני שמדברים על כל יתר הבלאי שיש לרכב בן 5 שעבד קשה יחסית כל חייו.

עוד נקודה - רכב מיני אמיתי כמו פיאט פנדה או סיטרואן C1 יצמצם את ההפרש עוד יותר.

פורסם
אנשים שמעולם לא היה להם דיזל אבל שמעו שבדיזל יש מכלול כלשהו שניקרא משאבת הזרקה בכל שירושר דיזלים כל פעם מחדש רושמים שמשאבה הזאת תתקלקל מתישהו. אני לא שמעתי על בעיות מיוחדות על משאבה הזאת למרצדס או ואגיות.

הרכב לא מיועד להחזיק לנצח וגם אם משאבה תתקלקל, יחליפו אותה בחדשה ונגמר הסיפור. אולי זה יעלה 5K~6 אם לקנות אותה חדשה מקורית בארץ, אבל אפשר לייבא מחו"ל במחיר נוח יותר של כ1800ש"ח + משלוח. מחיר תלוי ממשאבה. משאבה משומשת מפירוק אפשר למצוא במחירים נוחים יותר.

להגיד שמשאבה תתלקל בהכרח זה כמו להגיד לכל מי שקונה רכב אוטומטי שהוא בהכרח יצטרך לשפץ את הגיר בעלות של 10K ש"ח.

דרך אגב, היום עם כל מנועי הבנזין עם הזרקה ישירה ומגדשי טורבו, עלות החלפים המשמעותיים בין דיזל לבנזין לא שונה במיוחד.

פורסם

דבר ראשון לי יש גולף sdi , לבת זוגתי יש גולף 1.6 (שלה שמורה בטירוף,90000 ק״מ מודל 2002 ושלי מודל 2000 עם 360000), אבל שלה עושה 1 ל 10 (משולב) ושלי 1 ל 18 ,(משולב)

הביטוחים שלנו זהים לגמרי

תקלות - בערך 2500 שקל לרכב בשנה האחרונה ( אני נוסע כמעט כפול ממנה, אם זה משנה)

וראיתי כאן מישהו שמעז להשוות בין גולף לבין קיה פיקנטו , אתה רציני???? ? ישבת פעם בקיה , או ברכב מיני אחר , לדעתי זה רכבים זוועה , שאנשים קונים רק בגלל שהם זולים מאד.

אפילו שהגולפים שלנו דיי ישנות (2002,2000) היתי לוקח כל אחת מהם מאשר רכב מיני חדש.

(לא רק גולף , שלא תהה התגובה. הבאה ״ גרופי של גולף) , גם פאסאט, גטה, בורה, אוקטביה , וכו׳ הייתי מעדיף (משומשות,ודיזל כמובן)

SCANSPEAK

פורסם

פיקנטו ואחיותיה לשוק לא באות בחשבון, לא כמשומשות ולא כחדשות ולא כחסכוניות. נניח רגע בצד את חוסר תחושת הבטחון שהן משרות ואת הקלסטרופוביה. מדובר ברכב שלפי דעתי הוא לא פרקטי. ביום שאני אחליט למשל לסוע לאילת עם רכב כזה.. אני אקלל את יום הרכישה שלו. ולא בגלל ענייני סחיבה, כי הרכבים האלה מסוגלים לסחוב.

חסרון נוסף לרעתן הוא סעיף האבזור ונוחות נסיעה.

הדרישות שלי מרכב מתחילות ברכבים בגודל של הגולף, הפונטו גרנדה ודומיהן. הבעיה בדגמי הבנזין היא שהם יקרים יותר (כןכן) עבור יחידת כוח זהה. כלומר, לקנות נניח גרנדה פונטו 1.25 ל׳ בתקציב ישיג לי רכב שמבחינת כל הפרמטרים הוא נחמד חוץ מהפרמטר החשוב ביותר, יחידת הכוח, הרכב ירגיש חלש מדי בנסיעות בין עירוניות.

אחרי שחרשתי את הרשת בחיפוש אחר רכבים שיהיו חסכוניים יחסית ובעלי כוח מסוים (שוב, לא קופץ מעל הפופיק. רק שיהיו בסביבות ה100 כ״ס והכח יהיה זמין בסלד נמוך, בערך דרישה של סקודה פאביה מהדור החדש) הגיעה המסקנה שאם אני לא הולך על רכב בתקציב של 50 אש״ח ומעלה אני בבעיה.

דיזל נשמע כמו תחלופה זולה יותר (בתקציב של 20-30 אש״ח אפשר להשיג רכב עם כוח זהה אך במחיר של ירידה בשנתון - לא נורא) ומטרת השרשור לברר שהזול לא יעלה לי הרבה יותר יקר.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

אם זהו התקציב לרכב דיזל, 20-30 אלף ש"ח, רוב הסיכויים שהזול כן ייצא ביוקר.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

מה שאתה אומר זה שכל מי שקונה רכב ב-20-30 אלף משלם יותר ממי שקונה ב 50 אלף , אני והחברה שלי (שני רכבים ,בנזין ודיזל ) לא עברנו את ה 7000 שקל על תיקונים וטיפולים ביחד בשנה הקודמת , ומי מבטיח שעל רכב ב 50 אלף לא יהיו תקלות/טיפולים

מה שאתה אומר אולי יפה באופן תיאורטי , באופן מעשי זה לא נכון , יש רכבים שהם פשוט סוסי עבודה

גילוי נאות: הגולף שלי היא לשעבר רכב לימוד נהיגה נקנתה בפחות מ 15K (ועברה יישור קו רציני) , הגולף של חברה שלי (מלוקקת) נקנתה בכמעט 40K

יש הבדל בין שני הרכבים מבחינת איבזור ומנוע כמובן

שניהם הוציאו בשנה הקודמת בערך את אותם הסכומים על תקלות וטיפולים (3500 לרכב בערך)

ככה שאין יותר מידי הבדל , וכן אני קניתי רכב שלמראית עין נראה זהה לרכב שעלה 25K יותר ממנו , הוצאות שנתיות זהות , רק שהדיזל עושה אחד ל 20 והבנזין עושה אחד לעשר

"קונה בזול משלם ביוקר" זה משפט נכון , אבל לדחוף אותו בכל פינה זה לא!

שלא תבינו הרכב היקר יותר הוא ממש שמור , רמת גימור הכי גבוהה , שקט בטירוף , הדיזל עבדה יותר קשה בחייה , אבל על הרמה של הרכב משלמים.

לפותח השרשור אין לך מה לפחד מדיזל בטווח המחירים שלך הייתי הולך על גולף/ בורה מהשנים 2001-2003 מנועי TDI עם 110 כ"סו משאיר קצת כסף ליישור קו .

רכבים מעולים ,ואמינים מאד , צריכת דלק נהדרת.

SCANSPEAK

פורסם

שניהם הוציאו בשנה הקודמת בערך את אותם הסכומים על תקלות וטיפולים (3500 לרכב בערך)

רת.

אני לא שילמתי כלום בשנה החולפת למעט שמן ופילטר שמן. כמו כן יש לי צריכת דלק של 1:15 בתוך העיר, 1:20 מחוץ לעיר.

אז נכון, לך יש גולף ולי פונטו, אבל אתה הוצאת כסף מכובד במוסך ואני לא. כנ"ל לא אחותי עם הפונטו ELX שלה.

כמובן, תוסיף לחישוב שלך את "יישור הקו" (כמה עלה?) ותגלה שאתה לא בחיסכון בכלל...

לפותח השרשור - אין ארוחות חינם. או שאתה מקבל יחידת כוח חלשה וחסכונית, או יחידת כוח חזקה, חסכונית ושחוקה מהתחת.

אגב - אני נסעתי לאילת עם הפונטו 60 כ"ס שלי. עצרתי פעמיים לנוח כי האוטו בנוי לתנועה עירונית והוא לא מהנוחים, אבל בגרנדה פונטו זה הבדל של שמיים וארץ. מעבר לזה, לא היו בעיות בסחיבה בתנועה הבין עירונית - וגם אם הייתי חושב שיהיו לי כאלה, הייתי משכיר הונדה אקורד בשביל הטיול :wink: זה עדיין יוצא יותר זול מכרטיסיה למוסך.

פורסם

4. יש לרכבי הדיזל רכיבים שהחלפתם יקרה לאללה - כמו המזרקים, משאבת סולר, טורבו וכו' וכו'. כמו כן המצבר צריך להיות גדול יותר.

יא-אללה, ואני חשבתי שגם ברכבי בנזין יש מזרקים וטורבו. אה רגע, בעצם יש להם! אז מה שאתה בעצם מציע, זה שאין שום טעם בלקנות רכב דיזל ולהנות מכח וצריכת סולר מצויינת כי יש חלקים שעלולים להתקלקל? ומה עם בנזין מתקדם כמו TSI למשל? למה לקנות אותו? יש שם חלקים יקרים עוד יותר כמו מגדש על, תיבת DSG, ומה לא. צודק, זה שנוסע בפונטו 60 כ"ס הוא הכי חכם וחוסך הכי הרבה. רק מה? בזמן שאתה חי בבועה השמרנית שלך, ונוסע ברכב שהוא מינימליסטי מכאנית ובאמת יש פחות סיכוי שיתקלקל כי יש בו פחות מכלולים וחלקים מרכב דיזל או בנזין מודרני, אתה גם שוכח שאתה נוסע בפחית שימורים לא איכותית, לא בטיחותית, וכזו שממש לא כיף לנהוג בה.

הטיעונים החוזרים ונשנים שלך נגד רכישת רכב דיזל, המבוססים כל הזמן על אותם משפטים (משאבת סולר, מזרקים, בלה בלה בלה), נטחנו כבר לאבק. הגיע הזמן שתחליף תקליט ותתעדכן קצת במה שקורה בעולם האמיתי. רכב הדיזל שהיה לך, והחוויות המחורבנות שעברת איתו, הם לא מדד לכלום!

פורסם

יישור הקו היה בעיקר קוסמטיקה קלה, פלסטיקה ושמנים (1000 שקל ) , ומערכת (זה כבר לא קשור לדיזל אבל בערך 4500)

זה יישור הקו מבחינתי,

מה שיפה פה , זה שאני לא חושב אפילו על להשכיר הונדה (פחחח, למה קניתי אוטו , בשביל לשכור אחד אחר?) , האוטו היה בקריית שמונה ובאילת כמה פעמים (אני מהצפון) , אני לא מפחד להפעיל מזגן בעליות, וחמישה אנשים יושבים בכיף בלי שהאוטו יתפרק, או שהמתלים ינעצו בקרקע.

ואם הפיאט שלך לא היתה במוסך שנה שלמה, ולא עברה שום תיקון\טיפול, אז אני ממש מבסוט בשבילך , אבל זה לא המצב ברוב הרכבים שהם בני עשר שנים ומעלה , אני מחזיק רכבים כבר 8 שנים , ולא קרה לי אף פעם ששנה שלמה לא ראיתי מוסך.

ותכלס , בין פונטו לגולף יש הבדל של שמיים וארץ , ייציבות ,אחיזה , נוחות , איכות חומרים, ומבחינתי וממש בלי להעליב מה שאיננו גרמני\אמריקאי\ג'יפ רציני , זה פשוט ירידה ברמה...

לגבי החיסכון שלי , ובהתחשב בעלות הראשונית של הרכב , אני משוכנע שלא רק שחסכתי , אלא אני עדיין חוסך (סטודנט).

SCANSPEAK

פורסם

GOLF,

לא צריך לדחוף לדיון הזה כל דבר, לא מנועי טורבו בנזין, לא DSG מסיבה אחת פשוטה - הבחור רוצה לקנות רכב ב 20 אלף ש"ח,

שיהיה נוח, יותר חזק, יותר חסכוני, אבל הוצאות התחזוקה לא יעלו. אין בתקציב שלו מנועי TSI וגירים DSG.

לכל דבר יש מחיר וסיבה, והסיבה שרכב דיזל משנתון יחסית מתקדם עולה 20 אלף ש"ח ונמכר ב 20 אלף ש"ח , היא שהרכב כבר עבר הרבה לפני כן, וצפוי לו בלאי מטבע הדברים.

זה הכל.

ושיעשה את השיקולים שלו.

פורסם
יא-אללה, ואני חשבתי שגם ברכבי בנזין יש מזרקים וטורבו. אה רגע, בעצם יש להם! אז מה שאתה בעצם מציע, זה שאין שום טעם בלקנות רכב דיזל ולהנות מכח וצריכת סולר מצויינת כי יש חלקים שעלולים להתקלקל? ומה עם בנזין מתקדם כמו TSI למשל? למה לקנות אותו? יש שם חלקים יקרים עוד יותר כמו מגדש על, תיבת DSG, ומה לא. צודק, זה שנוסע בפונטו 60 כ"ס הוא הכי חכם וחוסך הכי הרבה. רק מה? בזמן שאתה חי בבועה השמרנית שלך, ונוסע ברכב שהוא מינימליסטי מכאנית ובאמת יש פחות סיכוי שיתקלקל כי יש בו פחות מכלולים וחלקים מרכב דיזל או בנזין מודרני, אתה גם שוכח שאתה נוסע בפחית שימורים לא איכותית, לא בטיחותית, וכזו שממש לא כיף לנהוג בה.

הטיעונים החוזרים ונשנים שלך נגד רכישת רכב דיזל, המבוססים כל הזמן על אותם משפטים (משאבת סולר, מזרקים, בלה בלה בלה), נטחנו כבר לאבק. הגיע הזמן שתחליף תקליט ותתעדכן קצת במה שקורה בעולם האמיתי. רכב הדיזל שהיה לך, והחוויות המחורבנות שעברת איתו, הם לא מדד לכלום!

הלו הלו...נקמת גולף קטן לא ברא השטן...

לרכב יש מספיק כוכבי בטיחות, הוא בסדר ואין לי פלסטיקים מתקלפים :wink::lol: :lol:

אני מסכים איתך במאה אחוז על כל מה שאמרת, אגב. רכב בנזין עם טורבו ומכלולים מתוחכמים יכול להיות יקר לאחזקה.

רק מה, רכבי הדיזל בישראל (שם אתה נמצא, אם תסתכל מהחלון) עוברים פה גיהינום עלי אדמות, מכיוון שהם מראש יותר יקרים בהרבה (בגלל פערי מיסוי אדירים) ובגלל שצריך לנסוע ה-מ-ו-ן כדי שזה ישתלם לבעלים הראשון לקנות את הרכב בכלל.

כשאתה הבעלים השני, אתה קונה אוטו שחוק על גבול הקרוע, עם 150-160 אלף ק"מ לרכב בן 5 במקרה הטוב, וכן, תוך כמה זמן אתה מתחיל "להשקיע" (שזה המונח המכובס ל"לדמם כסף").

החלפת טורבו ברנו מגאן DCI מסתכמת ב-10K. מה לעשות...החיים קשים. אז הרכב סופר חסכוני, תענוג לנסוע בו - וברגע שהרכיב הספציפי הזה הולך לך, כל החיסכון שלך בזבל.

אז במקום לקנות מכונית בת 8, אפשר לקנות בכיף מכונית בת 3, פשוטה ואמינה - ולנסוע...ולנסוע...ולנסוע...

(וגם לחסוך כסף, ואפילו לא להיכנס לשרשורי "פרוייקט תיקון פלסטיק בפולקווסגן שלי" 8) )

פורסם

בכללי-

כאחד שמחזיק בדיזל (בחתימה).

הרכב אולי קצת איטי, אך בטוח יותר סוחב מהפונטו. כמו שנאמר- לזמינות המומנט יש גם השפעה פה.

לגבי קילומטראז' שפוי או לא- אני קניתי את שלי עם 170 אלף לפני כשנה וחצי. כיום עומד על 215 אלף.

יש מציאות בשוק. צריך רק לחפש והרבה סבלנות, וכשיש מציאה- לרוץ לבדוק. מציאות נמכרות בתוך שעות ספורות בקושי.

אחזקה? למעט טיפולים שוטפים- האוטו נוסע מצויין וללא תקלות.

ביטוח- הביטוח על הפולו/ קורדובה/ טולדו יחסית זול (משמעותית) ביחס לאוקטביה/ פאביה/ גולף/ איביזה.

דלק: הרכב עשה אצלי 45 אלף ק"מ ב16 חודש.

הרכב צרך עד היום 2420 ליטרים (ממוצע של כל התקופה- 1:18.6). וזה ע"פ מעקב קבוע ורישום בexel.

מחיר ממוצע לליטר סולר- כ7 ש"ח לליטר, לאורך כל התקופה.

משמע- סה"כ הדלק עלה לי 17000 בקירוב (סטייה של +- 200 ש"ח).

אם הייתי לוקח את פולו 1.4 אני מניח שהייתי מגיע לצריכת דלק של 1:13. לפחות מנסיון על פאביה מהשכרה.

נניח שליטר בנזין היה עולה לי כ30 אג' יותר מליטר סולר (ממלא בסדש), אז החישוב היה יוצא כך:

45000 ק"מ משמע 3460 ליטר בנזין במחיר 7.3 ש"ח.

סה"כ עלות הדלק: 25250 ש"ח.

הפער: 8250 ש"ח. נגיד שמעגלים למטה ונקבל 8000 ש"ח.

זה לא כסף? ההפרש הזה שווה לי סולר לעוד 18,600 ק"מ בהנחה והמחיר ימשיך לעלות ממחירו הנוכחי של 7.35 ש"ח ל8 ש"ח לליטר.

נכון שאני נוהג ברכב ללא טורבו, וההשוואה מתייחסת מבחינתי ביחס לSDI.

לגבי הTDI- התמונה משתנה קצת לטובת הבנזין הפשוט, ובייחוד בתקציב כזה. אך אם יש מציאה- למה לא (ומשנתון של מינימום 2003). שכן ברכב עם טורבו ההפרש מצטמצם ועם יותר פוטנציאל להתבטלות החיסכון, אך מצד שני- מקבלים ערך מוסף של כוח זמין- שזה כל אחד יעשה את השיקולים שלו האם זה שווה לו או לא. יותר נכון להשוות TDI מול TSI 1200 (בהספק כ"ס) ולמנועי TSI 1800 (במומנט). מעין לשים אותו באמצע (אולי ביחס ל1.4 TSI?).

אם ישאלו אותי מה הייתי לוקח מבין TSI וTDI- הייתי הולך לפי המצב כיד 2, וזה בהנחה והTSI אמינים באותה הרמה של TDI (ולפי מה שהבנתי- לא כך המצב כיום). ופחות משיקולי חיסכון.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

• תוכן חדש...