Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5011 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
איתמר , שמן מנוע בתקן SN - זו לא דרישת קצה - גם קצת קשה להשיג היום שמנים בתקן הנ"ל .

המנוע הנ"ל מ 2006-7 - דגם - Auris E15 , Auris 1.6 16V VVT-i , וגם דגם- Auris 1.8 16V VVT-i

הדרישה של היצרן לשמן מנוע הייתה בתקני API-SL/SM

ACEA Specification:: A3, B3 . וברמת צמיגות 0/5/10W--30/40 .

לפי אתרים בחו"ל וחברת השמנים הגרמנית AREL .

היצרן דורש API, זה רשום שחור על גבי לבן בכל מסמך יצרן, אני לא מאמין ולא מסתמך על נתונים של חברות חיצוניות. כמו שאמרתי, אני לא מאמין שיש הבדלים של שמיים וארץ בין API ל ACEA אבל בדיוק בגלל אי הידיעה הזה והשינוייים בין התקנים הייתי מציע להצמד להוראות היצרן בלי לשבור את הראש יותר מדי.

נכון ששמני SN קשה להשיג אך שמן SN ו GF-5 יהיה השמן האיכותי ביותר שניתן להשיג נכון להיום. זה לא ש SL יעשה עבודה רעה אבל הביצועים שלו לא משתווים לביצועים הנדרשים מהתקן העדכני ומהחמיר.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
היצרן דורש API, זה רשום שחור על גבי לבן בכל מסמך יצרן, אני לא מאמין ולא מסתמך על נתונים של חברות חיצוניות. כמו שאמרתי, אני לא מאמין שיש הבדלים של שמיים וארץ בין API ל ACEA אבל בדיוק בגלל אי הידיעה הזה והשינוייים בין התקנים הייתי מציע להצמד להוראות היצרן בלי לשבור את הראש יותר מדי.

נכון ששמני SN קשה להשיג אך שמן SN ו GF-5 יהיה השמן האיכותי ביותר שניתן להשיג נכון להיום. זה לא ש SL יעשה עבודה רעה אבל הביצועים שלו לא משתווים לביצועים הנדרשים מהתקן העדכני ומהחמיר.

איתמר.

קדימה, אתגר אותי. כמה חביות של שמן בדרגת תקן API SN אתה רוצה?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

לא תודה, ה SN לטיפול הבא שלי נמצא כרגע על אונייה בדרך לארץ הקודש :wink:

אני אומר שבגלל שמדובר בתקן חדש יחסית אז הוא עדיין נדיר, השמנים הנפוצים היום הם בתקן SL או SM.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
נכון ששמני SN קשה להשיג אך שמן SN ו GF-5 יהיה השמן האיכותי ביותר שניתן להשיג נכון להיום.

זה לא ש SL יעשה עבודה רעה אבל הביצועים שלו לא משתווים לביצועים הנדרשים מהתקן העדכני ומהחמיר.

איתמר.

זה באמת מעניין ומאחר ן ואין לי נתונים במה במה תקן SN עדיף מבחינת ביצועים מתקן SL/SM , למעט תקני זיהום האויר .

מדוע יצרניות הרכב לא מוציאות עיידכון למפרט השרות והתחזוקה , אשר בו הן ממליצות למנועים המתאימים לעבור במיוחד לתקן SN .

יש לי אלפא 1.4 טורבו - החלפתי שמן מנוע לפני כחודשיים , והתקן הנדרש הוא ACEA C3 SL/SM .

האם השימוש בתקן SN למנוע הנ"ל בוודאות עדיף , שאלתי בשרות הלקוחות והם לא קבלו עידכון על כך מהיצרן ,

במוסכי החברה הם משתמשים ב SM .

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

ההבדל העיקרי בין SM לSN הוא בכמות הDEPOSIT שמותרת בתהליך עבודת המנוע.

שמן SN הוא מעט יותר "נקי" למנוע ולסביבה-זה ההבדל היחידי, אין כמעט ככל הידוע לי הבדל באיכות ההגנה על המנוע.

פורסם
שמן מינרלי פשוט, לא הייתי קונה אותו.

ציפור קטנה לחשה לי שיש כאן שמנים של pennzoil. פנה לזוקו שילובים, יתכן שתמצא שמן בצמיגות 5W30 במחיר לא רע.

לפי מה אתה אומר שהוא מינרלי? הוא עומד בתקן sn ..

פורסם

אז מה? פריסטון למשל מייצרים שמן מינראלי בדרגת SN. זה עדיין לא אומר שהוא איכותי יותר מסינטטי מלא בדרגת SM או SL. זה בטח לא אומר שכל שמן שמתאים לתקן SN הוא סינטטי.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

כמו שאיתמר אמר היצרן מגדיר שמן רב דרגתי העומג בתקן API SL SM

אבל שאלת תם וולוליין ממליצה על השמן הזה לרכבים שנוסעים 15 אלף לשנה , מה כבר יכול להיות רע בשמן??

פורסם

אין שום בעייה קריטית, פשוט זה לא השמן הטוב ביותר שניתן לשים במנוע, על אף העמידה בתקן הרלוונטי או מוניטין החברה.

תכונות שמן הבסיס נחותות משמן חצי סינטטי או סינטטי מלא. זה בא לידי ביטוי בחוזק הקשרים הכימיים בשמן, עמידתו לשחיקה (לפני תוספים), תכונות הזרימה ועוד כמה פרמטרים שלא קופצים לי לראש.

איתמר.

פורסם
אז הקשרים הללו מתפרקים לאחר זמן מהיר יותר מסינטטי רגיל? אני הולך לנסוע איתו 5000 קמ

לפעמים נסיעות קצרות וק"מ נמוך , מזיקים יותר לשמן המנוע .

הבסיס הסינטטי עמיד יותר למזהמים וחום (חום נמוך וחום גבוה ומתפקד טוב יותר )

יש שמנים חצי סינטטיים במחיר סביר העומדים בתקן הנדרש והם יותר טובים , ישמרו על המנוע וגנו יגנו במצבי קיצון אם יהיו .

בא לך ללכת על שמן מינרלי בכייף - אבל לדעתי חבל.

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...