Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5064 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן לכולם,

מעוניין להחליף לשמן 5W40 במקום 5W30 שאני משתמש בו היום. רק מסיבות של מבחר שמנים.

בספר רשום במידה ולא 5W30 אז 10W30 .

על מה אתם ממליצים? הרכב בחתימה.

פורסם

אתה עושה טעות. לא קריטית אומנם, אבל טעות.

מה הבעייה עם המבחר שיש היום? ממה שראיתי בחנויות חלקי חילוף לרכב בימים האחרונים המצב מעודד.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אל תקשיב לאיתמר, שמן 10W40 עדיף וגם מתאים לרכב בחתימה.

אם הרכב מותחזק תקין ועם שמנים טובים עד כה, תשים רק שמן 100% סינתטי מחברה מוכרת ומומלצת.

אישית אני ממליץ על ESSO.

פורסם

אין שום בעיה עם 10W40 חצי סינטטי איכותי, מתאים בלי דאגות.

שהרכב שלך היה חדש והצריכת שמן שלו הייתה אפסית היו משתמשים ב5W30, עם הזמן נוצרים מרווחים במנוע(חופשים), הלחץ שמן יורד והשמן חודר לצילינדרים והשמן נשרף בקצב מהיר, ולכן אין מה לעשות אלא לעבור לשמן 10W40 לא גורע משמירה על חיי המנוע ולא מזיק.

סתם אנשים משתגעים יותר מידי עם בחירת שמן מנוע, סינטטי מלא חצי סינטטי, הולכים לפי הוראות היצרן, כאשר יש צריכת שמן עוברים לצמיגות מעט יותר גבוהה או שמשפצים את המנוע.

ספציפית לרכב שלך קיבלת תשובה מדניאל, וגם אני ממליץ על שמן בצמיגות 10W40 לא תהיה לך שום בעיה.

יש אנשים שיותר מדי משתגעים עם השמן מנוע והולכים על ההכי הכי יקר, לא משנה מתאים לא מתאים למנוע העיקר שהשמן יהיה יקר ויהיה "סינטטי מלא" כי חושבים שהוא שומר על המנוע או מאריך את ימיו או משתיק רעשים וכל מיני אמונות.

יש מנועים שלא תוכננו לעבוד עם שמן 5W30 אלא 10W40 או אפילו 15W40 ומעבר לסינטטי מלא בתמיגות נמוכה 5W30 עלולה להזיק למנוע, כתוצאה מלחץ שמן נמוך, ויקח יותר זמן למשאבה לבנות לחץ כתוצאה ממרווחי שימון גדולים שהמנוע תוכנן לו.

במקרה שלך ולא "בכללי", המנוע שלך לפי הספר תוכנן לשמן 5W30, אם אין לך צריכת שמן במנוע אתה יכול להמשיך להשתמש בו אין בעיה, אם יש לך צריכת שמן מעבר ל 10W40 יפחית משמעותית את הצריכת שמן, ובכל מקרה ה10W40 מתאים ללא כל בעיה גם אם אין לך צריכת שמן תוכל להשתמש בו, נזק לא יגרם, והמנוע יחזיק לך בדיוק כמו שהוא צריך להחזיק.

נכון שהסינטטי מלא הוא שמן שעמיד יותר מטמפ' גבוהות יותר ובתנאים קשים יותר, אבל לפעמים זה ממש לא נחוץ, אז עם שמן חצי סינטטי תקדים קצת את ההחלפה של השמן וזהו, עדיין יצא לך יותר זול משמן סינטטי מלא.

במנוע לא חדש כאשר ישנה צריכת שמן, שימוש בשמן סינטטי מלא זה פשוט לזרוק את הכסף לפח, לא רק שהשמן ניצרך ע"י המנוע, אלא הוא גם מזדהם ומאבד מתכונתיו בקצב מהיר יותר, משום שיש דליפות מטבעות הבוכנה, השמן דליל מידי מכדי לאטום את המרווחים שנוצרו וחודרים גזים לעוקת השמן שמזהמים את השמן מהר יותר והשמן מאבד מהתוכונת שלו, יהיה חכם יותר לעבור לצמיגות גבוהה יותר, אשר יאטום טוב יותר את המרווחים בטבעות בוכנה וימנע את מעבר הדליפה לעוקת השמן, ובקרה זה שמן חצי סינטטי בעל צמיגות 10W40 יהיה טוב יותר משמן סינטטי מלא 5W30, כמעט ואף אחד לא לוקח את זה בחשבון.

פורסם
אל תקשיב לאיתמר, שמן 10W40 עדיף וגם מתאים לרכב בחתימה.

אם הרכב מותחזק תקין ועם שמנים טובים עד כה, תשים רק שמן 100% סינתטי מחברה מוכרת ומומלצת.

אישית אני ממליץ על ESSO.

דניאל, למה לעצור כאן? אולי על הדרך תמליץ לבחור לעבור ל 10W-50 או אפילו 10W-60? נכון, ה 10W-60 מיועד למכוניות מירוץ אבל אם כזה שמן טוב לקורוויט או קאמרו למה שלא יתאים לרכב פשוט?

לעלות מ 5W-30 ל 10W-40 זה לחטוא פעמיים. גם מעמיסים על המשאבה והמנוע בשעת ההתנעה וגם כאשר המנוע כבר בטמפרטורת העבודה שלו.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

תודה רבה לכולם על הייעוץ,אבל אני מתלבט רק בין 10w30 ל 5w40. הרכב נוסע רק בבין עירוני ועובר טיפול 7500 ק"מ. אשמח לעוד עצות.אגב מדובר במנוע האקוטק.... לא ה sfi האמריקאי.

פורסם
דניאל, למה לעצור כאן? אולי על הדרך תמליץ לבחור לעבור ל 10W-50 או אפילו 10W-60? נכון, ה 10W-60 מיועד למכוניות מירוץ אבל אם כזה שמן טוב לקורוויט או קאמרו למה שלא יתאים לרכב פשוט?

לעלות מ 5W-30 ל 10W-40 זה לחטוא פעמיים. גם מעמיסים על המשאבה והמנוע בשעת ההתנעה וגם כאשר המנוע כבר בטמפרטורת העבודה שלו.

רק עכשיו קלטתי את הטעות, כוונתי לשמן 5W40 ולא 10W40 אם כי גם האחרון יהיה בסדר גמור ולא יעמיס על כלום.

פורסם

אתה יכול להסביר לי במילים שלך כיצד מעבר משמן 5W30 ל-10W40 מעמיס על המשאבה ?

ומה הנזק שעלול לקרות למשאבה ?

אתה יכול לספק לי נתונים מספרים של העומס הנוסף הנוצר על המשאבה כתוצאה ממעבר מצמיגות 5W30 ל-10W40 ?

בבקשה בלי קישורים למאמרים באינטרנט.

איזה כייף לי :)

פורסם

אוקיי,תודה רבה לכולם.

קניתי שמן של GM מקורי DEXOS 2 5W30 סינטטי מלא. פילטר שמן מקורי ושלום בא על השברולט... :wink:

רק שאלה - מה משמעות הלונג לייף על הקופסא? למה זה רשום?

41gH03qhMiL._SL500_AA300_.jpg

פורסם
אתה יכול להסביר לי במילים שלך כיצד מעבר משמן 5W30 ל-10W40 מעמיס על המשאבה ?

ומה הנזק שעלול לקרות למשאבה ?

אתה יכול לספק לי נתונים מספרים של העומס הנוסף הנוצר על המשאבה כתוצאה ממעבר מצמיגות 5W30 ל-10W40 ?

בבקשה בלי קישורים למאמרים באינטרנט.

"הבה נתכחמה לו".

אתה יכול להסביר לי במילים פשוטות מדוע זה בסדר לעלות לצמיגות של 10W-40 או אפילו 15W-40 כאשר היצרן מבקש 5W-30? אולי לייתר ביטחון בכדי שהוא יוכל לישון בשקט בלילה אז עדיף לו 20W-50? זה בכלל יקנה לו הגנה חבל"ז על המנוע לא?

ביקשת בלי קישורים לאינטרנט אז אני לא אביא. אבל אני קראתי בפורומים בחו"ל שנהגים מדווחים שמעבר לשמן 0W-40 ו 0W-30 חסך להם 2 אחוזים מתצרוכת הדלק בנסיעה עירונית. לעומת זאת, בנסיעה מחוץ לעיר לא נרשם חיסכון כזה או אחר.

מעניין מאוד כמה דלק באחוזים אתה מפסיד במעבר לשמן 10Wאו 15W-40 מהשמן 5W-30.

אם היה לי רכב ראוי לשמן איכותי וטוב הייתי כבר שם 0W-30 או 0W-40.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
אל תקשיב לאיתמר

:lol:

חכה חכה, בפעם הבאה שניפגש אתה תזכה לחבורה סגולה איף יו קנו וואט איי מין :twisted:

את האמת שכבר התעייפתי מכל דיוני השמנים האלה. אני חוזר וטוען שחוסר הידע בתחום + סטיגמות מהעבר כבר לא רלוונטיות בעולם השמנים של היום, וככל שאני חוקר את זה יותר לעומק (ממקורות מוסמכים ורשמיים, לא פורומים כאלה ואחרים) התחושה שלי מתחזקת ומתאמתת.

חידוד למה שרשמתי בתגובה הראשונה שלי: לא יקרה שום נזק במעבר מ 5W30 ל 5W40. המנוע ימשיך לתפקד וישמר מצויין כל זמן שתקפיד על שימוש בשמן הנושא את התקנים הרלוונטיים שהיצרן דורש + שהשמן יהיה מחברה טובה + לא תחפף בטיפולים.

הנקודה שלי היא שאם היצרן מאשר שימוש ב 5W30 אז הוא עדיף בכל פן אפשרי מ 5W40 ותסלחו לי שאני לא אכנס כרגע להסברים טכניים, הם יופיעו במאמר שאני עובד עליו.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לא בכל פן אפשרי במנועים ישנים עם קילומטרז' גבוה לא מומלץ לרדת לרמת צמיגות כזו בכלל

ברנו למנועי 2 ליטר היצרן אוסר לחלוטין שימוש בצמיגות הזו

פורסם

נצל"ש .

אני משתמש בשמנים איכותיים,פילטרים מקוריים.

האם יש לי צורך לעשות טיפול כל 7500 ק"מ כמו שאני עושה עד היום? הרכב נוסע רק נסיעות בין עירוניות, 90-120 לא מעל ולא מתחת.

לא עובד קשה, האם אני מגזים? יש טעם לחזור למשטר הטיפולים של היצרן? כל 12,500?

• תוכן חדש...