Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3888 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאחד שגמול כבר מעל ל-4 שנים.

החלטה חכמה ונכונה שרק צריכה התמדה ונחישות.

אני מדי פעם לוקח שכטה ממישהו שמעשן רק כדי להיזכר כמה גועל נפש הטעם והריח שנדבק לך לחיים ואחרי זה הולך ישר לצחצח שיניים.

שיהיה בהצלחה בהמשך.

• תגובות 94
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אשמח אם תעדכן איך הולך לך ועוד עצות פה מאנשים. אני מנסה ומנסה אבל שום דבר לא עוזר! לפחות ירדתי מהאדום ללייט, יחי ההבדל הגדול :lol:

אין הבדל בין רגיל ללייט - להפך, המכורים מעשנים יותר סיגריות "לייט" כדי להשיג את מנת הניקוטין שאליה התרגלו, ותוך כדי כך סופגים הרבה יותר מהעטרן שהוא המזיק האמיתי.

ועוד דבר שהמעשנים לא יודעים - מבחינת נזקים לגוף -3 (שלוש) סיגריות ביום הן עישון כבד, זה המספר המספיק כדי לגרום למחלות לב, כלי דם וסרטן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אין הבדל בין רגיל ללייט - להפך, המכורים מעשנים יותר סיגריות "לייט" כדי להשיג את מנת הניקוטין שאליה התרגלו, ותוך כדי כך סופגים הרבה יותר מהעטרן שהוא המזיק האמיתי.

ועוד דבר שהמעשנים לא יודעים - מבחינת נזקים לגוף -3 (שלוש) סיגריות ביום הן עישון כבד, זה המספר המספיק כדי לגרום למחלות לב, כלי דם וסרטן.

זה נכון בהתחלה אבל אתה מפחית עם הזמן

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

ארקו - או שאדם מעשן או שלא. לאור הסף הנמוך לנזקי בריאות חמורים (3 סיגריות ביום) הדרגהשל "מעשן קל" כמעט שאינה קיימת. מי שמגדיר את עצמו כך משקר לעצמו ולסביבתו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
ארקו - או שאדם מעשן או שלא. לאור הסף הנמוך לנזקי בריאות חמורים (3 סיגריות ביום) הדרגהשל "מעשן קל" כמעט שאינה קיימת. מי שמגדיר את עצמו כך משקר לעצמו ולסביבתו.

לא הייתי ברור, התכוונתי לגבי סוגיית האדום-לייט. כאשר אתה עובר ללייט מאדום אתה כן עולה בכמות הסיגריות בהתחלה אך עם הזמן אתה חוזר לכמות שלך ולפעמים מפחית. כמובן צריך לשים CUT לזה.

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

מזל טוב!

ובהצלחה בהמשך! (לצערי, זה נכתב מניסיון...)

היום, עם הסיגריות האלקטרוניות, ניתן להיגמל בלי להרגיש בגמילה. זה דבר שלא היה כשאני הפסקתי.

אגב, מה הסוד שלך?

אני עזבתי את הסיגריות לחצי שנה בשיטת ה-cold turkey, דהיינו- פשוט הפסקתי וזהו. השתמשתי במסטיקים ובאימוני קונג-פו להרגעת תופעות הלוואי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

הערב הגיע,בד"כ אני והיא יושבים בחוץ על כוס קפה בשעות האלו

מסיים אחת ומדליק את השנייה.

זה עדיין רק היום הראשון,כשמגיע גל של חשק לסיגריה אני לוקח

10 נשימות עמוקות -זה עוזר.

רוב היום הזה וגם עכשיו אני די מושבת כמו יום כיפור.

Gn'f'R

פורסם

צעד נבון. אצלי זה היה בהחלטה של "בערב ראש השנה אני מפסיק" וכך זה היה, לפני 12 שנה.

שים בתא הכפפות ברכב חבילת סוכריות ומסטיק ללא סוכר. לי זה היה קל יותר ברכב, כי כבר בשנת 2001, כשקניתי את הגולף, החלטתי שאני לא מעשן ברכב.

פורסם

א. כל הכבוד. החלטה שמוסיפה רק טוב לחיים.

כמה שאתה צודק ,

בעבר נפרדתי ממנה לחודשיים ,ואני לא אשכח את השאכטה הראשונה מהקאמל אחרי חודשיים,

וזהו ,נגמר הסיפור-חזרתי.

יש בכלבה הזאת משהו מטמטם.

הפעם אני אהיה ערמומי כמוה.

מי שהיה מעשן בחיים לא ישכח איך זה היה גורם לו להרגיש. אצלי זה בעיקר הרוגע והרגע. זה הופך להיות מסע נגד הפיתוי לכל החיים.

- העוצמה האמיתית היא להגיד "לא" לכל פיתוי - לא לשאכטה אחת ובטח שלא לסיגריה.

"נקי" כבר שנה וחצי אך עדיין חושב עליה לפעמים.

אמת לאמיתה.

"נקי" כבר שנה וחצי אך עדיין חושב עליה לפעמים.

"נקי" כבר 8 (!!) שנים, ועדיין מידי פעם חושב עליה, אבל מיד מגרש לעזאזל.

מאחד שגמול כבר מעל ל-4 שנים.

החלטה חכמה ונכונה שרק צריכה התמדה ונחישות.

אני מדי פעם לוקח שכטה ממישהו שמעשן רק כדי להיזכר כמה גועל נפש הטעם והריח שנדבק לך לחיים ואחרי זה הולך ישר לצחצח שיניים.

שיהיה בהצלחה בהמשך.

לא לא לא לא!!!

לא לשכטה הראשונה! על זה המלחמה שלך!

הערב הגיע,בד"כ אני והיא יושבים בחוץ על כוס קפה בשעות האלו

מסיים אחת ומדליק את השנייה.

זה עדיין רק היום הראשון,כשמגיע גל של חשק לסיגריה אני לוקח

10 נשימות עמוקות -זה עוזר.

רוב היום הזה וגם עכשיו אני די מושבת כמו יום כיפור.

ומכאן לפילוסופיית הגמילה שלי (למי שאין סבלנות שידלג):

אני הפסקתי לעשן חצי שנה אחרי נישואי למען הזוגה שלי שלא סבלה את הריח.

מה אומר לכם? השבוע הראשון היה סיוט כמשמעו. כאחד שעישן קופסא\קופסא וחצי ליום, להפסיק בבת אחת היה קשה מנשוא.

בהתחלה ספרתי "שעות", אחר כך "ימים" אחר כך "שבועות" ואחר כך "חודשים" של כמה זמן אני "נקי" מסיגריות.

בשבוע הראשון לעסתי מכל הבא ליד בכל 18 שעות הערות שלי. מסטיקים, סוכריות, בסוף גם לעסתי פלסטיקים מזדמנים. (קצה של מה שהיה אז טלכרט).

כמובן כאבי ראש ועצבנות לא נורמליים.

אחר כך כבר נרגע קצת העסק, והגוף פחות דרש את שלו.

נמנעתי מכל ריח או עשן של סיגריות בקרבתי.

אחר כך בשלב מאוחר יותר כשפתאום הגעגועים לסיגריה עולים ומציקים, (כן כן, כמו לחברה ישנה שעזבה) פשוט הייתי מזכיר לעצמי בראש ובלשון את הטעם הרע, את השיעולים הבלתי פוסקים, את תחושת הגועל בריאות, את תחושת ה"שריפה" הגועלית בריאות אחרי יום שגלשתי ל2 קופסאות בלי לשים לב, את זה שבהיותי מעשן לא יכולתי לעלות יותר מקומה ברגליים בלי לנוח מתנשף ומזיע מרוב מאמץ, את החרדות מהמחלות האורבות מאחורי הדלת,

פשוט הייתי יושב ומנסה להרגיש שוב מחדש את כל הדברים הרעים שנלוו לסיגריות. תאמינו, זה עזר לי מאוד.

עד היום, אני חושב שסיגריה זה דבר נחמד ונעים, אבל לא שווה את התמורה שהיא מעניקה לך בתמורה. (סירחון, סיכון למחלות, כושר גופני ירוד, הרגשה רעה).

היסוד הבסיסי ביותר בגמילה היא ההתאפקות מהשכטה הבאה או מהסיגריה הבאה. אין "רק שכטה אחת ואני מיד חוזר להפסיק", השכטה הזו היא זו שתשבור לך את הגמילה.

יש רק סיגריה אחת לפניך, לא תעשן אותה, - אתה גמול. עישנת? אתה לא גמול. אין חכמות.

[במאמר המוסגר אציין, שהיו זמנים שבלילות הייתי חולם שאני מעשן, ומצטער ששברתי את הגמילה, ומתעורר בבוקר שמח לראות שזה היה חלום ואני עדיין "נקי"].

אודה ולא אבוש, שלכל אורך הדרך זוגתי עודדה ותמכה בי יפה מאוד. כל הזמן שיבחה את עמידותי ואת יכולתי להתאפק ולא לחזור לעישון. ביום השנה הראשון לגמילתי מהסיגריות היא הפתיעה אותי במתנה ענקית ויקרה, בסדר גודל שהרבה מעבר למה שהרשינו לעצמנו, ואמרה לי: ביזבזתי על המתנה הזו, רק רבע ממה שהיית מוציא על הסיגריות במשך שנה שלמה, אז לא מגיע לך?

תאמינו לי, התמיכה והעידוד הזה מאוד עזר לי להמשיך לא לעשן גם ברגעי משבר. (גם בזמנים של משברים בזוגיות, הרי הפסקתי לעשן בשבילך, עכשיו אנחנו רבים, אז יאלה, דווקא אני יחזור לעשן. אבל לא. שמרתי על עצמי גם בזמנים האלו. בזכות העידוד והמתנות של הימים הטובים.)

היום תודה לאל כבר אין בי חשק לסיגריות.

לכל מי שרוצה להגמל אומר, קחו נשימה ארוכה, זה מאמץ ארוך, בשום אופן לא זבנג וגמרנו, ו..כן, פנקו את עצמכם, (או אם בת הזוג שלכם קוראת: פנקי אותו) תעסיקו את הידיים והפה במשהו אחר לפחות לתקופה הראשונית,

ואיחולי להצלחה.

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
פורסם

ארקן, צר לי לבשר לך, אבל אין דרך קלה.

ביום שבו תרצה להפסיק לעשן, תפסיק. אח"כ מתחילה המלחמה. המילה ניסיתי היא השורש. ביום שבו תפסחק, תתחיל לשנן לך עצמך את הנזקים. עשר הנשימות של ערן הן לא רחוק מהספירה עד עשר שסיגלתי לעצמי בהתחלה. עוגנים פיזיים ונפשיים הם הכרח.

אצלי החיבה לאוכל היוותה עזרה לא קטנה. הכל שונה פתאום. הריח שגמל אותי? בלי צחוק? הריח של הבזיל הסגול בבוקר בגינה. פתאן שמתי לב שכל הגינה שלנו מריחה מדהים. כל כוס יין פתאום הייתה טובה פי שתיים. גם אם לא, זו המנטרה שסיגלתי לי.

תמצא לך מצוף אמתי וכנה ותאחז בו, ואם כבר מטפורות. הדבר הבא שיקרה כאשר תרפה את האחיזה מהמצוף, כמו הסירנות ששרות למלחים, היא תמשוך אותך לאותם מעמקים שוב.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

אנקדוטה שקשורה לנושא:

יש לי קרוב משפחה שהפסיק לעשן לפני 15 שנה.

הוא כל היום עם המסטיקים עם ניקוטין.

יום אחד הוא הלך לשירותים, הוריד תחתונים, ירק את המסטיק לתוך האסלה ולא שם לב שהוא החטיא וזה נפל לו לתוך התחתונים.

בערב אחרי יום שלם שהוא ישב בעבודה, הוא הגיע הביתה, הלך לשירותים, הוריד את התחתונים מהר ואיבד חלק נכבד מהשערות שלו ואפילו קצת עור.

זהירות עם זה! :)

פורסם

איך אפשר להסתובב עם מסטיק דבוק לך לביצים חצי יום ולא לשים לב?

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

2 קופסאות ביום... כוס אמק, השעה כמעט 11 בלילה, דפקתי נסיעה בפקקים של מואי שבת איפה כל המועדונים רק בשביל לקנות פאקט בזול! אני מבזבז יותר מ300 דולר בחודש, שזה יותר מלעשות ליס על BRZ !!!

haters will hate

פורסם

שמח לשמוע.. בהצלחה!

אני "נקי" כמעט 3 שנים, אחרי 15 שנה של עישון.

אני קצת מקשה על עצמי, ופה ושם מעשן נרגילה או סיגר, וזה קצת מחזיר את החשק.

חוץ מזה, היתה לי "נפילה" אחת כשהייתי שיכור ועישנתי 2 סיגריות. למזלי, זה כל כך הפחיד ואכזב אותי, שלא חזרתי על זה שוב.

אני אגב, ניסיתי כמה פעמים לפני כן, והחזקתי יפה כל פעם מחדש לכמה חודשים עד חצי שנה, אך תמיד נשברתי. הפעם הפסקתי עם הספר, ולמרות שבזמן שקראתי אותו זה היה נראה לי כמו קשקוש, כשסיימתי אותו היה לי כבר ברור שאני לא אחזור לעשן.

• תוכן חדש...