Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חשש: ניסאן תחסל את ה-GT-R

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5057 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
עברנו לפילוסופיה וזה מיותר בשרשור. אבל בעיני, יוצרים מיוחדים מצליחים להעביר ליצירות שלהם תכונות שהם יותר מההגדרה המדוייקת והמדידה של כל אחת מהן. יש ערך למכלול. זה נכון ליצירות אומנות כמו פיסול וציור וכן למוזיקה ועוד. והערך (המכלול) הזה יכול לדבר לרגש שלך. ואתה תתן לזה איזה הגדרה שתרצה.

אתה העברת אותנו לפילוסופיה ברגע שלקחת את הדיון מתחום המכאניקה והנהיגה לתחום המיסטי.

בניגוד ליצירת אומנות, למכונית יש שימוש פונקציונאלי והאיכות שלהן מדידה (להוציא אלמנטים של עיצוב גרידא). אף קבוצה (בניגוד לאמן, שהוא בודד) לא מתכננת מכונית אלא על בסיס הנדסי, דרישות פונקציונאליות, ויידע מקצועי. בין זה ובין פיסול וציור אין הרבה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 168
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אתה העברת אותנו לפילוסופיה ברגע שלקחת את הדיון מתחום המכאניקה והנהיגה לתחום המיסטי.

בניגוד ליצירת אומנות, למכונית יש שימוש פונקציונאלי והאיכות שלהן מדידה (להוציא אלמנטים של עיצוב גרידא). אף קבוצה (בניגוד לאמן, שהוא בודד) לא מתכננת מכונית אלא על בסיס הנדסי, דרישות פונקציונאליות, ויידע מקצועי. בין זה ובין פיסול וציור אין הרבה.

ממש לא מסכים איתך. האם גם ריהוט בעינך הוא רק פונקצינאלי? או שאולי לעניין האסטטיקה יש משמעות. כך גם למכונית, בוודאי מהקטגוריה הזאת, המאמץ לחדור לאמוציות הוא שונה משל משפחתומטית. בוודאי שמעת תזמורת של מזארטי? איזה ערך פונקציונאלי יש ל"רעש" הזה?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אני בספק אם יש לניסאן ביצים להוריד את הרכב הזה מיצור.

מדובר במכונת מלחמה - זולה יחסית, רכב על בהגדרתו. טכנולוגיית על מדויקת ומתוכננת היטב.

אני לא יודע איך אפשר להגיד שאין לרכב הזה "נשמה"... הגדרה יומרנית וקצת שחצנית. למה אין נשמה? כי משולבות טכנולוגיות מטורפות? כי זה רכב יפני? באלפא gt אין טכנולוגיות חדישות? מי שנהג על 911 חדשה יגיד שאין לה נשמה לעומת הישנות כי יש לה מערכת למניעת החלקה וזה "התערבות בנהיגה". גם צמיגי חצי סליק זה "התערבות" אז זה מוריד את הנשמה של האוטו?

הgtr (ממשיכת הסקייליין האגדית) היא האייקון של ניסאן בכל התחום של הספורט המוטורי ובכלל אחד מאבני הדרך המוטורים של העשורים האחרונים.

פורסם
ממש לא מסכים איתך. האם גם ריהוט בעינך הוא רק פונקצינאלי? או שאולי לעניין האסטטיקה יש משמעות. כך גם למכונית, בוודאי מהקטגוריה הזאת, המאמץ לחדור לאמוציות הוא שונה משל משפחתומטית. בוודאי שמעת תזמורת של מזארטי? איזה ערך פונקציונאלי יש ל"רעש" הזה?

אז מה שנותן למכונית נשמה זה העיצוב (שיש בו, כפי שציינתי, אלמנטים שהם אסתטיים גרידא)?

כלומר, עם עיצוב יותר טוב לניסאן תהיה נשמה?

לפחות הסכמת שאין להשוות לפסל/ציור... כלומר אתה לא ממש לא מסכים איתי.

ההשוואה לריהוט יותר מתאימה, רק שריהוט הוא סטטי והאתגרים ההנדסיים בריהוט לא גדולים. אבל בכל זאת, יש רהיטים שאין להם ערך פונקציונאלי. אתה מכיר מכונית שאתה מעריך שאין לה ערך דינמי?

מכונית יוצרת אמוציות, זה אחר לגמרי מלטעון שיש לה אמוציות (נשמה).

נהגת על ניסאן כדי לבדוק אם היא יוצרת אמוציות?

אתה יודע מה ברכב גורם לך להתרגש?

פורסם

תהרגו אותי, לא יודע איך לברזל יכולה להיות נשמה.

זה אפילו מגוחך יותר מאלו שטוענים שיבוא מישהו בשם 'משיח' על חמור בצבע לבן, או משהו כזה בכל מקרה...

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

בתור חובב רכב מושבע וחובב נשים עוד יותר מושבע, אני חייב לציין שהבשורה על הפסקת ייצור ה GTR מעציבה אותי בדיוק כמו השמחה מהבשורה שאנג'לינה ג'לי מתגרשת (אם וכאשר).

שניהם מבחינתי זה פורנוגרפיה קלה לדפדוף בשירותים ולא הרבה יותר מזה! :wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אני באמת שלא מבין את הויכוח פה. הרי ברור שאחד שמחפש מינימום התערבות טכנולוגית לא יוכל לשכנע אחר שאם אין את זה אז לאוטו אין נשמה (גם להיפך). הרי אין באמת מושג נשמה לרכב. כל אחד יכול להגדיר את המושג כאוות נפשו.

נניח ולבן אדם יש כסף, יכול להיות לו הרבה מאוד כסף ואז הוא יוכל לקנות לעצמו צי מכוניות שביניהן יש מכוניות מפוארות ונוחות מאוד כמו ג'יפים יוקרתיים, מרצדסים מהדגמים היוקרתיים ביותר, יגוארים, לימוזינות וכו'. מצד שני, הוא גם מקים לעצמו צי של מכוניות ספורט עם מינימום התערבות טכנולוגית ומקסימום רעש מנוע וכל מה שצריך בשביל שיהיה לאוטו "נשמה"

אדם אחר, עם פחות כסף, בטח ירצה לנצל את התקציב שלו מקסימלית ולקנות אוטו אחד שנותן לו חלק מכל ז'אנר.

אם ניקח לדוגמא את רכבי הספורט של פולקסוואגן, שרבים מהם מצויידים בגירים רובוטיים. על פניו, ביצועי הרובוטי טובים יותר מביצועי הידני אבל עדיין אין כמו ידני כדי להרגיש את האוטו מקסימלית. אני, למשל, בעלים של פולו GTI חדשה. רוב הזמן נוסע לעבודה הלוך וחזור. מאוד נוח לי האוטומט. כשאני רוצה לנסוע קצת מהר, אני מעביר את ידית ההילוכים למצב S או אפילו מעביר לטיפטרוניק. טיפטרוניק אמנם הכי קרוב לידני אבל גם בטיפטרוניק, אם תמשוך את ההילוך למקסימום, הוא יעביר לך את ההילוך (מאכזב מאוד לדעתי).

בקיצור, יותר הגיוני שכל אחד יכתוב את דעתו האישית בלבד ולא ינסה לשכנע את מי שחושב אחרת ממנו כי על טעם ועל ריח...

פורסם

וואוו, איזה כיף שעושים לך שמיכה... הרי ממש הזמנתי את זה:oops:

פאלו, ממש לא מסכים איתך. וליאשה לברזל אין נשמה - איתך אני ממש מסכים.

פאלו - אני בהחלט מכיר את הגישה הטכנוקרטית, הלגיטימית לחלוטין. הכל מדיד...

הטכנוקרט יגיד - מוזיקה ניתנת להסבר ע"י תוים. זה לא סתם רעש זה דו, רה, מי. ואני המשוגע שחושב שהאומנות היא הקו הנעלם שבין התוים. משהו שלא מופיע בדפוס...

מכונית לא נוצרה לשם אומנות. זה נכון, מדובר במכשיר תכליתי וככזה ניתן למדוד את מידת ההצלחה בהשגת התכלית.

אבל גם כאן, יש מכלול תכונות שתמהיל מיוחד שלהן מסוגל להעניק לגוש המתכת יותר מאשר מידות והסברים פיזקליים.אלא יצירה שהיא במכלול מוצלחת יותר או פחות. וכמו שכתבתי קודם, כל אחד יתן לזה את ההגדרה המתאימה לו.

פורסם

הפסקת ייצור ה-GT-R תהיה אבדה גדולה לכל חובב רכב באשר הוא, המכונית הכוחנית הזאת שהינה יותר ברת השגה מרוב מתחרותיה למרות שהיא עולה על רובן מבחינת ביצועים- תחסר.

ראובן, חבר מועדון אלפא רומיאו קלאסיק ישראל

בפייסבוק: ALFA ROMEO CLASSIC ISRAEL

נפגשים בימי שישי ביכין סנטר פ"ת החל מ-16:30

פורסם

אני מת על זה שכשזה מסתדר לטיעון של אנשים הם פתאום נהיים ״חסרי הבנה״ ופתאום לא מבינים למה מתכוונים כשאומרים שלמכונית יש או אין נשמה.

לא, אין למכונית נשמה במובן המילולי, היא עצם דומם.

אבל פרארי שלא תצרח לשמיים תרגיש שמשהו בה לא שלם.

פורשה 911 שתשבור את מסגרות העיצוב תרגיש כאילו עקרו ממנה משהו.

למבורגיני שתיהיה מעוצבת בצורה סולידית תרגיש דומה.

M או AMG שלא יהיו every day car מצד אחד וחורכי מסלול מצד שני גם ירגישו שמשהו מתפספס.

כל אחת מהמכוניות האלה כשמותחים את המגבלות נותנת איזושהי נשיכה.

ב-GTR אפשר לנסוע 250 קמ״ש וכמעט ולא שומעים מנוע, האחיזה כל כך גבוהה והעברת הכח כל כך נייטרלית שלא מרגישים את אותה זיעה שמרגישים כשמותחים את האחרות, אין לה את אותה נשיכה.

היא יכולה לרגש, אין ספק בכלל, אבל הריגוש שהיא תביא ב-250 קמ״ש יגיע אצל המתחרות במהירות הרבה יותר נמוכה.

וכן, יש לה בעיית סאונד רצינית, אין כמעט רעש מנוע או פליטה, כל דגם של AMG במצב ספורט ישמע ב-3000 סל״ד הרבה יותר טוב ומלהיב מהניסן ב-6000.

אני שוב מציין, היא מכונה מדהימה, ביצועים מהשורה הראשונה בכל פרמטר, אבל אין לה את ה״show" שמצפים ממכונית על.

לטעמי, היא מתחרה יותר טוב ב-M5 מאשר בפרארי, למבורגיני ושאר רכבי העל.

אני לא מאמין שניסן יזנחו את ה-GTR בלי להכין שפן חדש בכובע, וחבל לזנוח את המכונית הזאת, היא היחידה שנתנה ביצועי על במחיר שפוי יחסית.

אגב, לא צריך לקחת דברים קשה ולהגיד ש״לומר שה-GTR חסרת נשמה זו אמירה יומרנית או שחצנית״, אם זה היה מגיע מבעל פרארי אולי זה היה נכון, בינתיים זה מגיע כדעה לגיטימית ממישהו שכן נסע ברכב ונסע\נהג ביותר ממתחרה אחת שלה כך שיש לי אינדיקציה.

זו דעתי, אפשר להסכים ואפשר לא, אין פה שום שחצנות.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
וואוו, איזה כיף שעושים לך שמיכה... הרי ממש הזמנתי את זה:oops:

פאלו, ממש לא מסכים איתך. וליאשה לברזל אין נשמה - איתך אני ממש מסכים.

פאלו - אני בהחלט מכיר את הגישה הטכנוקרטית, הלגיטימית לחלוטין. הכל מדיד...

הטכנוקרט יגיד - מוזיקה ניתנת להסבר ע"י תוים. זה לא סתם רעש זה דו, רה, מי. ואני המשוגע שחושב שהאומנות היא הקו הנעלם שבין התוים. משהו שלא מופיע בדפוס...

מכונית לא נוצרה לשם אומנות. זה נכון, מדובר במכשיר תכליתי וככזה ניתן למדוד את מידת ההצלחה בהשגת התכלית.

אבל גם כאן, יש מכלול תכונות שתמהיל מיוחד שלהן מסוגל להעניק לגוש המתכת יותר מאשר מידות והסברים פיזקליים.אלא יצירה שהיא במכלול מוצלחת יותר או פחות. וכמו שכתבתי קודם, כל אחד יתן לזה את ההגדרה המתאימה לו.

אתה עוד פעם מבלבל אומנות (הפעם מוסיקה) עם מכונאות. מכונית היא לא יצירה מוסיקאלית (ואנחנו ממש לא רוצים להכנס לסיבות מדוע המוסיקה משפיעה על הנפש או איך), היא כלי הנדסי שמתוכנן ע"י צוות (לא קטן) של מהנדסים ומעצבים, כאשר כל דבר ודבר מוכתב בתכנון. אין נעלמים, אין סימני שאלה, אין "תמהיל מיוחד". יש הנדסה ואין שום תכונה שאין לה הסבר פיסיקאלי/הנדסי.

הבעיה היחידה בייצור מכונית שתעשה בדיוק מה שאתה רוצה, היא מגבלת העלות והכדאיות הכלכלית.

פורסם

לבני אדם יש נשמה. גם לחיות. מכונות הן רק מכונות, דבר פשוט, ואת כל התכונות שלהם ניתן למדוד ולהסביר. אין צורך להתשמש בביטויים ערטילאיים.

ואללה? לבני אדם ולחיות יש נשמה? תוכיח. אפשר לטעון שגם אנשים וחיות הם מכונות. אמנם לא פשוטות, אלא מסובכות, אבל בהחלט ניתן להסביר ולמדוד את התכונות שלהם. אמנם אנחנו עוד לא מבינים הכל לגבי אופן הפעולה שלהם, אבל אם כבר נכנסתם לדיונים פילוסופיים...

emotion of motion

פורסם
ואנחנו ממש לא רוצים להכנס לסיבות מדוע המוסיקה משפיעה על הנפש או איך.

אנחנו בדיוק את זה רוצים.

אבל בדיון הזה אנחנו קוים מקבילים.

פורסם
ואללה? לבני אדם ולחיות יש נשמה? תוכיח. אפשר לטעון שגם אנשים וחיות הם מכונות. אמנם לא פשוטות, אלא מסובכות, אבל בהחלט ניתן להסביר ולמדוד את התכונות שלהם. אמנם אנחנו עוד לא מבינים הכל לגבי אופן הפעולה שלהם, אבל אם כבר נכנסתם לדיונים פילוסופיים...

אתה רואה - הבנת.

במכונית אין סיבה להשתמש במונחים ערטילאיים - מבינים ה כ ל.

• תוכן חדש...