Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חשש: ניסאן תחסל את ה-GT-R

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5047 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב. אתה חושב משום מה, שאתה מובן למי שקורא אותך. בניגוד לאמירה נשמה שאף אחד לא מבין. הנחה ששווה לבדוק.

דיברת על תת היגוי? מעניין... נבחן את זה. אבל בוא נתחיל בביטוי יותר מדיד מתת היגוי. ושאין שימושי ממנו בעולם הרכב. וגם אתה משתמש בו.

מכונית מהירה. כשאתה אומר מכונית מהירה, מה אתה מניח שהבינו ממך:

1. מאיצה טוב?

2. מגיעה למהירות מרבית גבוהה?

3. מגיעה מ A ל B בזמן מסויים?

4. אולי מ C ל J ?

5. האם אחד מהנ"ל ביחס למכונית אחרת, או קבוצה? האם הקורא יודע לאיזה קבוצה?

6. האם יש קריטריון מסויים שמגדיר מהי מכונית מהירה ומה לא? האם הקורא יודע את הקריטריון.

7. האם אולי מדובר בתחושה. כידוע לך 70 קמ"ש בקרטינג זה לא 70 קמ"ש במייבאך.

האם כששומכאר קורא את הביטוי שכתבת הוא מצפה למשהו אחר ממני? האם לביטוי "המדיד" הזה יש ערך מוחלט. מכונית שהיא מהירה היום תחשב על ידך גם מהירה בעוד 10 שנים? האם בתחתית סקירתך נתת מילון שמוודא שכל הקוראים הבינו את ההגדרות שלך? האם אתה מבין שכנראה יש פער בין מה שהתכוונת למה שהבינו?

בקיצור, אתה חושב שיש ביטויים שאתה משתמש בהם ומובנים היטב לכולם ויש שלא. אתה טועה. הכל הנחות פרטיות שלך. מה שאתה לא מסביר, כולל מה שאתה חושב שמדיד אינו מובן בצורה שאתה חושב.

באותה מידה אפשר לעשות מבחן לביטויים כמו מכונית שקטה או נוחה. מיותר לטעמי...

דיברת על תת היגוי. בוא תנסה להסביר לי בצורה מדידה מדוע אתה חושב כשאתה מדבר על הגה מתקשר יותר או פחות מישהו באמת מבין כמה מדוייק התאור שלך. מה בדיוק כלי המדידה שלך לעניין הזה? באיזה מידות משתמשים לתאר הגה מתקשר? מתי אתה השתמשת בהן להסביר לקוראיך את כוונתך. למה אתה חושב שמשהו הבין את התאור שלך כמו שאתה התכוונת? (אולי יש חבורה שחשבה שאתה סוג של רנטגן בכלל).

טענה נוספת שחזרת עליה מול מישהו אחר זה נושא הביטויים של אנשי השיווק. ביטויים ערטילאים לדבריך שלא מתארים תכונות של מכונית. שטיפת מוח. כמה פעמים אתה ניהלת דיון על מה זה מכונית ספורטיבית/הוט האצ' ומי ראויה או לא. מה זה השטויות האלה? כל הקטגוריות והסגמנטציה השיווקית שאתה באותם דיונים קיבלת. מה היא מתארת. האם יש נתונים מדידים ברורים להכללות והגדרה כמכונית ספורטיבית? למה לפי הקריטריונים שלך יש סט תכונות שמאפשר למכונית להיות מוגדרת כספורטיבית ואחרת לא? אתה יכול לתת לי טבלה שתפשט את העניין לנתונים? מה זה בכלל הביטוי מכונית ספורטיבית? איזה אלמנט בדיד ומדיד נותן לה את הזכות לתואר הזה? היכן הוא מופיע בטבלת הנתונים הטכניים שהיצרן מפרסם? או שבמכונית יש גם הגדרות שמבטאות מכלול ותמהיל מסויים של תכונות?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תגובות 168
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני מבין את משמעות הוויכוח, אני גם השתמשתי במילה נשמה והתרגום שלי למכונית עם נשמה הוא די בסיסי, מכונית חמימה, מתקשרת, שמעלה לי חיוך על הפנים בגלל היתרונות והחסרונות שלה.

אין למכוניות נשמה, אישית אני לא ממש ממש מאמין בכל החרא הזה, אבל אני מרגיש לא בנוח לדבר על החלפת האינפיניטי בסמוך לה, וממש לא בתוכה. לא יודע למה אני מרגיש אשם אפילו לכתוב את זה, כאילו שהיא הולכת להתחבר לפורום עוד חצי שעה או שאולי היא פשוט צופה מהצד מהגראז' :)

ברצינות, רכב שמשרת אותי נאמנה ולא בוגד בי, שמעלה לי חיוך, שמספר פעמים דחקתי למגבלות וכמעט התרסקתי, כמעט, כי הרגשתי שהמכונית שלי שיתפה איתי פעולה ושנינו ניצלנו, חוויות משותפות ואמינות, ממש בת זוג למופת.

אז נהיה חיבור רגשי לחתיכת מתכת, חתיכת מתכת עם אופי, אבל שוב, בואו ניכנס לפילוסופיה, אופי???? אין לרכב אופי. זאת מכונה.

אם מחליטים להסתכל בקרירות על כל דבר בחיים, איפה הערך המוסף?

זה בדיוק כמו סטייק או יין משובח, מה הערך המוסף? טעם? הרי זה בסה"כ אוכל, הוא חלק הכרחי למכונה שלנו.

אבל ההרגשה, בלוטות הטעם שמעבירות מסרים למוח, לפעמים חתיכת סטייק בפה מרגישה כמו אורגזמה.

ולפעמים סיבוב עם האוטו מעביר את המסרים למוח...

ריגוש, בין אם זה ריגוש בהתהוות או ריגוש נוסטלגי, וכן ריגושים זה משהו שמתעצם בזכות המדיה שמסביבנו.

אז אני יושב על הגדר, לא יודע, יש נשמה אין נשמה, יש אלוהים אין אלוהים....

אני יודע שיש מכוניות שאני זוכר עם חיוך ויש מכוניות שלא.

האסקורט שהייתה לי, טמבונים מכרום, דשבורד מחורבן, הייתי נכנס לרכב כמו שאני נכנס למערכת יחסים, עם ציפייה שהכל יעבוד כמו שצריך.

אז לאהבה יש נשמה?

נשמה ניזונה מאהבה?

האם נשמה באה מהשורש נשמ?

והאם יש קשר בין המילה נשמה למילה נשימה?

אולי נשמה נקשרת לרכב שגורם לנשימה להעצר?

או אולי רכב עם פילטר מזגן מלוכלך שמונע ממך לנשום ?

מה זה אוכל לנשמה?

כל דבר בחיים פתוח לדיון פילוסופי :)

מי מעביר לאוף-טופיק?

נוכל לזיין את המוח קצת יותר...

אני ממש אשמח לדעת ממה הנשמה ניזונה, מה זה אומר נתתי לך את נשמתי? הרי אי אפשר באמת לתת נשמה למישהו.

למה יש נרות נשמה?

האם אני יכול להדליק נר נשמה לרכב עם נשמה שנספה בתאונת דרכים?

וכן אני סותר את עצמי, פיזית ומילולית, אז מה? זה כל הרעיון של התפלספות :)

haters will hate

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

ממליץ לקרוא את הקישור הבא.

נכתב לטעמי בכישרון רב (כמעט כמו בנצי...!)

מבטא את כוונתי ואפילו מסיים בפיסקה שבעצם החלה את כל הדיון כאן.

http://www.netcar.co.il/magazin/ed/editors.asp

האם גם פרארי החלו לייצר "GT-R"?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

בדיוק מה שאני אומר, קשקשת רגשנית חסרת פשר ובלתי מובנת בעליל.

לא הבנתי כלום על המכוניות שהוא הזכיר במאמר הזה (לא שזה משנה, הן בין כה וכה רחוקות ממני שנות אור).

גם המאמר על המיטו, הנזכר בכתבה, נכשל לחלוטין בלהסביר מה הבעיה עם האוטו (בניגוד לכתבה של אהרונוביץ' על הג'ולייטה, לדוגמא).

כספיח לכתבה עניינית, זה אולי שווה משהו (נותן את הפאן הרגשי), לכשעצמו זה פשוט עודף מטאפורות וחוסר תוכן.

נ.ב. המכונית הכי מרגשת שנהגתי בה ישבה על שלדת צינורות, בודי מפיברגלס, עם מנוע אלף סמ"ק של אופנוע, גיר סינקוואנסיאלי, הנעה לכל ארבעת הגלגלים ובלי דיפרנציאל אחורי (מי שמבין, מבין מה זה עושה). הדבר הכי רגשי שאני יכול לאמר על הרכב הזה הוא שזיינתי את הכוששלאמאאמשלו על מסלול ראלי קרוס.

מקווה שזה רוחניקי מספיק...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...