Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חשש: ניסאן תחסל את ה-GT-R

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5056 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני דווקא נהנתי מהסיפורים על ההיסטוריה :)

אני בעלים גאה של ניסאן סקייליין וללא ספק ניסאן יודעים איך ליצר מכוניות שהן קצת יותר מיוחדות מהנורמה.

נתחיל מהדגם הראשון של הGT-R (השם סקייליין היה בשימוש עוד מ1957) :

Nissan-Skyline_gt-r--263853.jpg

גם מבחינה עיצובית הרכב די מושקע, תחשבו מה עוד היה בשוק ב1968...

המנוע היה 2.0 עם קאמשאפט כפול, 160 כ"ס.

במהלך השנתיים הראשונות הרכב קטף 33 נצחונות בגרנד פרי היפני למכוניות סלון.

ב1971 הושקה גרסאת הקופה, היא הוסיפה עוד 27 נצחונות עד לסוף שנת 1972.

המנוע הזה היה פנינה אמיתית ולמעשה הגיע לGT-R מהR380, מכונית מרוץ שנלחמה חזק בפורשה 904.

נצחונות היו ל2 הצדדים :)

אני לא חושב שמישהו פה מבין יפנית אבל הנה הגרנד פרי של 1968, ניסאן לקחו את המרוץ עם ה380II :) מולם התחרתה חזק הפורשה 906.

http://www.youtube.com/watch?v=puD3n2JIMew&feature=relmfu דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

http://www.youtube.com/watch?v=oVSG86w972U&feature=fvwrel דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

הGT-R זה למעשה הגרסא החזקה ביותר לסקייליין.

הדגם שהוצג ב1972 החזיק עד 1977 אבל הGT-R יוצרה בסה"כ במשך 5 חודשים, הייצור הופסק בגלל משבר הדלק שגרם לניסאן לפרוש מהמירוצים ולכן לא הי נראה להם נכון להחזיק רכב שכזה בארסנל, 197 יחידות נמכרו בסה"כ.

mg_4033_25c110sakuras.jpg

אפילו עיצוב הפנים נאה מאוד

nissan-skyline-c110-kenmery-interior.jpg?1311862857

וגרסאת הסדאן, אני מעלה את התמונות הללו רק כדי שתשימו לב לקווים של הבודי

Nissan_skyline_c110_Kenmery_back2_original.jpg

ב1978 הוצג דור נוסף לסקייליין, שם המקבילה לGT-R הייתה הGT-EX Turbo, לא משהו מיוחד.

הייתה גם גרסאת דיזל לסקייליין :?

פה כבר אפשר להתחיל לראות דימיון לGT-R של ימינו..

photo2-1.jpg

ניסאן ימשיכו לשחק בקקה עד 1989....

אז ב1981 הושק דור נוסף, וגם כאן הדגם החזק של הסקייליין היה מוגדש :) אבל פה העניינים נעשו קצת יותר חמים...

שנות ה80 הביאו לנו עיצוב קופסתי יותר, לא רע.

אז יש סקייליין RS2000 שהיא בעצם גרסא מופחתת משקל של הGT-EX, אטמוספרית ששוקלת 1130 ק"ג עם 148 כ"ס

ויש את פול ניומן מאחורי ההגה במסלול.. ובפרסומות :)

http://www.youtube.com/watch?v=l4wd2TD_VhE&feature=related דרך יוטיוב

ב1983 העניינים מתחממים עם ה2000RS-Turbo...

188 כ"ס ואפילו מהודרה מפוארת בשם SKYLINE NEW-MAN כמחווה לפול.

שנה לאחר מכן ההספק עלה ל202 כ"ס תודות לאינטרקולר :)

dr30-1.jpg

rs-turbo.jpg

ב1986 הם לקחו את אליפות היצרנים בגרנד פרי האוסטרלי וב1987 הם חלקו את המקום הראשון עם BMW בסוף העונה אחרי שקלול הנקודות.

בסוף 86 הדגם הוחלף שוב, כאן הייתה גרסט מעניינת GTS-R, שממנה יוצרו 800 יחידות, 210 כ"ס, גרסת המירוץ הוציאה מעל 430 כ"ס.

הדגם שהוצג ב86 כבר הציע היגוי לארבעת הגלגלים.

1987-Nissan-Skyline-2000GTS-R-KRR31.JPG

פה אני נכנס לתמונה, עוד מהדגם הקודם לניסאן היה רכב מגביל שיושב על הבסיס של הסקייליין בשם ליאופרד, זאת של 86 כוונה להיות מכונית GT מפוארת.

עמוסה בכל טוב, כולל מערכת סונר שקוראת את הכביש ומכוונת את המתלים בהתאם (ניתנת לשליטה באמצעות כפתור).

Nissan+Leopard.jpg

ב1990 זה היה אחד מ2 הדגמים הראשונים של אינפיניטי שהוצגו בארה"ב.

2500 יחידות נשלחו לסדנה אמריקאית ועברו הסבה לקבריולט. לי יש אחת :) והספקתי כבר לפרק 3 נוספות לחלקים.

7831mke_27.jpeg

זהו... ב1989 ניסאן חזרו להשתמש בשם GT-R, עם הסקייליין R32.

1992NissanSkylineGTR_BNR32_SV6_01_01.jpg

בפיתוח הרכב ניסאן שמו לעצמם את הפורשה 959 כמטרה.

טורבו כפול, הנעה כפולה ו310 כ"ס, 0-100 ב4.9.

ניסאן נתנו חזק בראש, בין 1989 ל1993 הם השתתפו ב29 מירוצים בליגת הגרנד פרי למכוניות סאלון היפנית ולקחו 29 פעמים את המקום הראשון!

בין 1991 ל1997 הם השתתפו ב50 מירוצים של גרופ N סופר טייקו ולקחו את המקום הראשון 50 פעמים. 100% הצלחה.

ב1990 הם נכנסו עם הGT-R לאליפות מכוניות הסלון האוסטרלית ופשוט קרעו את הצורה למנצחת הגדולה של השנים הקודמות הפורד סיירה קוזוורט.

במירוץ מכוניות הסלון Bathurst האוסטרלי הם לקחו את האליפות שנתיים ברציפות ב1991 ו1992.

ונתנו בראש לסיירה RS500.

וככה הסקייליין GT-R קיבלה את השם גודזילה!, תודות לעיתונות הרכב האוסטרלית.

הR33 שהושקה ב1993 קיבלה גרסאת GT-R ב1995

skyline_gtr_r33.jpg

וכמובן כמיטב המסורת, גרסת סדאן

r33-4door-2.jpg

ב1998 הR34 הושקה

הGT-R החלשה ביותר בהיצע הייתה בעלת מנוע 2.6 כפולת מגדשים עם 332 כ"ס (אך בפרסומים נכתב 278 כ"ס)

החזקה ביותר הייתה הGT-R NISMO Z TUNE עם 500 כ"ס ממנוע 6 טורי כפול מגדשים.

47e92d0c-cbce-4352-b2ae-aeaa762864c7.jpg

69664drGTR.jpg

הייצור פסק ב2002 עת הR34 הוחלפה בV35 ואיתו פסק השימוש בשם GT-R עד להצגת הנוכחית, שהיא פשוט GT-R בלי סקייליין.

הV35.... היא המקבילה היפנית של הG35 עליה אני נוהג.

הנה כל גרסאות הסדאן של הסקייליין :

74.JPG

haters will hate

• תגובות 168
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בנצי, אחלה סקירה. מרהיב.

תגיד, יש לך מושג באיזה שלב בחייה היא מכרה את נשמתה לשטן?:lol:(באמת בצחוק)

שמתי לב שבסקירה שלך (בדומה למה שכתבתי) משבר הדלק הוא נקודת ציון. הפסקת יצור ואחריו הפקת דגם שהגדרת כלא מיוחד.

עידן82 - תודה! שנינו יודעים שכנראה זה לא יעזור. פאלו כנראה לא יחצה את הקוים ישתחרר מההתנשאות והזילזול המובנה ויכבד. הלוואי ואני טועה.

כפי שהערכתי, תמיד יקום ה"ירקן" שחייב לירוק את הגיגיו. מבלי שטרח או היה מסוגל לקרוא ולהבין. למרות שצויין מראש שזה מיותר.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

פאלו, טרחנות נוספת ובתקווה אחרונה להסבר:

בכדי להבין בצורה הקלה ביותר, מדוע (לפחות בשורשו) השימוש בנשמה למכונית הוא לגיטימי והגיוני, אנחנו חייבים לצאת מנקודת מוצא שממחישה בצורה הפשוטה ביותר מהי נשמה אצל האדם.

הדוגמא הטובה ביותר לכך היא המחשה באמצעות תאומים זהים. "לתאומים זהים יש

מטען גנטי זהה לחלוטין, ועל כן הם תמיד מאותו הזוויג, אולם הם אינם בהכרח זהים באופיים. עם זאת, מחקרים הוכיחו כי תאומים זהים אשר גדלו בנפרד היו דומים זה לזה בתכונותיהם, במחוותיהם ובתחומי העניין שלהם. ממצאים אלה תומכים בתאוריה כי לרובן של התכונות האנושיות קיים גורם גנטי." (הגדרה ויקיפדיה)

בקצרה, למרות הזהות הגנטית, יוסכם שמה שבכל זאת מבדיל בין השניים הוא משהו "נסתר" שנהוג לקרוא לו נפש/נשמה. הם זהים אבל מתנהגים אחרת.

ובעולם הרכב. נקח כדוגמא 2 פרארי משנות ה 60 שהן זהות גנטית, יצאו מאותו פס יצור, דומות פיזית לחלוטין, בעלות אותם מכלולים בדיוק ויוצרו ע"י אותם פועלים בהתאם לאותם מפרטים, נמצא שהן בכל זאת מתנהגות שונה. המנוע, הגיר והשילדה. היבט הזמן כמו בתאומי אדם יגרום להבדלים אף לגדול.( בגלל אופי שימוש ותחזוקה).

האם האנשה של הפרארי הנ"ל כל כך הזויה? האם כל כך קשה לראות את הדימיון?

אבל זה היה שורש הביטוי.

מאז תהליכי היצור השתפרו, אין סוף דרישות סביבתיות (בטיחות, זיהום, רעש, צריכת דלק ועוד) וכלכליות נוספו, ולא רק שמכוניות מאותו פס יצור הפכו לזהות לחלוטין, גם היכולת לשחק בתמהיל הפכה לכל כך מוגבלת, כך שבין 2 יצרנים שונים, מתחרים, אין הבדלים כל כך מהותיים.

אותן אלו שחורגות ממסגרות התמהילים הנורמטיביים, אשר בכל זאת מינוני תמהיל התכונות שלהן יוצר מכלול ייחודי (אשר מתנהג אחרת מהנורמה) זוכות מדי פעם לביטוי נשמה. כפי שחן ציין, היפנים היו מהראשונים להתייחס ברצינות לתהליכי יצור מדוייקים ולכן אינם חשודים מיידיים ב"ערכים רומנטיים". האיטלקים ממש ההיפך.

ה GT R ממש משוויצה בהיותה ייצור ממוחשב ומודרני. משהו שהוא בבסיסו אנטיתזה לנשמה. מכונה מופלאה!

מיציתי!

פורסם
כאשר מייחסים תכונה\רגש וכדומה של בני אנוש לחפץ דומם זו האנשה.

ונשמה איננה לא תכונה ולא רגש, לכן זו לא האנשה.

כשאתה אומר היא עצבנית זה אומר שהיא מהירה ו/או קשה לשליטה ו/או...

כשאתה אומר שלמכונית יש נשמה, מה זה אומר עליה?

הבנתי שיש בינינו פערים ושאתה לא מבין למה כוונתי כשאני אומר רכב עם נשמה או בלי נשמה אז בוא אפשט עבורך:

אני מדבר על מסורת, על מוטיב שמשוייך למותג,

מקווה שעכשיו אני ברור יותר.

בדיוק מה שאני אומר, "נשמה" זה מונח אמוציונאלי מתחום השיווק. אתה יכול למצוא הרבה חומר קריאה על איך מיתוג רגשי עובד על אנשים. זה לא קשור לתכונות הרכב פר-סה, זה קשור לסוג של פטישיזם של הקונה (או החובב) שנבנה ע"י טקסטים שיווקיים שקרא.

אם היית קורא טקסטים על ניסאן היה לך פטיש לניסאן והיית מרגיש שלניסאן יש "נשמה".

הנשמתיות של הרכב היא לא תכונה של הרכב, היא תחושה סובייקטיבית של האדם.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

בקצרה, למרות הזהות הגנטית, יוסכם שמה שבכל זאת מבדיל בין השניים הוא משהו "נסתר" שנהוג לקרוא לו נפש/נשמה. הם זהים אבל מתנהגים אחרת.

אני הבנתי למה אתה קורה "נשמה".

רק שמה שמבדיל ביניהן הוא לא נסתר, יש לזה סיבה מכאנית. הוא גם לא קסום או מיסטי, זה כשל בייצור לעומת התכנון, עם הסבר מכאני פשוט שנוצר כתוצאה מחוסר עקביות בפס הייצור.

ההתייחסות לבעיות בקו הייצור כמוטאציה קסומה נטולת הסבר היא מאוד רומנטית, אבל אני מוצא שרומנטיזציה של מוצרים מכאנים היא פשוט פטישיזם. אם אתה נהנה מזה, סבבה.

אבל איך אני הייתי אמור להבין מה זה "נשמה" בשבילך לפני כל המלל הזה?

ואיך זה קשור ל-GTR, כאשר כל האלטרנטיבות לה נטולות את אותה "נשמה" באותה מידה?

פורסם
אני הבנתי למה אתה קורה "נשמה". תחושה של התקדמות.

רק שמה שמבדיל ביניהן הוא לא נסתר, יש לזה סיבה מכאנית. הוא גם לא קסום או מיסטי, זה כשל בייצור לעומת התכנון, עם הסבר מכאני פשוט שנוצר כתוצאה מחוסר עקביות בפס הייצור. זה נכון, בדיוק כמו שאצל האדם יש איזה "שיבוש" בפס היצור שהוא הנשמה. מחריד לחשוב, אבל בעתיד הנדסה גנטית עלולה לתקן את השיבוש הזה.

ההתייחסות לבעיות בקו הייצור כמוטאציה קסומה נטולת הסבר היא מאוד רומנטית, אבל אני מוצא שרומנטיזציה של מוצרים מכאנים היא פשוט פטישיזם. אם אתה נהנה מזה, סבבה. שום הנאה. הגיון. כך גם האדם. רומנטיזציה זה ביטוי שחן בחר. לא אני.

אבל איך אני הייתי אמור להבין מה זה "נשמה" בשבילך לפני כל המלל הזה? תנסה להבין את הלוגיקה שלי בהקשר לנשמה אצל אדם. אם תצליח, הצלחת. אם לא, זהו...

ואיך זה קשור ל-GTR, כאשר כל האלטרנטיבות לה נטולות את אותה "נשמה" באותה מידה? ממש לא באותה מידה, יש כאלה שמרשות לעצמן להרעיש, להיות מעוצבות בצורה לא מקובלת, לעבור את המגבלות בצורה שונה, לשתות דלק כמו מטורפות ועוד. לעשות דברים שלא נורמטיביים. הGTR היא כמו העדר, רוצה להיות חזקה יותר, אוחזת יותר ובאותו זמן להיות שקטה, נוחה, מעוצבת בצורה מקובלת ועוד.

.....

פורסם

הנשמתיות של הרכב היא לא תכונה של הרכב, היא תחושה סובייקטיבית של האדם.

אבל מלכתחילה כתבתי שלטעמי אין לה נשמה, לא קבעתי עובדה ״לניסן אין נשמה נקודה״, בוודאי שזו תחושה סובייקטיבית לכן מראש כשכתבתי את דעתי עליה ציינתי שזו דעתי שלי.

אגב, זה לא קשור לשיווק וכדומה, שוב, מדובר בתחושה סובייקטיבית שלי, היא לא שידרה אלי אתה מה שיתר הרכבים שידרו, פרוספקטים וחומר שיווקי קראתי לאחר שנהגתי ברכבים כך שזה באמת לא העניין.

אל תתפס למילה מותג אותה הדגשת, הכוונה שלי היתה ליצרן מכל סוג.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

שיח חרש אילם.

ההגדרה הקלה להמצאות "נשמה" במכונית מבחינתי היא סובייקטיבית.

מכונית בעלת נשמה, היא פשוט מכונית שמרגשת אותי, ככל שהריגוש גדול כך גם מידת ה"נשמה".

הסבר אחר לנשמה של חפץ הוא הבלבול בין היוצר למוצר, אבל הביטוי התקבע כבר ואי אפשר לחנך מחדש.

אני יכול לאמר כי למכונית זו יש נשמה כי היא מוצר מבריק שתוכנן ע"י יוצר מבריק שהשקיע את כל מרצו בה, והמוצר מייצג את

תפישותיו אמונותיו, אני זוכר שכשהפורד פוקוס הראשונה הושקה, סופר כי האחראית על הפרוייקט בכתה, אני לא חושב שמישהו ממנהלי פרוייקט הקורולה או האוונסיס למשל בכה בהשקה, שלא לדבר על הלוטוסים בתקופה של צ'פמן או בוגאטי, אז הזיהוי בין המוצר ליוצר היה ברור.

כשאומרים שלמכוניות כאלו יש נשמה מתכוונים כי ליוצר/יה יש נשמה, אבל גם זה לא בדיוק ברור.

כי אז ניתן להסיק כי מכוניות חסרות נשמה הן בעצם מוצרים שתוכננו ע"י יוצרים חסרי נשמה,

ופה בעצם כל הסיפור, מכוניות סתמיות שתוכננו ע"י ועדות , סקרי דעת קהל, יוצרים בינוניים או גרועים, מהנדסים שכנפיים קוצצו

ע"י רואי חשבון, רכבים שלא הצטיינו בכלום, ולא הצליחו לרגש גם עם חסרונות מסוימים את בעליהן כולן יכונו בשם הכולל חסרות נשמה.

פורסם

בנצי, פשוט וואו!

בחים שלי לא קראתי פוסט כל כך ענייני ומרתק, תודה רבה! למדתי המון על ההיסטוריה של ניסאן :)

2008 AUDI S3

Former: Toyota Yaris TS 2003

פורסם

nissan-skyline-c110-kenmery-interior.jpg?1311862857

התמונה ממחישה היטב את ההערצה של היצרנים היפניים לתעשיית הרכב האמריקאית באותה העת.

שימו לב לצורת גלגל ההגה, לוח מחוונים ושלל התאים והמגירות.

גם עיצובן החיצוני של המכוניות נראה אמריקאי למהדרין, לעיתים על גבול המגוכך.

ככלל, רובן המוחלט של המכוניות היפניות משנות ה 60' וה 70' זכו לזלזול כשהיו חדשות, ולא בצדק.

לצד משפחתיות משעממות ודהויות, הציעו היפנים מכוניות קופה בעלות הספקים מכובדים, כמו הטויוטה סליקה והדאטסון Z, ורק בשנים האחרונות הן זכו לעדנה, הפעם כרכבי אספנות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

לא רציתי להכנס לדיון ,אבל כשמתייחסים לנשמה קשה לשפוט מכוניות ללא מיימד הזמן ,מכוניות חדשות שיצאו מפס ייצור ,במיוחד בתקופה שלא נוצרות אגדות ,חסרות נשמה ,גם alfa 8c ו - ferrari חסר להם מימד נשמה .

הנשמה של רכב נוצרת על ידי סיפורי מרוצים מהעבר ,אגדות הוליווד שהתרסקו או נסעו עליהם ,סיפורי הערצה של כתבי רכב או אגדות רחוב שעוברות מפה לאוזן .

כרגע gtr אולי נחשבת כמכונית חסרת נשמה אבל בעוד מספר שנים ,תיהיה לה נשמה ,סה"כ זאת מכונית מאוד מיוחדת ,השם שלה ילך לפניה,קרוב לוודאי בגלל קרבות רחוב שיתנהלו בעתיד או קרבות מסלולים ,כאשר בקרבות אלה ישתתפו אנשים רגילים ללא ממון ,זה יקרה ברגע שמחירה יהיה נגיש גם לחובב הגה תפרן .

אז אתם תיראו איך אגדת כביש תצמח, ככה היה גם בדור הקודם של ה gt-r ,סופרות,rx7,s-14 ,נכון ,אולי זאת לא נשמה של אלפא שרכשה את מעמדה במרוצים אבל תיהיה התרגשות מסוימת סביב האותיות gt-r.

באותה מידה אפשר להגיד שלמוזיקה ,אין נשמה ,הרי זאת סה"כ תחושה שמתעוררת אצל הרבה אנשים ואם התחושה הזאת משותפת להרבה אנשים אז קראו לה "נשמה" ודרך אגב ,זה מאוד סוביקטיבי ,כל אחד מתחבר לסגנון שונה .

אני מאמין שגם falou חווה תחושה דומה ,אם לא דרך רכבים אז דרך מוזיקה ,אבל הוא יכול לטעון שאין למוזיקה נשמה ,תקרא לזה הרמוניה ,מקצב ,אוסף צלילים אבל לא רואים את שהנשמה עולה מתוך שיר .תכלס, מושג נשמה ,לא מופיע במדעים מדוייקים ,אי אפשר למדוד אותו ,אי אפשר לחשב אותו ואי אפשר לראות אותו ,משמע שהנשמה לא קיימת. אולי בכלל ,זאת סתם המצאה דתית כדי לאפשר שליטה על כמות גדולה של אנשים ,בדיוק כמו מלוכה או דיקטטורה .

אם כבר,אז מושג "נשמה" זה מושג פילוסופי ,משמע לא חד משמעי אז יהיו דעות לכאן או לכאן ,מה שכן ,בסוף הרוב קובע או אנשים מסויימים בעלי השפעה .

פורסם
אבל מלכתחילה כתבתי שלטעמי אין לה נשמה, לא קבעתי עובדה ״לניסן אין נשמה נקודה״, בוודאי שזו תחושה סובייקטיבית לכן מראש כשכתבתי את דעתי עליה ציינתי שזו דעתי שלי.

אגב, זה לא קשור לשיווק וכדומה, שוב, מדובר בתחושה סובייקטיבית שלי, היא לא שידרה אלי אתה מה שיתר הרכבים שידרו, פרוספקטים וחומר שיווקי קראתי לאחר שנהגתי ברכבים כך שזה באמת לא העניין.

בקיצור, מה שאתה וקרא נשמה ומה ששיי קורא נשמה זה בכלל לא אותו הדבר - וזו בדיוק טענתי (אחת מהן). הביטוי הזה אין לו משמעות שכולם מבינים, לכן הוא לא השאלה, זו אמירה בעלמא.

פורסם

edan82 כתב:

אגב, זה לא קשור לשיווק וכדומה, שוב, מדובר בתחושה סובייקטיבית שלי

בקיצור, מה שאתה וקרא נשמה ומה ששיי קורא נשמה זה בכלל לא אותו הדבר - וזו בדיוק טענתי (אחת מהן). הביטוי הזה אין לו משמעות שכולם מבינים, לכן הוא לא השאלה, זו אמירה בעלמא.

לא מדוייק. יש חפיפה והשלמה במה ששנינו כותבים. אני הסברתי מדוע המושג הזה לגיטימי בהקשר של מכונית. אני הבנתי שעידן82 הסביר מתי ולמה הוא מתכוון בשימוש בו.

זה לא הביטוי היחיד שקיים, אשר לעיתים כדאי לברר ולשאול - למה אתה מתכוון שאתה אומר X. זה עדיין לא עושה את השימוש בו ללא סביר, חסר משמעות או לא נכון. למרות שיש גם מקרים שתגלה שבאמת ההסבר לא הגיוני.

לפני כשעתיים פגשתי מכר, אשר סיפר שאימץ לחיקו אחת קטנה וחביבה שגם אני זכיתי להכיר היטב (מכונית למי שלא הבין). לשאלתי איך היא, הוא ענה לי "ת'שמע יש לה נשמה צעירה". רציתי למות מצחוק. שאלתי אותו, תגיד מה זאת אומרת. על איזה נשמה אתה מדבר. והוא עונה לי - מה קורה לך? אני צריך להסביר לך למה אני מתכוון? ואני בשלי והוא ממשיך ומתאר מה שמתאר (כאילו שלא הבנתי מראש...) ובין היתר משווה לאחת אחרת שזכינו גם להכיר, אבל הייתה לה נשמה עייפה, מדוכאת וזקנה. כאן בגלל שהייתי במוזה נתתי לו שעורי בית לגלות אם מדובר בזכר או נקבה (מישהו מכיר את הביטוי המצחיק הזה?).

אגב החדשה היא בת 10 והקודמת הייתה חדשה...

הנה, באופן מקרי תאורים שאפילו לא נדרש להסביר טכנית למה הכוונה, כי השפה מוכרת ומובנת לשני הדוברים.

יהיו מי שיגידו שמדובר בשיח מטומטם שלא מתאר כלום אלא משהו ערטילאי לחלוטין וחסר משמעות כלשהי.

כמה ביטויים יש שכולם מבינים אותם בדיוק באותה צורה?

פורסם
edan82 כתב:

לפני כשעתיים פגשתי מכר, אשר סיפר שאימץ לחיקו אחת קטנה וחביבה שגם אני זכיתי להכיר היטב (מכונית למי שלא הבין). לשאלתי איך היא, הוא ענה לי "ת'שמע יש לה נשמה צעירה". רציתי למות מצחוק. שאלתי אותו, תגיד מה זאת אומרת. על איזה נשמה אתה מדבר. והוא עונה לי - מה קורה לך? אני צריך להסביר לך למה אני מתכוון? ואני בשלי והוא ממשיך ומתאר מה שמתאר (כאילו שלא הבנתי מראש...) ובין היתר משווה לאחת אחרת שזכינו גם להכיר, אבל הייתה לה נשמה עייפה, מדוכאת וזקנה. כאן בגלל שהייתי במוזה נתתי לו שעורי בית לגלות אם מדובר בזכר או נקבה (מישהו מכיר את הביטוי המצחיק הזה?).

אגב החדשה היא בת 10 והקודמת הייתה חדשה...

הנה, באופן מקרי תאורים שאפילו לא נדרש להסביר טכנית למה הכוונה, כי השפה מוכרת ומובנת לשני הדוברים.

יהיו מי שיגידו שמדובר בשיח מטומטם שלא מתאר כלום אלא משהו ערטילאי לחלוטין וחסר משמעות כלשהי.

כמה ביטויים יש שכולם מבינים אותם בדיוק באותה צורה?

תת היגוי, למשל. מושג מובן (למי שמבין).

אבל עכשיו אני מבולבל, איך למכונה בת 10 יכולה להיות "נשמה"? לפי מה שאמרת היא לא מתאימה להגדרה, היא זהה לכל אחת אחרת מאותו פס ייצור.

תסלח לי, אבל כל הדיבור הזה על מכוניות במונחי האנשה נטו, כאילו הן דובי צעצוע, הוא מאוד ילדותי במאפייניו. מזכיר לי חבר, שאוהב להשתמש בביטוי "מוסיקלי" על מכשירי אודיו. אני תמיד מסביר לו שלהגיד "מוסיקלי" (ביטוי מאוד חביב על פלצני אודיו), זה לא לאמר כלום.

• תוכן חדש...