Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חשש: ניסאן תחסל את ה-GT-R

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5047 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אנחנו בדיוק את זה רוצים.

אבל בדיון הזה אנחנו קוים מקבילים.

אני לא אכנס לתהליכי הקוגניציה האנושית, אני לא טוען שלאנשים אין נשמה, אני טוען שלמכוניות אין ושמכונית היא יצירה הנדסית מדוייקת. אין בה שום תמהיל מסתורי. הכל ניתן להסבר ושחזור.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 168
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם ברכב מבינים הכל אז למה נהג מירוצים צריך עשרות שעות נסיעה בשביל שהרכב יתנהג בצורה מיטבית?

למה לא זורקים את כל הנתונים לתוך איזה משוואה שזורקת לך החוצה את כיווני המתלים המיטביים וישר "מביאים אליפות"?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אם ברכב מבינים הכל אז למה נהג מירוצים צריך עשרות שעות נסיעה בשביל שהרכב יתנהג בהתאם?

למה לא זורקים את כל הנתונים לתוך איזה משוואה שזורקת לך החוצה את כיווני המתלים המיטביים וישר "מביאים אליפות"?

אני לא אמרתי שאפשר למכן את כל התהליך. אבל אם נהג ניסוי אומר "אני רוצה פחות תת היגוי בפניה ההיא" יודעים מה לעשות. זה לא קסם.

אבל תביא את המלחין הכי מוערך בעולם ותן לו שנה לכתוב משהו יותר טוב ממוצארט, וששיהיה לו הצלחה...

פורסם
אתה רואה - הבנת.

במכונית אין סיבה להשתמש במונחים ערטילאיים - מבינים ה כ ל.

אתה בחרת להגדיר נשמה כמשהו שלא מובן או שלא ניתן להסביר.

emotion of motion

פורסם

לא אני. זה שיי אמר.

אני טוען שאם אפשר להסביר תכונה פשוט צריך להסביר מהי.

פורסם

לא אני. זה שיי אמר.

אני טוען שאם אפשר להסביר תכונה פשוט צריך להסביר מהי.

לא זו כוונתי. אפשר לפרוט לתכונות. אבל המכלול נותן תוצאה. תוצאה שהיא מרגשת או לא. וזה נכון גם ליצירות אחרות שהאדם אחראי להם.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אני האמת לא התכוונתי לנשמה. מה שאני גם לא מבין בדיוק מה זה אומר 'נשמה' ברכב. יש רכבים עם היסטוריה ומורשת מכובדת אבל נשמה? לא רואה שום קשר בין המושג הזה לבין חתיכת מתכת(עם כל הכבוד והאהבה שלי לרכבים).

דבר שני:

ag_10gtr_interior.jpg

לא הייתי רוצה לנהוג ברכב שככה נראה תא הנהג שלו. אמנם מלא בטכנולוגיה וכו' אבל באמת שזו לא סביבה נעימה להמצא בה מדי יום.

מה שחסר לרכב הזה זו תחושת היוקרה והפאר שאתה תקבל במכוניות אחרות שצויינו כאן.

פורסם

דבר שני:

תמונה

לא הייתי רוצה לנהוג ברכב שככה נראה תא הנהג שלו. אמנם מלא בטכנולוגיה וכו' אבל באמת שזו לא סביבה נעימה להמצא בה מדי יום.

אני כבר שנים אומר שאת המעצבים של ניסאן צריך לפטר לאלתר ולתת את המשכורות שלהם למהנדסים.

בתור בעל ניסאן אני יכול לומר שהעיצובים של ניסאן זוועתיים מבחוץ וקרירים ודלים מבפנים וחבל שכך...

גם המקסימה והאלתימה החדשות (שבארה"ב נמכרות כמו זבל ורק פה נחשבות כ"יוקרה") נראות בסדר מבחוץ וכמעט טוב מבפנים.

אני לא מצליח להבין איך זה שיצרנים כמו יונדאי, קיה, רנו ומאזדה מצליחים לתת לנו רכבים מדהימים ביופיים (לטעמי) ומחורבנים באיכותם (שוב, לטעמי). ואילו יצרנים כמו ניסאן, טויוטה ופולקסוואגן מצליחים להביא לנו רכבים סופר איכותיים מבחינה מכאנית אבל ממש עצובים מבחינה עיצובית (שוב ושוב, לטעמי).

גם ה GT-R שהיא מכונית העל של ניסאן ובלי שום ספק מצדיקה את השם גודזילה, מזכירה לי מבחוץ יונדאי קופה שאכלה יותר מידי ומבפנים משאית דאף בשילוב של חדר בקרה של חברת חשמל... ממש עצוב.

Nissan Maxima A33 2L V6

Nissan Almera N16 1.8L

פורסם
אני טוען שלמכוניות אין ושמכונית היא יצירה הנדסית מדוייקת. אין בה שום תמהיל מסתורי. הכל ניתן להסבר ושחזור.

אבל תביא את המלחין הכי מוערך בעולם ותן לו שנה לכתוב משהו יותר טוב ממוצארט, וששיהיה לו הצלחה...

ברור לך שהדוגמא אינה מוכיחה את שרצית. ההיפך!

הכל ניתן לשיחזור - שים כל מוזיקאי שישמע את מוצארט והוא יעתיק לך את היצירה לתוים מדוייקים וזהים לשל מוצארט. אם תרצה הוא אפילו יוכל לעשות מיקסים עם יוצרים אחרים. וכך זה ישמע.

המלחינים המוערכים בעולם לא ישבו ויעסקו בהעתקה. מקסימום יקבלו השראה. ואם יצירתם טובה יותר או פחות משל מוצארט יהיו כאלה שיחשבו שכן וכאלה שלא. ברור שיהיו מעטים שיזכו להערכה דומה או יותר.

את ההשלכה ליצירת מכונית מקורית מוערכת ומרגשת אני צריך לעשות?

פורסם

אתה לקחת את האנלוגיה מההקשר המקורי. האנלוגיה לא באה להראות יכולת חיקוי (reverse engineering) אלא את העובדה שמהנדסים מבינים בדיוק איך לייצר מכונית שתתנהג כך או אחרת. הדבר היחידי שמגביל אותם הוא משאבים. תן לכל צוות בחברה מובילה לייצר מכונית על בתקציב לא מוגבל והם יקריצו ויירון.

תן למלחין לכתוב משהו ברמה של מוצארט ולא תקבל תוצאה.

אבל זה שמכונית היא ייחודית ומוערכת לא אומר שזה בגלל "נשמה", זה בגלל איכויות שקל להגדיר.

אין "קסם" במוצר הנדסי מוטורי שניתן למדוד ו/או להגדיר בדיוק מה הוא עושה.

פורסם

לדבריך זה רק כסף, בצוות נתון. אין ערך לכישרון.

תגיד, אתה אדם מאמין? אעריך מאוד תשובה פשוטה (כן/לא)

פורסם
כשהאוטו עושה הכל בשבילך

אתה לא נהנה מהנהיגה, סבבה תגיע ראשון

אבל אין הנאה

תשחק במשחק וידאו ותפעיל את כל ה ASSISTED DRIVING שיש לך שם

איזו הגזמה פרועה מארץ ההגזמות. GTR יודעת לספק טונות של פאן מעצם המהירות, האחיזה והפחד (אדרנלין). תן לי GTR בכביש מהיר על פני כל הוט האצ' "מתנהגת" או כל מכונית עם "נשמה" שתרצה.

עשו לי סיבובון על הרכב הזה במוסקבה.

הוא עולה חצי מהמתחרים.

הוא מאוד נוח ביחס למכוניות ביצועים אחרות, וזה חשוב!

4 מושבים (אחוריים סבירים בהחלט) ותא מטען גדול, תענוג!

מאוד נוח? זו אחת המכוניות הנוקשות בהן נסעתי מעולם. וזה עוד לפני שלוחצים על כפתור הקשחת המתלים...

מאחור, אגב, סביר כל עוד הקצב נמוך מ-200 ואין לך בעיה עם שמשה שנתקעת לך בראש.

מה שנכון נכון...

להיכנס לאיטלקיה ולהיכנס ליפנית אלה שני דברים שונים.

אני לא אזיל דמעה על רכב כזה...למעשה אני לא אזיל דמעה על אף יפנית שפס ייצורה יפסק.

עוד קשקשן.

ו...עוד מגזימן. ה-GTR אולי לא מרגישה כמו פרארי מבפנים, אבל היא גם עולה חצי. ות'כלס, היא בסדר גמור בכל המדדים האובייקטיביים מבחינת עיצוב, איכות והנדסת הפנים.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
לדבריך זה רק כסף, בצוות נתון. אין ערך לכישרון.

תגיד, אתה אדם מאמין? אעריך מאוד תשובה פשוטה (כן/לא)

מאוד מאמין.

לא רק כסף, צריך גם את אנשי המקצוע והיידע בחברה (ואצל הספקים). מכונית היא לא יצירה של אומן, היא כלי הנדסי שמפותח ע"י הרבה בעלי מקצוע. המון בעלי מקצוע. בשביל לעצב כסא צריך אדם אחד. כדי לעצב מכונית צריך עשרות ומדיסיפלינות שונות.

• תוכן חדש...