Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חשש: ניסאן תחסל את ה-GT-R

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5050 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
גם זה שאתה חכם יותר בדיון זה זו דעה שלך ידידי ואין לזה קשר לירידה לרמה אישית, פשוט אתה אטום כבר בערך 3 דפים לכל טיעון שנוגד את קו המחשבה שלך.

מי שאטום זה אתה לטיעון שלי והראייה היא שאתה לא מתייחס אליו כבר שלושה דפים (ולכן יורד לרמה האישית). "נשמה" זו לא האנשה, זה ביטוי חסר משמעות והוא איננו מתאר שום תכונה ברכב. באותה מידה אתה יכול לכתוב שהרכב סימפטי, נחמד או כל אמירה חסרת משמעות אחרת.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 168
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
עכשיו, אחרי שאני מקווה שמי שמסוגל ורצה גם הבין למה בעולם שלי לגיטימי להשתמש בביטוי נשמה בהקשר של מכונית, חשבתי שגם נכון קצת להתייחס ל GT-R ומה שהיא מסמלת בעיני.

אם נסתכל על ההיסטוריה של תעשיית הרכב, יהיו הרבה שיסכימו שאת השיא שלה היא ראתה מתישהו בסוף (אמצע) שנות החמישים, בעיקר בשנות השישים ועד אמצע השבעים. בהרבה מובנים, המכוניות הגיעו לסוג של בשלות שבה הפשרות הצטמצמו, הביצועים והיכולות השתפרו באופן מתמיד. נושא של עלויות הדלק לא היה בעייתי ולכן היה פוליטקליקורקט לחזק מנועים מבלי להתייחס יותר מדי לנושא הדלק.

כל זה חטף זעזוע במשבר הדלק של שנות השבעים.

בערך במקביל לשינוי הזה התחזקה מאוד המגמה של הכנסת מערכות חשמליות ובהמשך הרבה אלקטרוניקה. באותם שנים תהליכי יצור היו ללא רובוטים ובקרות האיכות לא נעזרו במחשבים. המשמעות היא שהיו לא מעט יצרנים שהתוצרת שלהם הייתה לא אחידה. זאת אומרת מכוניות מאותו פס יצור שיצאו שונות אחת מהשניה.

כאשר מדברים על יצרנים אקזוטיים זה היה עוד חריף הרבה יותר. כל חובב קלאסיקה יודע ש 2 פרארי מאותם ימים היו שונות, אפילו מאוד אחת מהשניה. מידות הדלתות באותה מכונית יכלו להיות בפער נראה לעין. הספק המנוע כשהוא תקין יכל להיות בהפרש של 5% ויותר ממשנהו. וגם התנהגותו. גם שינויים בשילדות הורגשו.

בכדי לכוון מנוע בעל מספר קרבורטורים כפולים היה צריך בעל מקצוע מוכשר שעבד לא לפי מכשיר דיאגנוסטיקה אלא לפי רגש. בניגוד להיום, לא הכל היה ניתן להסבר ולמדידה.

לאור זאת, ובימים ההם, המינוח נשמה למכונית יצר פחות אנטיגוניזם. למכוניות הייתה אישיות והן היו שונות אחת מהשניה, למרות שהעיצוב זהה.

ולמה ל GT-R אין נשמה? כי היא מייצגת בקטגוריה של הביצועים שלה נתק מוחלט מהימים ההם. היא ממוחשבת ומשוויצה בזה. העיצוב שלה ללא כל השראה או קריצה לימים מפוארים. היא סמל לפסי ייצור מדוייקים וללא כל מסורת מהימים היפים ההם. היא פשוט מודרנית ברמח אבריה.

וברור שמי שגדל על המכונות המודרניות הזהות לחלוטין, המנותקות אשר נעשה הכל לעשות אותן שקטות, חסכוניות, בטוחות, יתקשה להבין את זה. המודה של היום, לקהל הרחב - חסרת נשמה.

(נא חיסכו ממני ביקורת על תאור ההיסטוריה הנ"ל, אם מדובר בדיוקים שאין להם משמעות לעניין המסר).

אני הבנתי את כוונתך.

אכן, עד סוף שנות ה 80' בקרות הייצור לא היו אחידות, וחלק מהיצרנים לא ממש "ספרו" אותן, וכך קרה שמכונית אחת הורכבה היטב וכוונה היטב, ואילו זו שיוצרה אחריה קירקשה ללא הרף וזייפה כבר מיומה הראשון.

היפנים היו הראשונים שהכניסו את נושא אבטחת האיכות עוד בקו הייצור, והקפידו מאד על טיב המוצרים, ולכן כל המכוניות יצאו את המפעל "זהות".

הסקיאליין GT-R היא לא שם חדש עבור ניסאן; ה GT-R המקורית הוצגה בשנת 68', וכבר אז הציעה מנועים חזקים וביצועים מצויינים, ובדגם שיוצר בסוף שנות ה 80' אפילו היגוי לכל ארבעת הגלגלים.

היצרנים היפניים מעולם לא היתייחסו למכוניות שלהם ברומנטיקה יתרה, אלא ראו בהם אמצעי תחבורה נטו, ולכן נחשבו לחסרות "נשמה", וזה מה שגרם לעיתונאי רכב רבים להעדיף את הפרארי 348 על פני ההונדה NSX, למרות שהיה ברור להם שההונדה פשוט מכונית טובה יותר.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

ולמה ל GT-R אין נשמה? כי היא מייצגת בקטגוריה של הביצועים שלה נתק מוחלט מהימים ההם. היא ממוחשבת ומשוויצה בזה. העיצוב שלה ללא כל השראה או קריצה לימים מפוארים. היא סמל לפסי ייצור מדוייקים וללא כל מסורת מהימים היפים ההם. היא פשוט מודרנית ברמח אבריה.

שמת לב שפתאום יש לך הסבר חדש מהי "נשמה", ששונה מהקודם (מכלול תכונות)?

עכשיו "נשמה" זה חוסר אחידות בפס הייצור.:roll:

ברור לך שפס הייצור, במהותו, אמור להיות אחיד וכל סטייה היא לא רצויה, בהגדרה?!

לא רצויה, כי הוא פחות טובה מהדגם הרצוי ומכוונת המתכנן. העתק פגום של כוונת היוצר המקורי, וזה האידיאל שלך?

זה כמו תזמורת שמזייפת את היצירה אחרת בכל הופעה...

אז הבעיה ב-GTR היא מקוריות עיצובית, בלי רמזים לעיצובים שקדמו לה (כי טכנולוגית היא לא יותר מתקדמת מכל המתחרות שלה, בעצם)?

"נשמה" במכונית מודרנית, אם כך, היא העתקה של אלמנטים עיצוביים שיוצרת נוסטלגיה.

כמו שאמרתי, מונח שהוא תוצר שיווקי גרידא, כמו העתקה עיצובית.

לשיטתך החיפושית המודרנית, שהיא ציניות שיווקית בשיאה, היא מכונית עם יותר נשמה מגולף. נו שויין...

ואתה רק הולך וחופר בור חדש היכן שהגעת לתחתית עם הקודם...

פורסם

עד עכשיו לא התייחסתי אליך אישית ובוודאי לסגנון הדיון שלך.

לא אתעסק בזה יותר מדי. מי שראשו על כתפיו ומסוגל להתמיד בקריאה מבלי להתבלבל מספינים ישפוט.

אתה צריך להחליט מה מניע אותך כאן בפורום.

- האם אתה מתחזק פורום של אומים וברגים וכיצד מחברים בינהם.

- האם אתה כאן בגלל שיש לך צורך פנימי להראות לעולם שאתה חכם יותר מכל מי שעומד מולך. לדעתי יש סיכוי שאתה מתבלבל מלהקת המשתחוות אליך. תשכח מזה שזה מהערכה. זה סוג של התבטלות של אנשים בלי עמוד שדרה או יכולת מחשבה. אל תחמיא לעצמך יותר מדי.

- האם אתה היית רוצה לקדם את האהבה לעולם המוטורי. כי אם כן, יש לי הרגשה שבדרך שאתה בוחר, אתה מסתכן בלדכא ולהרתיע אנשים שיש סיכוי שידבקו בזה.

יש שלב שבו הויתור על הכבוד מרים אותך. תבחר בזה.

קח את הזמן לחשוב!

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אם אין לך משהו ענייני לכתוב, אל תטרח.

העיסוק האובססבי שלך בי, באמונות שלי ומניעים שלי - מגוחך.

לסיכום עכשווי :נשמה זה פגמים בקו ייצור והעתקת אלמנטים עיצוביים ממכוניות מימים עברו.

לפני זה, זה היה ההסבר שלך לנשמה:

אבל גם כאן, יש מכלול תכונות שתמהיל מיוחד שלהן מסוגל להעניק לגוש המתכת יותר מאשר מידות והסברים פיזקליים.אלא יצירה שהיא במכלול מוצלחת יותר או פחות. וכמו שכתבתי קודם, כל אחד יתן לזה את ההגדרה המתאימה לו.

גם לך אין מושג למה אתה מתכוון. כל מה שאתה עושה זה כותב מניפסטים ארוכים על טעמך האישי וניסיונות להעליב באופן אינטלקטואלי. במקום זה תכתוב: "אין לי כוח לענות לך ואתה בנזונה". לפחות זה יהיה כן.

פורסם
אם אין לך משהו ענייני לכתוב, אל תטרח.

לסיכום עכשווי :נשמה זה פגמים בקו ייצור והעתקת אלמנטים עיצוביים ממכוניות מימים עברו.

לפני זה, זה היה ההסבר שלך לנשמה:

אבל גם כאן, יש מכלול תכונות שתמהיל מיוחד שלהן מסוגל להעניק לגוש המתכת יותר מאשר מידות והסברים פיזקליים.אלא יצירה שהיא במכלול מוצלחת יותר או פחות. וכמו שכתבתי קודם, כל אחד יתן לזה את ההגדרה המתאימה לו.

גם לך אין מושג למה אתה מתכוון. כל מה שאתה עושה זה כותב מניפסטים ארוכים על טעמך האישי וניסיונות להעליב באופן אינטלקטואלי. במקום זה תכתוב: "אין לי כוח לענות לך ואתה בנזונה". לפחות זה יהיה כן.

זה סיכום פרטי שלך. המשך לסגנון הספינים שלך שמטרתו "תראו איך אני מנצח!".

הסברתי לך שאדם שאינו מאמין יכול להשתמש במינוח נשמה לכל חפץ. מי שמאמין מתקשה לקבל זאת.

הסברתי שמכלול של תכונות יוצר יצירה ייחודית . המינונים המיוחדים של התכונות מבדלים אותה. נותנים לה אופי/אישיות/נשמה.

זה אומנות לתת את המשקלים המיוחדים לכל תכונה, כך שהמכלול יוצר יצירה שהיא יותר מסך התכונות.

למי שאינו מאמין, האדם הוא סוג של מכונה (שתוסבר בעתיד). ההבדלים בין המכונות האלו (האדם) מיוחסים למשהו שמבחינתך לא יהיה ניתן להסביר לעולם. הנשמה. מבחינתי כן. עניין של משאבים.

שורש הביטוי נשמה בהקשר למכונית הוא בתקופה שבה אי הדיוקים היה גבוה ולא הכל היה מדיד (כמו שהיום האדם) ואפילו ניתן היה לזהות הבדלים בין 2 מכוניות "זהות". מכלול ההבדלים (שלא היה ניתן למדידה בזמנו או לתחזוקה מתקנת) נתן לכל מכונית אישיות.

העולם משתנה. המודרניזציה מחקה את השונות שבין רכבים ארציים. אין נשמה בהם. ה GT-R מתהדרת במודרניזציה. ממוחשבת ומושלמת. בדיוק ההיפך ממה שהיה המקור לנשמות הטהורות.

נראה לך שאין לי כוח?

כל הדיון מבחינתי (בפעם המי יודע) הוא לגיטמיות השימוש בביטוי נשמה למכונית. לזה כל המאמץ. קבלתי את זה שבעולם שלך. איש חדור אמונה. מה שאינו בשר ודם אין לו נשמה. אני מכבד את זה. אתה מסוגל לכבד אחרים?

פורסם

אתה יכול להשתמש במונח נשמה לכל דבר. זו לא בעיה של לגיטימיות ,כפי שאתה מתעקש להציג זאת, זה פשוט ביטוי אמורפי שלא מספר שומדבר על הרכב.

פורסם

קוים מקבילים היינו ונשאר.

אתה מתעקש לא לענות על השאלה. אתה מסוגל לכבד?

פורסם

אני לא מבין בכלל מה אתה אומר, מה הטיעון שלך.

אם אתה טוען שנשמה היא תוצאה של טעויות בפס הייצור שיצרו הבדלים בין רכבים - סבבה.

אבל זה רק ההסבר שלך ואף אחד אחר לא הבין את זה ככה... וזה הטיעון שלי.

פורסם
אני לא מבין בכלל מה אתה אומר, מה הטיעון שלך.

אם אתה טוען שנשמה היא תוצאה של טעויות בפס הייצור שיצרו הבדלים בין רכבים - סבבה.

אבל זה רק ההסבר שלך ואף אחד אחר (?) לא הבין את זה ככה... וזה הטיעון שלי.

היה לי חשש שאתה לא מבין. אתה באמת לא. (בוא נגיד שזה לא ספין נוסף שנועד לנתק את המעגל שהצגתי לך, ע"י הוצאה מהקשר)

כתבתי שורש הביטוי. המקור שלו. שם זה נולד. מאז זה שימש לתאור מכלול...תמהיל של תכונות.

מסוגל לכבד או לא? מה כל כך קשה לענות על זה?

אם לא שמת לב, עד נקודה מסויימת, נתתי לך את כל הכבוד והערכה שבאו לידי ביטוי מוחשי מאוד. וגם כעת זה מה שאני מרגיש כלפיך.

פורסם

קדימה חברה, לא להתיאש, לא להתעיף, עוד שניים שלושה עמודים ואנחנו מוצאים נפט.

כולנו מהיה מליונרים! :onfire: :onfire: :onfire:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

יכול להיות שאני טועה, אבל ייתכן שפה טמונה הבעיה:

ידידנו שי מנסה להשתמש במילה "עגבניה" לתיאור ירק מוארך בצבע ירקרק,

הנקרא בשפה העברית "מלפפון".

במבי הדקדקן מנסה להסביר לו שהמילה "עגבניה" כבר תפוסה על מנת לתאר ירק אחר, שונה,

לרוב בצבע אדום ובכל מקרה פחות ארוך ממלפפון.

ידידנו מתעקש להשתמש במילה "עגבניה" ומתעקש להסביר מדוע אפשר להשתמש בה לתיאור מלפפונים.

בקיצור, סלט.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

טוב, אני מציע טופיק חדש:

מלפפון, הוא יותר ארוך או יותר ירוק?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
מי שאטום זה אתה לטיעון שלי והראייה היא שאתה לא מתייחס אליו כבר שלושה דפים (ולכן יורד לרמה האישית). "נשמה" זו לא האנשה, זה ביטוי חסר משמעות והוא איננו מתאר שום תכונה ברכב. באותה מידה אתה יכול לכתוב שהרכב סימפטי, נחמד או כל אמירה חסרת משמעות אחרת.

כאשר מייחסים תכונה\רגש וכדומה של בני אנוש לחפץ דומם זו האנשה.

מתוך ויקיפדיה:

http://he.wikipedia.org/wiki/האנשה

הבנתי שיש בינינו פערים ושאתה לא מבין למה כוונתי כשאני אומר רכב עם נשמה או בלי נשמה אז בוא אפשט עבורך:

אני מדבר על מסורת, על מוטיב שמשוייך למותג, על כל דבר שבשניה שתראה את הרכב ותנהג בו תגיד ״זו פרארי\פורשה או למבורגיני״ לדוגמא.

כבר ציינתי כדוגמאות את קיצוניות העיצוב בלמבורגיני, את ה״צרחה״ של מנועי פרארי כבר מסל״ד נמוך, את העיצוב הלא משתנה של ה-911, את הקסם הזה שיש לרכבי אלפא וכן הלאה.

קח את כל אחד מהרכבים ותוריד ממנו את המוטיב שציינתי ויגידו לך ״זו לא פרארי אמיתית, זו לא אלפא אמיתית״ וכן הלאה.

זה מה שאני מתכוון בהאנשה של ״נשמה״.

בא לך לקרוא לזה ״ציפלינג״?

אחלה, זורם איתך, לא באתי לפה להתפלפל על איך קוראים לזה מה גם שמראש זו תחושה סובייקטיבית, יכול להיות שאני נסעתי ברכבים רבים ומעניינים אז ה-GTR מרגישה לי שהיא נבנתה כדי לתת מספרים ופחות כדי לרגש כ״every day car", יכול מאוד להיות שמי שלא חווה רכבי על אחרים פרט ל-GTR יגיד שהרכב מדהים ומאוד מרגש.

כרכב יומיומי אין בו שום דבר מרגש, הוא גדול מאוד ושקט מאוד (גם במהירויות מאוד גבוהות).

קח פרארי, גם ב-40 קמ״ש עירוניים יש לרכב הזה נוכחות (לא מדבר מבחינת פוזה אלא מבחינת סאונד וכו׳).

תגיד שפרארי זו לא מכונית ליום יום?

אחלוק עלייך כי אני מכיר מספיק כאלה שעבורם פרארי זה רכב יומיומי, בטח ובטח בדור הדגמים האחרון שמדובר אפילו ברכבים...נוחים בעיר.

אבל בוא נזרום, מרצדס C63 הרבה יותר מרגשת בהתנהלות יומיומית.

גם M3 אם כי לטעמי פחות מהמרצדס.

שוב, זה לא אומר שה-GTR לא מכונית טובה, היא מדהימה ואי אפשר להתווכח עם המספרים שלה והיא כן אבידה לתעשיית הרכב אם יזנחו את הפרוייקט הזה, פשוט לטעמי חסר הדבר הזה שבאמת יכניס אותה לקטגוריית רכבי העל, ואין לזה קשר לסמל או להיותה יפנית כי למשל הלקסוס LFA עושה את זה טוב יותר ומתברגת טוב יותר לקטגוריית רכבי העל.

מקווה שעכשיו אני ברור יותר.

חוץ מלהראות מי יותר עקשן אין טעם בדיון הזה.

מסכים.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...