Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5102 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תסלח לי אבל לצה"ל יש מענה לצורך שלך ספציפי.

ישנו ווסט מק"ט מטוליסט עם תיק תד"ל מתנתק.

התיק עצמו גדול מספיק בשביל מ"ק 91 מוגבר + ציוד נוסף+שקית שתיה.

ישנו גם מקום ל2 מימיות.

אני לא מכיר פק"לי מפות מג"ד אבל ניתן להעזר בפק"לי ירך בנושא המפות- זמינות מירבית יחסית לפקל מפות בווסט.

אליק בליק-אני לא רוצה למות בגלל שהתעייפתי בהגעה ליעד במלחמה הבאה ולא הצלחתי לזוז אחרי שני ימי לחימה.

מצטער אבל שום ציוד שבעולם לא ייעניק לך את החסינות מפני עייפות גם לאחר שעתיים של לחימה. שלא לדבר על ימים רצופים.

מה שיכול לשפר את הנושא זה הכושר האישי שלך ולא הציוד.

אתה לא באמת מצפה ממערך המילואים להיות בכושר קרבי על מנת להלחם בעומסי חום כבדים ולתפקד כאילו סיימו סדנת כושר קרבי בת 4 חודשים בווינגייט.

על פניו לאחר שהצגת את הצרכים שלך, אני ממש לא מבין איפה אתה רוצה לשפוך 2K ש"ח על ווסט. אני לא מבין איפה הציוד הכבד שהתכוונת אליו מלכתחילה. פק"ל קשר אינו פשוט בכלל ולשניה אני לא מזלזל בנושא. אך זה לא נחשב פק"ל כבד.

500 ש"ח לווסט בכל אמלחיה של הפלוגות הוותיקות בחטיבות החי"ר. ניתן לתפור לפי נוחות אישית לדוג' 3 מחסניות בכיס מחסניות או 2 או אפילו 1.

מיקומי תאים ופריסה לפי ימניים/שמאליים.

בהצלחה!

במילואים האחרונים שימשתי כקשר מ"פ כך שהנושא מוכר לי.

פורסם

דבר איתי כשתהיה קשר מג"ד אין לך ניסיון של מעל 5 שנים עם זה.

אני מביא איתי את הניסיון והידע בלי להתנשא כן?, אני מכיר כל שביב ושטיק בסיפור הזה.

אתה לא הלכת 70 ק"מ בשבוע מלחמה עם הווסט הזה ואינך יודע מה זה. ללכת עם מק"כ,מקל"ר עורב או גיל זה לא כמו זה, האמן לי עשיתי את שניהם.

סבל רב נגרם לנו באימון האחרון שהיה מאוד פיזי ובשלל מתארים, אני יכול להגיד לך שקשרים התקשו לסיים את התרגיל. לי כאב הגב התחתון בצורה רצינית אבל סיימתי ועשיתי הכל בראבק. יש בעיה עם חלוקת המשקל והצורה שבה הוא יושב בווסט.

כל עוד לא ראית מתאר אחר אתה מקובע לווסט מק"ט צה"לי וזאת הבעיה.

הווסט מק"ט לא עומד בכל האספקטים הדרושים, אין בו את המקום הנדרש לציוד סבב. הוא לא פרקטי וחומרי הגלם שלו לא מחזיקים מעמד בתנאי שטח.

אני כן מצפה מחטיבת חי"ר מעולה שעושה תעסוקה כל שנה וחצי ויש לה כל שנה אימון או שניים להיות בכשירות מלאה ברמה של גד' סדיר. לכושר שלי האישי אני דואג ומשתדל לשפר אותו בכל פעם למקום טוב יותר וחדש.

לכל אחד יש את היחידה שלו את הייעוד שלה ואת כוח האדם בה ואת איכותו, אני מכיר את כוח האדם בגדוד שלי.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

דווקא עושה רושם מאוד מתנשא מההודעה האחרונה שלך...

אתה לא הקשר היחידי בצה"ל, אני גם הייתי קשר והסתובבתי עם 91 מוגבר ועוד 101 דברים שהייתי צריך לסחוב עליי. אבל תסלח לי בחיים לא שמעתי על קשר שהולך עם 6 ליטר מים ו 17 פצצות למטול... לא יודע עם זה הדרישות של המג"ד שלך אבל עם כן זה מגוחך, בסופו של דבר אתה אמור לתפקד גם במצב של לחימה ומשום מה נראה לי שווסט או במקרה היותר גרוע שכפוד עם כל המשקל הזה וכל הציוד הזה זה יותר מידיי גם עם יהיה משיהו שיארגן לך או יממן לך תפירה של ווסט כזה... :roll:

אה כן ובצורה רישמית לא תצליח לארגן תרומות לציוד לחימה, כי צה"ל אוסר על חברות להעביר תרומות שלא עוברות דרך האגודה למען החייל.

Drive carefully! most people are caused by accident.

פורסם

אני מביא איתי את הניסיון והידע בלי להתנשא כן?, אני מכיר כל שביב ושטיק בסיפור הזה.

אתה לא הלכת 70 ק"מ בשבוע מלחמה עם הווסט הזה ואינך יודע מה זה. ללכת עם מק"כ,מקל"ר עורב או גיל זה לא כמו זה, האמן לי עשיתי את שניהם.

סבל רב נגרם לנו באימון האחרון שהיה מאוד פיזי ובשלל מתארים, אני יכול להגיד לך שקשרים התקשו לסיים את התרגיל. לי כאב הגב התחתון בצורה רצינית אבל סיימתי ועשיתי הכל בראבק. יש בעיה עם חלוקת המשקל והצורה שבה הוא יושב בווסט.

הווסט מק"ט לא עומד בכל האספקטים הדרושים, אין בו את המקום הנדרש לציוד סבב. הוא לא פרקטי וחומרי הגלם שלו לא מחזיקים מעמד בתנאי שטח.

אני כן מצפה מחטיבת חי"ר מעולה שעושה תעסוקה כל שנה וחצי ויש לה כל שנה אימון או שניים להיות בכשירות מלאה ברמה של גד' סדיר. לכושר שלי האישי אני דואג ומשתדל לשפר אותו בכל פעם למקום טוב יותר וחדש.

לכל אחד יש את היחידה שלו את הייעוד שלה ואת כוח האדם בה ואת איכותו, אני מכיר את כוח האדם בגדוד שלי.

אני לא מתנשא לשניה.

אני מכיר בחשיבות של ציוד לחימה טוב. לדעתי האישית אתה מגזים.

אבל זה לא חשוב.

אתה צודק, אני טועה.

יום טוב.

פורסם

כבר למעלה מעשור, שלכל גדוד יש "תופרת". היא/הוא תופרים לפי מידות ווסטים לצוותי א' ולותיקים.

פנה בדואר צבאי לכל הגדודים, ובקש שיכינו עבורך ווסט בודד. אני במילואים פניתי לגדוד אחר וביקשתי שיכינו עבורי. לא היה צריך הרבה כדי לשכנע אותם.

מה שמקבלים מגף אספנות (אפסנאות) זה אוניברסלי.

לדעתי, אם היית ביחידה בעלת משמעות, היה לך תופרת ביחידה.

עצה, פנה ליחידות השדה של חיל האויר, גדוד 66 ואחרים, יש להם קומץ חיילים, אבל תופרת יש. שם אפילו בעלי ותק של חצי שנה בסדיר מקבלים ווסט מותאם אישית לגוף ולתפקיד.

פורסם

תשמע, אחרי מספר שנים לא מבוטל עם פק"ל עכביש+משקפת 20X120 (בלי החצובה. היא שייכת לפקל אחר עם ציוד אופטי נוסף) אני יודע טוב מאוד מה זה פק"ל לא מותאם אבל גם עם הפקל הזה צעדנו עשרות קילומטרים בשטחים מאוד לא נוחים ושרדנו. נכון שזה לא אידיאלי אבל תבין שאתה לא היחיד שסוחב פקלים כבדים.

שב עם קצין החימוש או התחזוקה של הגדוד ובדוק מה קיים בצהל. על הקיים בנה שפצורים ורוב הסיכויים שתוכל להגיע למשהו נוח (אנחנו התחלנו עם פקל העכביש שנראה כמו שק גדול כך שאם נפלת לא היה לך סיכוי לקום לבד וסיימנו עם מנשא של ג'ריקן שבנינו עליו תפסניות ותומכים).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אין ספק שהציוד שצה''ל מספק לא אופטימלי, כמובן שעלות הציוד זה השיקול העיקרי.

ובכל זאת וסט מק''ט הוא נחשב יחסית איכותי ונוח.

כשאני הייתי חייל קיבלנו וסט "צבי-צב" שהוא באמת היה על הפנים ובכל זאת אני אישית עברתי איתו 3 שנים כולל מבצע 'עופרת יצוקה', ותרג''ד בתור קשר מג''ד שבו צעדנו 100 ק''מ.

אני מניח שעניין הנוחות הוא סלקטיבי. אם זה מפריע לך באופן קריטי ואתה מרגיש שזה פוגם במבצעיות שלך אני ממליץ ללכת לתופרת פרטית שתתפור וסט בהתאמה אישית בעלות של 300-400 שקל, אחד החבר'ה שהיו איתי בשירות אירגן לעצמו אחלה וסט ככה.

• תוכן חדש...