Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה עושים בערב תשעה באב?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5061 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בחגים יהודיים התכוונתי שיכירו בחג רשמית(יותר מתבטא במובן של ימי חופש) אבל לאסור למכור חמץ זה מגוחך! כמו שאמרתי - מי שרוצה ימכור בחנות שלו, מי שלא ירצה לא ימכור. כנל לגבי הקונים.

למה אני כאדם נורמטיבי שאינו קשור לדת לא יכול לצאת ולשתות בירה עם חברים בפאב נורמלי? למה אני לא יכול לאכול המבורגר?

אני לא מאמין בדברים האלה, זכותי לחיות בצורה שאני רגיל לחיות בה. אתה מאמין, זכותך לחיות לפי ההלכה. אני לא צריך לחיות לפי ההלכה.

למה אני לא יכול לנסוע בשבת בבוקר לים באוטובוס? למה אני לא יכול לנסוע לתל אביב לחברים באוטובוס ביום שבת?

למה בעלי עסק שבוחרים כן לפתוח בשבת צריכים לשלם קנס על כך?

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לצערי דבריך אינם נכונים. גם בהודעות אחרות בשרשור.

ובלי קשר, בתור אדם דתי, המון(!) מחבריי חילונים. וכל פעם אני אומר להם שכואב לי שיש כפייה דתית. ככה לא רואים את הצדדים היותר יפים של הדת. את העזרה לזולת, לדוגמא. במגזר הדתי יש לא מעט גמ"חים. את ההגנה על הארץ - ולא נכנס לנושא של שירות חרדים, זו בעיה סבוכה (וגם יקרה לצבא, אגב - אדם נשוי עם ילדים עולה לצבא משכורת גבוהה. תארו לכם מה זה לשלם משכורת כזו לכל חפ"ש..). אבל דתיים לאומיים כמוני - לא רק משרתים, יש יחידות בהן רוב הקצינים דתיים. ועוד ועוד...

אגב, אם כבר: ידעתם שלעצור לעזור לאדם התקוע עם הרכב בצד הדרך זו חובה הלכתית מהתורה?

מעניין מאוד, מבחינת הדת פיקוח נפש אכן דוחה שבת אבל רק כאשר מדובר ביהודי בלבד ולא בגוי. מה שלא יהיה אפילו יתהפך העולם ואחותו אסור לעזור לגוי בשבת אפילו אם אשתו עומדת ללדת ויש סכנה לחייה. הוסיף "הגאון" עובדיה, שהכלל הזה תקף לא רק לגבי גויים אלא לגבי חילוניים גם כן שהרי מבחינת "הגאון" הם על תקן גויים גם כן. אז אם כל זה תקף אתה בא ואומר לי שלעזור לרכב שנתקע זוהי חובה הלכתית דאורייתא?

מצטער מאוד אדוני להיות זה שמבשר לך אבל מוסריות ותורת ישראל כולל אלוהינו הם דברים מנוגדים לחלוטין. כל ההלכות שהבאתי בדוגמאות הנ"ל הן אמיתיות ולא פרי דמיוני. הן מצויות בתורה, במשנה (גמרא) ובתלמוד. כאשר היהודים מרימים את הזרת ביום שבת בהכנסת התורה לארון הקודש הם אומרים "זאת התורה אשר שם משה לפני בני ישראל על פי ה' ביד משה" כלומר זוהי הסכמה שהתורה של פעם תקפה גם היום. לפי התורה מותר לחתן ילדה מגיל 12 או 12.5 (פרח מזכרוני כרגע), עובדה שבתימן ובמרוקו היו באמת מחתנים נערות ונערים בכזה גיל. זה מותר על פי התורה אבל זה נראה לך הגיוני או מוסרי?

הוכחתי לך מעבר לכל ספק שפדופיליה מותרת על פי התורה כאשר היא מתקיימת תחת תנאים מסויימים. זה נראה לך מוסרי?

לגבי משרתים בצבא, רוב רובם הם מסורתיים. גם אחותי ובעלה הם מסורתיים, גם הם שומרים כשרות ומפרידים בין בשר וחלב. אין לי בעיה עם דתיים שלא כופים את הדת שלהם או את אורח החיים שלהם על אחרים. אני מגיע לאחותי לארוחות, אוכל לפי תנאי הכשרות, מברך ושר איתם שירים אבל שלא תטעה לרגע, זה לא בשביל לכבד את אלוהים אלא בשביל לכבד את אחותי ובעלה ולא להיות כפוי טובה על הכנסת האורחים.

לפני מספר שבועות אחד מהעבריינים הכבדים במדינת ישראל ניצל ממטען חבלה שהוצמד לגיפ שלו. אזרח חף מפשע שהיה במקום הלא ובזמן הלא נכונים נפצע. העבריין יצא ללא פגע. לעומת זאת, יום למחרת דני דין הקטן מת מסרטן.

אם זה האלוהים שלכם אז הוא לא שווה מבחינתי יריקה סרוחה אחת.

אז אנא, אל תגידו שהדת היהודית והאל הם מוסריים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
בחגים יהודיים התכוונתי שיכירו בחג רשמית(יותר מתבטא במובן של ימי חופש) אבל לאסור למכור חמץ זה מגוחך! כמו שאמרתי - מי שרוצה ימכור בחנות שלו, מי שלא ירצה לא ימכור. כנל לגבי הקונים.

למה אני כאדם נורמטיבי שאינו קשור לדת לא יכול לצאת ולשתות בירה עם חברים בפאב נורמלי? למה אני לא יכול לאכול המבורגר?

אני לא מאמין בדברים האלה, זכותי לחיות בצורה שאני רגיל לחיות בה. אתה מאמין, זכותך לחיות לפי ההלכה. אני לא צריך לחיות לפי ההלכה.

למה אני לא יכול לנסוע בשבת בבוקר לים באוטובוס? למה אני לא יכול לנסוע לתל אביב לחברים באוטובוס ביום שבת?

למה בעלי עסק שבוחרים כן לפתוח בשבת צריכים לשלם קנס על כך?

אתה רוצה לרקוד בשתי חתונות באותו זמן. בטח שהכי נוח לבקש רק את היתרונות שמועילים לך בכל דבר, אבל או שתחשיב חגים יהודיים במדינה יהודית בצורה רשמית או שכלום. אין כאן חצי קלאץ' - אתה לא יכול לדרוש חלק מעקרונות החג, שזה ימי חופש, אבל לדרוש שעקרונות אחרים בחג לא ימומשו.

אותו עיקרון יש בשבת - שבת זה יום המנוחה הרשמי של המדינה, ועל כך יש להתחשב בכל עקרונות היום. גם על מנת להתחשב בדתיים, שייפגעו מזה כלכלית (אף אחד לא רוצה להעסיק דתי בעסק שפתוח בשבת), ושמפריע לחלק ניכר מהם שעובדים בכל מקום ואין שום אווירה של שבת.

ד"א, חלק לא מבוטל מהדתיים בארץ (אולי אפילו רוב מהסרוגים אם אני לא טועה) תומכים בתחבורה ציבורית בשבת!

לפני מספר שבועות אחד מהעבריינים הכבדים במדינת ישראל ניצל ממטען חבלה שהוצמד לגיפ שלו. אזרח חף מפשע שהיה במקום הלא ובזמן הלא נכונים נפצע. העבריין יצא ללא פגע. לעומת זאת, יום למחרת דני דין הקטן מת מסרטן.

אם זה האלוהים שלכם אז הוא לא שווה מבחינתי יריקה סרוחה אחת.

אז אנא, אל תגידו שהדת היהודית והאל הם מוסריים.

אם מדברים על האלוהים 'שלכם' שזה אומר שלי, אנחנו מדברים על אל שחי תקופת זמן שלא מוגדרת בכלל במונחים אנושיים. חוץ מזה, אותו אלוהים ברא אותך. עם כל הכבוד, מי אתה שתשפוט את בוראך?

זה ממש בסגנון של 'ויקום המלפפון ויכה את הגנן':lol:

קקטוסולר ידנית

פורסם

רב אחד (ששכחתי את שמו) ששרד את השואה אמר שאם אין לנו זכות להעביר ביקורת ולשפוט את האל אז גם לו אין זכות לשפוט אותנו ולהעביר ביקורת.

אגב, סיפור אמיתי, בזמן השואה קבוצת יהודים במחנה הריכוז החליטו לנהל משפט ולהעמיד את האל לדין על כל הזוועות שקרו.

הנה סרט שנעשה על הסיפור האמיתי הזה.

הנה, אולי אתה תוכל לענות למדען ששואל האם זה הגיוני שמכל מילארדי הגלקסיות שקיימות ביקום איך זה שאלוהים בחר דווקא בכדור הארץ ודווקא רק ביהודים מכל בני האדם.

רוצה שאני אגלה לך סוד קטן ומכאיב? השואה מתגמדת אל מול הרצח הברוטלי שהאלוהים שלך עשה בבני ישראל לפני יציאתם ממצריים. רש"י מספר שהכמות הכוללת של יוצאי מצריים הייתה רק חמישית (20 אחוזים) מהכמות המקורית. נשאלת השאלה מה קרה לייתר 80 האחוזים מבני ישראל? לאן הם נעלמו? אתה יודע מה קרה בשלושת ימי מכת החושך? אז בוא ואספר לך, בשלושת ימי החושך הללו האל הטוב, הרחום והחנון, ארך אפיים ורב החסד ואמת שלך רצח ושחט בבורטליות 80 אחוזים מבני ישראל. למה בחושך? כדי ששאר בני ישראל והמצרים לא יראו את הזוועות הללו. בסופו של דבר יצאו רק 20 אחוזים מבני ישראל כי זה רק מה שנשאר. אז הנה העובדות הבאות.

א. האל הרחום שלך שברא את העולם לפי מידת הרחמים ולא לפי מידת הדין רצח במשך 3 ימי החושך יותר מבני ישראל (יהודים ושאר השבטים האחרים) מאשר הנאצים ימח שמם הצליחו להשמיד במשך 6 שנות מלחמה. כלומר 12 מיליון (בערך) מבני ישראל כולל יהודים נרצחו על ידי האל במשך 3 ימים לעומת 6 מיליון יהודים על ידי הנאצים במשך 6 שנים של מלחמה.

ב. יותר אנשים נרצחו בשואה מאשר כמות היהודים שיצאה ממצריים. כלומר, האל הכל יכול שלך הפעיל המון כוח (10 מכות) בשביל להציל קומץ אנשים יחסית (בערך 3 מיליון) ואילו לא עשה נס אחד בשביל להציל 6 מיליון יהודים בשואה.

למרבה האירוניה, אותו אלוהים שבני ישראל זעקו אליו לישועה ולהצלה הוא אותו האל שהשמיד אותם בברוטליות.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

הרבה זמן לא ראיתי שרשור כל כך עקר שכל עיקרו הוא שנאת האחר.

לכל החילונים שכל כך נהנים לכתוב ״האל הכל יכול שלכם״, ״האלוהים שלכם״ ושאר תובנות, ברגע שהוצאתם החוצה את התובנות שלכם אתם לא טובים יותר מאותם דתיים שנגדם אתם מתקוממים כל כך.

יש משפט אחד שמסכם פה את הכל:

דרך ארץ קדמה לתורה.

תיהיה מאמין, אל תאמין, העיקר תיהיה בנאדם.

אם החילונים והדתיים היו נוהגים על פי המשפט הכל כך חכם הזה- ישראל היתה היום במקום אחר.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אני מניח שאתה מתכוון אליי. שינאת האחר? מעניין מאוד. איך אתה יכול לטעון שאני יכול לשנוא מישהו ששונה ממני אם אני יכול להוכיח לך שבקרב חבריי תוכל למצוא גם אנשים שהם הומאים ולסביות? אתה יודע מה הפחד שלי באמת? הפחד שלי הוא לא שהילד או הילדה שלי יבואו יום אחד ויצאו מהארון איך שאומרים אלא שהם יחזרו בתשובה ויהפכו לפאנטים.

ואתה יודע מה? גם אם הם יהפכו לפאנטים אני עדיין אוהב אותם ואהיה שמח עבורם, כי זוהי המטרה של כל הורה. לדאוג שהילד שלו יהיה שמח בחייו ושיהיה לו טוב בסופו של דבר.

לעומת זאת, מה יקרה אם ילד דתי יחזור בשאלה? איך יגיבו לכך הוריו? לא טוב כלל וכלל. יש משפחות שאפילו ישבו שבעה על הילד ויחשיבו אותו למת. הוא יהיה מנודה לכל חייו ויחיה חיי בדידות וריחוק ממשפחתו. יש לי 2 חברים גם כאלה. אחד מהם היא סאטמר לשעבר.

אז אתה מעיז לטעון שיש כאן שינאת חינם? מעניין מאוד.

עדיין לא פגשתי הומו או לסבית שסירבו לבקר את ההורים שלהם וסירבו להיכנס הביתה, לעומת זאת כן פגשתי אנשים שהילדים שלהם חזרו בתשובה והפכו רדיקאלים עד כדי כך שהם ניתקו כל קשר עם ההורים או שהילדים מסרבים לבקר את ההורים בטענה שהבית של ההורים לא כשר יותר. זה הפחד שלי.

האם אני שונא דתיים? לא.

האם אני שונא כפייה דתית? מי לא שונא אותה במדינה של היום?

תהיה בריא וכאן סגרתי מבחינתי את הגולל על נושא הדת.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אתה אולי לא מודה בזה שאתה שונא את הדת, אבל אתה מדבר על היהדות כמו שנסראלה מדבר על הציונים.

אתה עושה הכללות לא נכונות. למשל, לא כל חרדי ש"חזר בשאלה" (ביטוי מטומטם שנובע מטעות) שנוא על הוריו.

איזה קל זה לצייר את השונה כמגעיל ודוחה, בוא נשנא אותו, הוא לא כמונו!

במקום לגרום לאנשים להכיר את השונה אתה גורם לאנשים שלא מכירים בכלל לשנוא אחד את השני בלי סיבה.

אדם מבוגר שקורא את התגובות שלך יכול לסנן, אבל נער בן 16 שהכי קל לשטוף לו את המח? ככה נוצרים טיפשים בורים ומטומטים חדשים.

הדבר היחיד שצריך לשנוא זה הבורות. בגללה אנשים נמשכים לכל סוג של קיצוניות.

הרבה זמן לא ראיתי שרשור כל כך עקר שכל עיקרו הוא שנאת האחר.

לכל החילונים שכל כך נהנים לכתוב ״האל הכל יכול שלכם״, ״האלוהים שלכם״ ושאר תובנות, ברגע שהוצאתם החוצה את התובנות שלכם אתם לא טובים יותר מאותם דתיים שנגדם אתם מתקוממים כל כך.

יש משפט אחד שמסכם פה את הכל:

דרך ארץ קדמה לתורה.

אם החילונים והדתיים היו נוהגים על פי המשפט הכל כך חכם הזה- ישראל היתה היום במקום אחר.

+100 :mm_yeah:

חבל שלא כולם חושבים כמוך.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

:mm_yeah:

אוגנדה? :lol:

פורסם
אתה יודע מה הפחד שלי באמת? הפחד שלי הוא לא שהילד או הילדה שלי יבואו יום אחד ויצאו מהארון איך שאומרים אלא שהם יחזרו בתשובה ויהפכו לפאנטים.

ואתה יודע מה? גם אם הם יהפכו לפאנטים אני עדיין אוהב אותם ואהיה שמח עבורם, כי זוהי המטרה של כל הורה. לדאוג שהילד שלו יהיה שמח בחייו ושיהיה לו טוב בסופו של דבר.

לעומת זאת, מה יקרה אם ילד דתי יחזור בשאלה? איך יגיבו לכך הוריו? לא טוב כלל וכלל. יש משפחות שאפילו ישבו שבעה על הילד ויחשיבו אותו למת. הוא יהיה מנודה לכל חייו ויחיה חיי בדידות וריחוק ממשפחתו. יש לי 2 חברים גם כאלה. אחד מהם היא סאטמר לשעבר.

.

ראשית, אני לא טוען שום דבר, אני רק כותב את דעתי ידידי, שום דבר אישי נגדך או נגד מישהו אחר.

אתה מציין את הדתיים הפאנטים שכל כך מפחדים שהבן שלהם יחזור בשאלה ואתה בעצמך חילוני פנאטי שמפחד שילדו יתחרד.

זה יפה שאין לך בעיות עם הומואים ולסביות, לכל אוכלוסיית הנשים בעולם אין בעיות עם הומואים ולכל אוכלוסיית הגברים בעולם אין בעיות עם לסביות, welcome to the club.

זה עדיין לא אומר שאין לך בעיות קשות עם חרדים.

אני לא מאשים אותך, אני רק אומר, יש לך בעיות קשות עם חרדים.

גם אני פעם לא מתתי על החרדים, הם לא "עשו לי את זה", ואז עברתי לחו"ל ויודע מה?

נפתחו קצת העיניים.

פתאום אני מארח חרדים לארוחת שישי. שבוע אחרי אני מתארח לארוחת שישי אצל משפחה חרדית אחרת ואלוהים ישמור, אפילו נהנה מהארוחה (כן, אפשר היה לחתוך קצת מהשירים ומדבר תורה, אבל בגדול היה נעים ונחמד).

לא התחרדתי מזה, אבל למדתי לחיות לצידם,והם למדו לחיות לצידי ולכבד אותי גם ביום שבת כשאני עובר לידם בצאתם מבית הכנסת ואני נוהג במכונית והם מנופפים לעברי לשלום.

בוא נתקדם הלאה.

קיבלתי לפני שנה ו-8 חודשים הצעת עבודה, הציעו לי לנהל משרד של איזו חברת יהלומים "טייקונית", השכר טוב, התנאים לא רעים, אך הנה קופץ לי מידע "שולי" לראש:

בעלי החברה הינה סאטמרים, לא פחות ולא יותר, סאטמרים ניו יורקים השם ישמור!

מודה ומתוודה, שבוע שלם התלבטתי קשות אם ללכת על זה כי זה נוגד וסותר את כל הערכים שגדלתי עליהם, הרי "שמעתי" שהם אנטי ציונים ועוד שלל סיפורים מדהימים.

אבל החלטתי ללכת על זה, בכל זאת, לא כל יום טייקון מתחום עיסוקך אומר לך "אני רוצה אותך אצלי".

מה גיליתי?

אנשים מדהימים, תורמים המון כספים למדינת ישראל, ראו עולם, נעימים מאוד וקיבלו אותי בחום אף על פי שהבינו שאני לא "גדול בתורה".

אין לי חצי תלונה.

לא, אני לא מתקרב לדת, אני מגדיר את עצמי כיהודי ללא עוררין למרות שאם תשאל אותי לגבי אמונתי אענה לך "או שיש אלוהים, או שאין אלוהים, שנינו לא יודעים את האמת".

מצד שני, למדתי שכדי לחיות עם ה"דת" בשלום, אני צריך להפריד בינה לבין העסקנות הפוליטית והכלכלית שסובבת אותה.

זה לא אומר שעכשיו שעשיתי את זה הם כולם טהורים, ממש לא, אבל זה עוזר לי לקבל יותר ולהיות אנטי פחות.

ושוב אסיים באותו משפט נכון:

"דרך ארץ קדמה לתורה".

פורסם
שאלתי מישהו על מה שרשמת בנוגע לפדופיליה, ההסבר שלו בקצרה היה פשוט.

עניין פדופיליה לגבי הגיל הינו קביעה שרירותית ע"פ התרבות ובגרות הנפשית של הילדים. לכן היום כשגיל ההתבגרות מסתיים מאוחר מאד (יש טוענים בגיל 30), אז אדם טרם גיל זה בד"כ אינו בשל לנישואין. בימים קדמונים אנשים היו בשלים בגיל הרבה יותר מוקדם וגם בגיל 30 אדם היה נחשב לזקן כי רוב האנשים לא הגיעו לגיל 40. והרי עדיין צריך להספיק להקים משפחה, לגדל ילדים. אז נשאלת השאלה מתי להתחתן? לכן כמעט בכל התרבויות היו מחתנים בנות בגיל 12-14. בחורה שבגיל 18 טרם נישאה הייתה נחשבת לרווקה זקנה.

פה מדובר על לפני 1500 שנה והלא ידוע גם לנו שהסבים שלנו התחתנו בגילאי 16-18.

שלום לחבר המלומד.

היום עקב כך שאנחנו בחברת שפע גיל ההתבגרות הפיזית מגיע מוקדם יותר.

גיל ההתבגרות הנפשית זה סיפור אחר לגמרי.

הנשים מקבלות היום מחזור מוקדם יותר וסימני המין המשניים מופיעים בגיל צעיר יותר.

הגדילה המאפיינת את גיל ההתבגרות גם היא בגילאים מוקדמים יותר.

אז שלא יבלבלו אותך.

לשכב עם ילדה בת 3 זאת פדופיליה וזה מגעיל. גם לפני 1500 שנה.

פורסם
ראשית, אני לא טוען שום דבר, אני רק כותב את דעתי ידידי, שום דבר אישי נגדך או נגד מישהו אחר.

אתה מציין את הדתיים הפאנטים שכל כך מפחדים שהבן שלהם יחזור בשאלה ואתה בעצמך חילוני פנאטי שמפחד שילדו יתחרד.

זה יפה שאין לך בעיות עם הומואים ולסביות, לכל אוכלוסיית הנשים בעולם אין בעיות עם הומואים ולכל אוכלוסיית הגברים בעולם אין בעיות עם לסביות, welcome to the club.

זה עדיין לא אומר שאין לך בעיות קשות עם חרדים.

אני לא מאשים אותך, אני רק אומר, יש לך בעיות קשות עם חרדים.

גם אני פעם לא מתתי על החרדים, הם לא "עשו לי את זה", ואז עברתי לחו"ל ויודע מה?

נפתחו קצת העיניים.

פתאום אני מארח חרדים לארוחת שישי. שבוע אחרי אני מתארח לארוחת שישי אצל משפחה חרדית אחרת ואלוהים ישמור, אפילו נהנה מהארוחה (כן, אפשר היה לחתוך קצת מהשירים ומדבר תורה, אבל בגדול היה נעים ונחמד).

לא התחרדתי מזה, אבל למדתי לחיות לצידם,והם למדו לחיות לצידי ולכבד אותי גם ביום שבת כשאני עובר לידם בצאתם מבית הכנסת ואני נוהג במכונית והם מנופפים לעברי לשלום.

בוא נתקדם הלאה.

קיבלתי לפני שנה ו-8 חודשים הצעת עבודה, הציעו לי לנהל משרד של איזו חברת יהלומים "טייקונית", השכר טוב, התנאים לא רעים, אך הנה קופץ לי מידע "שולי" לראש:

בעלי החברה הינה סאטמרים, לא פחות ולא יותר, סאטמרים ניו יורקים השם ישמור!

מודה ומתוודה, שבוע שלם התלבטתי קשות אם ללכת על זה כי זה נוגד וסותר את כל הערכים שגדלתי עליהם, הרי "שמעתי" שהם אנטי ציונים ועוד שלל סיפורים מדהימים.

אבל החלטתי ללכת על זה, בכל זאת, לא כל יום טייקון מתחום עיסוקך אומר לך "אני רוצה אותך אצלי".

מה גיליתי?

אנשים מדהימים, תורמים המון כספים למדינת ישראל, ראו עולם, נעימים מאוד וקיבלו אותי בחום אף על פי שהבינו שאני לא "גדול בתורה".

אין לי חצי תלונה.

לא, אני לא מתקרב לדת, אני מגדיר את עצמי כיהודי ללא עוררין למרות שאם תשאל אותי לגבי אמונתי אענה לך "או שיש אלוהים, או שאין אלוהים, שנינו לא יודעים את האמת".

מצד שני, למדתי שכדי לחיות עם ה"דת" בשלום, אני צריך להפריד בינה לבין העסקנות הפוליטית והכלכלית שסובבת אותה.

זה לא אומר שעכשיו שעשיתי את זה הם כולם טהורים, ממש לא, אבל זה עוזר לי לקבל יותר ולהיות אנטי פחות.

ושוב אסיים באותו משפט נכון:

"דרך ארץ קדמה לתורה".

כנראה שלא קראת את מה שרשמתי עד הסוף או שלא הבנת נכון. רשמתי בבירור שגם אם חס וחלילה הילד שלי יחזור בתשובה בסופו של דבר אם זה גורם לו לחיות חיים שמחים יותר אז אני אתמוך בזה. כי בסופו של דבר המטרה של כל הורה שפוי ונורמאלי היא שהצאצא שלו יצליח ושיהיה לו טוב בחיים.

כמובן שבמשפחה חרדית זה לא ככה. ילד שיוצא "לחופשי" ברוב המקרים נחשב כבר כמת. אז בבקשה אל תקרא לי חילוני פאנטי.

אין לך מושג איך פשוט גמרת אותי מצחוק. לומר שהסטמארים הם אוהבי ישראל ותורמים הרבה כסף לישראל. יש לך טעות, אולי הם תורמים כסף אבל זה לא למדינת ישראל. זה הולך לישיבות שלהם ולתמיכה באוכלי החינם והפרזיטים.

תגיד מה שתגיד אבל לומר שהסטאמרים הם אוהבי מדינת ישראל זה להיות על סמים. אתה יודע מי היה מייסד חסידות סאטמר?

אז אני אגיד לך, זהו היה הרב יואל טייטלבאום. הוא היה אנטי ציוני ושונא ישראל עד ליום מותו. אני מחשיב אותו כאישיות עלובה, מגעילה ומכוערת. לא בגלל שהוא היה רב או דתי חס וחלילה אלא בגלל מה שהוא עשה. יש לך מושג קלוש שבקלים מה הוא עשה בכלל?

שלום לחבר המלומד.

היום עקב כך שאנחנו בחברת שפע גיל ההתבגרות הפיזית מגיע מוקדם יותר.

גיל ההתבגרות הנפשית זה סיפור אחר לגמרי.

הנשים מקבלות היום מחזור מוקדם יותר וסימני המין המשניים מופיעים בגיל צעיר יותר.

הגדילה המאפיינת את גיל ההתבגרות גם היא בגילאים מוקדמים יותר.

אז שלא יבלבלו אותך.

לשכב עם ילדה בת 3 זאת פדופיליה וזה מגעיל. גם לפני 1500 שנה.

לידיעה כללית, יצחק אבינו נשא את רבקה כאשר הוא היה בן 40 והיא בת 3 שנים.

פורסם
אתה אולי לא מודה בזה שאתה שונא את הדת, אבל אתה מדבר על היהדות כמו שנסראלה מדבר על הציונים.

אתה עושה הכללות לא נכונות. למשל, לא כל חרדי ש"חזר בשאלה" (ביטוי מטומטם שנובע מטעות) שנוא על הוריו.

איזה קל זה לצייר את השונה כמגעיל ודוחה, בוא נשנא אותו, הוא לא כמונו!

במקום לגרום לאנשים להכיר את השונה אתה גורם לאנשים שלא מכירים בכלל לשנוא אחד את השני בלי סיבה.

אדם מבוגר שקורא את התגובות שלך יכול לסנן, אבל נער בן 16 שהכי קל לשטוף לו את המח? ככה נוצרים טיפשים בורים ומטומטים חדשים.

הדבר היחיד שצריך לשנוא זה הבורות. בגללה אנשים נמשכים לכל סוג של קיצוניות.

+100 :mm_yeah:

חבל שלא כולם חושבים כמוך.

תגיד לי, האם בבית הספר לימדו אותך בשיעורי תנ"ך שבנותיו של לוט השקו אותו יין ואנסו אותו? אני לא חושב. אותי בבית הספר לא לימדו. למה לא? כי אולי זה לא דבר יפה לדבר עליו אבל זה קרה. כל ההלכות (ויש עוד המון) שהבאתי הן חלק מהחוק העברי ותרצה או לא תרצה הם חלק מהיהדות. איך זה שלא יודעים אותם? כי לא נעים לדבר על זה אבל תרצה או לא תרצה ההלכות הללו הן חלק מהחוק העברי והן נמצאות בתלמוד שעליו החוק העברי מתבסס בעיקר. אם חס וחלילה יבוא יום ומדינת ישראל תחיל על עצמה את חוקי התורה יהיה לנו כאן פשוט חבל על הזמן. נחזור מאות שנים אחורה. מתקופה של אור לתקופה של חושך.

למה ואיך בכלל התחיל כל הנושא הזה? בגלל אותו אחד כאן שרשם לחבר פורום שרצוי שהוא יישב בתשעה באב בבית ויחשוב על היהדות שלו. אז חבר יקר, לפני שאתה צועק קבל עם ועדה שאתה גאה להיות יהודי ועוד מטיף לאחרים שמוטב שישבו בבית ויחשבו קצת על היהדות שלהם אולי מוטב שתבין מה היהדות שאתה כה גאה בה אומרת. כמו שאמרתי, היהדות הנאורה שהרבה כה גאים בה מתירה פדופיליה. אז לפני שאנשים מנפנפים בגאווה ביהדותם אולי מוטב שבאמת הם יחשבו קצת לעומק מה זה יהדות.

ואני אסיים באותה צורה כמו שאחרים סיימו בה.

"דרך ארץ קדמה למתן תורה" ועוד אוסיף שהלוואי ובמדינת ישראל אנשים ישאפו להיות קודם בני אדם לפני שהם שואפים להיות יהודים טובים.

פורסם

אין לי בעיה עם זה שאתה נקרא בצחוק, נהפוכו, זה בריא, אבל במקרה הספציפי זה סימן לכך שלא ירדת לסוף דעתי חבר.

כשנתתי את הדוגמא של הסאטמרים בחברה בה אני עובד זה היה כדי שתבין שלא כולם חלאות.

לא כל חרדי הוא פאנאט שרוצה להחזיר אותך בתשובה, לא כל ערבי רוצה להרוג אותך, לא כל יהודי הוא צדיק ולא כל חילוני הוא ״הכי אחי״.

במקרה שלי אני הוזמנתי לארוחה דלת משתתפים, כל שולחן נרכש כתרומה, במקרה שלנו זה היה 50k$ תרומה למוסדות טיפול מיוחד, שום קשר לשום ישיבה.

שוב, רק כדי להראות לך שלא כולם תואמים לקו החשיבה שלך.

אם תחפור לעומק תגלה שיש חילונים לא פחות גרועים מהדתיים (וכנ״ל דתיים גרועים יותר מחילונים).

צדיק מבחינתי זה לא אדם שגדול באמונתו, צדיק עבורי זה אדם שגדול בלהיות בנאדם, פחות מעניין אותי אם הוא דוס, דתי לאומי, חילוני או רחמנא ליצלן- גוי.

פורסם

אני מצטער שאני מפריע כאן לויכוח.

אבל אני רוצה להעיר משהו:

אני מאוד אוהב את הדת. אני "בעדה".

אבל גם לי יש קצת בעיה עם חלק מהדתיים. ולמה?

שאדם מצהיר שהוא דתי. לובש כיפה וכל היוצא בזה - רובם פשוט לא מבינים מה הם עושים.

לדעתי אדם דתי הוא אדם שמקבל עליו את עול המצוות והתורה. כלומר להתנהג כפי שהדת מצפה ממנו.

הבעיה היא ש-99% מן האנשים דואגים להתעסק בקטנות שבדת. כלומר כמה שעות צריך לצום. מה מותר ואסור לעשות בשבת וכו'. זה לא המרכז של הדת. מה שהכי חשוב בדת זה לא אם תחתוך את הנייר טואלט לפני או אחרי כניסת השבת. זה פשוט פוסח מעל אנשים מסויימים ההבנה הזאת. אז הם מקפידים לא לעשן בשבת אבל יכולים לירוק על ילדה שעוברת ברחוב ולקרוא לה פרוצה. זה מה שמרתיח. שהם מקפידים על הדברים המשניים בעוד שהם לא שמים לב שההתנהגות שלהם - בין אדם לחברו ובין אדם לאלוהים היא פשוט ביזיון. זה מה שכואב.

כל מי שחושב שהדת שלך או כמה אתה אדוק באמונה שלך - מראה איזה סוג בן אדם אתה - מפגר.

יש אנשים טובים בכל דת ובכל מקום ויש אנשים חרא בכל מקום ובכל דת.

הבעיה היא שאדם דתי שמתנהג בצורה מגעילה יוצר דיסוננס מאוד צורם.

אתה מבין למה אני חתרתי פה?

• תוכן חדש...