Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה עושים בערב תשעה באב?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5060 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני והאישה תכננו ללכת לסרט אבל נהיה כבר מאוחר, יש הצעות למקומות\מסעדות שפתוחים בערב תשעה באב

או שנגזר עלינו לשבת בבית?

אז בקיצור בסוף נשארתי בבית בתשעה באב... אם זה מעניין מישהו. :-o

לפחות השכלת מהשרשור הזה ? :-D

הצום הבא הוא צום גדליה אם זה מעניין אותך והוא חל ב ג' בתשרי.

Gn'f'R

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפחות השכלת מהשרשור הזה ? :-D

הצום הבא הוא צום גדליה אם זה מעניין אותך והוא חל ב ג' בתשרי.

גדליה זה לא הג'אבר הזה מצ'ארלי וחצי? ממתי צמים בגללו?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

רק בכדי להמחיש עד לאיזה רמות של פאנאטיות ופיגור הדת יכולה להגיע אפשר לקרוא את המשפט הבא.

ציטוט מפי בחורה שחזרה בשאלה.

""אימא שלי למעשה מתפללת למותי כל בוקר ,כי מבחינת התפיסה שלה כל יום שאני חיה ,אני בעצם עושה עוד עבירות ,אז מבחינתה עדיף שאני פשוט לא אהיה ......"

וזה לקוח מכאן.

http://kikarhashuk.com/news/news1/anusim/

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

קראתי רק את הרוב הדברים שנאמרו כאן, כי בשלב מסוים הכל התחיל לחזור על עצמו. אני רק אומר את מה שכתבתי בתגובה האחרונה שלי כאן - נורא נוח לבוא ולהיתפס לקיצון בכל דבר כדוגמאות. שים לב שאף אחד לא דבר פה על דתיים לאומיים (הכיפות הסרוגות, שאצלנו עניין החזרה בשאלה הוא לא נדיר ומתקבל באי נוחות אבל המון אהבה ותמיכה), חרדים לאומיים ודומיהם, אלא ישר נתפסים לחרדים. כן, דווקא לאלו שכנראה שאף אחד כאן, אולי חוץ מכמה בודדים לא מכירים. ואני לא מדבר על חרדי הגולה שאתם נוטים להזכיר, אלא על ההתפסות לחרדים ה'רגילים' שחיים בינינו בישראל.

תנסו לראות את העולם מהזוית שלהם - הם מאוד אדוקים באמונה שלהם ומלאים ביראת ה', וזה בסדר כי הם סגורים בקהילות שלהם ולרוב לא מפריעים או נכנסים לקבוצות של החילונים (שוב, חוץ ממקרי קיצון שלא רלוונטיים לכאן). הקהילות הסגורות האלו נורא קנאיות לדת מהרבה סיבות שונות והגיוניות כמו פחד מיציאה או התרחקות מהדת, ואני מבין אותם. מה היה קורה אם הבן שלכם היה שובר את כל האידיאולוגיות והחינוך שלכם ועושה משהו שנוגד לחלוטין את החינוך שחונכתם וחינכתם, לוקח דגל פלסטין ומצטרף לחמאס? הייתם חוששים! מפחדים! סיכוי סביר שהשכנים היו מתנכלים אליכם בגלל זה! אותו דבר בדיוק זה אצלם.

חוץ מזה, קחו בחשבון שאתם מתבססים על שמועות ודעות קדומות ששמעתם בתקשורת המאוד אמינה שלנו, כי כמו שאמרתי, סביר להניח שאתם כנראה לא מכירים כאלו באמת. גם אצל החרדים, יש כאלו שמקבלים את העניין באהבה והמון תמיכה - אם כי הם לא תמיד עושים זאת בצורה גלויה מול הקהילה המצומצמת.

או בקיצור - די להיתפס לקיצון!

קקטוסולר ידנית

פורסם
קראתי רק את הרוב הדברים שנאמרו כאן, כי בשלב מסוים הכל התחיל לחזור על עצמו. אני רק אומר את מה שכתבתי בתגובה האחרונה שלי כאן - נורא נוח לבוא ולהיתפס לקיצון בכל דבר כדוגמאות. שים לב שאף אחד לא דבר פה על דתיים לאומיים (הכיפות הסרוגות, שאצלנו עניין החזרה בשאלה הוא לא נדיר ומתקבל באי נוחות אבל המון אהבה ותמיכה), חרדים לאומיים ודומיהם, אלא ישר נתפסים לחרדים. כן, דווקא לאלו שכנראה שאף אחד כאן, אולי חוץ מכמה בודדים לא מכירים. ואני לא מדבר על חרדי הגולה שאתם נוטים להזכיר, אלא על ההתפסות לחרדים ה'רגילים' שחיים בינינו בישראל.

תנסו לראות את העולם מהזוית שלהם - הם מאוד אדוקים באמונה שלהם ומלאים ביראת ה', וזה בסדר כי הם סגורים בקהילות שלהם ולרוב לא מפריעים או נכנסים לקבוצות של החילונים (שוב, חוץ ממקרי קיצון שלא רלוונטיים לכאן). הקהילות הסגורות האלו נורא קנאיות לדת מהרבה סיבות שונות והגיוניות כמו פחד מיציאה או התרחקות מהדת, ואני מבין אותם. מה היה קורה אם הבן שלכם היה שובר את כל האידיאולוגיות והחינוך שלכם ועושה משהו שנוגד לחלוטין את החינוך שחונכתם וחינכתם, לוקח דגל פלסטין ומצטרף לחמאס? הייתם חוששים! מפחדים! סיכוי סביר שהשכנים היו מתנכלים אליכם בגלל זה! אותו דבר בדיוק זה אצלם.

חוץ מזה, קחו בחשבון שאתם מתבססים על שמועות ודעות קדומות ששמעתם בתקשורת המאוד אמינה שלנו, כי כמו שאמרתי, סביר להניח שאתם כנראה לא מכירים כאלו באמת. גם אצל החרדים, יש כאלו שמקבלים את העניין באהבה והמון תמיכה - אם כי הם לא תמיד עושים זאת בצורה גלויה מול הקהילה המצומצמת.

או בקיצור - די להיתפס לקיצון!

קודם כל, רק שתדע לך שקיימים לא מעט שקרנים, רמאים ודו פרצופיים בקרב המגזר הזה. ביום הם יראי שמיים אבל בלילה מאחורי הקלעים הם לא יביישו את יו הפנר. זה מה שעצוב בכל הסיפור, בשבת צועקים שאבס שאבס אבל במוצאי שבת אוי ויי, איזה פריצות הולכת בחדר המיטות או במקומות חשוכים. לי אישית הייתה ידידה חרדית אסלית "אורגינלית" מבני ברק שהיא ובעלה היו עושים חילופי זוגות.

אם כבר מדברים על המגזר הזה, זה לא המגזר היחידי אבל זה בהחלט נחשב כמגזר של אוכלי חינם או שהם כן משלמים מיסים אבל כמות המיסים שהם משלמים ביחס לתמיכה שהם מקבלים מהמדינה זה בטל בשישים. עקרונית, לא איכפת לי. מצידי שיהיו קיצוניים לדת כמה שהם רוצים אבל בבית שלהם. שלא ישתלטו על המדינה, שלא יכריחו אחרים לממן את הדת ושלא יכפו את אורח חייהם על אחרים. תוותרו על כל הקיצבאות, ההנחות והתמיכות ותחיו איך שבא לכם. מצידי גם שלא יתגייסו כי גם ככה הם יעשו יותר נזק מתועלת. אל תתגייסו ואל תקחו שקל מהמדינה.

זה מה שאני רוצה.

פורסם

ראשית ברצוני להתנצל על הקפצה של שבוע.

שנית אציג את עצמי :

אברך שלומד תורה מ9 בבוקר עד 13 ומ14 וחצי עד 17 וחצי, ומוסר שיעורי תורה למתחזקים.

חזרתי בתשובה לפני 4 שנים ובעקבות הכניסה לישיבה התנתקתי מהאינטרנט מספר שנים ולא מזמן חזרתי לכאן.

התורה בשום פנים ואופן לא מתירה פדופיליה! ציטטו כאן רמב"ם שמי שישכב עם ילדה קטנה מגיל 3 (איך אפשר?!) או ילד קטן (מתחת לגיל 9) לא חייב מיתה או מלקות, אבל אין זה אומר שהדבר מותר עפ"י ההלכה!

שולחן ערוך אבן העזר סימן מג סעיף א': "קטן שקדש או נשא, אינו כלום, דלא תיקנו רבנן נשואין לקטן. ואסור להשיאו אשה בעודו קטן"

ולא רק שיש איסור מלשכב עם אשה ללא נישואין אלא שיש איסור אפילו להיות בחדר נעול לבד עם אשה שהיא לא אשתך (מלבד אמא, סבתא, אחות, אשתך אע"פ שאינה טהורה לך).

הגמרא אומרת שישראל לא נחשדו על משכב זכר ולכן לא גזרו על איסור ייחוד ואפילו על שינה באותה מיטה. (המחמיר תבוא עליו ברכה, לילדים שלי לא ארשה להתייחד, ללכת למקווה בעודם קטנים, וארצה להם בעזרת הבורא על פרטיותם וזכותם שלא יגעו בהם).

ועוד שיש איסור להוציא זרע לבטלה (חייב מיתה בידי שמיים) אז איך מותר לעשות מעשה נבלה בילד קטן?

אין שום היתר עפ"י ההלכה לזרוק חפצים בשבת על רכבים הנוסעים, ואלו שעשו זאת הם פושעים גם בעיני התורה.

התורה "דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום", "איזהוי דרך שיבור לו האדם? כל שתפארת היא לעושיה ותפארת היא לו מן האדם!"

ממליץ לכולם ללמוד קצת "מסכת אבות" ולהתרשם מהשקפתה הגאונית האמיתית של התורה הקדושה שלנו.

מאור.

הונדה סויויק 2002 מבסוט עד הגג! כי התקנתי עליו גגון והוא מכועררר...:roll:

• תוכן חדש...