Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

iANDROID, פתיחת BOOTLOADER והחלפת רום! עזרה בבקשה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5074 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

פתחתי שרשור באתר iANDROID בתקווה ששם יעזרו לי, אני מחכה כבר שבוע ואין כלום, אני אעתיק את ההודעה הראשונה שלי לפה בתקווה שכאן תעזרו לי, תודה מראש!

------------------------

אהלן

ברשותי מכשיר מסוג MOTOROLA ATRIX אשר נקנה מאורנג' בתאריך נובמבר2011.

התחלתי לחקור את כל עניין האנדרואיד והסתבכתי לחלוטין, אני מפחד להתחיל עם כל הפריצות כי בכל מחקר שאני עושה - כשעתיים כל פעם גם באנגלית וגם בעברית אני מגלה איזשהו פרט חדש שפשוט מפחיד אותי להיכנס לזה.

העניין הוא כזה:

נכון לרגע זה המכשיר תקוע ברמות לא נורמליות, בלתי אפשרי לעבוד איתו בכלל והוא עושה ריסטארטים ספונטניים ופשוט עובד נורא נורא לאט, לאט מאד יחסית למכשיר כפול ליבה עם 1ג'יגה ראם.

אז כמו שכתבתי המכשיר נקנה מאורנג', שנקנה הריץ גירסא אנדרואיד 2.2.2, לפני כ3 חודשים התפרסם שיצאה גירסא חדשה דרך אורנג', אז התקנתי אותה OVER THE AIR וקיבלתי גירסא 2.3.4, בהחלט שינוי מרענן ועובד הרבה יותר טוב אבל עדיין נוראי וזה מה שיש נכון לרגע על המכשיר.

אני רוצה לציין שעברתי לפני כ3 שבועות להוט-מובייל ככה שאין לי יותר עדכונים דרך OVER THE AIR מה שמאלץ אותי לפרוץ ולהתקין רום חיצוני.

כל המכשיר מותקנים כ100 אפליקציות\משחקים וכמה LIVE WALLPAPERS - אני חייב לציין שהמכשיר לא מסוגל להתמודד עם טפטים חיים ועובד סופר איטי שהם מופעלים, רוב האפליקציות הורדו מGOOGLE-PLAY, חלקם מAPPLANET ועוד כמה שמצאתי באינטרנט.

התחלתי לחפש באינטרנט ומצאתי שאפשר להחליף רום (עד שהאטריקס יקבל ICS רשמי מגוגל - מי יודע מתי אם בכלל), אז ממה שהבנתי :

בשביל להחליף רום - צריך לבצע רוט, ואז צריך לפרוץ את הבוטלאודר ואז צריך להתקין ריקוברי ואז צריך להתקין רום.

ROOT - ביצעתי, מצאתי מדריך כאן באתר שמריצים איזה סקריפט למשך כמה דקות בזמן שהמחשב מחובר למכשיר והופ! המכשיר מרוטרט (עבר רוט בהצלחה).

*(אחרי שביצעתי רוט, החלטתי למחוק את כלללל מה שמותקן של אורנג' בתקווה שזה ישפר את המצב, אז מחקתי כל דבר שישך לאורנג' ולא היה שום שינוי, להפך עם הזמן זה נהיה יותר גרוע ואיטי).

השלב הבא זה פתיחת הבוטלאודר למיטב הבנתי, עדיין לא הבנתי איך עושים את זה, מצאתי המון מדריכים ביוטיוב, חלק מתכוונים למכשירי AT\T וחלק לא הבנתי בכלל, אני מבקש מדריך מלא ומפורט למפגרים בלי שום קיצורי דרך שיסביר שלב שלב החל מ: "תחבר את המכשיר למחשב" ועד "לחיצה שמאלית על העכבר פה ושם", יש לי ידע במחשבים ממש טוב אבל מכיוון שכל מדריכי האנדרואיד למינהם כבר מכוונים למי שמבין משהו באנדרואיד פשוט הלכתי לאיבוד.

השלב אחריו זה החלפת הריקוברי, מה זה בכלל ומה זה נותן? למכשיר אין ריקוברי כרגע?

השלב אחריו זה רום, הבנתי שCM9 זה אנדרואיד 4 לא רשמי (ICS) ועל האטריקס הוא עובד טוב חוץ מזה שהמצלמה לא עובדת - לא מעוניין, אז חשבתי על CM7 שזה בעצם אנדרואיד 2.3.4 כמו שיש לי? רק עובד יותר טוב? מה בדיוק ההבדל?

בעיות שמצאתי בדרך:

- מי שעדכן גירסא רשמית (כמו שעשיתי דרך אורנג') לא יכול להחליף רום? לפרוץ בוטלאודר?

- איבוד אחריות? מה זה נותן בכלל?

- איך אני משחזר את ה100 אפליקציות שמותקנות על המכשיר שלי?

- איך אני משחזר את כל המדיה שיש לי על הזיכרון פנימי של המכשיר? לדוגמא תמונות\שירים\קבצים למיניהם? במידה וצריך לעשות גיבוי, זה אומר פשוט לחבר את המכשיר למחשב ולעשות COPY-PASTE בצורה הפשוטה ביותר?

- איך אני משחזר אנשי קשר? במידה ואני אמחוק הכל אז מה?

-* הבנתי שאנשי הקשר נשמרים אוטומאטית בגוגל, מה עושים אם אין לי אינטרנט במכשיר\גישה לWIFI?

אשמח להתייחסות להכל בבקשה! אני ממש אבוד בנושא האנדרואיד ולא ממצה כלום מהמכשיר חוץ משיחות וגם זה נתקע!

תודה מראש!

אוהד.

---------------

הודעה שניה שלי בנושא וכאן הסתיימה העזרה שלהם:

נכנסתי ללינק שנתת - topic49078-10.html - מישהו שם נתן לי לינק לאיזה מדריך.

ירדתי לסוף העמוד ושם נכנסתי לזה - http://briefmobile.com/how-to-unlock-th ... bootloader

פעלתי לפי המדריך בלינק הנ"ל בלינק וזה מה שרשום:

How To: Unlock the Atrix 4G Bootloader

Prerequisites

Backed up /data partition - התקנתי טיטניום בקאפ וברגע זה התוכנה מבצעת גיבוי ל260אפליקציות כולל אלו של המכשיר.

You will lose all of your /data during this process!

Unlock SBF file - הורדתי וחילצתי לתיקיה

RSD Lite 5.3.1 or sbf_flash [Download if Atrix is Froyo] - אין לי פרויו, אני על 2.3.4 שזה ג'ינג'רברד, עדין להוריד?

Fastboot package - הורדתי, חילצתי לתיקיה.

בכל המדריכים שמצאתי חוץ מזה, מדובר שיש צורך בRSDLITE , המדריך הזה מציין שאין שום צורך ואפילו טוען שאם במידה ואני על ג'ינג'רברד אני צריך לקפוץ לסעיף מס13 ולדלג ישר על כל התהליך של הRSDLITE.

מה עושים?

האם המדריך הזה מתאים לאורנג' והוא עובד ב100%?

תודה, אוהד.

-------------------

חבר'ה, אני נכון לרגע זה עם מכשיר שבלתי אפשרי להתנהל איתו וממש מיואש, אנשים כאן מחליפים רומים על ימין ועל שמאל ואני כלום!, אני מבקש קחו אותי "כמפגר" בתחום ותסבירו שלב-שלב ממש אחד לאחד או לחילופין מדריך נורמלי ללא קיצורים, ממש מדריך של "תזיז את העכבר ימינה ותלחץ שמאלה".

*למתאמצים ולעוזרים פרס סמלי בעלות א.ערב + שתיה(חיפה בלבד ;-))

תודה!

אוהד.

לינק לשרשור המקורי שם:

http://iandroid.co.il/forum/topic84048.html

פורסם

אני באמת לא מבין מה אתה מסתבך.

הסדר של הדברים -

1. לפרוץ את הבוטלואדר- http://iandroid.co.il/forum/topic39818.html

2. לעשות רוט- למרות שעשית כבר, תעשה עוד פעם

3.להתקין רקוברי - הורידו את האפליקצייה ROM Manager ולחצו על Flash clockworkMod Recovery .

4.להתקין רום - אני אישית עובד עם רום של MIUI ובגלל זה אני ממליץ עליו לאנשים-

http://www.theandroidsoul.com/miui-atrix-4g

כולל מדריך מפורט בוידאו איך עושים כול דבר(למקרה ואתה מתקשה עם אנגלית)

רק תירגע ואל תבהל מכול דבר,אתה לא הראשון ולא האחרון שמתקין רום אחר על הסמרטפון שלו. קשה מאוד להגיע למצב בילתי הפיך במכשירים של מוטורולה.

פורסם

קודם כל תודה לך!

בלינק שנתת, יש להוריד 2 קבצים:

1 - FASTBOOT - הורדתי.

2. קובץ SBF - לא מצליח להוריד, הלינק שבור, בלי קשר באתר XDA רשום שהקובץ SBF הזה הוא למכשירים מסוג AT+T בלבד, האם זה יתפוס למכשירים שלא AT+T?

*חיפשתי בגוגל את קובץ הSBF גירסא 4.5.91 ולא מצאתי, מצאתי אחרים ושנראה "שלא מתאימים".

איך מוצאים את הקובץ הספציפי הזה?

- ברגע שאני פותח את הבוטלאודר, הגישת ROOT נעלמת ויש צורך בROOT חוזר או שאפשר לדלג על החלק הזה?

- לפי המדריך אני אמור לקבל "סופט-בריק" ורשום שב99% זה מסתדר, אם לא מה עושים? אפשר לתקן גם מ"הרד-בריק"?

תודה,

אוהד.

פורסם

לא הצלחתי לערוך אז אני מוסיף:

1. על פי המדריך, סעיף 4, יש צורך בתוכנה בשם RSD LITE, במדריך עצמו אני אין שום קישור אליה ולא רשום להוריד אותה מאיפשהו, האם יש צורך להוריד אותה ואם כן מאיפה?

2. פעלתי על פי סעיף 3, לכבות את המכשיר ולהדליק אותו עם כפתור ווליום +, עשיתי את זה רק בשביל לראות מה יקרה מתוך סקרנות, בלי לבצע שום פעולה במכשיר\מחשב. המכשיר הציג לי שורה לבנה למעלה שרשם : STARTING RSD משהו לא זוכר את ההמשך, בגדול היה רשום "מתחיל פעולת RSD" וזהו, הדגש הוא על "מתחיל" ושם זה נשאר, אני אמור להמתין כמה דק' עד שהוא יסיים ""להתחיל" או שאפשר להתחיל לפעול מרגע שרשומה השורה הזו?

תודה,

אוהד.

פורסם

הייתי ממליץ לך על cyanogenMod7. הם מייצרים את הרומים הכי מהירים. אני עובד עם הרום הזה (על גלאקסי, אמנם, אבל עדיין).

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

*הבהרה: הפורום או מי מחבריו לא אחראי במישרין או בעקיפין לכל נזק או פגם או תקלה שייווצרו לאחר או במהלך ביצוע הרשום מטה. אין הכותב או מי מבאי כוחו אחראים לכל נזק, תקלה או פגם אשר יווצרו לאחר או במהלך ביצוע הרשום מטה. המבצע מבין כי הוא נושא באחריות לבדו, ללא כל טענות לכותב או לפורום או חבריו.*

פתיחת הBOOTLOADER:

הורדות נצרכות: אפשר מכאן, חבילה שהכנתי עם כל ההורדות הבאות: http://www.f2h.co.il/42zvr3k4ubt

1. גיבוי כל המידע האישי מהמכשיר;

2. הורדת הקובץ Unlock SBF File מכאן או מכאן;

3. הורדת RDS lite 5.3.1 מכאן (אם המכשיר מריץ פרויו (x.2.2);

4. הורדת fastboot pack מכאן או מכאן (כדי לאפשר הפעלה במצב זה של הטלפון, תוך שהמחשב מזהה אותו. בלי קובץ זה הטלפון ירוץ על הפסטבוט, אבל המחשב לא יזהה).

ביצוע: אם אתה משתמש בפרויו - דלג לשלב 10

1. כיבוי המכשיר;

2. יש להוציא את כרטיס ה-SD והSIM לפני השלבים הבאים לצורך מניעת המחיקה שלהם יחד עם נתוני כל המכשיר;

3. ללחוץ על לחצן ההפעלה יחד עם לחצן הגברת הווליום, עד שיופיע “Starting RSD protocol support”;

4. הרץ את הקובץ RDS LITE 5.3.1;

5. לחץ על שלוש הנקודות הנמצאות ליד הלחצן FILE NAME;

6. בחר את הSBF FILE (לאחר שחולץ מהRAR כמובן);

7. חבר את המכשיר למחשב. יש לבחור ביציאה אחורית במחשב נייח (יותר בטוח, יציאות פחות משומשות ושחוקות) או ביציאה הכי פחות משומשת בלפטופ. (אני יודע שחלקכם יחלקו עלי ויגידו "מפגר" אבל ככה אני. מספיק חיבור רופף אחד מארבעתם והלך הכל);

8. תוכנת הRDS אמורה לזהות את המכשיר, ובה יופיע: “Model: NS Flash Olympus” ו- “Connected…”;

9. לחץ על START. המכשיר יאתחל את עצמו, המתן בסבלנות. זה לוקח זמן;

10. פתח וחלץ את קובץ הפסטבוט, רק אם אתה משתמש בפרויו!;

11. כנס לתיקייה של הפסטבוט תלחץ על שורת המיקום (למעלה, כמו שורת הכתובת בדפדפן) ורשום CMD. תיפתח חלונית פקודה שרשום בה כך, בהתאם למיקומה: cd C:\Users\Kenneth\Desktop\fastboot-package;

12. כבה את המכשיר (והשאר אותו מחובר למחשב!);

13. הפעל את המכשיר תוך שאתה לוחץ על לחצן הנמכת הווליום;

14. בשורת הפקודה, תרשום fastboot oem unlock;

15. עכשיו תופיע אזהרה עם מספר ייחודי למכשיר. תרשום אותו;

16. הקלד את הפקודות הבאות: fastboot oem unlock ואז אנטר ואז fastboot reboot.

זהו! הבוטלואודר נפתח.

תורגם מאתר briefmobile.com

מקווה שתצליח,

אלרואי.

צריך גם קרם אני מאמין.

פורסם

תיקון למדריך:

אם אתה משתמשים במערכת שאינה פרויו, כלומר יש לה פסטבוט מובנה, יש לדלג לשלב 13 ולא כפי שנכתב. לאחר מכן יש להיכנס לADB לנתיב הבא:

C:\Program Files\Android\android-sdk\platform-tools

ללחוץ על שורת הכתובת ולרשום CMD, ולהמשיך משם (את הקלדות הפקודות).

צריך גם קרם אני מאמין.

• תוכן חדש...