Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5103 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לשתף אתכם בחוויה נעימה

תמיד יש לי את ההתרגשות כמו לפני מבחן חשוב כשאני לוקח את ה cj5 שלי לטסט.

אפילו שפרקתי גלגלים וניקיתי והחלפתי מה שצריך עדיין יש את החשש ש"ברקס ימין לא עוצר כמו שמאל"

יצא לי להכיר דרך טיולי הקשישים את ניר צפר והתברר לי (ליד המדורה אחרי המנגל-על כוס בירה) שלבחור יש מכון כוון פרונטים

ברחוב הבנאי בחולון ושהוא נותן גם את האישור לרכב מיושן.

נסעתי אליו וכיף היה לראות שחוץ מבדיקה קפדנית של מע' ההיגוי העליתי את הג'פ על המתקן שבודק את הבלמים עם מחשב ממש

כמו בטסט. ואז נסעתי לטסט בידיעה שעל ברקסים אני כבר לא יכול להיכשל.

עכשיו אני מוכן לעוד טיולים עד ליולי הבא!

ניר תודה!

יובל

נותן ולוקח עזרה/חלקים למשפצי

לנד רובר סדרה LAND ROVER SERIES1

1948-1953

יובל 0543975612

פורסם

אין ספק, ניר צפר בעל מקצוע ואחלה בנאדם.

אפילו אני בתור חבר, לא ידעתי שאפשר לבדוק אצלו ברקסים.:shock:

Jeep CJ7 Laredo 1982

Suzuki GSXR750 1987

Yamaha Vmax1200 1986

Harley Davidson Sportster XLH 1200 1989

פורסם

אכן זו הדרך הנכונה לבדוק בלמים, רק בארץ שלנו שניקראת ישראבלוף אתה יכול לקבל את אותו "אישור בלמים" או "רכב מיושן" גם ממוסך שאין לו את מיתקן ה"גלגיליות", רק בדיקה ויזואלית שהיא לא מספיקה ולכן לא ברור לי עד היום למה צריך אישור בלמים לפני הטסט אם בטסט בודקים בכל מיקרה את בלמי הרכב גם בגלגליות.

אההה הבנתי כ ס ף תמורת אישור !

טל

פורסם

אההה הבנתי כ ס ף תמורת אישור !

טל

בוודאי.

והסר דאגה מליבך, הלוביסטים מטעם ארגון המוסכים כבר עומלים שעות נוספות כדי שיידרש אישור בלמים לרכב מיושן גם אם הוא מיושן רק בגלל שהוא בן 5 או 10. בשם הבטיחות, כמובן.

פורסם

למיטב הבנתי, שתי הבדיקות אינן חופפות. בטסט בודקים את תפקוד מערכת הבלמים, בעוד שבמוסך בודקים הסתכלותית.

מקרה שהיה לי: ה LTD בלמה היטב ועברה טסט ללא קושי, אבל הבלמים האחוריים שרקו. במוסך כשפירקו את התוף האחורי גילו שרפידות הבלמים שחודשו בארה"ב חוברו עם מסמרות וללא הדבקה, ונסדקו. אינני יודע כמה זמן זה היה עוד מחזיק, אבל שמח שהבדיקה העלתה מבעוד מועד בעיה בטיחותית פוטנציאלית.

נמרוד

פורסם

שלום

בדיוק כמו שנמרוד כתב!!!

הבדיקה על הגלילים מראה את איכות הבלימה שגם מוטלת בספק ויש על מה להתוכך.

ובדיקה של מוסך היא פרוק ובדיקה ויזואלית של מערכת הבלמים הכוללת בלאי , שחיקה , אם יש נזילות ממשאבות אופן או אולי משאבות תפוסות , תופעה ידועה ונפוצה ברכבי אספנות כי כאשר רכב עומד תקופה משאבות גלגל וגם קאליפרים יכולים להתפס.

בנוסף תרשו לי לומר לכם שבהרבה מקרים הבדיקה במכון רשוי על הגלילים לא נכונה ולא תמיד משקפת את המצב האמיתי,ולמה אני מיתכוון? הרבה פעמים קורה שאני ניגש לטסט אם רכב של לקוח כאשר כול מערכת הבלמים שופצה אבל כולה וראה פלא הרכב נכשל בטסט פעם אחרי פעם כי "הבלמים לא פועלים כראוי"

נעלי בילום הוחלפו , חריטת דרמים , צלחות ודסקיות חדשות, צנורות גמשים חדשים , ומשאבות אופן חדשות אם קאלפרים מחודשים

וה נדה ,כלום , אפס , חרה בלבן , לפי הבדיקה בגלילים הבלמים לא תקנים וזה קור המון אז אני כבר לא יודע מה יותר טוב.

אגב לדעתי מכון פרונט לא רשאי להוציא אישורי בלמים כי אסור למכון פרונט לתקן או לשפץ בלמים!!! האשור היחידי שמכון פרונט יכול להוצא זה על כיון פרונט וכיון גלגלים.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

בני, אין כל ספק שרכב חייב בדיקת בלמים פעם בשנה, אבל כמו שהוא חייב לעבור טיפול ככה הוא גם עובר בדיקת בלמים לפי הוראות היצרן. עצם הרעיון של חיוב כספי לא מבוטל על טופס שמאשר את הבדיקה (שגם ככה בהגדרה היא חלק מהטסט ומתבצעת אחת לשנה) בנוסף לעלות הטסט הוא אידיוטי. בדיוק כמו שטסט אחת לחצי שנה ברכב מיושן הוא אידיוטי ומיותר. אם עשיתי 10 אלפים בשנה ב-4 השנים האחרונות הרכב שלי לא הופך לפחות בטיחותי עם השנים (ובמקרה שלי הוא הופך ליותר בטיחותי כי כל שנה נכנס לי ג'וק אחר ואני מחפש להחמיר יותר...).

בטח תסכים שלא צריך לבדוק את הרכב שלי יותר מאשר רכב ליסינג שנוסע 50 אלף ק"מ בשנה...

פורסם

בני בהנחה שכל מה שכתבת נכון מה ההבדל בטיחותית בין רכב מיושן שנוסע 10 אלף בשנה בעלים פרטי, לרכב ליסנג שנוסע 90 אלף בשנה ולנהג שלא איכפת לו מה מצבו כי לא הוא משלם את האחזקה ?

מדוע לא עושים לפי השיטה שלך את כל הטסט במוסכים כולל פרוק גלגלים ?

מדוע לא עושים במכוני טסט בדיקה עם פרוק גלגלים ?

בקיצור הכל מסחרה אחת גדולה פה ומי שרוצה רכב מטופל ובטיחותי עושה את כל הטיפולים גם בלי הטסטים!

ומי שלא יכול ורוצה לחפף, בארץ שלנו יעביר רק את הניירת שלו טסט !

בגלל זה כל השיטה עקומה !!!

טל

פורסם
שלום

בדיוק כמו שנמרוד כתב!!!

ובדיקה של מוסך היא פרוק ובדיקה ויזואלית של מערכת הבלמים הכוללת בלאי , שחיקה , אם יש נזילות ממשאבות אופן או אולי משאבות תפוסות , תופעה ידועה ונפוצה ברכבי אספנות כי כאשר רכב עומד תקופה משאבות גלגל וגם קאליפרים יכולים להתפס.

בנוסף תרשו לי לומר לכם שבהרבה מקרים הבדיקה במכון רשוי על הגלילים לא נכונה ולא תמיד משקפת את המצב האמיתי,ולמה אני מיתכוון? הרבה פעמים קורה שאני ניגש לטסט אם רכב של לקוח כאשר כול מערכת הבלמים שופצה אבל כולה וראה פלא הרכב נכשל בטסט פעם אחרי פעם כי "הבלמים לא פועלים כראוי"

נעלי בילום הוחלפו , חריטת דרמים , צלחות ודסקיות חדשות, צנורות גמשים חדשים , ומשאבות אופן חדשות אם קאלפרים מחודשים

וה נדה ,כלום , אפס , חרה בלבן , לפי הבדיקה בגלילים הבלמים לא תקנים וזה קור המון אז אני כבר לא יודע מה יותר טוב.

אגב לדעתי מכון פרונט לא רשאי להוציא אישורי בלמים כי אסור למכון פרונט לתקן או לשפץ בלמים!!! האשור היחידי שמכון פרונט יכול להוצא זה על כיון פרונט וכיון גלגלים.

בברכה בני ל.

הוא לא רק מכון פרונטים, הוא מעבדה לרכב שמבצעת בדיקות לרכבים לפי תקנה 308/9 שזה החזרת רכב לכביש לאחר תאונה

אז אני מאמין שמותר לו על פי חוק לתת אישור בלמים

זה האתר שלו

http://309.co.il/

Jeep CJ7 Laredo 1982

Suzuki GSXR750 1987

Yamaha Vmax1200 1986

Harley Davidson Sportster XLH 1200 1989

פורסם
שלום

בדיוק כמו שנמרוד כתב!!!

בברכה בני ל.

אהלן בני

היית אצלי בבית ואני הייתי אצלך

אני יודע שאתה בודק את מערכת ההיגוי והברקסים לפני טסט ואתה (ואני) עושים את זה באהבה ומשתמשים בחלקים הטובים ביותר

בלי שום קיצורי דרך ולכן זה מצויין בשבילי ולאנשים כמוך לבדוק את הבלמים במכשיר שבודק כמו שבודקים בטסט.

דרך אגב כפרה

הילוואת ממני פתוח מיוחד כשביקרת את הלנד רובר שלי-תבוא לקפה ותביא את הפתוח (אם סיימת איתו).

נותן ולוקח עזרה/חלקים למשפצי

לנד רובר סדרה LAND ROVER SERIES1

1948-1953

יובל 0543975612

• תוכן חדש...