Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך יונדאי I30 בעינכם?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5092 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

הנה נגמר היורו ואנחנו חוזרים לשגרה עד ל27.7 בו תתחיל האולימפיאדה.

פנתה אלי חברה טובה לעבודה -עדי שמה -ושאלה:

"בא לי לשדרג את הלאנטיס שלי הישנה והחבוטה ליונדאי I30 -אז איך הרכב באמת?"

הרכב המדובר מודל 2008 לא מליסינג -יד פרטית.

אז איך הרכב מבחינת-אמינות,צריכת דלק ,נוחות מושבים,גודל בגאגז',

עלות אחזקה(אין חגורת טיימינג אלא שרשרת נכון?)מחירי טיפולים במורשה

ועוד ועוד ככל העולה על רוחכם.

אני מכיר את היפניות ולא התעסקתי מנסיון עם הקוריאנית שכבשה את ישראל

(המהפכה התחילה עם הI30 זוכרים?)

אז אשמח לחו"ד מומחי הפורום-ובמיוחד אנשים שיש להם I30

אפשר להציע אלטרנטיבות ברמת מחיר 65K -

היא רוצה רכב משפחתי זול לאחזקה ואמין מאוד(היא לא רוצה מאזדה 3 או צרפתיות כלשהן).

תודה מראש לעונים

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם

חברים.

בפורום טכני ואחזקה כל שאלה שלי או פוסט נענית בכמה וכמה תגובות וכאן כלום?:oops:

לא ביקשתי מידע על מכונית אקזוטית עם מנוע טורבו:-D

בסכ"ה יונדאי I30 מכונית נפוצה ופופולארית

-האם יש בעלי יונדאי שיכולים לספר על הרכב?

בתודה!

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם

לי יש I30 אינספייר מודל 2009.

הייתה לי בעיה עם מנורת ESP, המנורה נדלקה במצב ESP OFF איך שהנעתי את הרכב והכפתור לא הגיב ללחיצות ולאחר כיבוי והדלקה היא כבתה, זה קרה פעמיים ובמסגרת טיפול תקופתי התלוננתי על הבעיה והוחלף יוניט ESP (לדברי הפקיד בקבלה), אני שמעתי על מקרים שבהם הוחלף יוניט ברקס, אולי לזה הוא התכוון.

בנוסף, חוויתי פעם אחת קשיים בהנעה וציינתי את זה בטיפול, אני יותר קישרתי את זה לשלטי נוחות וקודן מהתקנה מקומית (קוברה) אבל באותו טיפול הוחלף גם המצבר לאחד חדש ומאז לא חזרה התופעה.

לאחרונה הבחנתי אצלי ברכב בשחיקה מוגברת בצד שמאל של מושב הנהג, אולי כי יש שם חיכוך רב אבל נראה לי קצת מוזר שזה קורה ברכב שעוד לא מלאו לו 3, הרכב שלי עדיין באחריות ובטיפול הבא אני אציג את הבעיה ואני מקווה לקבל פתרון.

השירות שקיבלתי במוסך היה טוב מאוד, הרכב מטופל במוסך עפולה מוטורס בעפולה, בניין חדש עם סוכנויות של מיצובישי ויונדאי, חדר המתנה עם טלויזיה, מחשב ואינטרנט, ממוזג ונאה, חלון למוסך שמאפשר מעקב אחרי הרכב ואין מניעה להיכנס למוסך בזמן הטיפול, רוב הזמן עמדתי ליד האוטו שלי ואף אחד לא העיר לי. כל תלונה שלי נבדקה ברצינות והתקלות טופלו ככה שיצאתי מרוצה. במהלך הטיפול הודיעו לי שרפידות הבלמים דיי שחוקות ושהן לא יחזיקו עד לטיפול הבא, העובד שטיפל ברכב שלי פירק אותן והראה לי את המצב, אני העדפתי להחליף ולהימנע מכניסה נוספת או חס וחלילה סכנה בטיחותית, זה ייקר מעט את הטיפול ובאותו רגע קונן בי ספק האם היה צורך בהחלפה. לקחתי את הרפידות היישנות למוסכניק שאני סומך עליו והוא אמר שהן באמת כבר דיי שחוקות ולא היו מחזיקות עוד 20,000 קילומטרים.

הטיפול שכלל כאמור החלפת רפידות, החלפת שמן + פילטר, נוזל בלמים, 4 מצתים, בורג אטימה לאגן שמן, פילטר אויר ופילטר מזגן עלה 1694, אם תרצה אני יכול להעלות סריקה עם פירוט מחירים לכל חלק.

יש לי ניסיון של מעל 120 אלף קילומטרים עם 3 יונדאי I30 שונות, 2 כרכב צמוד מהעבודה ואחת פרטית שנמצאת אצלי כבר שנה וגמעה כבר 20 אלף קילומטרים.

מדובר במשפחתית קומפקטית מרווחת למדי, מושב אחורי עם מרווח רגליים טוב וגם מקום טוב לכפות הרגליים בזכות תכנון טוב ומוגבה למושבים הקדמיים. המתלים מכויילים על הקשיח יותר מה שאומר שלא תתקבל נסיעה חלקה ומלטפת ופני הכביש יורגשו אבל בסך הכל הרכב מצליח לנטרל את העוקץ מרוב המהמורות ואני מעדיף את זה ככה ולא מתנדנד וחסר רסן.

האבזור באינספייר בסדר עם מערכת שמע מקורית, שליטה מההגה, חיבורי USB/AUX, ציוד בטיחותי מלא (6 כ"א + ESP), מ-2009 הרכב זכאי ל-5 כוכבי בטיחות בזכות שינויים קלים שנעשו בו. יש התראה על אי חגירת חגורה בכל המושבים, גם ויזואלית וגם צפצוף. מ-2009 יש גם סאנרוף בדגם הבסיסי.

דגם הפרימיום מוסיף על האינספייר בקרת אקלים, חישוקי מגנזיום, מחשב דרך, הגה + ידית הילוכים מכוסים בעור, פנסי ערפל ודיפונים בצבע כסף בקנסולה המרכזית ובהגה. הכי חשוב לדעתי זה משענת היד שקצת מקלקלת את האבזור הסביר בדגם הבסיסי.

הסופרים מוסיפה חישוקים גדולים יותר, מושבים בשילוב עור, בקרת שיוט וסאנרוף.

צריכת הדלק דיי חסכונית, בנסיעה משולבת התוצאה עומדת על כ-12.5 ק"מ לליטר, בנסיעה שרובה בין עירונית אפשר להגיע קרוב מאוד ל-14 ק"מ לליטר ובעירונית לרדת לכיוון 11-10 ק"מ לליטר.

בסך הכל אני מאוד מאוד מרוצה מהרכב, אישית מפריע לי ברכב שלי החוסר במשענת היד וספיציפית לרכב שלי העניין שהוא יד ראשונה מליסינג מימוני מה שמעלה לא מעט חששות לגבי מכיר המכירה למרות שקניתי אותו בהזדמנות אדירה לפני שנה במחיר שהוא פלוס מינוס מחיר השוק שלו היום, אני שוקל החלפה בתקופה הקרובה אבל בסך הכל אף רכב לא מציג מבחינתי יתרון משמעותי ומובהק על היונדאי.

בתקציב שלה נכנסת אחת פרטית מ-2008, יש המון אינספייר שנקנו כפרטיות לכן אין לקטלג אותן מיד כרכבי ליסינג לשעבר ולבדוק כל רכב לגופו, אפשרות נוספת היא רכישה של מודל 2009 מליסינג שיהיה מאובזר יותר וזכאי לציון ריסוק של 5 כוכבים.

כדאי לבדוק בטרייד אין של היבואנים, יש שם בד"כ רכבים פרטיים ושמורים ולעיתים עם אחריות מסויימות או מימון (אם היא צריכה).

בהצלחה.

פורסם

התלוננת ומייק נתן לך תושבה מוחצת:) בסך הכל באמת מכונית בסדר גמור, קצת מרגישה לא הכי מודרנית בתא הנוסעים במיוחד ברמת הליסינג, אבל האבזור יותר מבסדר והיתרון שלה הוא באמת במרווח טוב מאחור וכמובן שדגם הסטיישן מציע תא מטען גדול למדי למרות שאין תלונות על תא המטען של ההאצ'בק שהוא מהגדולים שיש.

אלטרנטיבה? פורד פוקוס שנמכרת במחיר אפילו זול יותר אם אני לא טועה אך מציעה פחות מרווח מאחור וקצת פחות חסכונית במיוחד כי צריך ללחוץ את הדוושה קצת יותר בכדי לקבל קצב תנועה "עירני".

השאלה היא האם היא מחפשת משפחתית בלבד או שגם סופרמיני? ואני מניח שמדובר רק באוטו'.

פורסם

שוב שלום.

תודה על התגובות במיוחד על תגובתו של מייק 808 שלה חכיתי והוא לא אכזב(תודה מייק אתה תותח!).

אני אכן אמליץ לעדי לחפש רכב יד פרטית כזה.

לגבי הפוקוס דוקא יש לי נסיון איתה לגיסי כזה רכב-היא עגלה שתיינית שמזכירה את הB3 בכבדות שלה

והלחיצות הכבדות על הגז מעלות את צריכת הדלק שלה..

I30 נראית רכב הכי מתאים- מנוע יחסית חזק אבזור נוחות הכל בסדר+

תודה על היעוץ.

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם

בכיף, אשמח לענות על שאלות נוספות.

הרכב עושה את העבודה, אני ממליץ להתמקד בדגמי ה-1.6 ולא לפסול על הסף רכבי ליסינג או כאלה עם עבר בליסינג.

בהצלחה.

• תוכן חדש...