Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5114 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא רק מנוע, הרכב מאוד משעמם, חשבתי שהסלון בקאמרי פשוט עד שישבתי בפיוז'ן, הנסיעה לא משהו, אישית לא אהבתי

2013 TOYOTA VENZA LIMETED 3.5 V6

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אם חשוב המרווח הפנימי הנדיב אני ממליץ על המונדאו.

יש כאן אבל...הדגם עומד להיות מוחלף במהלך 2013 (בארה"ב כבר משווק).

עדיין לא משווק בארה״ב.

פורסם
לא רק מנוע, הרכב מאוד משעמם, חשבתי שהסלון בקאמרי פשוט עד שישבתי בפיוז'ן, הנסיעה לא משהו, אישית לא אהבתי

אתה מדבר על המכונית הנוכחית ולא החדשה שתהיה זמינה למכירה בארה״ב בסתיו הקרוב, ותהיה זהה למונדיאו האירופאית הבא.

http://www.ford.com/cars/fusion/2013/

פורסם
לפי השמועות גם אמור להגיע רכב שיחליף את המונדאו שהוא בעצם הפיוז'ן שהבחור למעלה הזכיר אבל זה לא יקרה בזמן הקרוב אלא אי שם ב2014.

רבעון ראשון או שני 2013.

פורסם

הרכב היומיומי שלי הוא הונדה אקורד מהדגם האחרון שקניתי חדש לפני כשנתיים וחצי. עשיתי עליו עד כה כ 97K ק"מ, ללא כל תקלה, עם עלויות אחזקה נמוכות מאוד. אין טעם להפליג בכל השבחים - אתה יכול לבד לקרוא בעתונות הרכב - האוטו מצויין.

אציין את החסרונות (המועטים): צפוף במושב האחורי, המושבים הקדמיים תומכים מאוד אבל נוקשים, גלגל ההגה מסתיר את לוח השעונים בכל זוית של הטיה. זהו בערך.

לפני 10K החלפתי את הברידג'סטון המקוריים ב TOYO ומאז ההגה סוחב מעט ימינה, ללא כל בעיה שניתנת לאיתור או כוון. נאמר לי שזה "ידוע עם טויו באקורד" ושעדיף לקנות צמיגים ללא כוון גלגול.

מבין האפשרויות שהצעת, ומבין שאר האפשרויות בסכום הזה, ללא ספק הייתי קונה אקורד שוב.

נמרוד

פורסם

חידשתם לי, לא ידעתי ואכן זה צעד מכובד לפיוז'ן, מעניין אם יביאו את הS-MAX מתישהו

2013 TOYOTA VENZA LIMETED 3.5 V6

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

פורסם

כמה הערות:

1. ה-S60 המוצעת ב-190K ש"ח היא ה-T4 ערומה לחלוטין. עם כל האהבה שלי ל-S60, להחליף בה את הסופרב תהיה ירידה ברמה.

2. הסופרב מרווחת מאוד. מאוד. מרווח הרגליים מאחור פשוט עצום! המקום האמצעי בספסל האחורי פחות נח (ותעלת הכח תקועה באמצע (אפילו בקורולה ובסיוויק כבר מזמן יש רצפה שטוחה). בהרבה מקרים המקום האמצעי פשוט לא מתוכנן לנוסע ויחד עם זאת אפשרי לנסוע שם ולא יהיה צפוף מידיי לשלושה. בהזדמנות אחת עצובה וקצרצרה נאלצתי לחלוק את המושב האחורי של הסופרב עם עוד שלושה אנשים, כך שהיינו ארבעה (לא גדולי מימדים). אני בספק שהפלואנס ואפילו המונדאו תהיה מרווחת יותר (עם כי סביר להניח שהפלואנס עדיין תוכל לספק את הצרכים שלכם). המזגן ליושבים מאחור בסופרב לא עוצמתי במיוחד ונדרש לחסום מעט את התעלות הקדמיות כדי שהנוסעים מאחור יהנו מזרימת אוויר בעוצמה חזקה יותר.

3. אני אישית פחות אוהב את המונדאו כיוון שהיא פחות מהודרת מהסופרב, לטעמי, ופחות אהבתי את איכות החומרים שלה מול הסופרב.

4. הונדה אקורד מתומחרת גרוע ולכן הייתי נותן לה עדיפות נמוכה.

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

הונדה אקורד מתומחרת גרוע ולכן הייתי נותן לה עדיפות נמוכה.

תמחור גרוע או טוב הוא בעיני המתבונן, אבל צריך לבחון מה מקבלים בתמורה לכסף שמשלמים. מהתרשמותי האישית, איכות הבניה וההרכבה של האקורד גבוהה משמעותית מאלו של המכוניות האחרות שהוזכרו בשרשור (פרט לוולבו החדשה עליה לא נהגתי) ולכן ההשקעה הכספית מוצדקת - לפחות בעיני.

גם האמריקאים כנראה חושבים כך, וההונדה אקורד האירופית הנמכרת בארץ, משווקת בארה"ב כ Acura TSX (ברמת הגימור הגבוהה), ומתומחרת שם כמו מותגי הפרימיום. האקורד האמריקאית נמכרת במחירים נמוכים יותר המתחרים בקאמרי ואחרות.

שיקול כלכלי נוסף - ירידת הערך של האקורד בארץ היא נמוכה יחסית, דבר שמאזן במקצת את מחיר הרכישה הגבוה.

נמרוד

פורסם
תמחור גרוע או טוב הוא בעיני המתבונן, אבל צריך לבחון מה מקבלים בתמורה לכסף שמשלמים. מהתרשמותי האישית, איכות הבניה וההרכבה של האקורד גבוהה משמעותית מאלו של המכוניות האחרות שהוזכרו בשרשור (פרט לוולבו החדשה עליה לא נהגתי) ולכן ההשקעה הכספית מוצדקת - לפחות בעיני.

גם האמריקאים כנראה חושבים כך, וההונדה אקורד האירופית הנמכרת בארץ, משווקת בארה"ב כ Acura TSX (ברמת הגימור הגבוהה), ומתומחרת שם כמו מותגי הפרימיום. האקורד האמריקאית נמכרת במחירים נמוכים יותר המתחרים בקאמרי ואחרות.

שיקול כלכלי נוסף - ירידת הערך של האקורד בארץ היא נמוכה יחסית, דבר שמאזן במקצת את מחיר הרכישה הגבוה.

נמרוד

בוא נסכים שלא נגיע להסכמה.

ראשית - תמחור טוב/רע לדעתי אינו בעיני המתבונן. אולי עיצוב/נוחות ודברים סובייקטיבים כגון אלו... אבל מדובר כאן על רכב שכבר על הנייר נותן פחות מהמתחרים שהצגתי.

בהשוואה מול הסופרב:

מנוע 2 ל' מול 1.8T (הבדל לא משמעותי, על אני רואה שכמות הסוסים דומה למרות שמשום מה זכרתי שאצלי יש יותר מ-153, אולי משהו השתנה או שאני מתבלבל).

גיר 5 הילוכים מול 6 (במקרה שלי DSG7)

10.6 0-100 מול 9.4 ש' בסקודה (למה נדמה לי שזה 8.5 אצלי?) - לא שמדובר ברכבי מירוץ אבל....

מימדים - דומים, הסופרב ארוכה יותר, ההונדה רחבה יותר...

אבזור ופינוקים:

בד מול עור

כיוונון ידני של המושבים הקדמיים מול חשמלי מלא כולל תמיכה לגב תחתון, גובה גם למושב הנוסע ושלוש זכרונות לנהג (+מראות)

פלסטיק מול ציפוי עור להגה וידית ההילוכים

בקרת אקלים מול בקרת אקלים מפוצלת דו-אזורית

פתחי אוורור קידמיים בלבד מול קדמי+אחורי בקורות B

מצב אוטו' לחלונות חשמל קדמיים בלבד מול כל הארבעה

ללא בקרת שיוט (פאק, יש בניסאן נוט) - מול בקרת שיוט הכוללת זיכרון ואפשרות ויסות במגע יד בלבד(+/-)

מראה פנימית רגילה מול מראה אקטיבית - מתכהה אוטו' בסקודה (גם מראות הצד כאלה).

בקרת אורות ידנית מול אוט' ע"פ חיישן (או מהירות שיוט ואמצעי בקרה אחרים)

פנסי הלוגן קדמיים מול פנסי קסנון

פנסי ערפל קדמיים אופציונליים בלבד מול פנסי ערפל קדמיים + תאורת עזר אדפטיבית בפניות.

חיישני רוורס כאופציה מול חיישנים אחוריים+קידמיים+צד בחזית הרכב + מערכת עזר לחניה במקביל

בנוסף לסקודה מע' בקרת ירידת לחץ בצמיגים (שאפילו הוכיחה עצמה פעם אחת), מע' דיאגנוסטיקה נהדרת המתריאה על מצב הרכב ותקלות שונות (כולל מנות שרופות, קצרים וכד') ואני לא יודע אם יש מקבילה לכך בהונדה.

לסקודה כרית אויר נוספת לברכי הנהג, כמו כן סט וילונות מובנה ליושבים מאחור, שקע 12V נוסף ליושבים מאחור, משענת יד קדמית מתכווננת לגובה ולמרחק, שקע 12V בתא המטען, תא המטען נפתח בשיטת ה-TWIN DOOR והרשימה עוד ארוכה....

וכל זה בפחות/אותו כסף. ולזה אני קורה תמחור טוב מול תמחור גרוע. ושוב - אני לא אומר שאקורד רכב לא טוב. נהפוך הוא! אני רק אומר שהוא יקר יותר ועקב כך כדאיות החבילה בעיני שואפת למינימום.

והדבר השני - בעיני איכות החומרים וההרכבה בסופרב היא מהטובות שפגשתי (במותגים מן השורה ולא "פרמיום"), חומרים נעימים ורכים היכן שצריך, עור משולב באלקנטרה מאוד נוח, תאורת נוחות מצויינת, בידוד רעשים טוב.

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

מחירים כן ולא (תקרא את הכתבה) אבל בכל מקרה כמו שכתבתי היא עדיין לא משווקת.

פורסם

המחיר של האקורד הופך אותה ללא רלוונטית.

מתאימה למעריצי המותג ולנמרוד :wink:

הסופרב מצויינת ונמכרת במחירים די אטרקטיביים. אתה תהנה איתה הרבה יותר.

• תוכן חדש...