Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5119 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש לי שאלה, אנסה לפרט כמה שיותר על מנת שיהיה לכם את מירב הנתונים על מנת שתוכלו לעזור.

יש לי סיאט איביזה ספורט ידני (6 הילוכים) מנוע דיזל טורבו 1.9 שנת 03. המוסכניק אמר לי שהטורבו לא עובד, בנוסף ניתן לראות שיש שמן שנוזל מסביב לטורבו לדבריו המנוע לאט לאט מקבל את השמן הזה וזה בעתיד הקרוב יהרוס את המנוע. הוא הציע לפרק אותו ולראות מה הבעיה, אם ניתן לשפץ הוא יעשה את זה ואם לא אז לשים אחר משופץ.

הלכתי לחוות דעת נוספת (דני חלפים בת"א) שם נאמר לי שהמנוע חלש (197 אלף ק"מ) והסממן הראשון לזה שהמנוע חלש, זה שהטורבו מתחיל לזייף, ולכן הוא הציע לי לחסוך את ההוצאה על הטורבו, ולחפש מנוע חדש עם טורבו (ולא לתקן רק את הטורבו)

מה דעתכם?

לתקן רק את הטורבו? את שניהם? האם זה הגיוני שמנוע נחשב "חלש" אחרי 197 אלף ק"מ?

לגבי עלויות, המוסכניק הראשון אמר שאם ניתן לתקן את הטורבו הקיים 2500 ₪ (עבודה עוד 350 ) ואם הוא שם לי משופץ זה 3000 ₪. המחירים האלה סבירים לטורבו? יקרים מידי?

אשמח אם תוכלו להתייחס בנוסף לנקודה של מנוע טורבו חדש, האם בכלל מומלץ + עלות.

אם שכחתי לציין פרט מסוים שרלוונטי כאן תשאלו אותי. אם יש עוד משהו שעליי לדעת לגבי הנושא הזה ולא שאלתי ספציפית תרגישו חופשי לעזור.

תודה מראש!

פורסם

אהלן דרור,

200 אלף ק"מ זה לא הרבה יחסית למנוע. לא יכול להיות שהמנוע עייף מהקילומטראז, אלא אם כן הוא לא תקין או עבר התעללויות קשות.

לגבי ההצעת מחיר שקיבלת, אני לא מתמצא בזה אבל נשמע לי מחירים זולים.

הייתי מחכה להמלצה למוסך מאחד מחברי הפורום.

פורסם

אכן לרוב במנועי טורבו כאשר חשים ירידה תלולה בהספק זה סימן למשהו לא תקין בפעולת מגדש הטורבו. לפעמים זה המדגש עצמו, לפעמים זה יכול להיות סתם צינורית קרועה או צינורית ואקום לא שהתנתקה. אבל אם רואים המגדש זורק שמן, אז הוא אכן לקראת זכרונו לברכה.

זה לא נדיר שמגדש טורבו הולך לאחר 200,000 ק"מ. לגבי המנוע עצמו, תראה איזה מחיר מציעים לך, אבל אם הרכב תוחזק כראוי, אין סיבה להחליף גם את המנוע. המחיר למגדש טורבו סביר לחלוטין.

פורסם

לא מחליפים מנוע בגלל טורבו. תברר למשל ב"המאגר" או דומים את המחיר של הטורבו ותראה אם כדאי לך לקנות לבד כי אין טעם שהמוסך יגזור עליך מאות שקלים ויותר כדי להביא לך חלק מאותו מקום שאתה יכול לקנות.

פורסם

מצד שני, אם אתה סומך עליו שהוא משפץ לך את הטורבו ברמה טובה, אז אני לא רואה סיבה לרכוש טורבו משופץ אחר, שאתה לא יודע כמה הוא באמת משופץ ומה רמת העבודה שנעשתה עליו.

פורסם

בארצנו הקטנה היתה עד עכשיו סדנה אחת בלבד לשיפוץ מגדשים, שמה "טורבו-טק". באוטומוטור האחרון ראיתי דוכן של חברה שעד עכשיו שיפצה רק מגדשים למשאיות ורכב כבד ועכשיו נכנסה לשוק הפרטי, לכן אין כל כך מבחר ואם הוא ישלח אותו לשיפוץ רוב הסיכויים שהוא יגיע לטורבו-טק. שיפוץ עדיף בהרבה על קניית טורבו "חדש" מפירוק, לדעתי זה ממש לזרוק את הכסף מניסיון. בעבר יצא לי לקנות מגדש מפירוק לברלינגו, החזיק כ-20k והתפרק גם הוא.

• תוכן חדש...