Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5135 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי הודעה על קניית רכב 2008 העזרת מקדמה ואז 28 תשלומים (סכום של 150 לחודש)

ואז בסוף התקופה לקנות בעוד סכום או למקור לחברה ולהשתדרג

מה דעתכם האם זה כדאי?

תודה

פורסם

אם יש לך את כל הסכום לרכישת הרכב במזומן - לא כדאי. אתה סתם משלם ריבית גבוהה על המימון של הרכב.

אם אין לך את כל הסכום לרכישת הרכב במזומן - כדאי.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

זה ליסינג פרטי אני לא לוקח שום מימון

אני משלם מקדמה של טיפה יותר מחצי שווי הרכב ואז ממשיך ב 28 תשלומים של 150 ש"ח

ובסוף תקופה או שאני קונה אותו בסכום שנשאר או שאני עובר לכרב חדש

ההתלבטות שלי היא משני דברים

1. הרכב לא יהיה רשום על השם שלי אלא ישאר של חברת הליסינג

2. אני לט ממש מבין מה קורה בסוף התקופה של ה 28 תשלומים, מצד אחד הם אומרים שאפשר לקנות אותו בסכום שנשאר לשלם (בסביבות ה 23000 מסכום הרכב שעומד על כ 61000) ומצד שני הם אומרים שניתן להשתדרג והרכב הזה יהיה כמקדמה לרכב החדש, אבל לא שילמתי את מלוא סכום הרכב אז איך בדיוק זה יכסה את המקדמה לרכב הבא???

תודה

אם מישהו עשה כזאת עיסקה אשמח לשמוע מה הם ההשלכות שהרכב לא על שמך ומה בדיוק קורה בסוף תקופה.

פורסם

בטח שאתה לוקח מימון, זה כל הרעיון בשיטת הליסינג הפרטי.

אתה מקבל רכב שעולה 60 אלף ש"ח אבל משלם ברגע קבלת הרכב רק 20 אלף ש"ח, כלומר מישהו מממן לך את 40 אלף השקלים הנותרים לתקופה של 3 שנים - זאת המהות של מימון!

נראה לי שאתה מתבלבל בין כמה מסלולים. בדרך כלל במסלול ליסינג פרטי של רכב משומש הרכב כן עובר על שמו של הלקוח ובסלול ליסינג פרטי על רכב חדש הרכב נשאר על שם חברת הליסינג. בכל מקרה, אם אתה לא מתבלבל אז מדובר ביתרון מבחינך כי בעוד שנתיים הרכב עדיין יהיה יד ראשונה למרות שבפועל הוא יד חמישית.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אנסה להסביר לך על קצה המזלג את שיטת החישוב בסוף התקופה -

נניח ורכשת רכב בעלות של 60 אלף ש"ח. שילמת מקדמה של 20 אלף ש"ח ועוד 30 תשלומים חודשיים של 150 ש"ח. בסה"כ לאחר שנתיים וחצי שילמת על הרכב 25,500 ש"ח. נותר לך לשלם עוד 34,500 ש"ח אך הרכב שברשותך שווה יותר במחיר המחירון שלו - נניח שהוא יהיה שווה כ-45 אלף ש"ח. כלומר נותרו עוד כ-10,000 ש"ח שיכולים להוות מקדמה של הרכב הבא שתרכוש בעסקה דומה.

שים לב שבמתווה התשלומים שציינת התשלום החודשי נמוך יחסית ולכן גובה המיקדמה שתעבור הלאה לעסקה הבאה נמוך יחסית. ברוב עסקאות הליסינג הפרטי גובה התשלום החודשי גבוה יותר בדיוק מהסיבה הזאת, כדי לאפשר לך להגיע לסוף התקופה עם יתרה מספקת גם למקדמה של העסקה הבאה. בדרך כלל תשלום חודשי כזה מותאם ללקוח שמתחיל את העסקה עם מקדמה גבוהה יחסית.

פורסם

ראשית - בכל עסקה שבה אינך משלם את כל הסכום בעת הרכישה מדובר בעסקת מימון - גפ אם נותנים לה כל מיני שמות (תשלומים, קרדיט, ליסינג פרטי\מימוני, ו\או כל ביטוי אחר. מימון שאינו מגיע מאבא ואמא יעלה לך ריבית כלשהי, בהתאם לסכום העסקה.

הקאצ' בליסינג הפרטי הוא במה שקורה בסוף התקופה: אם אתה רוצה להמשיך ולהחזיק ברכב עליך לשלם את יתרת הסכום בתשלום אחד, וזוכה ברכב שיכול להיות יד ראשונה על שמך, אבל גם יד שניה מהחכר (תלוי בתנאי העסקה). אם אתה בוחר לחדש עסקה יש שתי בעיות: האחת היא הערכת ערכו של הרכב המוחזר - תמיד הוא יוערך פחות משווי המחירון שלו (אחרת איך החברה או הסוחר ירויחו ממכירתו?), כלומר יהיה לך הפסד ערך הרכב, ושניה היא שאתה קשור בשלשלאות לחברת מימון מסויימת ויכול לבחור רק ברכבים שהיא מציעה ובתנאי העסקה שהיא מכתיבה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כן זה נכון, יש להם רק מספר דגמים מצומצם שאני יכול לבחור וזה חבל.

על פניו זה נראה עיסקה משתלמת אבל אחרי שנתיים וחצי אתה נשאר עם מעט מאוד כסף להמשך שדרוג

או עם רכב מהשכרה שכמעט לא ניתן למכור

בנוסף לא בטוח שהם מתחייבים לקנות אותו במחיר מחירון...

• תוכן חדש...