Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאט פונטו - SX 75 ידני 1.3 1997

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5134 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז אחרי שהאונו שלי בדרך לגסיסה ודאית - הגיר נשמע כמו סירנה ,

החלטתי לחפש מחליפה בטווח המחירים הנמוך כי זה מה שאני יכול להרשות לעצמי בעצם

מצאתי פיאט פונטו - SX 75 ידני 1.3 1997 יד 3 210 אלף קילומטר

נהגת אישה. רוב הנסיעות באיזור הבית או לכיוון אופקים (20 ק"מ בערך)

רוצה עליו 3500 ש"ח ,מחירון יד 2 5 אלף

מה מומלץ לבדוק לפני הקנייה ?

קראתי לבינתיים שכדאי לוודא שזה לא מי ברז במערכת קירור - הכוונה היא לראות שהמים במערכת אדומים או באיזה צבע הם אמורים להיות ?

והאם כדאי להשקיע כסף ולקחת את האוטו לבדיקה או להסתפק בבדיקת מכונאי במוסך

מה עוד כדאי לבדוק ?

מה המחלות הטבעיות של האוטו ?

תודה רבה לעוזרים

פורסם

מחיר הגיוני,לדעתי הסיכוי שיש בתור נוזל קירור את הפארפלו שהוא היעודי לפיאט קלושים,או שיש נוזל קירור רגיל,שזה לא רע,או שיש מים.קח בחשבון שמים יכולים לגרום לבעיות בראש.

אין טעם לקחת לבדיקה,יהיו כסתחים מפה ועד להודעה חדשה,לדעתי קח אותה למוסך שיבדוק שאין נזילות חריגות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לפתוח מכסה שמן לראות שהאוטו לא יורק עליך שמן.

לבדוק נוזל כחול בשם פראפלו במקום מים, דווקא יש סיכוי ששמו. אצלי בפיאט נדהמתי לגלות שהשתמשו כל הזמן בפראפלו ומרוב השימוש מיכל המים קיבל צבע כחול:-P

המלצה שלא כולם נותנים, לא רק שכדאי לעשות סיבוב על האוטו אלא להסתכל טוב טוב בפנים. אני קיבלתי בקניה אלתורים מעניינים כמו סך שמש שתפוס בקיסמים וכו׳

להתסובב באזור תעשיה ראשל״צ ולברר מחירי סך שמש זו לא חוויה שכולם יאהבו :-)

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

בדוק האם המזגן תקין, אם לא תיתכונן להוציא הרבה כסף על תיקון.

בדוק האם ניתקו את רדיאטור החימום הפנימי (זה החלק שנותן לך חימום בחורף) בד"כ הוא מתחיל לנזול בשלב מסויים ואז פשוט מנתקים אותו, עלות תיקון היא באזור ה1500 ש"ח (דורש פירוק דש בורד).

בדוק האם המאורר נכנס לפעולה כאשר המנוע מתחיל להתחמם ובדוק שבזמן עמידה חום המנוע לא מגיע ל3/4 (במצב תקין השעון אמור לעמוד על חצי וקצת)

בSX75 אמור להיות מד סלד, בדוק שהוא באמת עובד :)

בסה"כ מדובר ברכב שעולה 3,500 אתה באמת רוצה להוסיף עוד 500 לבדיקה? אם יש לך מוסכניק שאתה סומך עליו כך את האוטו אליו לבדיקה.

אני כבר חודש עם רכב זהה וחוץ מתיקון קליל במזגן (החדרת גז והחלפת נגד מהירויות) לא הייתי צריך לגעת באוטו.

תדשתדל לקנות אחד עם טסט ארוך,צמיגים כמה שיותר תקינים ורצוי אפילו מצבר כמה שיותר חדש. ככה תמנע מהוצעות גדולות מדי.

בהצלחה :-P

When you're rife with devastation

There's a simple explanation

You're a toymaker's creation

Trapped inside a crystal ball

פורסם
בדוק האם המזגן תקין, אם לא תיתכונן להוציא הרבה כסף על תיקון.

בדוק האם ניתקו את רדיאטור החימום הפנימי (זה החלק שנותן לך חימום בחורף) בד"כ הוא מתחיל לנזול בשלב מסויים ואז פשוט מנתקים אותו, עלות תיקון היא באזור ה1500 ש"ח (דורש פירוק דש בורד).

בדוק האם המאורר נכנס לפעולה כאשר המנוע מתחיל להתחמם ובדוק שבזמן עמידה חום המנוע לא מגיע ל3/4 (במצב תקין השעון אמור לעמוד על חצי וקצת)

בSX75 אמור להיות מד סלד, בדוק שהוא באמת עובד :)

בסה"כ מדובר ברכב שעולה 3,500 אתה באמת רוצה להוסיף עוד 500 לבדיקה? אם יש לך מוסכניק שאתה סומך עליו כך את האוטו אליו לבדיקה.

אני כבר חודש עם רכב זהה וחוץ מתיקון קליל במזגן (החדרת גז והחלפת נגד מהירויות) לא הייתי צריך לגעת באוטו.

תדשתדל לקנות אחד עם טסט ארוך,צמיגים כמה שיותר תקינים ורצוי אפילו מצבר כמה שיותר חדש. ככה תמנע מהוצעות גדולות מדי.

בהצלחה :-P

תודה !

כמה שילמת על שלך אם זה לא סוד

פורסם

ממש לא סוד,

שילמתי עליה 3600, זה פחות או יותר המחיר שהמכוניות האלה נסחרות אלא אם כן מדובר ברכב שמור בצורה מיוחדת

When you're rife with devastation

There's a simple explanation

You're a toymaker's creation

Trapped inside a crystal ball

• תוכן חדש...