Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5155 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מבקש את עזרת הציבור (ובעיקר את מכירי הקרביים של המרצדס) בעניין מערכת הרמת סיבובי המנוע בעת הפעלת המזגן.

ברכב שלי (MB 230CE W123) המערכת מבוטלת, ובעת עמידה במקום, כאשר הרכב משולב בהילוך (גיר אוטומטי) סיבובי המנוע יורדים לאזור ה 500 סל"ד מה שמייצר ויברציות מטרידות.

כאשר אני מעביר לניוטרל או לחילופין מכבה את המזגן המנוע חוזר ל800 סל"ד (זהו הסלד התקין) והוויברציות נעלמות כליל.

ברצוני לשחזר את המערכת - ומה שאני מעוניין לדעת הוא מהם הרכיבים של המערכת (וואקום וחשמל) ואיך היא אמורה להיות מחוברת.

אשמח לשמוע.

הרכב מצוייד במזגן מקורי.

בברכה ותודה

אורן

פורסם

המכונית עדיין עם הזרקת דלק או שעברה (כמו אחוז גבוה מהמכוניות הללו) הסבה למאייד ?

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
נראה לי שהז הבעיה או במזרקים (תבדוק אחד אחד) או בנשם שנמצא מתחת למחלק/QUOTE]

למה נראה לך שזו הסיבה? יש הסבר?

מה הקשר למזרקים? חוץ מהעניין הזה המנוע עובד פרפקט..

פורסם

כשהמדחס נכנס לפעולה אז הוא סוחב כוח מהמנוע לכן שמפעילים מזגן צריכת הדלק עולה ...

עכשיו כשהמנוע ישן ונוצרה בו שחיקה במהלך השנים אז בהפעלת מזגן דרושה למנוע התאמצות קשה עד שבעליות קלות קשה לרכב לסחוב . (לא נראה לי שגיליתי לך משהוא חדש:wink::wink::wink:)

בכל אופן אצלי הבעיה הייתה בנשם וכתוצאה מכך הטורים היו נופלים בהדלקת מזגן

בזמנו אדמונד הסביר לי שאלו הדברים שצריכים לבדוק...

פורסם

למרות שיש לי רכב כזה לא מכיר את מערכת הרמת הטורים לעומק. מי שכן מכיר זה עופר מ "חרמון קרבורטורים" ברחוב הירקון בבני ברק. יש ברכב הזה מערכת צינורות ואקום מסועפת שמתרכזת במחלק שנמצא ליד קיר האש בצד של הנהג, אם אחד הצינורות סתום או סדוק, הרכב לא עובד נכון. עופר החליף וסידר לי את כל הצינורות ומאז הרכב עובד מושלם, גם עם מזגן.

בהצלחה

פורסם
כשהמדחס נכנס לפעולה אז הוא סוחב כוח מהמנוע לכן שמפעילים מזגן צריכת הדלק עולה ...

עכשיו כשהמנוע ישן ונוצרה בו שחיקה במהלך השנים אז בהפעלת מזגן דרושה למנוע התאמצות קשה עד שבעליות קלות קשה לרכב לסחוב . (לא נראה לי שגיליתי לך משהוא חדש)

בכל אופן אצלי הבעיה הייתה בנשם וכתוצאה מכך הטורים היו נופלים בהדלקת מזגן

בזמנו אדמונד הסביר לי שאלו הדברים שצריכים לבדוק...

תודה - אני אבדוק. מה שכן - המזגן אכן גונב כח מהמנוע אבל ממש לא בצורה שקשה לו לסחוב- הוא סוחב מצויין.

למרות שיש לי רכב כזה לא מכיר את מערכת הרמת הטורים לעומק. מי שכן מכיר זה עופר מ "חרמון קרבורטורים" ברחוב הירקון בבני ברק. יש ברכב הזה מערכת צינורות ואקום מסועפת שמתרכזת במחלק שנמצא ליד קיר האש בצד של הנהג, אם אחד הצינורות סתום או סדוק, הרכב לא עובד נכון. עופר החליף וסידר לי את כל הצינורות ומאז הרכב עובד מושלם, גם עם מזגן.

בהצלחה

תודה רבה - אני אגש לשם בהזדמנות אולי הוא יוכל לעזור.

יש לך סדר גודל כללי לגבי מחירים אצלו?

פורסם

איזון סל"ד סרק מבוצע על ידי שסתום אוויר עוקף מצערת.

ישנו שסתום המעלה את מהירות הסרק כאשר המנוע קר, וככל שהמנוע מתחמם, מעבר אוורי הולך וצר.

על מנת להעלות את מהירות הסרק בעת הפעלה של מזגן או שילוב להילוך בממסרה אוטומטית, כל שצריך הוא שסתום אוויר שישב במקביל לשסתום המעלה את המהירות כאשר המנוע קר. השסתום מופעל באופן חשמלי ומקבל פקודה במקביל למדחס המזגן. חשוב להשתמש בשסתום המותאם לאופי העבודה של המנוע, ושתומים רבים יעשו את העבודה. בסאאב 99 שלי התקנתי שסתום שהגיע במקור במערכת אחרת של בוש, והוא עובד כבר שנים רבות.

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם
ישנו שסתום המעלה את מהירות הסרק כאשר המנוע קר, וככל שהמנוע מתחמם, מעבר אוורי הולך וצר.

אצלי במנוע (M102) מה מה שמווסת את סיבובי המנוע כשהוא קר הוא ה worm-up regulator

בלי קשר לעניין "הסלד-מזגן" שהעלתי כאן החלק הזה הוחלף אצלי בחדש-דנדש ע"י ראובן מאיילון ולכן סביר מאוד שהוא תקין לגמרי, וממה שידוע לי כרגע, לא נראה לי שהוא קשור למערכת פיצוי סל"ד של המזגן. אבל אני אבדוק.

תודה.

יש למישהו משהו נוסף יותר ספציפי לסוג המנוע והרכב שלי?

פורסם

אורן אצלי היה בעיות עם זה והפתרון היה שהרימו את הטורים בכללי ואז המנוע לא נכבה עם מזגן, אבל אני לא זוכר איך זה עובד בידיוק , יש לי חשמלאי ממוסך מרצדס בנתניה .

בחור בשם נתן הוא מהדור של פעם ,הוא החשמלאי במוסך של מרצדס בנתניה.(מטפל במוניות החדשות וכו')

גש אליו ובזהירות לא לשאול על חלקים כי יכולים להביא לך מה שתרצה אבל תצתרך למכור כלייה כדי לקנות.

שאלתי פעם על גומי רצו 950 שקל לא כולל מעמ !! אבל זה מרצדס מה לעשות.

בקיצור גש לשם חפש בחור בשם נתן בחור מבוגר, אם הוא עדיין שם אז תראה לו מה הבעיה ותבקש שיגיד לך מה עושים.

רק אל תפתח כרטיס שעת עבודה במורשה מרצדס זה הרבה כסף!

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

לראובן לא היה פתרון?? זה מפתיע אותי. במערכת הזרקה כזו אי אפשר להרים טורים, יש רק בורג כיוון אחד והוא שולט על העשרה.

פורסם
לראובן לא היה פתרון??

לראובן יש פתרון רק שהיישום נמשך כבר די הרבה זמן ותלוי ב - " לעשות סדר ולמצוא את החלקים " :lol:

פורסם
והפתרון היה שהרימו את הטורים בכללי ואז המנוע לא נכבה עם מזגן,

אפשר לעשות את זה אבל אז זה מעצבן להיות בניוטרל או בלי מזגן- ככה שבעיית העצבים לא נפתרה...:lol:

• תוכן חדש...