Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5174 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

הגיע הזמן להיפרד מהרכב הישן (קליאו B שנת 99) ולהתחדש ברכב אחר.

בדקתי בחברות ליסינג והמכוניות היחידות שממש התאימו לי והגיעו עם תנאי אחריות סבירים עלו כבר 60K ומעלה.

כרגע אני שוקל לקנות רכב חדש בסביבות 70K מהמבחר המוכר.

קראתי כאן הרבה בפורום והחלטתי לבדוק את שלושת המועמדות - סקודה פאביה, סיאט איביזה ורנו קליאו.

למען האמת הצצתי גם על הפורד פיאסטה, אבל אני לא מעוניין למתוח את התקציב בעוד כמה אלפים.

טרם נסעתי על הרכבים אבל הזמנתי כבר נסיעות מבחן. אני בודק את הקליאו כבר מחר ואת הפאביה רק ב-22 לחודש לצערי.

קיבלתי הצעות מחיר ואני אשמח לשמוע את דעתכם על ההצעות והאם אני יכול לנסות להוריד אותם עוד קצת במחיר (או לקבל צ'ופרים).

המחיר לפאביה על הכביש הוא 71,389 (זה כולל מיכל דלק מלא ב-330 ש"ח שניתן לוותר עליו כך שהמחיר הוא למעשה 71,059).

הרכב עצמו יפה מאוד בעיניי ואיכות החומרים בתא הנהג נראית טובה מאד. בינתיים אני שומע רק דברים טובים מהסביבה הקרובה.

האיביזה עולה 71,060 - בדיוק כמו הפאביה.

מבחינת מראה היא פחות מוצאת חן בעיניי והפנים שלה מרגיש לי מצועצע משהו.

על הנייר היא יותר מאובזרת מהפאביה (חוץ מ-4 חלונות חשמליים בסקודה) - בקרת שיוט, סיוע בזינוק, פנסי ערפל ואולי עוד כמה דברים. ההיגיון שלי אומר שאם מורידים את כל התוספות האלה (שעולות לייצרן כסף ובעיניי הן מיותרות לחלוטין) נשארים עם 'פחות רכב' לעומת הפאביה.

הקליאו עולה על הכביש 73,661 שזה כולל קודן בעלות של 600 שקלים.

הרכב מוצע כרגע עם חבילת איבזור הכוללת מיגון+חיישני רוורס+מרימי שמשות. במידה ואני אוותר על האיבזור הנ"ל המחיר יהיה 70,060.

עדיין לא החלטתי למען האמת מה דעתי על המראה של הרכב - בתמונות שראיתי לא ממש התלהבתי, אבל היום בסוכנות הוא דווקא נראה די טוב. ההרגשה שלי היא גם שהקליאו בעלת מרחב פנימי גדול יותר ויש יותר מרווח מעל הראש (אני די גבוה).

מבחינת איכות תא הנהג הוא מרגיש לי פחות איכותי מהפאביה, אבל גם הרבה פחות מצועצע מהאיביזה.

הקליאו מגיע עם 6 כריות אוויר לעומת האחרות שמגיעות עם 4. לקליאו יש אחריות של שלוש שנים לעומת שנתיים אצל האחרות.

החשש שלי הוא כמובן המנוע הקטן יותר אבל את זה אני ארגיש מחר.

נראה שבסופו של יום אני אצטרך לבחור בין הקליאו והפאביה - אחרי שאני אסע עליהן ואשמע מה אתם חושבים על הצעות המחיר שקיבלתי כמובן :-)

אני אשמח גם לשמוע מניסיונכם אילו אמצעי מיגון דורשות חברות הביטוח לרכבים אלו, כדי שאוכל לשקלל זאת במחיר הסופי.

כמובן שכל מחשבה או הערה נוספת יתקבלו בברכה!

תודה מראש,

צביקי

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני יכול לחוות דעה על מה שיש לי - רנו קליאו.

הרכב נמצא אצלי כחודש.

כרגע אני מאוד מרוצה, בנתיים הרכב גמע כמה מאות ק"מ, רובם בתוך העיר.

הגיר יחסית נוח ונעים לתפעול,

הקלאץ' קצת גבוהה אבל התרגלתי אחריי מספר פעמים ואני מסתדר יפה מאוד.

אין מערכת למניעת דרדור בזינוק בעליה כמו ברכבים אחרים, אבל אני מסתדר גם כן.

מבחינת תא הנוסעים - נעים לשהייה, מאובזר כמו שצריך, יש קרוז קונטרול, יש מערכת לא רעה, יש שליטה מההגה.

מאוד קל למצוא תנוחת ישיבה טובה במושב הנהג, כל המושבים נוחים, והרכב יחסית מרווח לסופר מיני, גם תא המטען מספק נפח הטענה מכובד שמאפשר לי להכניס שם בכיף כל מה שאני צריך ורוצה.

בתחום הבטיחות הרכב מציע 5 כוכבים במבחני הריסוק, 6 כריות אוויר, ABS וכמובן ESP.

יש מחשב דרך די מפורט.

הנדסת האנוש בסדר גמור, אני מסתדר פיקס גם בלי להוריד את העיינים מהכביש כדי למצוא כל מיני דברים.

לא מצאתי פלסטיקים מקרקשים או דברים בסגנון הזה.

אחיזת הכביש טובה יחסית, היות ויש כאן שלדה טובה.

בגזרת הביצועים - לא הרגשתי ירידה מהגטס, בסופו של דבר שתיהן מציגות זמני תאוצה דומים מ0-100, ואני עומד יפה מאוד מול מכוניות משפחתיות, אין בעיה לזנק ראשון ברמזור אם זה מה שמעניין אותך, הביצועים סבירים והרכב עומד יפה בקצב התנועה העירוני, מחוץ לעיר לא יצא לי לנסוע למעט חצרים, וגם בזה הוא כמובן עמד יפה מאוד. (הכביש לחצרים הוא 80 קמ"ש).

בתחום צריכת הדלק - כרגע, טרם ההרצה, ועם הרבה תרגולים על הרכב (עד ההתרגלות לקלאץ', הרכב נכבה לי הרבה) - הרכב הניב צריכת דלק של 1:12.5 בעיר.

אני מאמין שיש מקום לשיפור בצריכת הדלק, על ידי פתיחת המנוע שתסתיים בעוד כמה מאות ק"מ ובעיקר על ידי העובדה שהרכב לא נכבה לי, אפשר להניב צריכת דלק מכובדת של 1:13 בעיר עם מזגן, 1:14 בלי מזגן. נתונים יפים.

בתחום נוחות הנסיעה אין צורך להכביר במילים, בכל זאת, רכב צרפתי, ידוע כנוח ומפנק, עולה יפה על כל מיני בורות ושיבושים בלי להתרסק ובלי לשבור לי את הגב.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

זה לא רק 4 חלונות חשמל זה גם משענת יד וצבע מטאלי ללא תוספת (אני מדבר בין הפאביה לאיביזה)

פורסם

היי , התחדשתי בקליאו (קיבלתי אותה השבוע, הוזמנה לפני שבועיים וחצי).

אני התמקחתי וקיבלתי אותה ב 70,500 על הכביש עם כל התוספות שציינת + מיכל דלק מלא (אבל בצבע לבן, לא מטאלי שדורש תוספת של 1000 שח). ממליץ להתמקח !!!

בשבוע הזה עברתי כבר 600KM , אני גר ברמת הגולן ומאד חששתי מהעליות הנה - הרכב עומד בהן בגבורה (בהילוך רביעי , ולפעמים במקרים קשים מאד יש צורך להוריד ל 3) .

בינתיים אני מרוצה מהרכב, צריכת דלק (לפי מחשב הרכב עד כה, בהרצה - 1:14) .

בקרת השיוט - פלאים. לא חשבתי שאשתמש בה הרבה, אבל אני מוצא את עצמי משתמש בה בלי סוף.

תריץ חיפוש על עלויות הביטוח לפאביה , למיטב הבנתי המחיר הזוי (!!!)

על הקליאו שילמתי 2300 על כל נהג מעל 24.

תעדכן

פורסם

עלות הביטוחים תלויה בגיל ומכיוון שהמון צעירים רוכשים אותם (בייחוד האיביזה), הביטוח גבוה בהתאם.

למען האמת אני חייב לומר שלא ברור לי למה הקליאו נמכרת פחות. בעיניי היא היפה בקטגוריה לצד האיביזה, אבל העיצוב של האחרונה כבר די נמאס ושל הקליאו קצת יותר מעודן.

רק לה ולפולו יש 5 כוכבים והיא זולה משמעותית מהפולו.

לדעתי היא הכי מרווחת בקטגוריה, המושב שלה משמעותית נוח יותר מהמתחרות לבית פולקסווגן ומרגישים בה הכי פחות שיבושים על הכביש (שזה חשוב ברכב קטן)

אבל האמת היא שמה שהכי קורץ בה זה שרואים אותה פחות על הכביש. ואלי זה תמיד מדבר...

האופציה המועדפת עלי בשוק הסופרמיני היא הפולו, אבל אם בסקאלת התקציב הנמוך עסקינן, אני דווקא נוטה אל הקליאו יותר מהפאביה\ איביזה.

פורסם

אתה צודק הבעייה היא שלרנו יש סטיגמה על חוסר אמינות (מה שהם ניסו לשנות בפרסום האחרון וכניראה שלא כל כך הצליח להם)

פורסם

היום ביצעתי נסיעה על הקליאו והיא באמת מרגישה מעט חלשה, אבל לא במידה שמפריעה לי.

לגבי האמינות - בדיוק דיברתי עם חבר שעובד שנים במוסך רנו/ניסאן והוא אמר לי שהוא מחשיב את הקליאו הזאת לאמינה (אין לו אינטרסים והוא נוטה להיות מאוד 'דוגרי').

הוא אמר שבנסיעה בינעירונית המנוע צריך לעבוד בסל"ד גבוה יחסית (סביבות 3500 בכביש 6) ושמדובר בעסק די רועש.

היום בנסיעה לא הגעתי למהירויות כאלה, אבל הגעתי לסביבות 4500 סל"ד ולא חשבתי שהוא מאד רועש (יכול להיות שרעש התנועה הכבדה מסביב כיסה על הרעש העצמי).

אשמח לשמוע מבעלי הקליאו בנושא הרעש ואופי הנסיעה בכביש בינעירוני.

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם

מצטער שאני נדחף לשרשור, אבל בהזדמנות זו שזה הוזכר פה...

מה זה אומר "רכב על הכביש", זה בדיוק כמו לקנות רכב חדש מהחברה?

ארליך, תביא אורז, מקרוני וביצים

פורסם

אל תשכח שסקודה גניבה יותר.

*** רכב על הכביש זה אחרי כל התוספות כמו אגרת רישוי וכו...

נהגים מטומטמים לא מתים, רק מתחלפים...:evil:

"יום רע במסלול עדיף על כל יום טוב במשרד" :twisted:

Megane RS265 Cup, Megane RS250, Mazda3 5D 2L

פורסם
אל תשכח שסקודה גניבה יותר.

*** רכב על הכביש זה אחרי כל התוספות כמו אגרת רישוי וכו...

תודה רבה לך.

ארליך, תביא אורז, מקרוני וביצים

פורסם

ניסית גם את הניסאן מיקרה הידנית?

גם עליה יש מבצע של 70,000.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

איציק,

המיקרה לטעמי היא בין הפחות טובות בקטגורייה,

ואני לא אומר את זה בגלל שקניתי את הרנו,

בדקתי את המיקרה, פשוט לא ראויה להכנס לקטגורייה של סופר מיני,

היא גם ממש מכוערת לדעתי, למרות שזה לא אמור להיות פרמטר,

היא חלשה משמעותית מהקליאו, הקלאץ' שלה והגיר שלה פחות נעימים, היא לא בטיחותית כמו הקליאו או הפיאסטה, יש לה 4 כוכבים במבחני הריסוק, מאחור ברקסים תופים ולא דיסקים כמו בכל הרכבים, צליל מצחיק של המנוע ורעידות בגלל שהוא 3 צילנדרים וכו'.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני בעל קליאו אחרי 10K ק"מ ומאוד מרוצה מהרכב.

הוא מרווח, נוח ומספק את כל צרכי כבעל משפחה קטנה (ילד אחד).

התלבטתי קשות בינה לבין הפאביה ולבסוף החלטתי על הקליאו בעיקר בגלל הבטיחות העדיפה משמעותית.

מבחינתי החסרון העיקרי והלא משמעותי של הרכב זה רעש מנוע בסל"ד גבוה אבל זה גם יתרון, זה גורם לי לנסוע קצת יותר לאט.

היום הייתי בוחר בפיאסטה המודרנית יותר למרות התוספת במחיר (לדעתי ההפרש יצטמצם במעט במכירה).

פורסם

ב 100 קמ"ש הרכב נוסע ב 3100 סל"ד.

ב 110 3200 , ו 120 , 3300...

מבחינת רעש ,קראתי המון על רעשי המנוע כאן בפורום, ובכל מיני מקומות אחרים.

אולי מכיוון ששנינו מגיעים מרכב ישן יחסית , הרעש לא מפריע לנו. אני מרגיש שהרכב שקט.

הרכב לא חזק , ולא זריז בשום אופן. אבל אני לא מחפש עוצמה וזריזות. אני חיפשתי רכב חסכוני , נוח , בטיחותי , שייקח אותי ממקום למקום במהירות החוקית. ותו לא.

את ההשוואה שלי ערכתי בין האיביזה (בה לא נהגתי , אלא ישבתי לצד הנהג), בין ה 206+ של פג'ו , ובין הקליאו.

הקליאו ניצחה. ואני מאד מרוצה ממנה.

ניר

• תוכן חדש...