Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5152 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתור בעלים של S44,המגבר הזה מטורף,הגברתי איתו סט פאסיבי בדואל-מונו(גישור) וופרים באקטיבי ועכשיו מידים וטוויטרים.

בכל אחד מהמצבים הנ''ל המגבר נתן את הסחורה.

בשיפוצים...

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני לא המלצתי על המגבר S44 רק בגלל זבחור רוצה לחבר עליו סאב בגישור בנוסף לסט. ולמגר הזה אני לא חושב שזאת אופציה הטובה ביותר. מגבי המידים,וופרים לא אומר כלום אבל אני חושב שלסאב זה לא המגבר הנכון. נשאל אחרת,מי מכל הממליצם כן הייה קונה מגבר הזה לסט קומפוננט וסאב??

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

פורסם
אני לא המלצתי על המגבר S44 רק בגלל זבחור רוצה לחבר עליו סאב בגישור בנוסף לסט. ולמגר הזה אני לא חושב שזאת אופציה הטובה ביותר. מגבי המידים,וופרים לא אומר כלום אבל אני חושב שלסאב זה לא המגבר הנכון. נשאל אחרת,מי מכל הממליצם כן הייה קונה מגבר הזה לסט קומפוננט וסאב??

מדובר על ה s45..

פורסם
עכשיו הכל מובן לי. רמקולים לא צריכים את מה שכתוב עליהם, הר.מ.ס זה פלוס מינוס איפה מינוס הנקודה המקס' WATT שרמקול יכול "לקבל" לפני שהוא נכנס לתחם שבו הוא יכול להפגע מיותר מדי עוצמה מהמגבר. בשביל זה לכל המגברים יש "גיין", בעצם העוצמת האות שתעבור מהמגבר לרמקול.

אנקדוטה קטנה להסבר

כשתתקין ותכוון את המערכת הדרך הסטנדרטית היא לכוון את יחידת הראש ל3/4 מווליום המקס' כאשר המגבר עם גיין סגור, לאט לאט פותחים גיין עד הנקודה שבה או שלא שומעים טוב בגלל שהרמקול מקבל יותר מדי כח או שפשוט חזק מדי כדי לשמוע בצורה שפויה (זה כבר כל אחד וההעדפה שלו).

יש פה, פה ופה הסברים על ר.מ.ס

ובכלל יש בראש עמוד הפרום FAQ שיסביר לך עוד הרבה דברים. בפועל, הסיכוי שתפתח את הגיין 100% אפסי עם כל האחד מהמגברים שעברו פה בשרשור.

זה שנאמר שאנשים נתנו X לרמולים הללו, לא אומר שפועל הגיין היה פתוח ב100%.

זה הסבר שיפתח לך קצת עיניים על הגברה.

בכללי. אני בספק גדול מאוד אם תהנה מהטרו. אני כן חושב שאתה צריך לעשות מאמץ ולהאזין לו ולעוד מגבר אחר אם תוכל.

טוב אחרי שעיינתי קצת בקישורים שצירפת, אני אשמח לכמה הסברים וסדר עם כל המספרים.

ההיי אנרג'י מציגים את הנתונים הבאים:

peak power - 250w

continuos power - 125w

אז קודם כל.. מה ההבדל בין השניים? אני מבין שהנתון הגבוהה זה ההספק המקסימלי המומלץ, אבל עקרונית, באיזה עוצמה הכי מומלץ להפעיל את הרמקול הזה? יותר קרוב לכיוון ה-125W או יותר קרוב לכיוון ה-250W?

הטרו מציג נתון של 90W RMS לכל ערוץ.

כשמדובר בעצם ב RMS, זה אומר שהנתון הזה למעשה יותר גבוה מהנתונים המוצהרים ברמקול?

באחד הקישורים קראתי ששווי של RMS לעומת נתון W רגיל הוא בערך של 0.707 ממנו.

אם אני מבין נכון, אפשר בעצם להציג את הנתון של 90W RMS כ 90/0.77 שזה שווה לפחות או יותר 117W, וכמו שכולם אומרים.. הנתונים של טרו הם אנדרייטד בלפחות 20 אחוזים.. אם אנחנו מוסיפים את זה לנתון הנ"ל אנחנו מגיעים להספק שקרוב ל 150W. לא RMS כמובן...

אני יודע שזה נראה כמו סלט שלם, אבל אם מישהו הבין אותי, תגידו לי אם אני בכיוון, ואם לא, אשמח להסבר.

פורסם

לא. הנתון הגבוה הוא לא מומלץ, להפך. לא מומלץ לעבור את הRMS. הגבוה הוא peak power, פלוס מינוס הפיקים שעליהם הרמקול יכול להגיע רגעית. ממש, ממש לא מומלץ להיות שם באופן עקבי.

RMS הוא תחום עבודה אופטימלי. שמע מפה והלאה תהיה ירידה באיכות ותסתכן בפגיעה ברמקול. אתה ממש נהנה לסבך את עצמך?

שוב, זה שרמקול יכול לקבל 125, לא אומר שהוא לא יעבוד עם פחות מזה. תשאל את אליקו. הוא מניע זוג L8 שזה רמקול שיכול לעבוד בכיף 150 RMS עם שני ערוצים של 200 RMS, הגיין בקושי פתוח אצלו ואם הייתה מאזין ברכב שלו למה שאני האזנתי, אתה תבין כמה המגבר שבו הוא משתמש הוא אברקיל מבחינת הספק. נכון שהרכב עם בידוד, ונכון שהוא משתמש בציוד קצה. היית בכלל במפגש? האזנת למערכות? שאלת עם מה משתמשים? נראה לי שבמקרה שלך זה הכרחי.

הספק זה פשוט הנתון הכי פחות רלוונטי (יחסית) במגברים שעבור בשרשור הזה. ואתה ממשיך להתעקש על הנתון המטופש הזה. אני בטוח ב99% שהS44 יעשה את העבודה. אני לא יכול להתחייב כי אני לא יודע מה ההעדפות האישיות שלך, ואני לא בדקתי אותו אישית עם הסט. אבל ממה שמדובר על ההגברה הזו, bang for buck, כנראה שזה הכי טוב שתוכל לקחת. בטח אם יש לך כיוון על S55. ואם אתה עוד יותר מתעקש, קח מגבר שני ערוצים של 100 וואט לערוץ ומעלה ומונו אם וכשתביא סאב.

אישית לא הייתי לוקח הימור אם אני יכול להרכיב הכל ולבדוק את המגברים לפני הרכישה. שזה עוד דבר שאתה מתעקש להתעלם ממנו כאופצייה. כל השרשור הזה הפך לטחינת מים על "אם וכש"

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם
לא. הנתון הגבוה הוא לא מומלץ, להפך. לא מומלץ לעבור את הRMS. הגבוה הוא peak power, פלוס מינוס הפיקים שעליהם הרמקול יכול להגיע רגעית. ממש, ממש לא מומלץ להיות שם באופן עקבי.

RMS הוא תחום עבודה אופטימלי. שמע מפה והלאה תהיה ירידה באיכות ותסתכן בפגיעה ברמקול. אתה ממש נהנה לסבך את עצמך?

שוב, זה שרמקול יכול לקבל 125, לא אומר שהוא לא יעבוד עם פחות מזה. תשאל את אליקו. הוא מניע זוג L8 שזה רמקול שיכול לעבוד בכיף 150 RMS עם שני ערוצים של 200 RMS, הגיין בקושי פתוח אצלו ואם הייתה מאזין ברכב שלו למה שאני האזנתי, אתה תבין כמה המגבר שבו הוא משתמש הוא אברקיל מבחינת הספק. נכון שהרכב עם בידוד, ונכון שהוא משתמש בציוד קצה. היית בכלל במפגש? האזנת למערכות? שאלת עם מה משתמשים? נראה לי שבמקרה שלך זה הכרחי.

הספק זה פשוט הנתון הכי פחות רלוונטי (יחסית) במגברים שעבור בשרשור הזה. ואתה ממשיך להתעקש על הנתון המטופש הזה. אני בטוח ב99% שהS44 יעשה את העבודה. אני לא יכול להתחייב כי אני לא יודע מה ההעדפות האישיות שלך, ואני לא בדקתי אותו אישית עם הסט. אבל ממה שמדובר על ההגברה הזו, bang for buck, כנראה שזה הכי טוב שתוכל לקחת. בטח אם יש לך כיוון על S55. ואם אתה עוד יותר מתעקש, קח מגבר שני ערוצים של 100 וואט לערוץ ומעלה ומונו אם וכשתביא סאב.

אישית לא הייתי לוקח הימור אם אני יכול להרכיב הכל ולבדוק את המגברים לפני הרכישה. שזה עוד דבר שאתה מתעקש להתעלם ממנו כאופצייה. כל השרשור הזה הפך לטחינת מים על "אם וכש"

אני לא מחפש לטחון מים..

נכנסתי לעולם הזה לפני בערך שבועיים, ובזכות השיחות בפורום אני כבר מרגיש שאני מבין הרבה יותר, ובאותה נשימה, כמעט לא מבין כלום. אני משתדל לשאול שאלות שיכוונו אותי למידע חדש ושיפתחו דיון.

המטרה העיקרית שלי במערכת היא איכות הסאונד, אך איני רוצה להשקיע את מיטב כספי על ציוד שבסופו של דבר אחפש איך להיפטר ממנו כי עשיתי טעויות מפאת חוסר ידע, ולכן השאלות החוזרות לגבי ההספקים.

הייתי במפגש אחד, שהתקיים רק לאחר הצטרפותי לפורום, ולמדתי ממנו לא מעט. אשמח כמובן להגיע לעוד מפגשים בעתיד.

ההצעה שלך לגבי התקנת תשתית ובחינת מגברים שונים מתקבלת בברכה, ונשמעת הגיונית, אך בפועל, קשה לי להאמין שהיא תהיה פרקטית. לא כל אחד שש להשקיע מזמנו ולחבר מגבר לרכב למטרת מכירה, ומעבר לכך, אין ברשותי את הידע הדרוש כדי להתעסק עם החיבורים הנ"ל, ובטח שלא עם כיוונים, והרי מה שווה מגבר ללא כיוון. בצורה זו, גם אם אצליח לחבר מגבר לשמיעה, זה יהיה תלוי בכל כך הרבה פרמטרים, שבסופו של דבר הבחינה של המגבר לא תיתן לי הרבה.

אני מודה לך על התגובות שלך עד כה, והן אכן עזרו לי מאוד, אך אם הנושא נהיה בגדר טחינת מים עבורך, אתה לא חייב להגיב כמובן...

פורסם

איכות? איכות בתקציב שלך זה הS44, אולי אודיסון Vrx או Lrx (לא זוכר מי זה הרמה הגבוהה מבין השניים) ואחריהם (ועניין של טעם גרידא) מגברי סלסטרה או סאןדאון (אם ישנם יד שנייה), זו דעה אישית שלי בלבד. איכות לא תמצא בכמה חזק תשמע, אלא באיכות התקנה, כיוונים, בידודים, איכות המדיה המשודרת וכיו"ב. אם אתה באמת מחפש איכות, לדעתי עוצמת השמע שולית. בטח בהפרש המעשי שבין מה שמוצע לך שמסתכם לכל היותר ב10-15% עוצמה מקס' של המגבר. מעבר לזה שקח בחשבון שאם תגביר את האות שמגיע מהHU תקבל יחסית יותר עוצמה.

בקשר להתקנה, אני מאמין בלב שלם שמי שרוצה למכור ישיקיע, ואם לא הפסד שלו. בכל מקרה, אני מניח שבמפגשים שונים תוכל לשער מה אתה הולך לקבל ו/או למצוא מי שיהיה מוכן לבדוק על הסט אפ שלך מגברים.

אגב, מבדיקה קצרה הליין אווט של המערכת שלך הוא 5V שזה די מכובד. המערכת אלפיין שלי מוציאה 2V ולא פתחתי את הגיין עד הסוף על דוטק אוביישן שהיו לי. אני נוטה להאמין שטרו הוא הבחירה שלך, בטח ובטח אם תביא את ה45 או משהו מקביל באיכותו ובמחיר (יד שנייה או חדש)

Stay tuned

פורסם

דווקא בעוצמות הגבוהות נושא האיכות הוא פחות בעייתי, הדבר היחידי שצריך להלחם בו זה אחוז העיוות וחלוקת הספק סבירה.

דווקא בעוצמות אפסיות כל החוכמה זה עדיין לקבל את כל הספקטרום בצורה מאוזנת...

אם הצלחתם להגיע לתוצאה טובה על ווליום נמוך כל מה שנשאר לכם עכשיו זה להמנע מאחוזי עיוות.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
איכות? איכות בתקציב שלך זה הS44, אולי אודיסון Vrx או Lrx (לא זוכר מי זה הרמה הגבוהה מבין השניים) ואחריהם (ועניין של טעם גרידא) מגברי סלסטרה או סאןדאון (אם ישנם יד שנייה), זו דעה אישית שלי בלבד. איכות לא תמצא בכמה חזק תשמע, אלא באיכות התקנה, כיוונים, בידודים, איכות המדיה המשודרת וכיו"ב. אם אתה באמת מחפש איכות, לדעתי עוצמת השמע שולית. בטח בהפרש המעשי שבין מה שמוצע לך שמסתכם לכל היותר ב10-15% עוצמה מקס' של המגבר. מעבר לזה שקח בחשבון שאם תגביר את האות שמגיע מהHU תקבל יחסית יותר עוצמה.

בקשר להתקנה, אני מאמין בלב שלם שמי שרוצה למכור ישיקיע, ואם לא הפסד שלו. בכל מקרה, אני מניח שבמפגשים שונים תוכל לשער מה אתה הולך לקבל ו/או למצוא מי שיהיה מוכן לבדוק על הסט אפ שלך מגברים.

אגב, מבדיקה קצרה הליין אווט של המערכת שלך הוא 5V שזה די מכובד. המערכת אלפיין שלי מוציאה 2V ולא פתחתי את הגיין עד הסוף על דוטק אוביישן שהיו לי. אני נוטה להאמין שטרו הוא הבחירה שלך, בטח ובטח אם תביא את ה45 או משהו מקביל באיכותו ובמחיר (יד שנייה או חדש)

יש רק עדיין משהו אחד שאני לא מבין ובגלל זה אני מתעקש וחוזר על השאלה.

כמו שכתבתי, אני מחפש איכות ולא עוצמה בלי גבול. ההבדלים של עוד טיפה ווליום או קצת פחות ווליום זה לא מה שמעניין אותי,

אבל השאלה שלי מלכתחילה היא שונה:

האם רמקול כמו ההיי אנרג'י מוציא איכות סאונד שונה כאשר הוא מקבל יותר כח?

לא אכפת לי אם הוא יוציא יותר ווליום, אלא מה איכות הסאונד כאשר הוא מקבל מתח ממגבר חלש יותר?

אני ארגיש בהבדל בין מגבר "חזק" למגבר "חלש" גם בווליומים נמוכים יותר?

פורסם

לא. הוא יתחיל לעוות מעל עוצמה מסויימת ולא יזוז מתחת לעוצמה מסויימת, אבל לא מה שתריך להדאיג אותך בספקטרום המגהרים שדובר

Stay tuned

פורסם

ramiam69 שלום.

מניסיוני ברכב שלי כשהגברתי סט hertz עם מגבר 4*50 rms, שמעתי בסדר עד גבול מסויים,כי אז החלו העיוותים.

כאשר החלפתי למגבר אחר שנתון ההגברה שלו 4*145 rms אז שמעתי כבר הרבה יותר טוב.

מציעה אני לך להגיע לעוד מפגשים לשמוע עוד מערכות.

נ.ב

במפגש האחרון ישבת אצלי ברכב ,שמעת את הסט אפ אצלי, לפי התגובות שלך ושל חברך מאוד נהנתם.

שמח בשבילך שרכשת אקליפס 5030 :wink: מכשיר מעולה.

פורסם
ramiam69 שלום.

מניסיוני ברכב שלי כשהגברתי סט hertz עם מגבר 4*50 rms, שמעתי בסדר עד גבול מסויים,כי אז החלו העיוותים.

כאשר החלפתי למגבר אחר שנתון ההגברה שלו 4*145 rms אז שמעתי כבר הרבה יותר טוב.

מציעה אני לך להגיע לעוד מפגשים לשמוע עוד מערכות.

נ.ב

במפגש האחרון ישבת אצלי ברכב ,שמעת את הסט אפ אצלי, לפי התגובות שלך ושל חברך מאוד נהנתם.

שמח בשבילך שרכשת אקליפס 5030 :wink: מכשיר מעולה.

הסאונד ששמעתי ברכב שלך היה הסאונד הקרוב ביותר לזה שאני מחפש. כשיצאתי מהרכב שלך, ידעתי שאני הולך לחפש 5030, ואני שמח שמצאתי אחד.

לא מדובר כלל וכלל על מגבר שמספק 50X4 אלא עם מגבר שמספק 90X4 (אנדרייטד). לא מאמין שאשמע מוזיקה בווליומים חזקים בהרבה ממה ששמענו אצלך. כפי שבטח ראית, רוב המגיבים בשרשור מאמינים שהמגבר (טרו S45) יעשה את העבודה. ושייתן SQ כמו שצריך. אני הולך בשבוע הבא לשמוע אחד ומקווה להתרשם לטובה.

• תוכן חדש...